Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرود ناگهانی هواپیمای حامل ترامپ در پایگاه نظامی آمریکا در قطر، آغاز عملیات امنیتی حشدالشعبی در شرق الأنبار، سفر داماد ترامپ به خاورمیانه برای پیشبرد معامله قرن و همکاری انصارالله با ناظران سازمان ملل در الحدیده از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تنش شدید بین ابوظبی و دبی درباره اداره بنادر استراتژیک نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، در حالی‌که اداره بنادر مربوط به شرکت جهانی «بنادر دبی» است اما برخی منابع اطلاعاتی از تشدید تنش در روابط دو امارت ابوظبی و دبی درباره سیطره بر بنادر استراتژیک در جهان خبر می‌دهند.

وبگاه اطلاعاتی فرانسوی «انتلیجنس آنلاین» با اعلام این خبر گزارش کرد که ابوظبی تمایل دارد به یک بازیگر بزرگ در بازار بنادر استراتژیک تبدیل شود و لذا سیطره دبی بر این بخش را به چالش کشیده است.

وبگاه «الخلیج اونلاین» به نقل از این وبگاه فرانسوی افزود که شرکت جهانی «بنادر دبی» تا کنون بزرگ‌ترین مالک بنادر و آفریقا بوده است اما ابوظبی وارد رقابت شدید با این شرکت برای کنار زدن آن از این عرصه، شده است.

طبق این گزارش شرکت بنادر دبی از این به بعد دیگر نمی‌تواند روی حمایت مالی و دیپلماتیک ابوظبی جهت موفقیت در بنادر جدید جهان، حساب کند.

شرکت بنادر دبی در حال حاضر اداره بنادر مهم برخی از کشورها از جمله الجزائر، سنگال، آرژانتین، کانادا، استرالیا، پاکستان، فرانسه، انگلیس و غیره را در دست دارد اما اخیرا با مشکلاتی مواجه شده است و جیبوتی و سومالی نیز توافقنامه‌های خود با این شرکت را لغو کردند.

سه ماهه آخر سال گذشته نیز این شرکت شاهد کاهش ۴.۶ درصدی حجم نقل و انتقال کانتینرها بود که شرکت مذکور دلیل آن را کاهش سود‌ دهی برخی نقل‌وانتقال‌ها عنوان کرده است.

فرود ناگهانی هواپیمای حامل ترامپ در پایگاه نظامی آمریکا در قطر

منابع خبری از فرود هواپیمای حامل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به مقصد هانوی ویتنام برای دیدار با رهبر کره شمالی، در پایگاه نظامی آمریکا در قطر خبر دادند.

این منابع بیان کردند که هواپیمای حامل ترامپ در پایگاه العدید فرود آمده است تا برای بار دوم سوخت گیری کند و این پس از سوخت گیری اولیه در ملدن هول در انگلیس بود.

در پایگاه العدید در قطر قریب به ۱۳ هزار نظامی آمریکا حضور دارند که بیشتر آنها را کادر نیروی هوایی آمریکا تشکیل می دهند. این پایگاه در ۳۰ کیلومتری جنوب غرب دوحه پایتخت قطر قرار دارد.

آغاز عملیات امنیتی حشدالشعبی در شرق الأنبار

منابع آگاه اعلام کردند که فرماندهی عملیات حشد الشعبی در شرق الأنبار عملیات امنیتی را برای تعقیب بقایای عناصر داعش در شرق استان الأنبار ترتیب داده است.

طبق این گزارش، عملیات مذکور در مناطقی همچون "جرف البحیره" و "النهر الیابس" انجام می‌شود.

هدف حشد الشعبی از این عملیات پاکسازی مناطقی در الانبار از بقایای تکفیری‌های داعش است.

همچنین طبق گفته منابع آگاه، این عملیات تا زمان برقراری امنیت برای خانواده‌های مناطق مذکور و تسهیل رفت و آمد آنها ادامه خواهد یافت.

پس از انتشار اخباری مبنی بر انتقال عناصر داعش به صحرای غربی عراق، مدتی است که حشد الشعبی تلاش خود برای پاکسازی صحرای غربی را آغاز کرده است.

سفر داماد ترامپ به خاورمیانه برای پیشبرد معامله قرن

دولت آمریکا در ادامه تحرکات و زمینه‌چینی‌ها برای رونمایی از طرح خود که به «معامله قرن» موسوم شده، مشاور ارشد و داماد رئیس‌جمهور آمریکا را به مسقط پایتخت عمان فرستاده و او در این سفر با شاه عمان دیدار کرده است.

بنا بر گزارش گزارش پایگاه صهیونیستی «عاروتص شوع»، کاخ سفید روز دوشنبه (به وقت محلی واشنگتن) از دیدار سه مقام آمریکایی با «سلطان بن سعید قابوس» پادشاه عمان خبر داد.

طبق اعلام کاخ سفید، «جرد کوشنر» مشاور ارشد دونالد ترامپ و داماد او، «جیسون گرینبلات» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات سازش و «برایان هوک» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در این دیدار حضور داشتند.

بنا بر گفته آمریکایی‌ها، هیات آمریکایی در دیدار با سلطان قابوس درباره روابط دوجانبه واشنگتن- مسقط و موضوع مذاکرات سازش صحبت و رایزنی کردند.

کاخ سفید اعلام کرد: «افزایش همکاری آمریکا و عمان و تلاش‌های دولت ترامپ برای تسهیل صلح بین اسرائیلی‌ها و فلسطینیان» از جمله محورهای مورد رایزنی در این دیدار بوده است.

دیدار کوشنر با پادشاه عمان در حالی صورت گرفته که او در مصاحبه روز دوشنبه (دیروز) با «اسکای نیوز» مدعی شده بود که کشورهای عربی از پیشنهادات آمریکا در رابطه با مذاکرات سازش حمایت کرده‌اند.

این اظهارنظر در حالی صورت گرفته که مخالفت‌ها با طرح دولت آمریکا که به «معامله قرن» موسوم شده، همچنان ادامه دارد و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین که همواره حامی مذاکرات با رژیم صهیونیستی بوده، با محتوای آن مخالفت کرده است.

سفر هیات آمریکایی به مسقط چند هفته بعد از نشست دیدار دوجانبه وزیر خارجه عمان با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حاشیه نشست ضد ایرانی آمریکا در لهستان صورت گرفته است. پیش از این دیدار، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی چهارم آبان ماه در سفری به مسقط با پادشاه عمان دیدار کرده بود.

همکاری انصارالله با ناظران سازمان ملل در الحدیده

روز سه‌شنبه هیأت وابسته به دولت نجات ملی یمن در صنعاء، مفاد توافق استکهلم درباره بندر الحدیده در غرب این کشور را اجرا کرد.

با حضور «محمد عیاش قحیم» معاون استاندار «الحدیده»، «مایکل لول‌سگارد» رئیس هیأت ناظران سازمان ملل در یمن و نمایندگان هیأت ملی یمن در کمیته استقرار مجدد، مسیرها به سمت کارخانه‌های آرد «البحر الاحمر» (دریای سرخ) در استان الحدیده به صورت یک طرفه بازگشایی شد.

محمد عیاش قحیم به خبرگزاری «سبأ» یمن گفت: تسهیل کار سازمان‌ها، اقدامی انسانی از سوی ارتش و کمیته‌های مردمی برای کم کردن از میزان رنج شهروندان است و در راستای سفارش‌های رهبر انقلاب (عبدالملک الحوثی) پیرامون برداشتن گام‌های ابتدایی در راستای اجرای توافق الحدیده صورت می‌گیرد.

وی افزود، در راستای پاسخگویی به تمام مطالبات برای کم کردن از رنج انسانی در یمن و برداشتن سختی‌ها از مسیر نهادهای وابسته به سازمان ملل، این اقدام پس از درخواست لول‌سگارد ، به صورت فوری انجام شد.

در ادامه این گزارش آمده، کمیته‌ای فنی از نهادهای سازمان ملل و سازمان جهانی غذا از مناطق تحت تسلط ارتش و کمیته‌های مردمی در خیابان «الخمسین» به سمت کارخانه‌های آرد البحر الاحمر رفتند.

رئیس ناظران بین‌المللی از تلاش‌های بین‌المللی برای تسهیل عبور از مناطق تحت تسلط ارتش و کمیته‌های مردمی در چارچوب اجرایی کردن توافق سوئد تشکر کرد.

«مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن یکشنبه‌ (28 بهمن) پس از دیدار با «مارتین گریفیتس» نماینده سازمان ملل در امور یمن گفت که بر سر طرح بازاستقرار در الحدیده توافق حاصل شد.

اخیرا، «مارتین گریفیتس»، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد از نحوه اجرای توافق باز استقرار نیروها در ساحل غربی یمن خبر داد.او در گفت‌وگو با شبکه العربیه گفت که مرحله اول این توافق شامل عقب‌نشینی نیروهای انصارالله و دولت نجات ملی از بندرهای «رأس عیسی» و «الصلیف» خواهد بود.

گریفیتس افزود:  «مرحله دوم شامل باز استقرار در بندر الحدیده خواهد بود. در این مرحله استقرار نظامی  در شهر الحدیده پایان خواهد یافت و طرف‌های درگیری به سمت شمال و جنوب عقب‌نشینی خواهند کرد».

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام آمریکا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۰۷۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت

یک کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین درباره اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

به گزارش خبرآنلاین، روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده، اما بر روی امید‌ها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد.

رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند.

نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت: این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشور‌های مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشور‌ها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آن‌ها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آن‌ها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود؛ بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشور‌ها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است.

وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آن‌ها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت: سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است.

حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است.

اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

دیگر خبرها

  • انتصاب فرستاده جدید آمریکا در خاورمیانه؛ نمایش جدید بایدن در غزه
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • (ویدئو) تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ
  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس نشانگر تحقق وعده‌های خداوند است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • امضای قرارداد عملیات راهنمایی و یدک کشی کشتی‌ها در حوزه شمال کشور
  • اولین نبرد هوایی یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد