Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:03:18 GMT

افت زنگ زرد به مزارع گندم دهلران نفوذ کرد

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۷۵۵۱

افت زنگ زرد به مزارع گندم دهلران نفوذ کرد

ایلام- ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی ایلام با ذکر نفوذ افت زنگ زرد به مزارع گندم دهلران از کشاورزان خواست که مواظب بیماری قارچی زنگ زرد که به مزارع گندم خسارت وارد می کند، باشند.

تراب میری روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های محصول گندم است که در مواقعی که رطوبت در مزرعه بالا باشد، شرایط برای شیوع آن مساعد می‌شود و در روزهایی که بارش‌ها در این استان روند افزایشی داشته احتمال شیوع آن قوت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: افزایش بارندگی‌های اخیر و رطوبت برای رشد این بیماری بسیار مناسب است و از کشاورزان درخواست می‌شود که به طور مداوم از مزارع خود بازدید کرده و در صورت مشاهده آلودگی در هر کیفیت و مقدار با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.
وی بیان کرد: عامل بیماری زنگ زرد گندم قارچی به نام puccinia striiformis است که یکی از مهمترین بیماری‌های گندم در دنیا و ایران محسوب می‌شود و در زمان شیوع، موجب خسارت می‌شود.
وی گفت: علائم بیماری زنگ زرد در روی برگ‌های جوان به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی ظاهر شده سپس این جوش‌ها به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها در هر دو سطح برگ نمایان می‌شود.
وی ادامه داد: به کشاورزان توصیه می‌شود در صورت مشاهده این آفت با هماهنگی کارشناسان مراکز خدمات و ناظر بخش خصوصی در صورت آلودگی اولیه مزارع به این بیماری، اقدام به سمپاشی و کانون‌کوبی جهت جلوگیری از گسترش این آفت کنند.
با توجه به شرایط اقلیمی خاص که به دلیل افزایش رطوبت و بارندگی های مداوم موجب ایجاد بیماری قارچی زنگ زرد می شود و در استان شرایط ایجاد این بیماری وجود دارد باید کشاورزان مواظب مزارع خود باشند تا به محض مشاهده آلودگی مبارزه با آن را شروع کنند.
وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از خسارت و شیوع این بیماری در مزارع استان کارشناسان به همراه مردم به بازدید مستمر از مزارع اقدام می کنند .
وی افزود: باتوجه به گسترده بودن مزارع شهرستان دهلران هواپیمای برای سم پاشی مزارع مهیا شده که در روزهای آینده مبارزه را در سطح این مزارع انجام می دهیم.
میری گفت: علائم بیماری در دهلران متاسفانه مشاهده شده و مبارزه دستی در مزارع آنها آغاز شده اما برای اطمینان از شیوع این بیماری با کمک هواپیما بزودی سم پاشی این مزارع انجام می گیرد.
وی اظهار داشت: همه تلاش ما این است که از وارد آمدن خسارت به کشاورزان جلوگیری به عمل آید تا آنان در سال جاری با مشکل مواجه نشود.
وی افزود: امیدواریم که با اقدامات پیشگیرانه استان همچنان گندم مرغوب تولید کند.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از 260 هزار تن گندم در استان تولید می شود.
7177/6034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي گندم افت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۷۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مدیر جهادکشاورزی شهرستان جلفا در گفتگو با خبرنگاران گفت: یکی از طرح‌های حمایتی دولت در بخش کشاورزی توسعه کشت دانه روغنی کلزاست و کشت این محصول به سبب بهره‌وری بیشتر، رشد در فصل بارش باران، نیاز کمتر به آبیاری و خرید تضمینی آن در چند سال اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

رضا عباسی افزود: کشت بیش از ۸۵ هکتار دانه روغنی کلزا در مزارع شهرستان جلفا که در این فصل به مرحله گلدهی رسیده، علاوه بر جلوه طلایی طبیعت بی‌نظیر منطقه، بر حاصلخیزی و بهره‌وری مزارع شهرستان نیز افزوده است.

عباسی با بیان اینکه دانه روغنی کلزا که هر سال در اواسط شهریور کشت می‌شود و برداشت آن خرداد سال بعد صورت می‌گیرد، اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۸۵ هکتار دانه روغنی کلزا در اراضی شهرستان کشت شده با توجه به مطلوب بودن مزارع کلزا پیش بینی امسال برداشت بیش از ۴ تن محصول در هر هکتار از مزارع شهرستان است.

وی افزود: با توجه به اینکه مزارع گندم برای بهره‌وری بیشتر نیاز به تناوب کشت دارند، از مدت‌ها قبل کشاورزان بدنبال کشت جایگزینی بودند که بتواند از زمین بهره مناسبی بگیرند و از این رو برای تولید پایدار گندم، کشت دانه روغنی کلزا توصیه می‌شود، زیرا این محصول در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا