Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@01:17:54 GMT

بافت تاریخی بوشهر در مسیر پویایی

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۱۱۳۰۲

بافت تاریخی بوشهر در مسیر پویایی

با احیا بافت تاریخی بوشهر بخشی از مشکلات کمبود فضای مسکونی در مرکز استان مرتفع می شود و رونق گردشگری به اشتغال زایی کمک می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ بناها در سیر تحولی خود از کاربری و عملکردهای مختلف برخوردار شده اند و همگام با این تحول در نیازها و باورها و عقاید جامعه سازنده شکل ، فرم و حجم و تزئینات متفاوتی به خود دیده اند و بافت های تاریخی را به وجود آورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بافت های تاریخی شهرها ، گنجینه های گرانبهایی از تاریخ فرهنگ هر کشوری را در خود دارند و فضاها و بناهای تاریخی نتیجه طرز تفکر و جهان بینی آحاد آن جامعه را به نمایش می گذارند و از این رو یک روند منطقی در جهت تکامل و توسعه ، نگرش ، ابزار و مفاهیم مورد نیاز را در اختیار نسل های بعد از خود قرار می دهند.

در جنوب کشور بافت تاریخی بوشهر دارای 38 هکتار وسعت بوده و بسیاری از بناهای این بافت در آستانه نابودی قرار گرفته است.

۴ محله قدیمی به نام‌های دهدشتی، کوتی، شنبدی و بهبهانی هسته اصلی این بندر تاریخی را تشکیل می‌دهند و 900 بنای قدیمی و تاریخی در کوچه پس کوچه‌های بافت تاریخی وجود دارد که این محوطه باشکوه را به منحصربه‌فرد‌ترین و زیباترین بافت‌های مسکونی ایران تبدیل کرده است

 

بافت قدیم بوشهر از زیباترین بافت تاریخی در جهان است که در گذشته و بر اثر برخی کم توجهی‌ها آسیب دیده بود و البته طی سال‌های اخیر بارها صحبت از مرمت آن زده شده است ولی گویا مسئولان استان بوشهر عزم خود را برای احیای این محدوده جزم کرده‌اند.

یکی از مهمترین مشکلات بافت قدیم و فرسوده بوشهر، مشکل فاضلاب و دفع آب‌های سطحی است که مشکلات زیادی را برای ساختمان‌های آن ایجاد می‌کند و یکی از مشکلات توسعه این بافت است.

 فاضلاب بزرگترین مشکل این بافت است که باعث می‌شود تا حضور در این بافت سخت شود و گردشگران نتوانند به خوبی در این بافت بگردند و دستکاه‌های آب و فاضلاب باید تلاش بیشتری در زمینه بهبود شرایط این بافت داشته باشند تا شاهد تخریب این بافت نباشیم.

امسال در اقدامی دیگر که برای بافت تاریخی بوشهر انجام گرفته است سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر آذر 97 در نشست جلسه ستاد بازآفرینی بافت ناکارآمد استان بوشهر  با اشاره به اجرای طرح شبکه فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر گفت: برای اجرای این طرح امسال مبلغ ۴.۵ میلیارد تومان مصوب شده که ۳.۷ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

محمد پوریوسفی با اشاره به تدوین طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر اظهار داشت: برای توسعه زیرساخت‌های لازم در اجرای طرح فاضلاب دربافت تاریخی بوشهر نقشه‌برداری‌ها و برنامه‌های لازم تدوین شده است

.

وی با اشاره به اجرای 35 کیلومتر شبکه فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر تصریح کرد: براساس تدوین نقشه‎های لازم برای اجرای طرح جمع‌آوری فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر 2 ایستگاه پمپاژ و 35 کیلومتر شبکه فاضلاب طراحی شده است.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب بوشهر مبلغ پیمان‌های اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر را 50 میلیارد تومان دانست و خاطرنشان کرد: اکنون عملیات اجرایی این طرح در این بافت با تملک زمین برای احداث ایستگاه‌های پمپاژ آغاز شده است.

پوریوسفی از تصویب 4.5 میلیارد تومان برای اجرای شبکه فاضلاب در بافت تاریخی و قدیم بوشهر خبر داد و بیان کرد: از این اعتبار تاکنون 3.7 میلیارد تومان تخصیص یافته و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر 4 هزار و 500 انشعاب فاضلاب نصب می‌شود تصریح کرد: در سفراستانی رئیس جمهور به بوشهر اعتبار لازم برای اجرای طرح فاضلاب بافت بوشهر مصوب شد که با تخصیص اعتبارات یاد شده این طرح در مدت کوتاهی تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب بوشهر تاکید کرد: اجرای شبکه فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر در اولویت برنامه‌های این شرکت قرار دارد.

آذر امسال هم عبدالکریم گراوند در بررسی طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر با تاکید بر جایگاه و اهمیت این بافت گفته است: جایگاه بافت قدیم بوشهر به عنوان یک گنجینه تاریخی مورد توجه قرار دارد چراکه این منطقه به عنوان هویت تاریخی بوشهر در عرصه‌های گوناگون است.

وی، با تاکید بر توسعه زیرساخت‌ها در بافت تاریخی بوشهر بیان کرد: یکی از پروژه مهم زیربنایی در بافت تاریخی بوشهر، اجرای طرح شبکه فاضلاب است که برای اجرای این طرح اعتبارات لازم مصوب شده است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه در اجرای طرح فاضلاب در بافت هیچ گونه محدودیت اعتباری وجود ندارد افزود: در این راستا اعتبارات مورد نیاز بر اساس روند اجرای این طرح تخصیص می‌یابد.

گراوند، احیاء بافت تاریخی بوشهر را منوط به تکمیل طرح فاضلاب دانست و تاکید کرد: تکمیل این پروژه ضمن ارتقاء سلامتی و بهبود وضعیت بهداشتی محلات زمینه توسعه طرح‌های گردشگری را فراهم می‌کند

.

وی، با اشاره به اینکه بافت تاریخی بوشهر یکی از سرمایه‌ها و گنجینه‌های این استان است افزود: باید برای احیا و حفظ بافت تاریخی در بخش‌های مختلف به‌طور جدی تلاش شود.

استاندار بوشهر از اختصاص اعتبارات لازم برای اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر خبرداد و بیان کرد: اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر ضمن جلوگیری از تخریب بنا‌ها و ساختمان‌ها در عرصه اجرای طرح‌های گردشگری و بهبود وضعیت بهداشتی ساکنان اثربخش است.

در جدیدترین اخبار منتشر شده درباره بافت قدیمی استان بوشهر، در روزهای گذشته استاندار بوشهر با تاکید بر اجرای شبکه فاضلاب در شهرهای مختلف استان به ویژه نقاط ساحلی گفته است: برای اجرای طرح فاضلاب بافت تاریخی بوشهر ۷۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

عبدالکریم گراوند با بیان اینکه اجرای شبکه فاضلاب در شهرهای مختلف استان به ویژه نقاط ساحلی مورد تاکید است گفت: برای اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی 38 هکتاری بوشهر 70 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست

به گزارش خبرنگار مهر، علی بابایی، صبح شنبه در جلسه بازآفرینی شهری کرمان، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر کرمان به عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی افزود: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

وی، با بیان اینکه ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه‌ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات شهری و امکان زندگی بهتر برای شهروندان، از جمله نیازهای شهر کرمان می‌باشد تصریح کرد: ساماندهی و احیای بافت فرسوده در کرمان که مساحت قابل توجهی دارد، نیازمند همکاری و هم افزایی فرمانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمات رسان است.

علی بابایی، ضمن تاکید بر مزیت گردشگری بافت تاریخی شهری گفت: این مناطق از ظرفیت مطلوبی در جهت تأمین مسکن نیز برخوردار می‌باشند.

وی، همچنین با مطلوب دانستن پروژه‌هایی که اخیراً در میدان ارگ و اطراف آن اجرا شده است افزود: بازسازی بافت تاریخی شهر کرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگر است که نیازهای مردم از قبیل پارکینگ، معابر، انشعابات و خدمات شهری در آن لحاظ شود.

کد خبر 6089952

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر