Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی بانک دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در همایش بین‌المللی توسعه چابهار با بیان اینکه برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند به دستاوردهای مثبت و مورد انتظار در کمک به تبدیل منطقه استراتژیک چابهار به پیشران توسعه سواحل مکران و نقش‌آفرینی موثر آن در تقویت پایه‌های نظام توسعه ملی و گسترش همکاری‌های منطقه و بین‌المللی دست یابد گفت: امروز پیوند‌های تمدنی، قرابت‌های فرهنگی و منافع مشترک در ژئواکونومیک و ژئوپلیتیک منطقه‌ای پایه‌های محکم و ظرفیت‌های حائز اهمیت برای تقویت بیش از پیش همکاری‌ها و ایجاد اتحاد اقتصادی مزیت آفرین بین ایران، هند، افغانستان و دیگر کشورهای منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: کمتر از دو سال پیش با امضای توافق‌نامه سه جانبه بین رؤسای سه کشور ایران، هند و افغانستان تلاش برای بهره‌گیری مطلوب از این ظرفیت‌ها و تحرک جدی در روابط فی‌مابین به صورت نهادینه آغاز شد، اراده محکم سیاسی بین سه کشور برای همکاری و توسعه روابط اقتصادی بین ملت‌های کشور در سایر منطقه را جانی دوباره بخشید.

بانک افزود: در این توافق‌نامه به امکان الحاق سایر کشورها به آن تبدیل شده است و امروز از دیگر کشورهای منطقه به ویژه کشورهای آسیای میانه و دریای عمان دعوت می‌کنند که با پیوستن به این توافق‌نامه ملت‌های خود را در فرصت‌های فراوان اقتصادی، فرهنگی سهیم کنند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: بی‌تردید منطقه آزاد چابهار واقع در کرانه‌های دریایی عمان و اقیانوس هند با برخورداری از مزیت‌های متعدد در ابعاد مختلف زیرساخت‌های نهادی مشوق‌ها و موافقت‌های مالیاتی، گمرکی و زیرساخت‌های فیزیکی در حال توسعه به خصوص بندر راهبردی چابهار و خط آهن چابهار زاهدان، فرودگاه بین‌المللی دعوت به برنامه‌ریزی موقعیت جغرافی و نزدیک‌ترین راه دسترسی افغانستان و دیگر کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه به آب‌های آزاد می‌تواند نقش پیشران اصلی را در این اتحاد اقتصادی ایفا کند.

وی بیان کرد: چابهار به عنوان یکی از قطب‌های مهم منطقه‌ای حمل ونقلی و مرکز اصلی کریدورهای بین‌المللی حمل ونقل و ترانزیت بین سه کشور و آسیای میانه منطقه ایده‌آلی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات محصولات مورد نیاز بازارهای مصرف منطقه ویژه بازار عظیم یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی نفری هند، افغانستان و آسیای میانه است که به تعبیر نخست وزیر هند می‌تواند به مرکز منطقه‌ای ترانزیت، انرژی و تجارت تبدیل شود.

بانک یادآوری کرد: برای تولید سرمایه‌گذاری صادرات محور در این منطقه باید به قرابت‌های فرهنگی و سبک‌های زندگی نزدیک و مشابه کشورمان با این کشورها توجه داشت که از نقطه نظر تجارت و مباحث نوین بازار مؤلفه‌های مهمی برای کسب و کارهای تولید و تجارت محسوب می‌شود و می‌تواند در صورت توجه کافی و تبدیل مناسب از سوی فعالان اقتصادی به عنوان یکی از عناصر آمیخته‌های بازاریابی مناسب در تقویت و ارتقای سطح مناسبات تجاری بین کشورها آنها محسوب شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: اقتصاد دریامحور و صنایع مختلف از جمله پتروشیمی مزیت گیرنده از جغرافیا و موقعیت منطقه و صنایع بزرگ آب‌بر فرصت‌های بی‌نظیری را برای سرمایه‌گذاری و کسب و کار در منطقه پیشروی همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی قرار داده است که قطعا برنامه‌های توسعه‌ای بندر چابهار و ظرفیت‌های جدید و تجهیزات روزآمد آن این سرمایه‌گذاری‌ها سهل‌تر می‌کند.

وی افزود: این در حالی است که بندر چابهار بهترین، نزدیک‌ترین و کم‌هزینه‌ترین مسیر دسترسی‌ کشورهای حاشیه اقیانوس هند به بازارهای اروپایی و جهانی است که موجب تفریح و تکمیل تجارت بین‌المللی بین کشورهای مختلف حاشیه آسیایی اقیانوس آرام با اروپا و آسیای میانه را فراهم می‌کند.

بانک با بیان اینکه امروز چابهار دور جدیدی از ایفای نقش جهانی در حمل‌ونقل، ترانزیت و صادرات کالا را شروع کرده است، گفت: مزیت‌های منطقه منطقه آزاد و مستثنی بوده از قوانین گمرک، مالیات، پول و بانک کار و ویزا، ظرفیت این حرکت جهانی را برای منطقه آزاد چابهار فراهم کرده است، گفت: از همکاران خود در دبیرخانه شورای عالی منطقه آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و مدیران سازمان منطقه آزاد همواره تشکر می‌کنم که با تسهیل فرایند‌ها و تکمیل زیرساخت‌های نهادی و فیزیکی موانع حضور سرمایه‌گذاران را برطرف کرده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: این منطقه هم‌اکنون به کانون مهم سرمایه‌گذاری در ابعاد مختلف اقتصاد دریا محور و هاب لجستیک به ترانزیت منطقه‌ای تبدیل شده که در این فرایند از حضور و مشارکت سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی تمامی کشورهای استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت راه و شهرسازی سازمان بنادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۷۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم

 شایسته سعید مرادزاده پس از بازدید از ظرفیت های تجاری و اقتصادی بندر چابهار در جمع مسوولان این منطقه اظهار داشت: هدف از حضور در شهر بندری چابهار استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی و بندری برای دسترسی به بازارهای منطقه‌ای است.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید تاجیکستان کشوری محصور در خشکی در آسیای مرکزی است که برای دسترسی به بازارهای بین‌المللی به زیرساخت‌های بندری نیاز دارد.

در این نشست، قاسم عسکری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان نیز با تشریح ظرفیت‌های زیاد چابهار که می‌تواند پل ارتباطی کشور تاجیکستان برای دسترسی به اقیانوس هند باشد بر آمادگی این بندر برای تسهیل تجارت فعالان اقتصادی کشور تاجیکستان و همچنین واگذاری محوطه‌های پس‌کرانه به منظور سرمایه‌گذاری آن کشور تاکید کرد.

معاون فنی و عمرانی منطقه آزاد چابهار نیز ضمن معرفی پیکره‌های مختلف، از جمله پیکره‌های صنایع سبک و سنگین، لجستیکی و گردشگری گفت: منطقه آزاد چابهار از زیرساخت‌های لازم حمایت از سرمایه‌گذاران برخوردار است و هم اکنون صنایع بزرگی چون فولاد و پتروشیمی در آن در حال فعالیت هستند.

عبدالحکیم آصفی چگونگی واگذاری زمین و آمادگی لازم برای استقبال از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در زمینه استفاده از بسته‌های سرمایه‌گذاری منطقه را تشریح کرد.

رسول بهزادی مدیر بازرگانی منطقه آزاد چابهار نیز در این نشست پس از اشاره به موقعیت جغرافیایی و موهبت‌های خدادادی چابهار و قرارگیری آن در نقطه تلاقی کریدورهای حمل و نقل بین‌المللی و شاهراه ترانزیتی گفت: چابهار با توجه به مزیت‌های مدیریت هزینه و زمان به منظور ترانزیت کالا و وجود خطوط فعال کشتیرانی جذابیت لازم را برای سرمایه‌گذاران و تجار داراست و از فعالان بخش‌های دولتی و خصوصی در زمینه‌های تجاری، بازرگانی و سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند.

معاون وزیر حمل و نقل کشور تاجیکستان و هیأت همراه از انبارهای منطقه، سردخانه پنج هزار و ۱۰۰ تنی و پتروشیمی نگین مکران بازدید کرد.

نظام‌الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران، گل محمد زاده معاون اول شرکت دولتی راه آهن تاجیکستان، سلام زاده مدیر مؤسسه دولتی حمل و نقل جاده‌ای و خدمات لجستیک، محموداُف، رئیس بخش اداره کل روابط بین‌الملل وزارت حمل و نقل این کشور در این سفر، معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان را همراهی می‌کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار