Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@10:39:03 GMT

توافقات و اختلافات چین و آمریکا

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۹۶۰۵

توافقات و اختلافات چین و آمریکا

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل  به نقل از «رویترز»، روز چهارشنبه دو طرف توافقاتی بر سر موضوعات ساختاری داشتند و شش پیش‌نویس از طرح اصلاحات ساختاری چین ارائه کردند. در این رابطه اگر دو طرف نتوانند تا پیش از ضرب‌الاجل اول مارس به توافق برسند، جنگ‌تجاری دو طرف با افزایش تعرفه واردات محصولات چینی توسط دولت آمریکا از سر گرفته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون جنگ تعرفه‌ای میان دو غول اقتصادی بزرگ دنیا جریان تجارت جهانی را مختل و رشد اقتصادی جهان را کند کرده است.

به گفته دو فرد آگاه که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، با این حال در مذاکرات هفته گذشته، هیات تجاری دو طرف نتوانستند اختلافات خود بر سر تقاضای آمریکا برای ایجاد تغییرات ساختاری در مدل اقتصادی چین را حل کنند. این موضوعات شامل اجرای مکانیزمی است که پایبندی چین به مفاد توافق را تضمین خواهد کرد. یکی از این افراد مطلع که در حوزه صنعت فعالیت دارد می‌گوید: «جای تعجب نیست که این هفته بسیار پرچالش بود. زمانی که شما سعی می‌کنید به منظور ارائه جزئیات، کلیات توافق‌شده را کنار هم قرار دهید، چنین چالش‌هایی اجتناب‌ناپذیر است.» پس از پایان نشست ۹ ساعته بعدازظهر روز پنج‌شنبه و خروج از «اداره نماینده تجاری آمریکا»، مقامات چینی اما در پاسخ به پرسش خبرنگاران سکوت اختیار کردند. قرار بود روز جمعه، رئیس‌جمهوری آمریکا در اتاق بیضی‌شکل کاخ‌سفید با لیو هی، مذاکره‌کننده ارشد چین و معاون نخست‌وزیر چین دیدار کند (هنگام تنظیم این گزارش، خبری از این نشست منتشر نشده است). پیش از این نیز در سفری که اواخر ماه ژانویه لیو هی بهواشنگتن داشت، دو طرف با هم دیدار کرده بودند. در این رابطه دونالد ترامپ که از زمان پیروزی در انتخابات ۲۰۱۶ سیاست «اول آمریکا» پیش گرفته است و سعی می‌کند در تجارت جهانی توازن ایجاد کند، می‌گوید در صورت نتیجه ندادن مذاکرات و به منظور دستیابی به توافق، ضر‌ب‌الاجل اول مارس می‌تواند تمدید شود.  منابع مطلع از این مذاکرات در گفت‌وگو با «رویترز»‌ گفته‌اند توافق غیررسمی اولیه موضوعاتی همچون انتقال اجباری تکنولوژی شرکت‌های آمریکایی به چین، دزدی سایبری، حقوقمالکیت معنوی، خدمات، ارز دو کشور، کشاورزی و موانع غیرتعرفه‌ای تجارت را پوشش می‌دهد. با این حال، اختلاف‌نظر دو طرف پیرامون تقاضای دولت ترامپ برای پایان یافتن اقدامات تجاری ناعادلانه دولت چین که بهانه اولیه تعرفه‌های رئیس‌جمهوری آمریکا بود، به قوت خود باقی مانده است.

در این رابطه، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، باید به منظور برآورده ساختن درخواست‌های ترامپ اصلاحات ساختاری چالش‌برانگیزی را در اقتصاد کشورش ایجاد کند. در مقابل اما طرف آمریکایی، به غیر از حذف تعرفه‌هایی که برای اجبار چین وضع کرده بود، هیچ نوع امتیاز دیگری را پیشنهاد نکرده است.  یکی از تقاضا‌های دولت ترامپ که اجرای آن برای چین آسان‌تر است، کاهش نابرابری تجاری میان دو کشور است. براساس آمارها، در ۱۱ ماه نخست ۲۰۱۸، کسری تجاری آمریکا برابر چین به رکورد ۳۸۲ میلیارد دلار رسید. به گفته مقامات دولتی چین تاکنون دو طرف توافقاتی برای کاهش این نابرابری تجاری داشته‌اند. در این رابطه، واشنگتن و پکن علاوه بر خریدهای اضافی چین از محصولات کشاورزی و انرژی، فهرستی مشتمل بر ۱۰ قلم کالا را برای افزایش خرید چین مدنظر قرار داده‌اند. روز پنج‌شنبه «بلومبرگ» در گزارشی مدعی شد انتظار می‌رود در جریان مذاکرات تجاری، دولت چین خرید ۳۰ میلیارد دلار از محصولات کشاورزی آمریکا را پیشنهاد کند. با این حال، سونی پردو، وزیر کشاورزی آمریکا، می‌‌گوید خرید چین از محصولات کشاورزی آمریکا چندان کارساز نیست: «این پیشنهادها بستگی به یک توافق بزرگ دارد. موضوع مهم اصلاحات ساختاری در زمینه‌هایی همچون مالکیت معنوی است.» به گفته او در صورت دستیابی به توافق، آمریکا به سرعت می‌تواند بازارهای کشاورزی از دست رفته خود در چین را پس بگیرد. به گزارش «رویترز»، ۱۲ میلیارد دلار از کمک‌های دولت فدرال به کشاورزانی که از جنگ‌تجاری متضرر شده‌اند نیز تحت نظارت سونی پردو است. پیش از این و در اوایل جنگ‌تجاری،‌ چین خرید سویای مورد نیاز خود از آمریکا را متوقف کرده بود، ‌محصولی که با ارزش ۱۲ میلیارد دلار، بزرگ‌ترین صادرات کشاورزی آمریکا در ۲۰۱۷ بود.

احتمال توافق تجاری آمریکا و اروپا

سیسیلیا مال‌استورم، کمیسیونر تجاری اتحادیه اروپا می‌گوید احتمال دارد توافق تجاری دو سویه اقیانوس اطلس تا پایان سال‌جاری نهایی شود. او در اظهارات خود گفته است انتظار دارد در ماه مارس دولت‌های اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات تجاری با آمریکا به منظور کاهش تعرفه‌های کالاهای صنعتی چراغ سبز نشان دهند. به گفته مال‌استورم، پیش از تاریخ ۳۱ اکتبر زمانی که دوره کمیسیون اروپا پایان می‌یابد، می‌توان به یک توافق تجاری با دولت ترامپ دست یافت. روز جمعه و پیش از نشست با وزرای تجاری ۲۸ عضو اتحادیه اروپا که در بخارست برگزار می‌شد، او در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «من فکر می‌کنم این توافق می‌تواند در دوره این کمیسیون حاصل شود. ما هیچ چیز را به تاخیر نمی‌اندازیم.» به گزارش «بلومبرگ»، اروپا عجله دارد توافق سیاسی که هفت ماه گذشته در کاخ‌سفید به منظور کار روی کاهش موانع بازار دو سویه اقیانوس اطلس حاصل شد، سریع‌تر نتیجه دهد. به دنبال توافق ماه جولای، رئیس‌جمهوری آمریکا تعهد کرد اعمال تعرفه بر واردات خودرو از اروپا را به تعویق بیندازد. در این رابطه قرار بود دونالد ترامپ به بهانه امینت ملی، بهانه مشابه او در اعمال تعرفه بر واردت فولاد و آلومینیوم، تعرفه بر واردات خودرو را افزایش دهد. به عقیده کارشناسان، با توجه به اینکه این اقدام او، تلافی طرف اروپایی را در پی خواهد داشت، جامعه جهانی به جنگ‌تجاری دیگری کشیده خواهد شد. به گزارش کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو توسط دولت آمریکا منجر به افزایش ۱۰ هزار یورویی قیمت وسایل نقلیهوارداتی به آمریکا خواهد شد. در این رابطه پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان، کشوری که بیشترین آسیب را از تعرفه‌های خودرویی می‌بیند، روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: «بسیار مهم است به جای افزایش، ما بر سر کاهش تعرفه‌های بین‌المللی توافق کنیم.»

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۹۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به رفح دور اما نزدیک!

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا- مریم خرمائی: «یسرائیل کاتز» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مدعی شده که در صورت حصول توافق تبادل اسرا با حماس؛ اجرای طرح حمله زمینی به رفح به حال تعلیق درخواهد آمد.

وی در جریان مصاحبه با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، مدعی شد که «آزادی گروگان‌ها اولویت نخست ما است.»

این وزیر صهیونیست در پاسخ به این سؤال که «آیا اولویت‌بندی شامل تعویق حمله طراحی‌شده به‌منظور (تحقق هدف ادعایی) محو گردان‌های حماس از غزه می‌شود»؛ گفت: بله. اگر توافقی در کار باشد، عملیات را تعلیق می‌کنیم.

تغییر راهبرد یا تغییر لحن؟

البته کاتز عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیست؛ اما برای نخستین بار است که دست‌کم یکی از اعضای کابینه امنیتی به‌صراحت از امکان تعلیق یا تعویق عملیات مشروط به آزادی اسرا سخن می‌گوید.

توافق با حماس برای آزادی اسرا از هر زمان دیگری برای تل‌آویو حیاتی‌تر است

همچنین، اظهارت کاتز در عمل فاصله چندانی با ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که گفته بود «با توافق یا بدون آن، به رفح حمله می‌کنیم» ندارد، اما در آنچه وزیر صهیونیست می‌گوید، از لحن قلدرمآبانه نتانیاهو خبری نیست.

این تغییر لحن می‌تواند تا حد زیادی ناشی از استیصال تل‌آویو در برابر معترضان صهیونیستی باشد که با برگزاری تظاهرات گسترده، نتانیاهو را مسئول شکست مذاکرات با حماس و آزادی اسرا می‌دانند.

اما آن‌گونه که از لحن کاتز استنباط می‌شود، توافق با حماس برای آزادی اسرا از هر زمان دیگری برای تل‌آویو حیاتی‌تر است.

آخرین چانه‌زنی‎‌ها و تهدیدها

از طرفی، حماس صبح روز شنبه اعلام کرد که پاسخ اسرائیل به پیشنهاد اخیر آتش‌بس را که در جریان مذاکراتی با وساطت قطر و مصر ارائه شد، دریافت کرده و پیش از هرگونه واکنش، آن را بررسی خواهد کرد.

به‌ دور از هرگونه توافق صلح، حماس انتظار دارد که مذاکره به پایان جنگ غزه ختم شود حال‌آنکه اسرائیل در بهترین حالت از تعلیق یا تعویق عملیات رفح سخن می‌گوید.

رژیم اسرائیل از گزینه «حمله قریب‌الوقوع به رفح» به‌عنوان اهرمی برای ترغیب حماس به قبول تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس که همین حالا مشغول بررسی آن است، استفاده می‌کند

از سوی دیگر، گزارش رسانه‌هایی مثل «یورو نیوز» حاکی از آن است که ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده و به نظر می‌رسد برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود.

این تانک‌ها و خودرو‌های زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه «کرم شالوم» اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند.

پیش‌تر نیز روزنامه «وال‌استریت ژورنال» نوشته بود ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی از رفح قبل از آغاز حمله به این منطقه است.

هم‌زمان با انتشار این اخبار، «بیتسالل اسموتریچ» از وزرای افراطی رژیم صهیونیستیی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که مذاکره کردن با حماس «غیرمسئولانه» است و اعضای این گروه باید به‌جای آن کشته شوند.

از مجموع سه متغیر «نرمش لحن کاتز»، «استقرار تانک‌ها پشت مرز رفح» و «موضع‌گیری تند اسموتریچ» می‌توان این طور برآورد کرد که رژیم اسرائیل از گزینه «حمله قریب‌الوقوع به رفح» به‌عنوان اهرمی برای ترغیب حماس به قبول تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس که همین حالا مشغول بررسی آن است، استفاده می‌کند.

آمریکا و راه‎‌های نرفته

این در حالی است که موضع آمریکا درباره حمله اسرائیل به رفح دوپهلو است. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید از یک‌سو می‌گوید «آمریکا و اسرائیل در دومین نشست مجازی خود در خصوص حمله به رفح بر سر ضرورت شکست حماس در آنجا توافق کردند. در خصوص نگرانی‌های آمریکا درباره رفح بحث شد و اسرائیل پذیرفت که این نگرانی‌ها را در نظر بگیرد».

از سوی دیگر، او مدعی می‌شود که «من هنوز یک طرح معتبر و قابل‌اجرا برای انتقال مردم به خارج از رفح ندیده‌ام که هر سطحی از جزئیات در مورد نحوه تغذیه و تهیه دارو برای مردم داشته باشد.»

با توجه به تشدید اعتراض‌های جهانی علیه عملکرد اسرائیل و خیزش جنبش‌های دانشجویی آمریکا در حمایت از فلسطین، رویکرد دولت واشینگتن مبنی بر دفاع بی‌چون‌وچرا از رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح می‌تواند پایه‌های دولت جو بایدن دموکرات را که با چالش تثبیت قدرت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ مواجه است، بیش‌ازپیش سست کند.

آن‌طور که روزنامه صهیونیستی «معاریو» در نسخه چاپ شنبه خود نوشت، آمریکا در ملاء عام به اسرائیل توصیه می‌کند که قبل از چاره‌اندیشی برای آوارگان رفح، به این منطقه حمله نکند، اما در جلسات خصوصی با قاطعیت بیشتر می‌گوید «اصلاً وارد رفح نشوید».

یکی از مسئولان بلندپایه آمریکایی به خبرنگار روزنامه معاریو گفته است: «ما از اسرائیل نمی‌خواهیم که حماس را به حال خود رها کند بلکه می‌گوییم بدون نابود کردن رفح، راه‌های دیگری هم برای تحت پیگرد قرار دادن سران حماس وجود دارد.»

ظاهراً یکی از راه‌های جایگزین واشینگتن، تشکیل ائتلافی آمریکایی-عربی است که به معنای استقرار نیروی عربی در نوار غزه و واگذاری امنیت این منطقه به اعراب است.

این راه‌حل نیز چالش‌های خود را دارد که یکی از آنها هموار کردن مسیر پر از دست‌انداز عادی‌سازی رابطه ریاض-تل‌آویو است.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • هدفگذاری دولت برای توسعه همکاری تجاری با کشور‌ها
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • درخواست مشترک ۱۸ کشور از حماس برای توافق آتش‌بس