Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:56:59 GMT

کارنامه سیاه 6 ساله گروهک تروریستی جیش العدل

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۴۹۸۱

کارنامه سیاه 6 ساله گروهک تروریستی جیش العدل

زاهدان- ایرنا- گروهک تروریستی موسوم به جیش العدل وابسته به القاعده ازحدود 6 سال پیش تاکنون با ادعای دفاع از حقوق اهل سنت در سیستان و بلوچستان دست به جنایات متعدد زده بطورکه تنها امسال با انجام حداقل 14 عملیات تروریستی کور و ناجوانمردانه خون 40 نفر شیعه و سنی را بر زمین ریخته است.

به گزارش ایرنا مردم مرزدار سیستان و بلوچستان از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون خاطرات تلخی از دشمنی ها و جنایات نوکران و مزدوران استکبار داشته و هیچگاه در عزم و اراده شان برای دفاع از کیان میهن و دستاوردهای نظام اسلامی خللی وارد نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مردم شیعه و سنی این استان از حدود 12 سال پیش خاطرات تلخ و گزنده ای از جنایات گروهک های تروریستی را در دفتر دلاوری ها و پایداری های خود ثبت کرده اند. اکثر این خاطرات تلخ و اتفاقات جان گداز از زمانی شروع شد که شروری به نام عبدالمالک ریگی به همراه گروهک خود موسوم به جندالله به انجام جنایات غیر انسانی و ناجوانمردانه دست زد و هر بار تعداد زیادی از مردم بی گناه شیعه و سنی این استان را قربانی اهداف شوم خود و اربابان مستکبر و ظالم خویش کرد.
پس از دستگیری عبدالمالک ریگی و برادرش عبدالحمید و هلاکت تعدادی از سرکردگان گروهک جندالله در ایران و پاکستان، باقی مانده گروهک تروریستی وی دست از شرارت برنداشتند و از حدود 6 سال پیش تا کنون در قالب گروهک جیش العدل وابسته به القاعده در گوشه و کنار این استان با استفاده از خاک کشور پاکستان به انجام برخی اقدامات کور تروریستی می پردازند. افزایش قابل توجه اقدامات تروریستی این گروهک در سیستان و بلوچستان در سالجاری در حالی اتفاق افتاده که این استان در کانون توجه دولتمردان قرار گرفته و چرخ توسعه و پیشرفت نیز در حال چرخیدن است.
فعالیت این گروهک های تروریستی هدفی جز ناامن سازی جنوب شرق ایران نداشته و ندارد چرا که ناامنی موقعیت خوبی را برای جولان این گروهک ها فراهم می کند. همانگونه که ناامنی در خاک کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان سبب قدرت یافتن و آزادی عمل این گروهک ها می شود. اما خوشبختانه این هدف در ایران برای این گروهک های تروریستی محقق نشد و اقدامات و تدابیر امنیتی و انتظامی در سیستان و بلوچستان افزایش یافت. هر چند از نظر روانی انجام این قبیل فعالیت ها سبب شد تا چهره این استان در کشور و حتی منطقه مخدوش شود اما بعد از دستگیری عبدالمالک و منهدم شدن گروهکش تلاش های فراوانی برای تغییر چهره سیستان و بلوچستان از سوی دولت و نظام انجام و تا حدودی هم موثر واقع شد.
از طرفی تشدید اقدامات امنیتی و انتظامی تا جایی پیش رفت که فعالیت بازماندگان عبدالمالک در قالب گروهک جیش العدل بیشتر معطوف به نقاط صفر مرزی و فرار مجدد به خاک پاکستان شد.
مخالفت با حکومت جمهوری اسلامی به بهانه آزادی بلوچستان ایران هدف اصلی گروهک تروریستی جیش العدل وابسته به القاعده است. این گروهک که بنا بر دیکته اربابانش از فعالیت ایران در جنگ داخلی سوریه ناراضی است سعی می کند تا هر از چند گاهی با ایجاد ناامنی و رقم زدن حادثه ای تروریستی توان و نیروی نظامی ایران را درگیر مرزهای جنوب شرقی کند و بر این هدف خود سرپوشی به نام حمایت از مردم بلوچ سیستان و بلوچستان بگذارد حال آنکه مردم بلوچ و اهل سنت این استان بعد از ارتکاب هر جنایت از سوی این گروهک، یک صدا با برادران شیعه خود این اقدامات تروریستی را محکوم می کنند. مانند جدیدترین جنایت این گروهک که حادثه تروریستی جاده خاش - زاهدان و شهادت 27 نفر از سپاهیان مرزبان را رقم زد و شرکت علما و ریش سفیدان طوائف بلوچ در مراسم تشیع پیکر این شهیدان در اصفهان به منزله اعلام برائت قوم بلوچ از این گروهک تروریستی بود.
به گفته یکی از مجروحان این حادثه تروریستی بعد از انفجار اتوبوس نخستین کسانی که به کمک آنان شتافتند برادران اهل سنت سیستان و بلوچستان بودند که بسیار صمیمی و با دلسوزی غیر قابل وصفی مجروحان را منتقل می کردند و حتی با یکی دو نفر که در حال فیلم برداری با موبایل بودند با غضب برخورد کرده و گفتند بجای فیلم برداری به زخمی ها کمک کنید.
وی افزود: بیشتر برادران اهل سنت حاضر در محل به عاملان این حادثه نفرین می کردند.

** جیش العدل چگونه به وجود آمد؟
به ادعای برخی منابع، این گروه بعد از نابودی گروهک تروریستی جندالله، با سازمان ‌دهی تشکیلاتی‌ تر برخی از اعضای آن، در سال 2013 شروع به فعالیت و اعلام موجودی کرد.
جیش العدل وابسته به القاعده از جمله حامیان معارضان در جنگ داخلی سوریه است و یکی از دلایل اقدامات خود علیه جمهوری اسلامی را حمایت از معارضان دولت سوریه اعلام کرده ‌است و خود را مدافع حقوق اهل سنت بلوچستان ایران می داند.
پس از معدوم شدن عبدالمالک ریگی و تعدادی از سرکردگان این گروهک، برادرش عبدالرئوف ریگی و تعدادی دیگر از اشرار تروریست در تلاش برای ساماندهی باقیمانده گروهک برآمدند اما خیلی زود به علت اختلافات درون گروهی و تسویه حسابهای داخلی با یکدیگر درگیر و به 2 شاخه تقسیم شدند و در نهایت گروهی به نام جیش العدل راه انداختند.
عبدالرئوف ریگی برادر دیگر مالک گروه النصره راه انداخت.
گروهک انصارالفرقان شاخه گروه تروریستی «جبهه النصره» یکی از بزرگترین تشکل های تروریستی منطقه بود که در کنار گروهک هایی چون «جیش العدل» در سال های گذشته برای ایجاد ناامنی در سیستان و بلوچستان تلاش های گسترده ای داشته است.
سرکرده این گروهک اواخر خردادماه در درگیری با نیروهای سپاه پاسداران به هلاکت رسید و با کشته شدن وی گروهک انصارالفرقان نیز منهدم شد.
تلاش تروریست های یادشده پس از دستگیری و اعدام «عبدالمالک ریگی» سرکرده گروهک تروریستی «جندالله» در خردادماه 1389 وسعت یافت تا به زعم خودشان و حامیان آنان نمود پابرجایی چالش های امنیتی جمهوری اسلامی ایران از جانب مرزهای شرقی باشد. نقطه آغاز فعالیت های جیش العدل سال 91 بود و پس از یک سال این فعالیت ها اوج گرفت.
شهادت 14 مرزبان ایرانی در آبان ماه 92 و اسارت پنج مرزبان دیگر در بهمن ماه همان سال نقطه عطف شرارت جیش العدل بود. این گروه در فروردین ماه 94 و نیز ششم اردیبهشت امسال به ترتیب هشت و ده مرزبان را به شهادت رساند.

** بیش از 40 نفر در سالجاری به دست جیش العدل شهید شدند
این گروهک از زمان تشکیل تاکنون برای اعلام موجودیت و کسب رضایت اربابان خود هر ازگاهی به پاسگاهها و پایگاههای مرزی ایران حمله می کند یا از داخل خاک پاکستان پاسگاهها و برجک های مرزی ایران را مورد حملات سلاح های نیمه سنگین قرار می دهد.
به طوری که از ابتدای سالجاری حداقل 9 حمله تروریستی از خاک پاکستان علیه پاسگاههای مرزی ایران انجام شده است که در جریان این حملات حداقل 10 نفر از نیروهای انتظامی و نظامی در مرزهای سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند.
در آخرین حمله مرزی این گروهک در مهرماه سالجاری با استفاده از عوامل نفوذی در پایگاه مراقبتی در نقطه صفر مرزی لولکدان میرجاوه 12 نفر از بسیجیان بومی و نیروهای هنگ مرزی را ربودند که خوشبختانه پس از یک ماه 5 نفر از این مرزبانان آزاد و به وطن بازگشتند. بنا بر اعلام برخی منابع رسمی داخلی هفت مرزبان دیگر نیز هم اینک در سلامت به سر می برند.
علاوه بر این، حادثه تروریستی مقر انتظامی چابهار با شهادت یک سرباز بلوچ و یک کادر انتظامی شیعه، انفجار دو بمب صوتی در زاهدان، حمله به پایگاه بسیج نیکشهر و شهادت 2 نفر از کارکنان سپاه، تیراندازی به بخشداری سرباز و در آخر هم حمله انتحاری به اتوبوس حامل سپاهیان درجاده خاش - زاهدان و شهادت 27 نفر، از دیگر جنایاتی بود که این گروهک تروریستی فقط در سال 97 مرتکب شد.

** کارنامه سیاه جیش العدل در 6 سال گذشته
در نخستین شرارت گروهک جیش العدل وابسته به القاعده سوم آبان 92 در پی کمین علیه نیروهای مرزبانی در منطقه سراوان، 14 نفر از نیرو‌های انتظامی مرزبانی به شهادت رسیدند.
پس از آن در بهمن همان سال این گروهک با حمله به پاسگاه مرزی در منطقه جکیگور اقدام به ربایش پنج تن از مرزبانان ایرانی کرد که در این میان
گروهبان یکم جمشید دانایی فر پس از 36 روز اسارت در چهارم فروردین 93 توسط گروهک جیش العدل وابسته به القاعده، به شهادت رسید. انتشار خبر شهادت وی که تنها بیست روز از به دنیا آمدن فرزندش گذشته بود، موجی از واکنشها را در میان مردم ایران برانگیخت. اما خوشبختانه چند روز پس از این حادثه تلخ چهار مرزبان دیگر آزاد و به ایران منتقل شدند.
درست یکسال بعد یعنی در فروردین 94 شرارت های این گروهک در مرزهای ایران با استفاده از خاک پاکستان ادامه یافت و این بار منجر به شهادت هشت مرزبان دیگر شد. در این حادثه نیروهای مرزبانی نیروی انتظامی در محدوده منطقه «نگور» حدفاصل میل مرزی 239 پایین تر از جکیگور در جنوب استان سیستان و بلوچستان در حین گشتزنی متوجه ورود عواملی از نیروهای تروریستی و اشرار شدند که از طریق مرز پاکستان وارد کشور شده بودند و مرزبانان با آنها درگیر می شوند. در این درگیری تلفاتی متوجه گروه های تروریستی می شود اما هشت نفر از نیروهای مرزبانی کشورمان به شهادت می رسند.
حمله گروهک تروریستی جیش العدل القاعده به 11 مرزبان ایرانی در مرز میرجاوه در اردیبهشت 96 حادثه تلخ دیگری بود که در آن هر 11 نفر به شهادت رسیدند و باری دیگر مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان را داغدار کرد.

** تاریخچه حوادث تروریستی در سیستان و بلوچستان
بهمن سال 85 در شهر زاهدان در نتیجه انفجار اتومبیل بمب گذاری شده ۱۱ نفر از نیروهای سپاه کشته شده و ۳۱ نفر زخمی شدند. مسئولیت این حمله را گروهک جندالله به عهده گرفت. 6 نفر به اتهام آماده سازی این حملات دستگیر و اعدام شدند.
خرداد سال 88 در مسجد شهر زاهدان در زمان نماز مغرب تروریست انتحاری گروهک جندالله خود را منفجر کرد. ۲۷ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی شدند.
آبان 88 در پیشین شهرستان سرباز ، تروریست انتحاری گروهک جندالله با ورود به محل نمایشگاه صنایع دستی و برگزاری همایش سران و معتمدان طوایف اهل سنت و بلوچ جنوب سیستان و بلوچستان با حضور سردار نورعلی شوشتری فرمانده قرارگاه قدس سپاه پاسداران و شماری از افسران و کادر سپاه اقدام به انفجار کرد که ۴۲ نفر از جمله سردار شوشتری و سردار احمدزاده به شهادت رسیدند.
تیرماه 89 در شهر زاهدان در نزدیکی مسجد دو تروریست انتحاری خود را منفجر کردند. ۲۷ نفر کشته شدند (از جمله چند سرباز سپاه) و بیش از ۱۷۰ نفر در این حادثه آسیب دیدند. گروهک جندالله اعلام کرد که این انفجار انتقام برای اعدام عبدالمالک ریگی فرمانده آنها (۲۰ ژوئن ۲۰۱۰) توسط مقامات ایرانی بوده است.
آذر 89 در نتیجه دو انفجار توسط تروریست های انتحاری گروهک جندالله در چابهار ، ۳۳ نفر کشته و تقریبا ۱۰۰ نفر زخمی شدند. این حملات در روز تاسوعا اتفاق افتاد. این آخرین حمله تروریستی بزرگ توسط جندالله بود زیرا پس از آن گروهک یادشده متلاشی و بسیاری از اعضای آن دستگیر و اعدام شدند.

** تاریخچه حملات تروریستی گروهک موسوم به جیش العدل در استان
4شهریور 91 ادعای شهید کردن 10 پاسدار، 18 مهر 91 ادعای شهید کردن 10 عضو سپاه پاسداران، 3 آبان 92 شهادت مرزبانان ایرانی که اعضای گروهک موسوم به جیش العدل در سیستان وبلوچستان اقدام به حمله غافلگیرکننده به یک گشت مرزبانی در منطقه سراوان کردند.
سرنگونی بالگرد ایرانی؛ گروهک جیش العدل مدعی شد در 5 آذر 92 با حمله به یک بالگرد متعلق به جمهوری اسلامی ایران در شهرستان سراوان باعث سرنگونی آن شد. جیش العدل همچنین در بهمن ماه 92 پنج مرزبان ایرانی را در نزدیکی مرز پاکستان ربود.
اعضای این گروهک در 17 فروردین 94 در منطقه نگور حد فاصل میله مرزی 239 پایین تر از جکیگور از داخل پاکستان وارد مرزهای ایران شده و 8 نفر از نیروهای مرزبانی ایران را شهید و به خاک پاکستان بازگشتند.
اعضای این گروه در تاریخ چهارشنبه 16 اردیبهشت 96 با شلیک از داخل خاک پاکستان 10 مرزبان ایرانی از گروهان چاهندو( هنگ مرزی میرجاوه) را که در پاسگاه میل 100 مستقر بودند شهید کردند.
در تاریخ سه شنبه 24 مهر 97 افراد این گروه از داخل خاک پاکستان به منطقه(لولکدان) در بخش ریگ ملک در 50 کیلومتری شهر میرجاوه در استان سیستان وبلوچستان نفوذ کرده و 14 نفر از افراد مسلح مرزبان را در این منطقه به اسارت گرفته و به خاک پاکستان باز گشتند.
9 بهمن 97 اما انفجار 2 بمب صوتی باعث مجروح شدن 4 نفر در زاهدان شد که گروهک تروریستی جیش العدل وابسته به القاعده مسئولیت این حادثه را بر عهده گرفت.
این گروه در 13 بهمن 97 نیز به صبحگاه سپاه در نیکشهر حمله کرده که در جریان این حمله در مجموع 2 نفر شهید و 5 نفر زخمی شدند.
جدیدترین جنایت گروهک تروریستی وابسته به القاعده شهادت 27 نفر از پاسداران مدافع مرزهای میهن اسلامی و زخمی کردن 12 نفر دیگر از آنان در جاده خاش- زاهدان بود.
نکته قابل توجه در تمامی این حوادث فعالیت آزادانه این گروهک تروریستی در خاک کشور پاکستان است که هر بار به خود اجازه تجاوز به مرز جمهوری اسلامی ایران را داده و بعد از هر درگیری و شرارت اعضای باقیمانده این گروهک به خاک پاکستان متواری می شوند و با وجود تفاهم نامه های مشترک مرزی میان ایران و پاکستان تا کنون اقدام قابل توجهی از سوی پاکستان برای جلوگیری از فعالیت این گروهک تروریستی مشاهده نشده است.
این در حالی است که شدت عمل و اشراف اطلاعاتی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ایران بر گروهکهای تروریستی و مقابله با دسیسه های دشمنان به ویژه سازمانهای جاسوسی وابسته به سرویس های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و عربستان تاکنون از ورود عوامل گروهک های تروریستی به داخل خاک ایران اسلامی جلوگیری کرده است.
در صورت همکاری شایسته پاکستان با نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و نظامی ایران با وجود این اشراف اطلاعاتی می تواند خاک پاکستان را برای تروریست ها به جد ناامن کند.
رخدادهای اخیر نشان می دهد که این استان پهناور جنوب شرقی کشور با تهدیدهای بسیار و پردامنه ای از سوی گروه های مختلف تروریستی روبرو است؛ استانی که سال ها عنوان «انبار غله» ایران و سرزمین گنج های پنهان را یدک کشیده و ثروتمند و حاصلخیز بوده و هست.
واقعیت های کنونی سیستان و بلوچستان گویای لزوم توجهی ویژه و چندبُعدی به اوضاع این استان است تا در وهله نخست با جلوگیری قاطع از ورود تهدیدات تروریستی به قلمرو جمهوری اسلامی امنیتی پایدار در آن به وجود آید.
در این زمینه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد، از آنجایی که جنس تهدیدات تروریستی که از مرزهای سیستان و بلوچستان رسوخ پیدا می کند با وجود شباهت با سایر تهدیدات پیرامونی، دارای ویژگی هایی بومی است به همین سبب راهکارهای خاص نواحی شرقی را می طلبد و بوم شناسی تهدیدات شرقی و مطالعه جامع و واقعگرایانه شرایط این استان اولین گام برای مقابله با آسیب های امنیتی است.
9908 **6081

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي گروهك تروريستي جيش العدل سيستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی است.

به گزارش ایسنا، امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دیدار با وزیر دفاع روسیه با قدردانی از حمایت و مواضع فدراسیون روسیه در محکومیت اقدام غیرقانونی و ناقض قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی و حمایت از اقدام مشروع ایران در پاسخ به این رژیم، اظهار کرد: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکا  از گروه‌های تروریستی است.

وزیر دفاع ایران با اشاره به تحرکات ناتو و برخی کشورهای غربی در توسعه به شرق و حضور در جغرافیای امنیتی شانگهای بر استفاده از ظرفیت‌های سازمان همکاری شانگهای برای رفع تهدیدات مشترک تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • دستگیری نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • دستگیری یک نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • نقش ماموستا ملااحمد فخری در مبارزه با گروهک‌های معاند کم نظیر بود
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی
  • درگیری دوباره در اردوگاه تروریست‌های سوری
  • سوسک سیاه که در ایران هم حسابی محبوب بود! (+عکس)
  • وحیدی: تعداد اندکی از بانوان حجاب را رعایت نمی‌کنند
  • آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند