Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@01:47:14 GMT

آمار نگران کننده خروج دانشجویان از کشور

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۶۶۹۰

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع­ علمی کشور از ایجاد سامانه ملی اشتغال پذیری دانشجویان تا یک سال آینده خبر داد.

به گزارش مهر، به نقل از صدا و سیما منصور کبگانیان­­ گفت: بعد از ظهر سه شنبه یکصد و پانزدهمین ­جلسه­ ستاد راهبری نقشه جامع­ علمی کشور با حضور اعضا­­تشکیل شد .

وی افزود: در این جلسه سه محور اصلی بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کبگانیان گفت: پیش از دستور اصلی و در ابتدای جلسه بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح و اهمیت آن مورد توجه اعضا ­قرار گرفت.

وی افزود: مقرر شد طراحی های لازم به منظور تبیین نحوه ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی و­ ستاد راهبری نقشه جامع­ علمی کشور در این موضوع­ تعیین شود که بر این زمینه پیشنهادهای دستگاه های عضو در جلسه های بعدی بررسی خواهد شد.

آمار نگران کننده خروج دانشجویان از کشور

دبیرستاد راهبری نقشه جامع ­علمی کشور گفت: دستور اول­ جلسه در زمینه تحولات علم و فناوری در گزارش­ شماره ۲۰ ارائه شد.

وی افزود: در این گزارش روند خروج و تحصیل دانشجویان ایرانی در خارج کشور و مقایسه این آمار با دیگر کشورهای منطقه صورت گرفت که به طور کلی می توان شرایط را نگران­ کننده ارزیابی کرد.

کبگانیان دومین دستور اصلی جلسه ستاد راهبری نقشه جامع ­علمی کشور بررسی اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها و آسیب های موجود در این زمینه اعلام کرد و گفت: همه دستگاه های مرتبط همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار اطلاعات خود را در این زمینه در جلسات­ گذشته ارائه کرده بودند­ و در این جلسه به منظور رفع آن تصمیم گیری شد.

سند ۹ ماده ای اشتغال

دبیرستاد راهبری نقشه جامع ­علمی کشور گفت: پیش نویس مصوبه ای در زمینه ای سیاست های اجرایی و ضوابط اشتغال دانش آموختگان در جلسه امروز پیشنهاد شد.

کبگانیان­ اضافه کرد: این سند دارای ۹ ماده و چند تبصره است.

وی افزود: ماده یک این سند در جلسه امروز به تصویب رسید که براساس آن دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند ­حداکثر در مدت ۴ ماه برنامه های اجرایی و مالی خود را در زمینه سه محور مختلف اشتغال دانشجویان ارائه کنند.

وی افزود: پس از ارائه این برنامه ها باید در­ ستاد راهبری نقشه جامع ­علمی کشور به تصویب برسند.

کبگانیان گفت: محور نخست بازنگری تعداد و ظرفیت تمام رشته ها و گرایش های تحصیلی در همه بخش هاست تا این ظرفیت ها بر اساس نیاز بازار کار شرایط جنسیتی و همچنین برنامه های توسعه ای کشور باشد.

کبگانیان افزود: محور دوم طراحی سامانه ملی اشتغال پذیری دانشجویان در مدت یک سال است چرا که این از اهمیت خاصی برخوردار است که چه میزان از فارغ التحصیلان دانشگاه ها در رشته های مختلف اشتغال مناسب پیدا کرده اند تا اگر رشته و یا دانشگاهی اشتغال پذیری کمی داشت در زمینه آن تجدید نظر شود.

دبیر­ستاد راهبری نقشه جامع ­علمی کشور افزود: محور سوم نیز ترغیب و هدایت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی به منظور رصد سالانه وضعیت اشتغال دانش آموختگان­ شان و ارتقای آن است که در سامانه ملی اشتغال پذیری دانشجویان قابل اجرا و پیگیری است.

دبیر­ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: مواد دیگر این سند در جلسات بعدی ­ستاد راهبری نقشه جامع­ علمی کشور بررسی خواهد شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: خروج دانشجویان اشتغال بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در سفر یک‌روزه خود به استان فارس با محمدهادی‌ایمانیه استاندار این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

داداش‌پور در این دیدار که با هدف بررسی حداکثرسازی جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد، گفت: جذب دانشجویان بین‌المللی علاوه بر تقویت تعاملات بین‌المللی، به تحقق اهداف مهمی مانند ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش درآمد و پیشرفت علمی و فناورانه کشور نیز کمک شایانی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که امروزه کشورها با ارتقای سطح همکاری‌ها و تبادلات بین‌المللی علمی نه تنها مشروعیت جانبی و منزلت کسب می‌کنند بلکه به نوسازی اقتصاد و کارآمدی فناوری خود مدد می‌رسانند، افزود: تحرک دانشجویان در سطح جغرافیای جهان قادر خواهد بود زمینه‌های تسهیل انتقال فناوری، همچنین ظهور نوآوری‌های رادیکال را فراهم کرده و بازار علم و نظام عرضه و تقاضای آموزش عالی را نیرومند سازد و تراکم و انباشت مناسبی از نیازها و کالاهای جدید فرهنگی و نرم‌افزاری را سامان دهد و این تراکم که همراه با تنوع و غنای فرهنگی حاصل می‌شود در واقع موتور محرک توسعه علمی محسوب می‌شود.

رییس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و آموزشی منحصر به فرد استان فارس، یادآور شد: دانشگاه‌های این استان توانایی و قابلیت جذب دانشجویان بین‌المللی را دارند و این امر در صورت تحقق همه جانبه آن می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه منطقه و کشور ایفا کند.

رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی خاطرنشان ساخت: بی‌شک ارتباط نزدیک با جوامع بین‌المللی، باعث ارتقاء شهرت دانشگاه‌ها و در مجموع کشور در دایره نظام علمی دنیا شده و با تحقق تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی شاهد رشد و گسترش مراکز آموزشی و به تبع آن کشور خواهیم شد و به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی بیشتر وقوف خواهیم یافت.

داداش‌پور با اشاره به اینکه دانشجویان بین‌الملل باید از امکانات و خدمات بهره‌مند باشند؛ تصریح کرد: پشتیبانی زیرساختی و خدماتی، حمایت آموزشی و فرهنگی از جمله خدماتی است که دانشجویان بین‌الملل باید از آن به خوبی برخوردار باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از تلاش‌های سازمان امور دانشجویان ایجاد یک محیط دوستانه برای دانشجویان بین‌المللی است تا بتوانند سفیران خوبی برای معرفی جاذبه‌های تحصیل در ایران باشند.

استاندار فارس نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: استان فارس آمادگی دارد تا با توجه به چشم‌انداز دولت سیزدهم یعنی مرجعیت علمی کشور ایران و گسترش زبان فارسی به عنوان مرکز جذب دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد.

وی ادامه داد: جذب دانشجویان بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است زیرا برای کشور منفعت‌های زیادی دارد و سبب پیشرفت همه‌جانبه آن می‌شود.

کد خبر 6097375

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • قرمز‌ها دل نگران خروج ستاره‌ها در دوران «پسا کلوپ»؛ آیا محمد صلاح و فان دایک از لیورپول می‌روند؟
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله