Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@23:20:17 GMT

مردان ایرانی الگوی غذایی مناسبی ندارند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۵۳۷۶

مردان ایرانی الگوی غذایی مناسبی ندارند

به گزارش جهان نيوز به نقل از فارس، زهرا عبداللهی در نشست خبری در ارتباط با سلامت مردان برگزار شد، اظهار داشت: الگوی تغذیه مناسب و تحرک دو عامل مهم جهت پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به شمار می‌رود که توجه به این مسئله در مردان می‌تواند در حفظ سلامتی آنها بسیار مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه شیوع بیماری‌های غیرواگیر نسبت به گذشته بسیار زیاد شده،‌گفت:‌متاسفانه الگوی غذایی در میان مردان ایرانی مطلوب و مناسب نیست و مصرف زیاد قند و نمک آنها را در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد:‌به طور مثال حداکثر مصرف نمک به صورت روزانه باید کمتر از ۵ گرم باشد ولی این در میان افراد به ویژه مردان بیشتر از ۱۰ گرم به صورت شبانه‌روزی است. همچنین مصرف قند و شکر زیاد بوده و کنترل فشار و چربی خون توسط مردان به صورت دقیق انجام نمی‌گیرد.

عبداللهی گفت: ۴۰ درصد مردان بعد از ۴۵ سالگی فشار و چربی خون آنها بالا است که متاسفانه این مسئله بسیاری از مواقع پیش‌بین از آن مورد توجهشان نیست. از طرفی ۵۹ درصد مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله کمبود ویتامین D دارند و این موضوع نیز آنها را در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مصرف میوه و سبزیجات به صورت ۵ واحد در روز عامل پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری‌ها بوده که تنها ۱۷ درصد مردان ۱۸ سال به بالا حداقل دو بار در روز و ۴۰ درصد سه واحد در روز مصرف میوه و سبزیجات دارند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان داشت:‌همچنین ۵۵ درصد مردان تحرک کافی بدنی ندارند و باید این مسئله در آنها مورد توجه قرار گیرد.

عبداللهی خاطرنشان کرد: ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت مشغول فعالیت هستند و مردان و زنان ایرانی می‌توانند از خدات ارائه شده توسط آنها بهره‌مند شوند.

وی گفت: همه دبیرستان‌های پسرانه تحت پوشش مکمل یاری قرار گرفته‌اند و ماهانه ۵۰ هزار واحد ویتامین D به پسران دبیرستانی ارائه می‌شود. همچنین در خانه‌های بهداشت افراد می‌توانند از این مکمل‌ها بهره‌مند شوند.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • پدیده جدید و مشکوک « پاکدم » در مراکز تفریحی شهر
  • پدیده جدید و مشکوک «پاکدم» در مراکز تفریحی شهر
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • پدیده جدید و مشکوک در مراکز تفریحی شهر
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