Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادرات نفت خام ایران در ژانویه بالاتر از حد انتظار بود و حدود ۱.۱ تا ۱.۳ میلیون بشکه در روز تخمین زده می شود.

صادرات نفت خام ایران در ژانویه بالاتر از حد انتظار بود و حداقل در ماه جاری ثابت باقی می‌ماند. برخی مشتریان به خاطر معافیت هایی که آمریکا اعطا کرده، خرید از ایران را افزایش داده اند . 

میانگین ارسال محموله های نفتی در فوریه 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

25 میلیون بشکه در روز است، ولی در ژانویه بین 1.1 و 1.3 میلیون بشکه در روز بوده که بالاتر از حد انتظار است . 

نرخ بالای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت و هدف جهانی کاهش تولید در 2019 به رهبری اوپک تأثیر می‌گذارد. ایران که عضو اوپک است، از توافق کاهش تولید معاف شده است . 

افزایش صادرات جمهوری اسلامی ممکن است آمریکا را وادار کند جریان نفت را مهار سازد. این کار ریسک افزایش قیمت نفت را بالا می‌برد چون واشنگتن در حال مهار صادرات نفت ونزوئلا هم هست . 

صادرات ایران از زمان اجرایی شدن تحریم ها علیه این کشور در ماه نوامبر نامشخص است. در حالی که بسیاری عقیده دارند صادرات ایران به شدت کاهش یافته، جریان نفت آمار متفاوتی را نشان می دهد و این اختلاف آنقدر هست که بر قیمت نفت تاثیر بگذارد.

 صادرات نفت ایران در فوریه نسبت به 1.1 میلیون بشکه در روز ماه ژانویه افزایش یافته است. صادرات ماه ژانویه با 1.3 میلیون بشکه در روز به سطح صادرات فوریه نزدیک تر است . 

در هرصورت ارقام ژانویه بالاتر از تخمین‌های اولیه است. برخی پیش‌بینی کرده‌اند صادرات نفت خام ایران در ماه گذشته کمتر از یک میلیون بشکه در روز باشد یعنی به اندازه ماه دسامبر

یک منبع که صادرات ایران را دنبال می‌کند، گفت که در ده روز اول فوریه صادرات ایران بیشتر از 1.1 میلیون بشکه در روز بوده و روی یک روند افزایشی قرار دارد. 

واشنگتن به هشت کشور خریدار نفت ایران از جمله چین، هند، ژاپن و کره‌جنوبی معافیت داد. تمام این کشورها در فوریه از ایران نفت می خرند.

افزایش صادرات ایران دورنمای معافیت های کمتر را در آینده تقویت می‌کند.

آیا واشنگتن باید این معافیت ها را پس از انقضا دوباره تمدید کند؟ نماینده مخصوص آمریکا در امور ایران ماه گذشته گفت که شاهد کاهش عمیق‌تری در صادرات ایران خواهیم بود. 

صادرات ایران به شدت نسبت به حداقل 2.5 میلیون بشکه در روز آوریل 2018 کاهش یافته است. یعنی یک ماه قبل از بیرون رفتن ترامپ از قرارداد برجام و اعمال دوباره تحریم ها. 

تهران قول داده علی‌رغم تلاش آمریکا برای صفر کردن صادراتش، همچنان به صادرات نفت ادامه دهد. 

تسنیم/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000CX2 برچسب ها: نفت ، صادرات ، تحریم

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: نفت صادرات تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۸۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند امارات عربی متحده دیگر به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد و به دنبال افزایش تولید است.

به گزارش ایسنا، در حالی که بازار جهانی نفت، مشتاقانه منتظر تصمیم آینده اوپک پلاس و تغییر بالقوه در استراتژی کاهش تولید فعلی است، بیشتر نگاه‌ها به سمت عربستان سعودی یا مدیران آرامکو دوخته شده است. با این حال، یک بازیگر جدید وجود دارد که در حال حاضر به تغییر چشمگیر استراتژی تولید بدون تائید اوپک، اشاره می‌کند.

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند با توجه به نوسانات فعلی بازارهای نفت و افزایش تقاضا، امارات عربی متحده، دیگر نسبت به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد. همزمان، منابع آگاه در شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، به افزایش تولید قریب‌الوقوع اشاره کرده اند. افراد مطلع در داخل این شرکت فاش کرده اند ادنوک سرگرم بررسی افزایش تولید به حدود ۴.۸۵ تا ۴.۸۷ میلیون بشکه در روز است که استراتژی فعلی اوپک را نقض می‌کند. این حرکت تعجب آور نیست، زیرا ادنوک، سرمایه‌گذاری هنگفتی را در توسعه ظرفیت تولید خود انجام داده که تاکنون، به دلیل پایبندی امارات به تصمیمات اوپک، محدود شده است.

طبق اظهارات منابع رسمی، ظرفیت کل تولید در حال حاضر ۴.۵ میلیون بشکه در روز است اما انتظار می‌رود که افزایش یابد و احتمالا به زودی به ۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد. هدف تولید ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز در فاصله مه تا ژوئن سال ۲۰۲۴، نرخ بالایی است اما شدنی است.

ادنوک یا امارات عربی متحده، به وضوح نیاز به این افزایش تولید یک‌جانبه را می‌بینند. آنها خود را به عنوان یک شرکت بزرگ بین‌المللی ملی نفت با هدف رقابت با هفت شرکت بزرگ نفت جهان معرفی می‌کنند. سلطان الجابر، مدیرعامل ادنوک، نیاز به تغییر را درک کرده  و برنامه‌هایی را برای خرید دارایی‌های بالادستی و پایین دستی دنبال می‌کند.

با وجود پیامدهای احتمالی تصمیم یک‌جانبه ابوظبی در اوپک، بازیگران مهم در بازار بین‌المللی نفت، ممکن است رویکرد عدم مداخله را در پیش بگیرند. صندوق بین‌المللی پول بر ضرورت حجم تولید و درآمد بیشتر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرده است. عربستان سعودی، به خصوص برای نیازهای بودجه‌ای دولت خود، به قیمت بسیار بالاتر نفت نیاز دارد.

طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی برای تامین مالی بودجه خود، به قیمت نفت حدود ۹۶.۳۰ دلار در هر بشکه، نیاز دارد. این ارزیابی بر اساس تولید فعلی حدود ۹.۳ میلیون بشکه در روز نفت خام توسط این کشور است.

 صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم انداز منطقه‌ای خود اعلام کرد که قیمت سربه سر فعلی حدود ۲۱ درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی این وام دهنده در اکتبر سال ۲۰۲۳ است. در آن زمان، عربستان سعودی هنوز حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد. قیمت سربه سر جدید، بسیار بالاتر از قیمت جهانی نفت در حال حاضر است.

ابوظبی قصد بهره برداری مالی از سرمایه‌گذاری‌های خود را دارد و در صورت تسهیل محدودیت عرضه نفت در ژوئن، به خرید خود در بخش‌های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز با بودجه افزایش یافته، ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، همه نشانه‌ها حاکی از فشار برای تغییر استراتژی اوپک، به خصوص از سوی ابوظبی است. بازیگران بازار باید به دقت سیگنال‌های امارات را دنبال کنند زیرا فرمان کنترل اوپک ممکن است از دست ریاض خارج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد