Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- شاه سعودي در سخناني در اجلاس شرم الشيخ، مساله فلسطين را مساله اول جهان عرب خواند و گفت که حل اين مساله براي ثبات و امنيت خاورميانه مهم است.
به گزارش خبرگزاري آريا، اولين روز اجلاس مشترک دو روزه موسوم به «شرم الشيخ» با حضور مسئولان و سران کشورهاي عضو اتحاديه عرب و اتحاديه اروپا در مصر برگزار شد و در ابتداي آن، سران کشورهاي عضو اجلاس سخنراني کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ملک سلمان هم که در اين اجلاس شرکت کرده است، درباره مسايل مهم منطقه از جمله تحولات فلسطين، يمن ، ايران و سوريه سخنراني کرد و مساله فلسطين را مساله اول جهان عرب برشمرد.
وي که کشورش سردمدار عادي سازي روابط جهان عرب با رژيم صهيونيستي گفت که مساله فلسطين مساله اول کشورهاي عربي و حل آن براي ثبات و امنيت منطقه مهم است.
شاه سعودي همچنين به تحولات يمن اشاره و بر حل سياسي بحران يمن بر اساس طرح شوراي همکاري خليج فارس و بر مبناي قطعنامه 2216 تاکيد کرد.
ملک سلمان در ادامه ايران را به حمايت موشکي و تسليحاتي از يمن متهم کرد و گفت که «شليک موشک‌هاي يمني ساخت ايران به سمت عربستان را محکوم مي‌کنيم.»
وي در اتخاذ مواضع ضد ايراني خود اظهار داشت که «از ايران مي‌خواهيم به قواعد مربوط به حسن همجواري احترام بگذارد و دخالت‌هايش در امور داخلي کشورهاي منطقه را متوقف کند.»
به گزارش اسکا نيوز، «عبدالفتاح السيسي» رئيس‌جمهور مصر هم که قبل از ملک سلمان در افتتاحيه اجلاس سخنراني مي‌کرد، مساله فلسطين را مساله جهان عرب خواند.
وي در انتقاد از عدم جديت جامعه جهاني براي حل سياسي مسايل منطقه مانند سوريه، ليبي و يمن تاکيد کرد که «رها کردن درگيري‌هاي کشورهاي مذکور به حال خود و بدون حل و فصل سياسي آن کوتاهي جامعه جهاني است و نسل‌هاي کنوني و آينده در اين خصوص ما را بازخواست خواهند کرد.»
نخستين اجلاس عربي- اروپايي از شامگاه يکشنبه به مدت دو روز در شرم الشيخ مصر آغاز به کار کرده است. اين اجلاس با شعار «سرمايه‌گذاري در ثبات» به بررسي چگونگي تحقق ثبات در منطقه، خطرات تروريسم، روند سازش در غرب آسيا، مهاجرت غيرقانوني و سرازير شدن آوارگان به داخل اروپا خواهد پرداخت.
روزنامه رأي اليوم، در گزارشي به سطح حضور کشورهاي در اين اجلاس پرداخته و در اين باره نوشته است که نيمي از رهبران عرب در اين اجلاس حاضر نيستند.
طبق اين گزارش، 21 مسئول عربي و 28 تن از رهبران و مسئولان اروپايي در اجلاس شرم‌الشيخ حضور خواهند داشت. از 21 مسئول عربي، 11 تن در سطح پادشاه و رئيس‌جمهور، يک مسئول در سطح معاون رئيس‌جمهور، چهار تن در سطح نخست‌وزير و رئيس پارلمان يا معاونان آن، سه وزير و دو مسئول پايين‌تر از اين سطح در شرم‌الشيخ حضور مي‌يابند. حضور سطح پايين امارات در شرم الشيخ نيز تعجب بسياري را برانگيخته است. امارات حاکم «فجيره» را به شرم الشيخ فرستاده است.
قطر نيز اعلام کرده است که به دليل عدم رعايت اصول ديپلماتيک در دعوت از «تميم بن حمد» او به اين نشست نخواهد رفت. «عمر البشير» رئيس‌جمهور سودان نيز که کشورش شاهد نا آرامي است، از ديگر غايبان شرم الشيخ خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شاه سعودي ايران شرم الشيخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۰۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ضیغمی، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از افتخارات بزرگ نظام ج. ا ایران و دولت سیزدهم این است که تحت منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار داده است.

وی با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی شد؛ آن موفقیت انگیزه‌ای شد تا شما دستور بفرمایید اجلاس ایران و قاره آفریقا ادامه پیدا کند. مفتخر هستم که اعلام کنم ابتکار شما منجر به بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ج. ا ایران میزبان بیش از 30 کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای محترم کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. همانگونه که مستحضرید این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب 12 کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزیش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از 3 نفر به 14 نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2024 و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، ( توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است. وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم  و با دستور  رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی در پایان پیشنهاد داد با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • محکومیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد