Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@17:45:37 GMT

امنیت غذایی جامعه با مدیریت جهادی تامین می شود

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۲۸۰۰

امنیت غذایی جامعه با مدیریت جهادی تامین می شود

قم - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری قم گفت: در شرایط و اوضاع اقتصادی کنونی، اتخاذ یک رویکرد جهادی بویژه در عرصه کشاورزی و امنیت غذایی مهمترین راه برون رفت از مشکل ها و تنگناها می باشد.

به گزارش ایرنا، مهرداد غضنفری عصر شنبه در جلسه گرامیداشت روز مهندس در تالار امام جواد(ع) استانداری اظهار داشت: در هشت سال جنگ تحمیلی، تفکر و روحیه جهادی باعث پیروزی و غلبه بر دشمن شد و امروز نیز در این شرایط خاص اقتصادی باید این مدل را در دستور کار قرار دهیم، چراکه با اتکای به آن پیشرفت به طور حتم محقق خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان داشت: وجود کارشناسان تحصیل کرده و مجرب تنها بخش ناچیزی از بضاعت های کشور در بخش کشاورزی است که بواسطه این نیروها می توانیم رشد چشمگیری را شاهد باشیم.
وی همچنین با اشاره به محدودیت های آبی موجود در استان، روی آوردن به کشت های گلخانه ای و متراکم را از تکلیف های اصلی کارشناسان و فعالان کشاورزی دانست و تصریح کرد: کشاورزی استان از مجموعه ای پویا و کارآمد تشکیل شده است، به همین علت اگر از ظرفیت های درونی و بومی قم استفاده شود، خودکفایی و بی نیازی را در تولیدات کشاورزی رقم زده و حتی صادرکننده برخی محصول ها نیز خواهیم شد.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
غضنفری همچنین با تاکید بر نقش تشکل های صنفی در توسعه روزافزون صنعت کشاورزی استان گفت: باید از ظرفیت دانشگاه علمی کاربردی کشاورزی در مهارت آموزی استفاده شود، و علاوه بر آن ظرفیت های مکانی و عمومی خوبی نیز وجود دارد.
وی مرکز تحقیقات کشاورزی را از جمله این ظرفیت ها برشمرد و اذعان داشت: این مرکز یک دانشگاه است، و ترکیب هیات علمی آن نیز می تواند کمک زیادی به مقوله پژوهش داشته باشد.
معاون استاندار قم همچنین خاطرنشان کرد: بشر با ظرفیت های محدودی مواجه است ولی در علم آموزی، دانش پژوهی و استفاده از علم و توسعه و همچنین خلافیت ها و استعدادها هیچ گونه محدودیتی ندارد.
7403 / 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي امنيت غذايي مديريت جهادي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۲۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در ادامه پنجاه و چهارمین اجلاس جهانی کدکس افزودنی های مواد غذایی، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی ایران، خواستار بازگشت جایگاه گذشته ایران در این اجلاس شد.

تشکیلات جهانی کدکس مواد غذایی که با همکاری و مشارکت سازمان خوار و بار کشاورزی یا FAQ و سازمان بهداشت جهانی WHO ایجاد شده، مرجع وضع مقررات و استانداردهای مواد غذایی است و بر همه مراحت تولید تا مصرف مواد غذایی نظارت دارد. از همین رو فعالیت این مجموعه، باعث بالا رفتن کیفیت مواد غذایی در تمامی فرآیندهای تولید و مصرف شده و حفظ منافع و بهداشت مصرف کننده را در پی دارد. بالا بردن سطح روابط تجاری و هماهنگ کردن استانداردها در تمام بخش‌های مواد غذایی، هماهنگ کردن انواع فعالیت‌ها در قسمت‌های دولتی و غیردولتی، تعیین اولویت‌ها و ارائه راهکارهای لازم در رابطه با پیش‌نویس‌های استاندارد با کمک گرفتن از سازمان‌های ذی‌نفع و تسهیل تجارت و تبادل مواد غذایی در بین کشورها، رعایت مسائل ایمنی و جلب اطمینان مصرف کننده و ... از دیگر آثار و فعالیت های این نهاد است.
کدکس افزودنی های خوراکی نیز تحت پوشش تشکیلات فوق الذکر فعالیت می کند.

ابوالفضل رئوفی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی که به عنوان نماینده ایران در اجلاس کدکس افزودنی های مواد غذایی (تحت پوشش کدکس مواد غذایی) در چین حضور یافته است، با اشاره به ریاست ایران طی ۶ سال از 2011 تا 2016 و نایب رئیسی گروه کاری از ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ اظهار داشت: با توجه به جایگاه سرزمینی ایران در مباحث تخصصی مربوطه و نقش و حضور فعال ایران در دوران یاد شده، از ریاست جلسه خواستار بازگشت جایگاه و نقش قبلی ایران در این اجلاس جهانی هستیم.

وی که در حاشیه اجلاس کدکس افزودنی های خوراکی با برخی از اعضا و مقامات دیدار و مذاکره کرده بود، افزود: وزیر جهادکشاورزی به عنوان بانی بخش کشاورزی در تشریک مساعی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز سازمان ملی استاندارد ایران بر سلامت‌محور بودن تمام مباحث زنجیره ارزش در راستای اهداف امنیت غذایی تأکید دارد.

در این اجلاس امسال موضوعات مختلفی همچون پیشنهادهای تدوین و تجدیدنظر استانداردهای مشترک سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی و نیز سازمان جهانی بهداشت در مباحث مقررات افزودنی‌های مواد غذایی، پیش‌نویس بازنگری طبقه‌بندی و سیستم شماره‌گذاری بین‌المللی افزودنی‌ها، پیش‌نویس مشخصات هویت و خلوص افزودنی‌ها و سایر موضوعات ارجاع شده از کمیسیون کدکس مواد غذایی و سایر نهادها مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

کمیته فنی کدکس افزودنی‌های مواد غذایی یکی از کمیته‌های بسیار مهم و فعال تحت پوشش کمیسیون بین‌المللی کدکس مواد غذایی است که همه ساله با حضور نمایندگان کشورهای عضو تشکیل جلسه می‌دهد.

پنجاه و چهارمین اجلاسیه کدکس افزودنی‌های مواد غذایی که امسال از ۳ اردیبهشت آغاز شده تا ۷ اردیبهشت ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است