Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@23:13:28 GMT

رسانه ملی خشونت علیه زنان را تئوریزه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۹۸۲۲

برنامه ساز‌ها در رسانه ملی به نحوی خشم مردم را برمی‌انگیزند که گاهی گمان می‌رود این رویه عامدانه دنبال می‌شود و عده‌ای در بخش مدیریتی این سازمان اصرار دارند هر روز بیشتر از جامعه فاصله بگیرند. نگاهی به واکنش‌ها به برنامه «فرمول یک» مصداق این مدعا است. علی ضیا مجری این برنامه میزبان خانواده‌ای است که مرد آن با افتخار از کتک زدن همسرش می‌‎گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قصه از این قرار است که همسر او بعد از ۲۷ بار مراجعه به دادگاه و ارائه دادخواست طلاق از این کار منصرف شده و با پادرمیانی فامیل به همان خانه‌ای که بازگشته که سال‌ها خشنونت و ظلم را به او روا داشته بود.

به گزارش «آزادی»، عجیب‌ترین بخش برنامه آنجا است که هیچ نشانه‌ای از پشیمانی و ندامت در رفتار و حرف‌های مرد خانواده نیست و همچنان که با آقای مجری خوش و بش می‌کند، از کتک زدن همسرش می‌گوید! دوربین رسانه به اصطلاح ملی نیز این رفتار وقیحانه را پخش می‌کند و موجی از اعتراض و خشم علیه خود را به راه می‌اندازد. بسیاری از کاربران فضای مجازی و مسئولین این اقدام را ترویج خشونت علیه زنان ارزیابی کرده و از صدا و سیما انتقاد کردند. به عنوان مثال معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان نیز در واکنش به این برنامه در کانال تلگرامی خود نوشت: «در شرایط تلاش برای تقویت و تحکیم بنیاد خانواده، این مصاحبه چه معنایی دارد؟ ... تصویر این چنینی زندگی مشترک را برای تشویق جوانان بویژه دختران به ازدواج، ارائه می‌دهید؟ یا طرح این الگو‌ها برای عادی جلوه دادن خشونت علیه زنان است؟»

آذر منصوری، قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت ضمن ابراز تاسف از این اقدام صدا و سیما به «آزادی» گفت: «خشونت علیه زنان به عنوان یکی از نماد‌های آشکار فقدان امنیت زنان و البته یکی از نماد‌های تبعیض علیه زنان است از دهه‌های قبل مورد توجه مجامع بین المللی قرار گرفته است. به همین دلیل مجموعه کشور‌های عضو‌موظف هستند در برنامه‌ها و سیاست گذاری‌ها و قوانین خود ترتیبی اتخاذ کنند تا این ظلم تاریخی علیه نیمی از جمعیت کشور‌ها که بدون تردید بر نیمه دیگر جامعه انسانی اثر گذاشته و مکرر باز تولید می‌شود، در دستور کار خود قرار دهند.»

وی با تاکید بر اینکه «در قوانین ایران نیز این مسئله مورد توجه قرار گرفته است» گفت: «برای کاهش خشونت علیه زنان در ایران که طبق اخبار موجود تقریبا بیشتر از دو سوم زنان ایران اشکالی از آن را تجربه کرده اند، از یک سو نیاز به قوانین بازدارنده‌تر وجود دارد و از سوی دیگر مبادی رسمی و غیر رسمی آموزشی کشور باید با دقت کاهش اشکال خشونت علیه زنان را در دستور کار خود قرار دهند.»

به گفته وی، صدا و سیما به عنوان فراگیرترین رسانه کشور که تا دور افتاده‌ترین روستا‌های ایران نیز می‌تواند بر ذهن و باور بینندگان اثر گذار باشد، یکی از منابع و‌مبادی آموزشی کشور محسوب می‌شود.

منصوری افزود: «جای تأسف است که این رسانه سهوا یا عمدا دست به تولید برنامه‌هایی می‌زند که رسما خشونت علیه زنان را تئوریزه و تشدید می‌کند. نشان دادن زنی که بار‌ها توسط شوهر خود کتک خورده در کنار فرزندان و شوهری که با افتخار از فتوحات خود می‌گوید و زنی که با این همه این خشونت را پذیرفته است و به عنوان نماد صبوری معرفی می‌شود، نتیجه‌ای جز تداوم و‌تشدید این باور و رفتار در جامعه به جا نمی‌گذارد.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: تابناک آذر منصوری تئوریزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۹۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا

 رییس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان گفت: یکی از اهداف مهم و برجسته در برگزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) در این استان مقابله با فضای رسانه‌ای ملتهب علیه ایران و اصفهان در فضای مجازی است.

مصطفی دولت یار  افزود: برگزاری موثر همراه با نظم و چینش دقیق برنامه‌ها می‌تواند این فضا را خنثی کند و به مدعوین و صاحبان مناصب تجاری و اقتصادی اثبات کند که اصفهان شهری توسعه یافته با ظرفیت‌های کم نظیر اقتصادی، خدماتی، تجاری، صنعتی و دانشگاهی است.

او گفت: هدف مهم دیگر ایجاد فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین امکان آشنایی و تعامل بیشتر با فعالان اقتصادی کشور‌های عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا افزودبمنظور شبکه سازی در حوزه سرمایه گذاری است.

رییس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان افزود: اصفهان، ظرفیت‌های ناشناخته بسیار و همچنین زیرساخت‌های خوبی دارد که کمتر از آن استفاده شده است.

او گفت: با توجه به اینکه اصفهان به لحاظ تاریخی، شهر جهانی است باید تلاش شود تا در این اجلاس، ظرفیت‌های بالقوه آن به حالت بالفعل تبدیل شود.

دولت یار همچنین بر تقویت ظرفیت‌های مدیریتی در اصفهان تاکید کرد و گفت: این ظرفیت در بخش‌های علمی، دانشگاهی، تجاری، صنعتی و سایر حوزه‌ها باید مورد تاکید و تقویت قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز گفت: برگزاری این اجلاس، فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی این شهر را متحول خواهد کرد.

امیر کشانی با اشاره به اینکه نخستین اجلاس مجازی در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه برگزار شد گفت: مجمع ﮔﻔﺘﮕﻮی ﻫﻤﮑﺎری آﺳﯿﺎ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﺷﮑﻞ ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺳﻌﯽ دارد ﺗﺎ ﻓﺎرغ از ﻣﺒﺎﺣﺜﺎت و ﻣﺸﺎﺟﺮات ﺳﯿﺎﺳﯽ، راﻫﻬﺎی ﺟﺪﯾﺪی را ﺑﺮای اﯾﺠﺎد ﻫﻤﮑﺎری ﺑﺎ ﺗﻤﺮﮐﺰ ﺑﺮ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺗﻮﺳﻌﻪای و اﻗﺘﺼﺎدی، ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺗﻘﻮﯾﺖ ﮐﻨﺪ.

به گفته وی، اتاق‌های بازرگانی با برگزاری دوره‌های آموزشی تجاری برای فعالان اقتصادی و برقراری رابطه بین صنعت و دانشگاه در برقراری ارتباطات تجاری داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار هستند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان افزود: در این اجلاس نمایندگان اتاق‌های بازرگانی ۳۳ کشور عضو مجمع گفتگوی آسیا حضور خواهند داشت و سعی بر آن است که میز‌های مشترک بین شهر‌های آسیایی دایر شود.

وی یادآور شد: در این اجلاس بدنبال آن هستیم که اصفهان را به عنوان یک شهر مهم آسیایی معرفی کنیم تا شاد اتفاقات مطلوب و پایدار پس از برگزاری این رویداد در اصفهان باشیم.

کشانی موضوعات این اجلاس را در قالب پنج دسته شامل «کشاورزی و امنیت غذایی»، «سرمایه گذاری»، «فناوری و دانش بنیان»، «گردشگری» و «توسعه پایدار» عنوان کرد و گفت: نمی‌توان گفت که برگزاری این اجلاس ۲ روزه همه مشکلات ما را رفع خواهد کرد، اما می‌تواند تأثیر گذار باشد.

دومین اجلاس روسای اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار می‌شود.

مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia cooperation dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و هم اینک ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، بروئنی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • جمیله علم‌الهدی: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را ببینند
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • وعده صادق هیمنه رژیم صهیونیستی را شکست
  • روز جهانی سلامتی زنان + تاریخچه و پوستر World Women’s Wellness Day
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • بیانیه پرسپولیس علیه شایعات نقل و انتقالاتی
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا