Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@14:46:25 GMT

ایران در حال تدارک برگزاری اولین المپیاد جهانی ادبی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۸۳۰۹۸

ایران در حال تدارک برگزاری اولین المپیاد جهانی ادبی

تهران- ایرنا- معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: اکنون در حال تدارک برگزاری اولین المپیاد جهانی ادبی در سال 98 هستیم تا فارسی زبانان برجسته را از سراسر دنیا گردهم آوریم.

عنایت سالاریان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا با اشاره به اینکه تدوین برنامه ها، دستور العمل ها، آئین نامه و محتوای آزمون آغاز شده و اکنون در میانه راه هستیم، اظهار داشت: از آنجا که زبان و ادبیات فارسی آنگونه که در کشور ما مردم صحبت می کنند و می نویسند در هیچ کجای دنیا حتی در افغانستان و تایجکستان مشابه ندارد بنابراین در صدد طراحی مدلی هستیم تا با استفاده از آن در اولین المپیاد جهانی ادبی، منجر به ترویج زبان، ادب و گویش فارسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: مخاطبان اصلی این المپیاد دانش آموزان هستند اما سعی می کنیم افرادی با سنین بالاتر را البته با شکلی متفاوت تر در این رقابت وارد کنیم.
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان ادامه داد: هدف نهایی از برگزاری این المپیاد انتخاب افراد برگزیده نیست بلکه بیشتر تلاش داریم تا زبان و ادبیات فارسی در میان فارسی زبانان نقاط مختلف دنیا گسترش یابد به همین خاطر هیچ گونه محدودیتی برای شرکت کنندگان به جز کشورهایی که با آنها به لحاظ سیاسی روابط دیپلماتیک نداریم، اعمال نخواهد شد.
سالاریان با بیان اینکه تدوین آئین نامه اولین المپیاد جهانی ادبی تا آخر اسفندماه به پایان می رسد، تصریح کرد: با توجه به اینکه زبان و ادبیات فارسی دارای متولیان بسیاری در داخل کشور است و برگزاری این رویداد ادبی باید با همکاری و اجماع نظرات آنها صورت گیرد، هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست اما به طور قطع سال آینده شاهد برگزاری المپیاد خواهیم بود.
وی با اعلام این مطلب که مرحله اول المپیاد ملی ادبی بهمن ماه امسال با شرکت 10 هزار و 369 نفر معادل 12درصد کل شرکت کنندگان المپیادهای 9 گانه علمی و ادبی برگزار شد، گفت: مرحله دوم این المپیاد هفته اول اردیبهشت سال آینده برگزار می شود و منابع آن نیز اکنون در اختیار دانش آموزان برگزیده مرحله اول قرار گرفته است.
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان یادآورشد: در مجموع امسال 83 هزار و 694 نفر متقاضی شرکت در المپیادهای 9 گانه ریاضی، شیمی، فیزیک، ادبی، کامپیوتر، نجوم و اختر فیزیک، جغرافیا، سلول های بنیادی و زیست شناسی بودند که روزهای یکم تا پنجم بهمن ماه با یکدیگر به رقابت پرداختند.
سالاریان یادآورشد: به طور معمول کمتر از 10 درصد داوطلبان مرحله اول المپیادهای 9 گانه در مرحله دوم پذیرفته می شوند و در مرحله دوم نیز از مجموع این 10 درصد حدود 360 نفر برای مرحله سوم که معروف به دوره آموزشی تابستانی است، انتخاب خواهند شد و بر اساس ضوابط نیمی از دانش آموزان منتخب هر رشته در این مرحله برای رقابت های بین المللی برگزیده می شوند.
علمی**1883**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش المپياد ادبي جهاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

علی‌محمد محمودی، سرپرست گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با بیان اینکه با هدف توسعۀ همکاری‌های علمی دوجانبه و ارتقای سطح تعامل‌های علمی، تفاهم‌نامه همکاری این دانشگاه و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد، اظهار کرد: این تفاهم‌نامه می‌تواند گامی در جهت تسهیل دسترسی و تقویت پژوهش‌های دانشگاهیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون در حوزه‌های مرتبط با نسخ خطی باشد. 

او همچنین با بیان اینکه دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تعلیم و تربیت دانشجویان در حوزۀ زبان و ادبیات فارسی توجه دارد، به ظرفیت‌های امیدبخش و ایده‌آل علمی و پژوهشی این دانشگاه و ضرورت تسهیل هرچه بیشتر بستر‌ها برای دسترسی مناسب پژوهشگران این دانشگاه به منابع مختلف پژوهشی اشاره کرد.

محمودی افزود: انعقاد این تفاهم‌نامه می‌تواند بسترساز بهبود ارتباط و دسترسی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های مختلف دانشگاه و به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتۀ زبان و ادبیات فارسی به گنجینۀ نسخه‌های خطی باشد. 

او ادامه داد: علاوه بر آن، دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز آمادۀ ارائۀ خدمات علمی و پژوهشی و تبادل دستاورد‌های پژوهشی با انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران است. 

سرپرست گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، گفت: بهره‌گیری متقابل از خدمات و تولیدات علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی طرفین، تصحیح و تحقیق، تألیف، ترجمه و انتشار مشترک آثار مورد توافق، اشتراک پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست‌ها و گفتگو‌های علمی و فرهنگی با همکاری طرفین و انجام پژوهش‌های مشترک از جمله اهداف مهم این تفاهم‌نامه در نظر گرفته شده است. 

انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران، از جمله انجمن‌های علمی مطرح کشور است که با گرفتن مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به صورت تخصصی در حوزۀ نسخه‌های خطی مشغول به فعالیت است. 

این انجمن دارای نشریۀ فارسی‌زبان علمی - پژوهشی معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نمایه شده در پایگاه بین‌المللی اسکوپوس است. 

همچنین خدماتِ متعددی، چون عضویت در انجمن، درخواست تهیه نسخه خطی، اطلاع از کارگاه‌های آموزشی، همایش‌های بین‌المللی نسخه‌شناسی و نسخه‌پژوهشی از مسیر تارنمای این انجمن در اختیار پژوهشگران حوزۀ نسخ خطی فارسی قرار گرفته است. این مجموعه با فراهم آوردن ۷۰۰ هزار نسخه از ایران و برخی کشور‌های دیگر، مأخذ مهمی برای پژوهشگران محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • تجلیل از برگزیدگان المپیاد زبان فارسی دانش آموزان لبنانی
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند