Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@05:15:53 GMT

افزایش 10 درصدی سهمیه داروی دسفرال در مازندران

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۳۳۹۰

افزایش 10 درصدی سهمیه داروی دسفرال در مازندران

چندی پیش ایسنا طی گفت و گویی از مدیرعامل انجمن تالاسمی قائم‌شهر از کمبود داروی تالاسمی در استان مازندران خبر داد که با واکنش معاون غذا و داروی علوم پزشکی این استان رو به رو شد و حالا خبر افزایش 10 درصدی سهمیه داروی دسفرال برای بیماران تالاسمی مازندران رسیده است.

محمد رضا شیران، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه سیاست وزارتخانه بر روی تولید داروی داخلی تالاسمی است اما داروهای داخلی با بیماران سازگار نیست، ادامه داد: برخی بیماران با داروی دسفرال مشکل دارند و با آنها سازگار نیست و ما این موضوع را وزارتخانه منعکس کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وزارتخانه با ارسال یک پروتکل برای کاهش عوارض داروهای خوراکی که ساخت  داخل بوده گفته است این پروتکل ها باید رعایت شود اما مشکل اینجاست که این بیماران توان شرایط آموزشی را ندارند. در نهایت وزارتخانه با یک انجمن تخصصی نشست هایی را برای ادامه روند تولید داخلی داروی تالاسمی برگزار کرد. مهم ترین ایراد این ماجرا این جا است که بیماران که مصرف کنندگان اصلی این داروها هستند هیچ نقشی در این تصمیم گیری ها نداشتند.

شیران با بیان اینکه پس از اجرای این دستورالعمل با اعتراض بیماران مواجه شدیم، خاطرنشان کرد: بر همین مبنا با انجمن تالاسمی در استان طی نشستی تا حدودی این موضوع را حل کردیم به طوری که سهمیه دارو دسفرال ۱۰ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه ما نسبت به بیماران تالاسی متعهد هستیم، افزود:هر آنچه که از دست بر می‌آمده انجام دادیم؛ بیماران و مسئولین انجمن تالاسمی با ما در تماس هستند و مشکلات را به ما انعکاس داده و ما آنها را پیگیری می‌کنیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکل به صورت حاد در استان وجود ندارد و کمبود این دارو به شدت چند ماه پیش نیست، اما می دانیم که رضایت 100 درصدی نیز وجود ندارد.

پیش از این مدیرعامل انجمن تالاسمی قائم‌شهر با اشاره به اینکه بیماران تالاسمی در این استان درگیر تامین داروی مورد نیازشان هستند، گفته، داروهای گران‌قیمت، بی اثر بودن داروهای ایرانی جایگزین و قانون طب کار، از چالش‌های اساسی بیماران تالاسمی است.

محمد علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تخت مورد نیاز بیماران تالاسمی به تعداد کافی در این استان وجود ندارد، اظهار کرد: مشکل دیگر بیماران تالاسمی در مازندران، مربوط به داروی دسفرال است، این دارو کمبود آهن بدن را برطرف می‌کند و باید پس از تزریق خون مصرف شود اما با وجود اینکه میزان مصرف این دارو در یک ماه ۱۲۰ عدد برای هر نفر است تنها ۳۰ عدد در اختیار بیماران قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه کمبود دارو، چالش دیگر بیماران تالاسمی است، تصریح کرد: با وجود موجود بودن دارو در شرکت ها، دسترسی بیماران به آن مناسب نیست. این دسترسی نامناسب به خاطر مشکلات مالی است که بخش های دولتی که به بیماران تالاسمی خدمات می‌دهند با آن درگیر هستند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تالاسمي منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۳۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • پیشگامی ایران در زمینه دانش تالاسمی
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد