Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: با وجود این که تنها دو شرکت صید نهنگ در ایسلند باقی مانده و شکار این آبزیان بزرگ‌جثه به دلیل غیرانسانی بودن،‌ منافع اقتصادی پایین و ممنوعیت بین‌المللی کشتار نهنگ‌ها تبدیل به صنعتی کوچک شده است، دولت ایسلند این هفته نیز اعلام کرد که مجوز کشتار ۲۰۰۰ قطعه نهنگ را تا پنج سال آینده صادر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه حوادث رکنا، وزارت شیلات و کشاورزی ایسلند اخیرا در بیانیه‌ای اعلام کرد که بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۵ میلادی هر ساله به کشتارِ تا حداکثر ۲۰۹ نهنگ تیغ‌باله و ۲۱۷ نهنگ بزرگ‌باله‌ای کوچک (نهنگ مینکی) مجوز خواهد داد.

طبق اعلام وزیر شیلات این کشور این مجوزهای پایدار، بر اساس تحقیقات موسسه تحقیقات دریایی کشور و دانشگاه ایسلند و قوانین بین‌المللی و در آب‌هایی که فراوانی نهنگ‌ها بسیار است، خواهد بود.

با این حال فعالان زیست محیطی مخالف این تصمیم‌گیری هستند. مخالفان این طرح می‌گویند شکار نهنگ‌ها علاوه بر این که کاری غیرانسانی است برای اقتصاد ایسلند نیز سود بسیار کمی دارد. مردم محلی ایسلند نیز گوشت نهنگ‌ها را مصرف نمی‌کنند و مصرف گوشت این حیوانات محدود به گردشگران است.

بسیاری از مخالفان اعلام کرده‌اند جذب گردشگرانی که برای تماشای نهنگ‌ها به این کشور می‌آیند بسیار بیشتر از شکار نهنگ‌ها منافع اقتصادی به همراه دارد. به طوری که صنعت تماشای نهنگ‌ها ۱۳.۴ میلیون دلار سود اقتصادی برای ایسلند داشته و شکار نهنگ‌ها تنها ۸.۴ میلیون دلار سود اقتصادی به همراه آورده است. هم‌چنین در صنعت تماشای نهنگ‌ها افراد بیشتری به اشتغال درمی‌آیند اما دستمزدهایی که برای شکار نهنگ‌ها به افراد پرداخته می‌شود، بیشتر است.

کمیسیون بین‌المللی شکار نهنگ (IWC) در سال ۱۹۸۶ میلادی صید تجاری نهنگ‌ها را ممنوع ساخت اما ایسلند با وجود عضویت در این کمیسیون، شکار نهنگ‌ها را به طور کنترل‌شده‌ای در سهمیه خود ادامه می‌دهد. با این حال سال گذشته یکی از شرکت‌های صید نهنگ ایسلندی به دلیل کشتن یک نهنگ آبی که طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است، محکوم شناخته شد.

هم‌چنین ژاپن نیز به دلیل استفاده از یک گریز قانونی که به آن اجازه می‌دهد با اهداف علمی به شکار نهنگ‌ها بپردازد، مورد انتقاد قرار گرفته است.

بنا بر گزارش سی ان ان، طبق اعلام کمیسیون بین‌المللی شکار نهنگ، بهره‌برداری بیش از حدِ صنعت صید نهنگ‌ها باعث کاهش قابل توجه جمعیت این آبزیان شده است. اگر چه برخی از این جمعیت‌ها رو به بهبودی قرار دارند اما باید توجه کرد که این بهبودی شامل همه جمعیت‌های این حیوانات نمی‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: حوادث اقتصاد اقتصادی کشتن حوادث اقتصاد اقتصادی کشتن اخبار حوادث ایسلند نهنگ کشتار آینده مجوز عکس فیلم مرد زن جوان ازدواج خودکشی خانواده کشف من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۵۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی سازمان دارالقرآن الکریم، حسین بهبودی، مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی _ مردمی گفت: بر اساس تصمیم اتخاذ شده در این سازمان که طی بخشنامه‌ای به استان‌ها نیز ابلاغ شده است، تمامی تشکل‌های قرآنی مردمی اعم از مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت برای تمدید پروانه فعالیت خود می‌توانند اصل پروانه‌های فعالیت منقضی شده یا در آستانه انقضا را مستقیماً و بدون واسطه به سازمان دارالقرآن الکریم ارسال و حداکثر یک هفته بعد، پروانه جدید و تمدید شده را در محل تشکل قرآنی خود دریافت کنند.

وی تصریح کرد: این اقدام برای تسریع در تمدید پروانه‌های فعالیت تشکل‌های مردمی و جلوگیری از تبعات ناشی از تاخیر در دسترسی به پروانه فعالیت دارای تاریخ اعتبار صورت گرفته است. همچنین در صورت تمایل تشکل‌های قرآنی، همچنان دفاتر تبلیغات اسلامی و نیز اتحادیه‌های استان‌ها در سراسر کشور نسبت به دریافت پروانه‌های فعالیت نیازمند تمدید و ارسال آن‌ها به سازمان دارالقرآن الکریم اقدام می‌کنند.

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم افزود: اصلاحات متعددی بابت تسهیل و تعدیل فرایند صدور مجوز به تشکل‌های قرآنی صورت گرفته که به تدریج و پس از طی مراحل آزمایشی، اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد پذیرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت صدور مجوز‌های الکترونیکی
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی