Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@00:26:25 GMT

توسعه صنعت نیشکر با نگاه اقتصاد مقاومتی ضروری است

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۳۷۸۷

به گزارش ایرنا علیرضا اشرف روز چهارشنبه در نهمین همایش فناوران نیشکر خوزستان در اهواز به بحث صنعت نیشکر و تولید شکر در ایران اشاره کرد و گفت: شکر یک کالای استراتژیک در جهان است که به‌ واسطه آن در طول تاریخ بسیاری از کشورها تحریم شده اند و همواره قدرت سیاسی بر این صنعت نفوذ داشته است .
وی اظهار داشت : در این سال ها هر فرصتی برای کشورهای حاکم فراهم شده در خصوص این صنعت به سایر کشورها از جمله ایران ضربه وارد کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز به هر دلیل و منطقی که تحریم هستیم، باید مقاومت کنیم ، اگرچه در کشور شاهد نارسایی هم هستیم اما این از تکلیفی که بر عهده داریم چیزی کم نمی کند.
وی گفت: صنعت نیشکر در خوزستان نیازمند سرمایه گذاری جدید داخلی و خارجی است تا زنجیره توسعه نیشکر و تولید شکر در این استان تقویت شود .
وی گفت: در سطح کشورهای جهان نیشکر تنها برای محصول شکرعمل آوری نمی شود بلکه صنایع جانبی آن است که سود فراوانی در بازارهای داخلی و خارجی دارد .
اشرف تصریح کرد: احداث کارخانه کاغذسازی و خمیرمایه در خوزستان می تواند مشکل اشتغال بخش عمده ای از این استان را برطرف کند.
وی طرح توسعه نیشکر را یکی از افتخارات صنعتی پس از انقلاب دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی بر مبنای بهره برداری حداکثری از امکانات با هزینه حداقلی میسر می شود بنابراین باید ازهرعاملی برای اجرای هرچه بهتر آن استفاده کنیم .
اشرف تصریح کرد : اولین واحد تولید شکر در ایران در سال 1294 فعالیت خود را آغاز کرد که تنها بعد از دوسال قدرت های سیاسی آن را تعطیل کردند اما در دوره سال های 1311 تا 1333 هشت کارخانه تولید و شکوفایی این صنعت آغاز شد .
وی تصریح کرد : تحقیقات و فناوری در صنعت شکر می‌تواند بقای تولید شکر را تضمین کند؛ در سال های 1395 و 1396 جشن خودکفایی در این صنعت را برگزارکرده و میزان تولید را به 65 تن در هکتار رساندیم که رمز این موفقیت تحقیقات و پژوهش بود.
اشرف گفت: مسایل سیاسی را نباید وارد این صنعت کنیم چرا که عدم واگذاری نیشکر هفت تپه به متخصصان و تولید کنندگان این صنعت مشکلات عمده ای را در این استان ایجاد کرد .
همچنین محمود شمیلی مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان در این همایش گفت: این شرکت در سال جاری شرایط خاصی را تجربه کرد که شاید در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است .
وی افزود: همچنین امسال تابستان سنگینی را سپری کردیم که اگر درایت کارشناسان و نیروهای تلاشگر این شرکت نبود، برداشت نیشکر با مشکل جدی مواجه شده و سطح تولید به حداقل ممکن می رسید اما اکنون به واسطه تجربه نیروهای این شرکت، شاهد برداشت محصولی با کیفیت بالا بودیم .
وی بیان کرد : امید است در سال های آینده نیز این ایستادگی باعث شکوفایی هرچه بیشتر صنعت نیشکر در استان شود.
شمیلی تصریح کرد : در سال جاری زمستان سختی داشتیم و بارش های پیوسته برداشت نیشکر را با تاخیر مواجه کرد اما با این وجود کیفیت محصول پایین نیامده و محصول در حال برداشت است .
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان گفت: در حال حاضر بازار شکر در ایران متلاطم است و بر اساس برنامه های که در شرکت توسعه نیشکر پیش بینی شده ، فرصت ها و تهدیدها شناسایی و برنامه های استراتژیک کوتاه و بلندمدت تدوین شده است .
وی ادامه داد : از مهمترین برنامه های این شرکت شروع فعالیت های پایین دستی، جانبی و غیر نیشکری است که با برنامه ریزی انجام شده نه تنها از نیشکر سودآوری داشته ایم بلکه در فعالیت های غیرنیشکری نیز شاهد شکوفایی بوده ایم.
شمیلی گفت: یکی از بارزترین این برنامه ها طرح شورورزی و استفاده از زهاب نیشکر برای تولید محصولات جانبی است.
وی افزود:مشارکت دانشگاه چمران و موسسات تحقیقاتی کشور و همچنین تلاش همکاران برجسته این شرکت در موفقیت های به دست آمده نقش مهمی داشته است .
/6002/7152
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 اقتصاد مقاومتی تحقیقات و فناوری جهان شکر صنعت 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۳۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

لبخند بار دیگر بر لبان هفت تپه و کارگران آن بازگشته است. ۲۴ هزار و ۹۰۰ هکتار وسعت، متولد ۱۳۴۰ و قدیمی ترین واحد تولید نیشکر ایران با بیش از ۶۰ سال قدمت است. هفت تپه برای کارگرانش نه یک شرکت بلکه خانواده آنهاست و این موجب شده تا نسبت به سرنوشت آن غیرت داشته باشند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که به دلیل واگذاری نادرست به بخش خصوصی در دولت قبل تا یک قدمی نابودی کامل رفت و تجمعات و اعتصابات کارگری آن به سر خط اخبار بین المللی تبدیل شده بود، طی سه سال گذشته با نگاه ویژه آیت الله رییسی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بار دیگر در حال بازگشت به دوران طلایی خود است.

در جمع کارگرانی که برای دیدار با رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز کارگر در حسینیه امام خمینی(ره) تهران حضور داشتند، نوشته روی یک تکه کاغذ ساده توجهات را به خود جلب کرد: «آقا جان؛ از حسن نظر جنابعالی در پیگری و نگاه مدبرانه جهت حل مشکلات و احیای شرکت نیشکر هفت تپه تشکر می‌کنیم. کارگران هفت تپه» پشت این متن ساده در دست علی احمدی از کارگران هفت تپه شوش در این دیدار، خروارها درد دل و البته تقدیر و تحسین نهفته است. باید هفت تپه را شناخت تا دانست هفت تپه سربلند امروز، چه روزهای سختی را به پشت سر گذاشته است.

بهمن ماه ۱۳۹۴ عده‌ای کت و شلواری وارد شرکت هفت تپه شدند و با جمع کردن کارگران در حسینیه شرکت و اعلام کردند که سهامداران و خریداران جدید شرکت هستند و این شد آغاز ۶ سال تاریک در هفت تپه. کارگران هفت تپه که تا چند ساعت پیش همان روز کارگران شرکتی دولتی بودند به یکباره کارگران شرکت خصوصی شدند و این خصوصی سازی برای هفت تپه مساوی با نابودسازی شد.

کاهش سطح زیرکشت، تنزل شدید تولیدات، تلاش برای تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی، عقب ماندگی چند ماهه حقوق کارگران، حذف تمام مزایا و رفاهیات و مشکلات شدید اقتصادی موجب شد تا کارگران هفت تپه از سنگر تولید به سنگر مطالبه گری و کف خیابان کشیده شوند.

خانواده‌های بسیاری از کارگران فروپاشید، طلاق، خودکشی، سقط جنین و فشارهای شدید اقتصادی حوادث و اخبار تلخی بود که کارگران هفت تپه با گوشت و پوست خود در دوره ۶ ساله مدیریت بخش خصوصی بر این شرکت تجربه کردند.

آقای رییسی ورق را در هفت تپه برگرداند

کار کارگران هفت تپه به جایی رسیده بود که پولی برای خرید نان هم نداشتند. برخی نانوایی‌های شوش بر سر در مغازه‌های خود پارچه نوشته‌هایی نصب کرده بودند با این متن: « به کارگران هفت تپه نان قرضی داده می‌شود».

روزهای سیاه هفت تپه را که مرور می‌کند از صدایش می‌شد تلخ کامی‌اش را حس کرد. مسلم چشمه خوار حدود ۱۰ سالی سابقه کار در هفت تپه دارد و یکی از فعالان کارگری این شرکت است. او می‌گوید: « همان روز اول که مدیران بخش خصوصی با حضور در شرکت، خریداری هفت تپه را اعلام کردند و به کارگران قول دادند که یک دقیقه حقوق آنها عقب نخواهد افتاد ولی در زمان مدیریت آنها تا پنج ماه هم حقوق کارگران به تعویق می‌افتاد».

نابلدی مدیران بخش خصوصی برای مدیریت یک شرکت بزرگ با تولیدات خاص به سرعت خود را نشان داد و تنها چند ماه پس از واگذاری هفت تپه به بخش خصوصی، بدعهدی و عقب افتادن حقوق کارگران هم شروع شد. ماه‌ها اعتراض و تجمع و رکورد ۷۳ روز اعتصاب کارگری ثمره مدیریت بخش خصوصی بر هفت تپه بود.

مسلم می‌گوید« سختی‌های بسیاری در آن سالها کارگران هفت تپه به جان خریدند، اما آقای رئیسی ورق را در هفت تپه به نفع کارگران برگرداند. سال ۹۹ همزمان با روز کارگر آیت الله رئیسی که آن زمان رییس قوه قضاییه بود، تعدادی از کارگران هفت تپه و کارگران هپکو را برای شنیدن حرف ما دعوت کرد و این شد منشاء تحول در هفت تپه».

چشمه شور که خود تا کنون ۲ بار از نزدیک با آیت الله رییسی دیدار و پیگیر مطالبه کارگران هفت تپه بوده، تاکید می‌کند« آیت الله رییسی چه در قو قضاییه و چه در ریاست جمهوری واقعا پای کار هفت تپه بود و اگر پافشاری آقای رییسی برای ارسال پرونده هفت تپه به شورای داوری و خلع ید مدیران بخش خصوصی نبود امروز چیزی از هفت تپه باقی نمانده بود. آقای رییسی هفت تپه را احیا و ورق را به نفع کارگران و تولید برگرداند».

کارگران هفت تپه به رهبری دلگرم هستند

چشمه شور می‌گوید «در اوج اعتصابات کارگران هفت تپه بود و برخی مسوولان وقت استان به دلیل نزدیکی با مدیران بخش خصوصی این شرکت به کارگران فشارهای زیادی تحمیل می‌شد، رهبر معظم انقلاب در همان ایام در یکی از سخنرانی‌هایشان بر شنیدن حرف کارگر تاکید کرد که این موجب دلگرمی کارگران هفت تپه شد».

مسلم از شرایط امروز شرکت هم می‌گوید، از امیدی که در کارگران زنده شده و چرخ تولیدی که بی وقفه در آن به حرکت درآمده است. « برداشت نیشکر امسال هفت تپه بالاترین تولید یک دهه گذشته این شرکت است، حقوق‌ها به روز و کارخانه بازسازی اساسی و بسیاری از زیرساخت‌ها و ماشین آلات به‌روز و احیا شده است. علاوه بر رکورد تولید نیشکر، کاشت یک هزار هکتار کلزا، ۵۰۰ هکتار گندم، پرواربندی یک هزار راس دام سبک، احداث حوضچه‌های پرورشش ماهی و اقدامات بسیار زیادی دیگر طی سه سال اخیر روح امید را در هفت تپه زنده کرد»

قصه تلخ هفت تپه به شیرینی ختم شد

محمد خنیفر از دیگر کارگران هفت تپه است. جوان لاغر و بلند قامت شوشی که لهجه شیرینی عربی‌اش در فارسی صحبت کردن هم خودنمایی می‌کند. از قصه پر غصه روزهای تلخ هفت تپه می‌گوید: « داستان پر غم و غصه هفت تپه امروز به خوشی و آرامش رسیده است . روزگاری تلخی که خسارت‌های جبران ناپذیری به هفت تپه و کارگران آن وارد کرده امروز جای خود را به کار و تولید داده است.»

او افزود: « بالاخره فریادهای کمک خواهی کارگران هفت تپه در کشور توسط مردم، دانشجویان و مسوولان شنیده شد و پس از تلاش‌های زیاد و مصیبت‌ها و لطمه‌های فراوان، هفت تپه امروز به نماد سربلندی، مطالبه گری و جهش تولید تبدیل شده است».

آقای رییسی جانانه پای هفت تپه ایستاد

خنیفر اعتراضات کارگری را دفاع از گذشته، حال و آینده هفت تپه دانست و ادامه داد: «آقای رییسی جانانه پای هفت تپه ایستاد و در اوج بلوای هفت تپه، رییسی صدای کارگران را شنید و ورود قاطع به پرونده موجب دلگرمی کارگران شد.»« خلع ید مدیریت بخش خصوصی را خود آقای رییسی پیگیری کرد و برای کمک به هفت تپه هر کاری که از دستش برآمد انجام داد و کارگران هفت تپه این لطف و محبت را فراموش نکرده و نمی‌کنند».

این فعال کارگری شرایط کنونی شرکت را بسیار خوب توصیف می‌کند و می‌افزاید: « امید در هفت تپه زنده شده است و کارگران با همه توان برای جهش تولیدات این شرکت حتی بیش از وظایف قانونی در تلاش هستند».

  چشم به راه تحقق وعده واگذاری قطعی هفت تپه هستیم

هجدهم اسفند ماه پارسال وقتی بالگرد حامل آیت الله سیدابراهیم رییسی برای افتتاح طرح مهم پاک چوب شوش در حال پرواز بر بالای این شرکت بود، آیت الله رییسی با مشاهده تجمع کارگران در ورودی شرکت پاک چوب، به معاون اجرایی و رییس دفتر خود ماموریت دارد تا ضمن شنیدن مساله، مطالبات کارگران را بررسی و پیگیری کنند. علاوه بر مذاکره فرستادگان ویژه رییس جمهور میان کارگران این شرکت، ۲ نفر از کارگران هفت تپه از جمله محمد خنیفر و مسلم چشمه شور با حضور در شرکت پاک چوب با شخص آیت الله رییسی دیدار و مطالبه کارگران هفت تپه که همان واگذاری قطعی مالکیت هفت تپه به شرکت صنایع جانبی نیشکر را مطرح و در آن دیدار آیت الله رییسی برای تحقق این مطالبه قول مساعد داده بود.

خنفیر با بازخوانی دیدار خود با رییس جمهور با تاکید بر اینکه کارگران هفت تپه قدردان آیت الله رییسی هستند، ادامه داد: بدون پیگیری‌های رییس دولت سیزدهم، مشکل هفت تپه هرگز حل نمی‌شد و این موجب شده تا انتظار و امید کارگران هفت تپه از آیت الله ریسی تحقق واگذاری قطعی هفت تپه به شرکت صنایع جانبی نیشکر است.

کارگران هفت تپه مشتاق دیدار با رهبری هستند

این فعال کارگری از اشتیاق کارگران هفت تپه برای دیدار با رهبر معظم انقلاب نیز خبر می‌دهد و می‌افزاید: « گره گشایی از مسایل درهم پیچیده هفت یک کار ملی بود که به همت کارگران و جریانات دانشجویی و ورود قاطع آیت الله رییسی به عنوان رییس قوه قضاییه محقق شد و کارگران هفت تپه قدردان این اقدامات هستند.»

او ادامه داد: «کارگران هفت تپه مدافعان نظام مقدس انقلاب اسلامی و پیرامون رهبر معظم انقلاب هستند و علاقمه مند هستند که به دیدار رهبری بروند وامیدواریم در دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در سال آینده سهمیه ویژه‌ای برای کارگران هفت تپه در نظر گرفته شود».

نامه زدیم که منتظریم و آقا رییسی آمد

هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ که رییس جمهور و تعداد زیادی از وزرای کابینه طی سفری ۲ روزه به خوزستان آمده بود، در مسیر ریلی اندیمشک به اهواز، با دیدن مردم و کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در کنار ریل قطار دستور توقف قطار را صادر و با حضور در جمع کارگران هفت تپه به مطالبه آنها گشو می‌دهد.

جمعی از کارگران هفت تپه پیش از این سفر طی نامه‌ای خطاب به رییس جمهور ضمن دعوت از آیت الله سیدابراهیم رییسی به عنوان پدری دلسوز برای حضور در جمع کارگران این شرکت، بر استحکام روابط دولت و کارگران و رفع موانع تولید با همت دولت سیزدهم تاکید کردند که حضور آیت الله رییسی در جمع کارگران هفت تپه در واقع لبیک رییس جمهور به نامه کارگران این شرکت بود.

غلامعلی حمدانی از دیگر کارگان هفت تپه است. او که از کارگران رسمی شرکت هفت تپه است با یادآوری پیگیری‌های آیت الله رییسی برای گره گشایی از گره کور هفت تپه می‌گوید: ناکارآمدی مدیریت بخش خصوصی بر هفت تپه کارگران را به کف خیابان کشاند و اعتراضات و اعتصابات در مقابل فرمانداری کار همه روزه کارگران هفت تپه شد و کسی که در آن روزهای سخت و تلخ به کمک کارگران آمد آیت الله رییسی بود».

