Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@22:38:53 GMT

نکاتی ساده پیرامون سلامت کلیه

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۸۸۹۲۸

نکاتی ساده پیرامون سلامت کلیه

کلیه یکی از اجزای حیاتی بدن و عملکرد آن، در سلامت عمومی و کلی بدن بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین توجه کردن به عملکرد و سلامت کلیه‌ها بسیار مهم است. رعایت ۵ نکته ساده در سبک زندگی کمک خواهد کرد تا کلیه‌ها را در وضعیتی خوب و سالم نگهداری کنیم.

هیدراته باشید
نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به عملکرد صحیح و بهتر کلیه‌ها کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادرار انسان باید به رنگ کاه باشد. اگر رنگ ادرار از رنگ کاه تیره‌تر باشد، یکی از موارد محتمل دهیدراته یا کم آب بودن بدن است.
در هوای گرم یا در طول فصول گرم سال، وقتی به‌جای گرمسیری سفر می‌کنید و یا وقتی سخت ورزش می‌کنید، بدن شما نیاز به آب و مایعات بیشتری از حالت معمول دارد چراکه باید آب از دست رفته توسط تعریق را دوباره جایگزین کند.

خوراکی‌های سالم بخورید
رژیم غذایی متعادل شده، ضامن دریافت تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. باید سعی شود در رژیم غذایی از میوه‌ها، سبزی‌ها و غلاتی مثل نان، برنج و غذا‌های تهیه شده از آرد گندم بیشتر استفاده شود. همچنین ضروری است که از غذا‌های خیلی شور (پرنمک) و خیلی چرب خودداری کرد.

سفیده تخم‌مرغ یکی از غذا‌های مفید برای کلیه است. پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین سالم برای کلیه است.
یکی دیگر از خوراکی‌های مفید برای کلیه و افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند سیر است. برای طعم دار کردن غذا‌ها به‌جای استفاده از نمک می‌توانید از سیر استفاده کنید.
روغن زیتون که یکی از منابع چربی خالی از فسفر است نیز جزو لیست خوراکی‌های دوستدار کلیه قرار می‌گیرد.
علاوه بر این موارد، خوراکی‌های متعدد دیگر مفیدی برای کلیه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

جالب است بدانید معمولاً به افرادی که دچار بیماری‌های کلیوی هستند توصیه می‌شود مصرف سدیم، پتاسیم و فسفر خود را محدود کنند.

مراقب فشارخون خود باشید
چک کردن منظم فشارخون دارای مزایایی است و به همین جهت توصیه می‌شود این کار را به طور منظم انجام دهید. معمولاً فشارخون بالا علائمی ندارد که فرد را آگاه سازد. با افزایش فشارخون، احتمال دچار شدن به مشکلات کلیوی، قلب و عروقی افزایش می‌یابد؛ بنابراین با چک کردن فشارخون می‌توان از بسیاری از مشکلات پیشگیری کرد. اگر فشار خون بیشتر از حد طبیعی باشد، پزشک معالج دستورالعمل‌هایی برای کاهش آن در نظر خواهد گرفت. این دستورالعمل‌ها می‌تواند شامل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی یا مصرف دارو باشد. میزان فشارخون ایده‌آل باید بین ۶۰/۹۰ میلی‌متر جیوه تا ۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه باشد.

ترک سیگار و الکل
اگر سیگار می‌کشید به طور کامل ترک کنید. مصرف الکل هم علاوه بر مشکلاتی که بر اجزای مختلف بدن دارد، بر روی کلیه هم تأثیرات منفی بسیاری دارد. نوشیدن الکل و سیگار کشیدن علاوه بر سایر مشکلات، باعث افزایش فشار خون در انسان می‌شوند.

لاغر کنید تا کلیه سالمی داشته باشید
چاق بودن هم یکی دیگر از عوامل افزایش فشارخون است و همان‌طور که اشاره شد فشارخون بالا برای کلیه‌ها مضر است؛ بنابراین سعی کنید تا وزن خود را تعدیل کرده و در حالت ایده‌آل نگه دارید. برای دست‌یابی به این هدف، فعالیت فیزیکی خود را افزایش داده و از پرخوری اجتناب کنید.

شاخص توده بندی یکی از معیار‌های مناسب برای اندازه‌گیری وزن ایده‌آل می‌تواند باشد. برای استفاده از شاخص توده بدنی لازم است تا قد خود را به متر به توان ۲ برسانید و سپس نتیجه آن را تقسیم بر وزن خود به کیلوگرم کنید. حال اگر عدد به‌دست‌آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، وزن شما طبیعی است. اگر کمتر از ۱۸.۵ باشد دچار کمبود وزن هستید. اگر بین ۲۵ تا ۲۹.۵ باشد، اضافه وزن دارید و اگر برابر یا بیشتر از ۳۰ باشد چاق هستید.

هدف خود را بر روی ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی متوسط در هفته قرار دهید. داشتن حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در طول هفته، مورد توصیه بسیاری از کارشناسان است. منظور از فعالیت فیزیکی یا ورزش متوسط پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، شنا و یا فعالیت‌های مشابه دیگر است.


منبع: سلامت نیوز 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کلیه ورزش سلامت کلیه فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۸۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد

به گزارش خبرآنلاین، بسته به وضعیت بیمار، ممکن است نیاز به مصرف داروهای ضد درد وجود داشته باشد. نوشیدن آب زیاد برای دفع سنگ کلیه ضروری به نظر می‌رسد. درد شدید در پهلو، دردی که به قسمت تحتانی شکم و کشاله ران کشیده می‌شود، درد در هنگام ادرار، حالت تهوع و استفراغ، نیاز مداوم به ادرار کردن، تب و لرز (در صورت وجود عفونت)، از علائم ابتلا به سنگ کلیه هستند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت جامعه اگر می‌خواهید از تشکیل این سنگ‌ها پیشگیری کنید، باید از علل ابتلا به این سنگ‌ها آگاه باشید. ۸ علت که خطر ابتلا به این عارضه را تشدید می‌کنند، شامل موارد زیر است:

_ مصرف نوشابه: اگر فکر می‌کنید نوشیدن نوشابه‌ها به هضم موثر غذا کمک می‌کند، در اشتباه هستید. بر اساس تحقیقات، فروکتوز موجود در این نوشیدنی‌ها باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه می‌شود. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا ۲۳ درصد افزایش می‌دهد.

_ خوردن بیش از حد گوشت: این روند باعث افزایش اسید اوریک بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می‌برد. کسانی که گیاهخوار هستند یا بیشتر ماهی می‌خورند، ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند.

_ مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین C: بر اساس مطالعات اخیر، مکمل‌های ویتامین C عامل ابتلا به سنگ کلیه هستند. کسانی که بیش از ۷ مکمل ویتامین C در هفته دریافت می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند؛ زیرا ویتامین C در فرم اگزالات دفع می‌شود و می‌تواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل شود. البته هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و ابتلا به سنگ کلیه وجود ندارد.

_ عدم دریافت کافی مرکبات: مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهند. افزودن لیمو به آب آشامیدنی، راهی آسان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است.

_ مصرف کم کلسیم: تصور اکثر مردم این است که کاهش مصرف کلسیم باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ‌های کلیوی می‌شود. این فرض اشتباه است چون بنا به نتایج تحقیقات، افرادی که رژیم‌های کم کلسیم دارند، بیشتر به سنگ کلیه مبتلا می‌شوند.

_ خوردن بیش از حد سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارید، این سبزیجات را کمتر مصرف کنید.

_ کم آبی بدن: ننوشیدن کافی آب خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ لیتر مایعات را در طول شبانه روز مصرف می‌کنید.

_ مصرف زیاد نمک: مصرف نمک به میزان زیاد باعث افزایش مقدار کلسیم دفع شده توسط کلیه می‌شود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید می‌کند. اکثر نمک مصرفی ما در غذاهای فراوری شبه پنهان است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904021

دیگر خبرها

  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌ بس
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس
  • برگزاری مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب در مشهد
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب برگزار می‌شود
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها