Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب عصر امروز در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

در این مراسم ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از عملکرد برگزاری ۵ دوره این جشنواره ارائه کرد و طی آن بیان داشت: از سال آغازین اجرای این جشنواره تاکنون ۴۵۰ شهر در آن مشارکت داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز برای انتخاب پایتخت کتاب ایران ۱۷۲ شهر برنامه های خود را ارسال کردند  که از میان آنها نخست ۲۰ شهر به عنوان نامزد، انتخاب و در نهایت نیز ۵ شهر به عنوان نامزد نهایی انتخاب شدند.

وی همچنین با اشاره به برنامه تقدیر از مروجان کتابخوانی و تجلیل از روستاهای دوستدار کتاب نیز افزود: این برنامه های تجلیلی بر اساس اعلام برنامه های روستاها و نهادهای مختلف و داوری آنها  انجام شده است امسال به منظور تجلیل از مروجان کتابخوانی ۲ هزار و ۸۰۰ گروه و فرد  در این زمینه شناسایی شدند و مورد داوری قرار گرفتند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت ارشاد هدف از برگزاری این برنامه ها را ایجاد شبکه میان روستاها و شهرهای دوستدار کتاب و بهره مندی از ظرفیت های دینی و بومی برای فعالیت فرهنگی و ایجاد هم افزایی و وحدت ملی عنوان کرد و گفت: از زمان حضور سیدعباس صالحی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۵۰ درصد بودجه معاونت فرهنگی ایران وزارتخانه به روستاها و شهرهای غیر از پایتخت تخصیص داده شده است.

در ادامه مراسم ابریشمی شهردار کاشان که چهارمین پایتخت کتاب ایران بود متنی را به عنوان تجلیل از شهر کاشان و فعالان فرهنگی آن قرائت کرد.

سخنران دیگر این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

وی با اشاره به اینکه برنامه تجلیل از روستاها و عشایر دوستدار کتاب به عنوان یک فعالیت اکتشافی برای توسعه اجتماعی در کشور در دست اجرا قرار گرفت، عنوان کرد: اگر قبول داریم که توسعه اجتماعی برای ما یک ضرورت است باید بپذیریم که یکی از بسترهای تحقق آن، توسعه فرهنگی است و کانون این توسعه نیز کتاب و کتابخوانی است. کتاب انرژی ذخیره شده حرکت های اجتماعی و مبنای پیشرفت تمدنی است. در واقع تمامی روش های تمدنی با کتاب آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با چنین رویکرد در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است، گفت: ۴۵۰ شهر در این مسیر پا به پای هم آمدند و ۵۵۰ روستاها نیز در آن مشارکت کردند و چشم اندازی فراهم شد که یک ایده و تجربه گسترده را ایجاد می کرد. الان و در پایان پنجمین دوره از این رویداد از یک سو ما جریانی اکتشاف شده از ایده ها را داریم که می توانیم از میان آن به شکار ایده ها برسیم که این شکار مقدمه اتفاقات بعدی است و ما در حال حاضر بانک قابل توجهی از این ایده های قابل پردازش را فراهم کرده ایم.

از سوی دیگر حرکتی شروع شده که از آغاز آن حتی خودمان نمی دانستیم چه کسانی در کشور حاضرند در آن حضور داشته باشند در حالی که حالا بیش از ۳۰۰ گروه فعال در این زمینه شناخته شده اند و همه اینها نشان می دهد که چطور می شود یک ایده را تبدیل به کار کرد و فرصت ها را غنیمت شمرد. چطور می شود حلقه های وصل را پیدا کرد و توسعه را به آن پیوند زد.

صالحی در ادامه با اشاره به اینکه این جشنواره مدلی از برنامه ریزی و فعالیت بر مبنای مردم ارائه می دهد، افزود: توسعه اجتماعی کشور با حضور مردم شتاب می گیرد و اینکه نهادی مردمی از دل یک حرکت اجتماعی و فرهنگی بیرون بیاید نشانه ای از پایدار ماندن این جریان است. جریان ۵ ساله جشنواره روستانها و عشایر دوستدار کتاب به عنوان یک مدل می تواند در سایر حوزه ها نیز موثر واقع شود و نشان دهد که چگونه می توان کل جامعه ایرانی را در یک موضوع درگیر کرد.

در ادامه این مراسم اسامی روستاهای برگزیده این جشنواره که جایزه ۱۰ میلیون تومان حواله کتاب، ۵۰ میلیون تومان جایزه نقدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۷ میلیون تومان جایزه نقدی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ۵ میلیون تومان جایزه سازمان شهرداریها و دهیاری و نیز ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد و تخصیص وام ۲۰ میلیون تومانی نهاد ریاست جمهوری به صورت کم بهره برای اجرای دو طرح در حوزه کتابخوانی به روستاهای زیر اهدا شد:

۱-جایدشت از توابع فیروزآباد استان فارس

۲-ارکان از توابع بجنورد در خراسان شمالی

۳- کریشکی از توابع لارستان استان فارس

۴-حصارزبرخان از توابع نیشابور خراسان رضوی

۵-اسفندیار از توابع طبس وخراسان شمالی

۶-مومن آباد از توابع سرخه استان سمنان

۷-قراخیل از توابع قائمشهر استان مازندران

۸-ابتر از توابع ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان

۹-دریان از توابع شبستر استان آذربایجان شرقی

۱۰-زاغه از توابع بهار در استان همدان

همچنین جایزه استمرار فعالیت های کتابخوانی نیز به روستای بزنج از توابع بجنورد استان خراسان شمالی اهدا شد.

همچنین از شهرهای دزفول، صدرا(شیراز) و مهاباد به منظور ارائه برنامه های خلاقانه در زمینه کتابخوانی تجلیل شد.

کد خبر 4550273 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: ابراهیم حیدری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب سید رضا صالحی امیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۰۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال

با تمدید مهلت ثبت نام، دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.

 دانشجویان تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

 براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت‌نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متن زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده‌اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده‌اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.
براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. همچنین در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

بخش ویژه جشنواره نیز به موضوعات اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، ادبیات پیشرفت و مطالعات جمعیت اختصاص دارد.

گفتنی است علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس حاصل نمایند.

مهلت ارسال آثار به بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال تمدید شد.

همچنین بر اساس فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در سه بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دانشجویان و طلابی که در بازه زمانی ۷/ ۷/ ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲/۶/۳۱ از پایان‌نامه خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دفاع کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی به نشانی isba.ir در جشنواره شرکت کنند. آخرین مهلت ثبت نام بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

بر اساس اعلام کمیته علمی بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، بخش اصلی این جشنواره شامل حوزه‌هایی در شش گروه علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی است. بر این اساس، در هریک از گروه‌ها دانشجویانی که صرفاً در موضوعات زیر از پایان‌نامه خود دفاع کرده باشند، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

منبع: سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد‌دانشگاهی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • کرمان، زیرسایه خورشید/ اجرای ۵۰۰ برنامه فرهنگی ویژه دهه کرامت در پایتخت مقاومت اسلامی
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • جشنواره فرهنگی گل بابونه در شهر پول برگزار می شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران