Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، آمار بی‌هویت‌ها در کشورمان رو به افزایش است. بی‌شناسنامه‌هایی که حتی در سرشماری‌ها شمرده نمی‌شوند! آمار درستی از این جمعیت پنهان کشورمان در دست نیست؛ از ۳۰۰ - ۴۰۰ هزار تا یک میلیون نفر و شاید خیلی بیشتر از این، آماری است که می‌توان درباره جمعیت بی‌شناسنامه‌ای که در کشورمان زندگی می‌کنند، ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعیتی که حالا خیلی‌هایشان کم سن و سال نیستند، اما نه فقط در آمار‌ها به شمار نمی‌آیند بلکه به دلیل فقدان شناسنامه، نه می‌توانند ازدواج کنند نه گواهینامه بگیرند و نه شغل داشته باشند. این جمعیت پنهان غیرقانونی هستند و قانون تابعیت برای آن‌ها هنوز به سرانجام درستی نرسیده است.

 خرداد امسال بود که محمدحسین مقیمی، استاندار سابق تهران از تولد ماهانه ۱۰۰ کودک بی‌هویت در بیمارستان‌های تهران خبر داد. وی با اشاره به اینکه کمیته‌ای در استان تهران برای پیگیری و نظارت بر امور کودکانی که بی‌هویت هستند، تشکیل شده در این‌باره توضیح داد: «تعدادی از کودکانی که در کشور متولد می‌شوند، به دلیل معلوم نبودن پدر و مادر شناسنامه‌ای ندارند البته اقداماتی در این رابطه آغاز شده و این مشکل را حل کرده است.» به گفته مقیمی اگر کارت ملی مادر نوزاد در بیمارستان دریافت شده باشد، براساس هویت مادر می‌توان شناسنامه صادر کرد، اما گاهی مادر هم کارت ملی ندارد و شناسنامه بدون ذکر نام اولیا صادر می‌شود.

علاوه بر این هیچ محدودیتی برای صدور شناسنامه برای اطفال بدون هویت معرفی شده توسط بهزیستی وجود ندارد، اما مشکل اصلی در جای دیگر است؛ کودکان اتباع خارجی که نمی‌توان برای آن‌ها شناسنامه صادر کرد.

بیش از یک میلیون بی‌هویت 
محمدجواد فتحی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هم درباره آمار بی‌هویت‌ها می‌گوید: «به طور قطع در سراسر کشور به ویژه استان‌های مرزی با تولد کودکان بی‌هویت بیشتری مواجه هستیم.»‌به گفته وی بیش از یک میلیون فرد بی‌هویت در کشور وجود دارد. 

از نگاه این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مسئله تابعیت کودکان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه توسط قانونگذار با مشکل مواجه بوده، بنابراین ادارات ثبت احوال به این افراد شناسنامه نمی‌دهد و منجر به بی‌هویتی این افراد می‌شود. 
به اعتقاد وی با توجه به زمان طولانی اسکان این افراد در ایران باید تجدیدنظری در قوانین و مقررات کشور نسبت به امر تابعیت صورت گیرد، البته لزومی به اعطای تابعیت به این افراد نیست بلکه باید برگه‌های هویتی و اقامتی به آن‌ها داده شود که از این طریق شناسایی و دارای هویت شوند و خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات کشور بدانند. 

فتحی با بیان اینکه براساس آمار‌ها یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ فرد بی‌هویت در کشور وجود دارد، می‌افزاید: «این افراد هیچ‌گونه اسناد هویتی ندارند و حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، زنان خارجی با مردان خارجی یا ارتباط نامشروع است؛ البته وضعیت هویتی فرزندان حاصل از ارتباط نامشروع را قانون تعیین تکلیف کرده و بهزیستی می‌تواند شناسنامه آن‌ها را پیگیری کند، بنابراین خلأقانونی چندانی در این رابطه وجود ندارد و عمده مشکل در رابطه با فرزندان حاصل از اتباع خارجی و ایرانی است.»

از نگاه این نماینده مجلس شرایط منطقه‌ای اجازه ممانعت از حضور اتباع بیگانه در ایران را نمی‌دهد. کشور‌های افغانستان و عراق سال‌هاست با مشکلات امنیتی و جنگ درگیر هستند و این مسئله مهاجرت ناخواسته آن‌ها به سمت کشور‌های همسایه از جمله ایران را رقم زده است، بنابراین درخصوص اتباع افاغنه و عراقی با بحران انسانی مواجه هستیم و نمی‌توان نگاه فیزیکی خشک و جامدی نسبت به آن‌ها داشته باشیم.

تهدید امنیتی جمعیتی
عبدالله حاتمیان دیگر عضو خانه ملت درباره آمار بی‌هویت‌ها در کشور نظر متفاوتی دارد. به گفته وی ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار فرزند بی‌شناسنامه در کشور وجود دارد که اکنون حدوداً ۲۵ ساله شده‌اند؛ این‌ها نه می‌توانند ازدواج کنند، نه می‌توانند گواهینامه بگیرند، نه حق اشتغال دارند، نه مشروعیت دارند و نه قانونی هستند. 

وی با بیان اینکه در ایران تابعیت را به خون یعنی پدر می‌دهیم و به خاک که سمت مادر است تابعیت نمی‌دهیم، تصریح می‌کند: «در تمام کشور‌های دنیا این مسئله حل شده است و تابعیت را هم به خون و هم به خاک می‌دهند؛ یعنی تابعیت هم از مادر می‌رسد و هم از پدر. ولی ایران جز چهار الی پنج کشوری است که تابعیت فقط از پدر می‌رسد، بنابراین این سؤال همچنان برای من باقی است که با این روش تکلیف این ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر بی‌هویت در کشور چیست؟»

این نماینده مجلس با اشاره به استدلال منتقدان اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از پدران خارجی و مادران ایرانی تصریح می‌کند: اینکه می‌گویند اعطای تابعیت به این افراد باعث افزایش مهاجران و تهدید امنیتی برای کشور می‌شود، شاید درست باشد. اما آیا اگر این‌ها بی‌هویت زندگی کنند تهدید امنیتی برای کشور نیست؟ یکی از این‌ها اگر تخلفی مرتکب شود، نه اثر انگشتش ثبت شده و نه مشخصاتی از آن وجود دارد که تحت پیگرد قرار بگیرد و نه هیچ مدرک و سندی. اینکه این افراد بدون کارت هویت در این کشور زندگی کنند مسلماً یک تهدید بالقوه است.

وی امیدوار است طرح مجلس برای اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی دارای همسر غیرایرانی به سرانجام برسد؛ افرادی که شناسنامه ندارند و وجودشان در هیچ جا ثبت نشده و جزو هیچ خاک و ملیتی نیستند؛ جمعیت پنهانی که در هیچ کجا شمرده نمی‌شوند و می‌توانند آتش زیر خاکستری باشند که آسیب‌های اجتماعی را شعله‌ور کنند.

منبع: روزنامه جوان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۱۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین

در مراسمی از ۲۹ نفر از زوجین شهرستان قزوین و ۴ نفر از بانوان دهه شصتی دارای فرزند تجلیل به عمل آمد.

علیخانی مدیر کل امور بانوان استانداری در این مراسم گفت: طبق پژوهش‌های انجام شده دهه شصتی‌ها جزو سرمایه‌های این کشور هستند و مسائل و مشکلات خودشان را هم دارند و امیدواریم با توجه به مهارت‌هایی که دارند زندگی آرام و پر مهری را تجربه کنند.

علیخانی افزود: مرکز خدمات ازدواج در حال راه اندازی است و خدماتی در حوزه مشاوره و تسهیلات و مسائل ازدواج به افراد تعلق می‌گیرد که به زودی انجام خواهد شد. افرادی که وارد مرحله زندگی مشترک شده اند می‌توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند. چون افراد از دو خانواده متفاوت هستند نیاز به گذشت و مهارت زیادی هست تا زندگی‌ها دوام پیدا بکند و شرایط آرامش برای تربیت خودمان و فرزندانمان فراهم شود.

حجت الاسلام محمد حسینی کارشناس امور خانواده هم در این مراسم گفت: مادران امانت داران فرزندانشان هستند و به گفته شهید مطهری هیچ مقامی بالاتر از مادری برای یک زن نیست.

وی بهترین زمان برای فرزند آوری بعد از ازدواج را شناخت قابلیت‌های لازم برای والد شدن، پذیرش روانی برای بچه دار شدن هر دو زوج، پشتیبانی از همسر عنوان کرد.

خیری فر مشاور امور بانوان اداره کل ثبت اسناد استان گفت: با توجه به کاهش آمار ازدواج جوانان دهه شصت تصمیم شد برای ترغیب به ازدواج از زوجینی که در سال ۱۴۰۲ ازدواج کرده اند تجلیل به عمل آید و برای حمایت از فرزند آوری این افراد هدیه‌ای به مبلغ دو میلیون و پانصد هزارتومان به صورت بن خرید سیسمونی به افراد اهدا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق سپاه هویت و شناسنامه ایران قوی است
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • شاد، اما خسته!
  • شاد اما خسته
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • کمک فوری/ حال این دو مادر بیمار خوب نیست
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • ۱۸۰۰ مادر دارای ۳ فرزند بوشهری در لیست بیمه رایگان