از رییسی کار بزرگ دیده‌ایم و انتظار کار بزرگ هم داریم

حمدانی می‌افزاید: « خلع ید بخش خصوصی از شرکت هفت تپه که حمایت‌های قاطع دولت و وزرای سابق را داشت، تنها با پافشاری آیت الله رئیسی محقق شد که ثمره این کار بزرگ، اشتغال ۶ هزار نفر در هفت تپه و جهش تولید در این شرکت است.»

این فعال کارگری با بیان اینکه دور از انصاف است که تحولات شگرف هفت تپه طی سه سال اخیر نادیده گرفته شود ادامه می‌دهد: با وجود اینکه مدیران بخش خصوصی هفت تپه هم اکنون در زندان هستند ولی هنور چشم طمع به هفت تپه دارند به همین دلیل مهمترین و تنها مزالبه باقی مانده کارگران از آیت الله رییسی تحقق واگذاری کامل این شرکت به صنایع جانبی است.

او ادامه می‌دهد: «خدمت بزرگ آقای رییسی به هفت تپه بر هیچ کس پوشیده نیست. آقای رییسی دست کاررگان هفت تپه را گرفت و قول داد تا این شرکت را به جایگاه اصلی خود بازگرداند که به این قول عمل کرد. کارگران هفت تپه کارهای بزرگ از آقای رییسی دیده‌اند به همین دلیل انتظار تحقق کار بزرگ واگذاری قطعی هفت تپه به شرکت صنایع جانبی را از وی خواستاریم».

آقای رییسی کار ناتمام خود در هفت تپه را تکمیل کنند

سید اسماعیل جعاوله دیگر فعال کارگری است که پای صحبت‌هایش نشستیم. او که رییس شورای کارگری هفت تپه است از آن روزهای هفت تپه می‌گوید: « هفت تپه که در دوران طلایی خود رکورد ۱۲۰ هزار تن تولید شکر را ثبت کرده بود در دوران مدیریت بخش خصوصی به رقم ۱۸ هزار تن کاهش یافت و این سوء مدیرین کارگران هفت تپه را با پنج ماه حقوق معوقه به کف خیابان‌ها کشاند.»

او ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ یعنی روز خلع ید بخش خصوصی و واگذاری مدیریت پیمان هفت تپه به صنایع جانبی نیشکر را روزی تاریخی برای هفت تپه می‌داند و می‌افزاید: ورود شرکت صنایع جانبی نیشکر، هفت تپه متحول، زیرساخت‌ها اصلاح و کارخانه بازسازی اساسی شد، کارگران راضی و ظرفیت‌های تولید جهش یافت. همسان سازی حقوقی‌ها، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت به موقع حقوق‌ها از دیگر اخبار خوب کارگری هفت تپه طی ۱۹ مهر ۱۴۰۰ به بعد است.

جعاوله می‌گوید: حاج آقای رییسی در قوه قضاییه کار بزرگ خلع ید مالک هفت تپه را انجام داد که با کارشکنی‌های دولت قبل این کار به طور کامل به سرانجام نرسید که با به دست گرفتن قوه مجریه توسط وی انتظار داریم تا آیت الله رییسی کار را تمام کند و واگذاری قطعی هت تپه را نهایی کند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به عنوان اولین تولید کننده شکر از نیشکر در ایران در هجدهم آذرماه سال ۱۳۴۰ افتتاح گردید. شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با وسعتی بیش از ۲۴ هزار و ۹۰۰ هکتار در نزدیکی شهر شوش و در فاصله ۱۰۰ کیلو متری شمال اهواز قرار دارد.

شرکت هفت تپه پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم به دلیل اعتصاب‌های کارگری به سرخط اخبار تبدیل شده بود و صدها کارگر این شرکت آینده شغلی برای خود متصور نبودند ولی با تشکیل دولت سیزدهم و گره گشایی از مشکلات این شرکت، بار دیگر شیرینی کار و تولید کام کارگران این شرکت را شیرین کرد.

با وجود اینکه مدیریت این شرکت پس از خلع ید مالک بخش خصوصی آن به شرکت صنایع جانبی نیشکر واگذار شد ولی تاکنون این شرکت به دلیل تعیین تکلیف نشدن مالکیت، همچنان مشکلاتی برای توسعه بیشتر پیشرو دارد به همین دلیل، انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر خوزستان به مطالبه امروز کارگران این شرکت تبدیل شده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • روز‌های خوب تولید در نیشکر هفت تپه
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید
  • انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران