Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل صندوق احیاء گفت: تلاش داریم فرهنگ احیاء بیشترین تاثیرگذاری را در راستای اهداف توسعه ای کشور داشته باشد.

به گزارش عصر چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی صابتا، پرهام جانفشان در نشست تخصصی خلاقیت در تعیین کاربری بناهای تاریخی، هدف از برگزاری این نشست را کنشگری در حوزه احیاء و رسیدن به راهکارهایی برای تعیین نقش موثر برای ابنیه تاریخی در قالب تعیین کاربری های خلاقانه متناسب با شأن بنا عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل صندوق احیاء با اشاره به تأسیس آکادمی احیاء در دوره جدید فعالیت های این صندوق، گفت: این بخش با هدف ایجاد تکاپو در حوزه فکری، تحقیقی و پژوهشی در کنار صندوق قرار گرفت تا بتواند پیوند معناداری میان نظریه پردازی و اجرا ایجاد کند.
وی یادآورشد: این آکادمی همچنین دارای نشریه تخصصی است که با پرداختن به موضوعات تخصصی سعی در در ترویج نگاه علمی به موضوع احیاء دارد.
جانفشان، ادامه داد: صندوق احیاء وظیفه تعیین کاربری بناهای زیادی در کشور را بر عهده دارد، در این میان نقش خلاقیت در تعیین کاربری ها برای ما بسیار پر رنگ است و اگر از این نشست های تخصصی راهکاری نظری کارشناسی شده ایی بیرون آید، صندوق آمادگی اجرایی کردن آن را دارد.
رییس هیئت مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن و بناهای تاریخی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: مطمئناً به جز چند کاربری معمول کاربری های دیگری نیز می توان برای بناهای تاریخی تعریف کرد که هم نقش و شأن بنا را حفظ کند و هم تأثیرگذاری فرهنگی بیشتری داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در تعیین کاربری ها علاوه بر موارد فوق باید توجیه سرمایه گذاری نیز حتی المقدور لحاظ شود، ادامه داد: رسیدن به نقطه بهینه ایی که مارا به تلاقی کاربری متناسب با شأن بنا و دارا بودن توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری برساند، نیازمند کار کارشناسی و پژوهشی بیشتر دارد و در این رهگذر خلاقیت در کاربری های کاربردی باید به عنوان یک اصل مهم نهادینه شود.

** تاکید بر کار خلاقانه

در ادامه مدیرعامل سابق مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران، گفت: تعیین کاربری بناهای تاریخی، کار ساده ایی نیست و موضوع چالش برانگیزی است و اگر دانش لازم وجود داشته باشد باید بتوانیم کار خلاقانه ایی در این زمینه انجام بدهیم.
حمیدرضا سپهری، یادآور شد: برای این منظور باید ارتباطاتی بر مبنای حافظ تاریخی بافت تاریخی شکل بگیرد هر چند که این اشکال ارتباطی می تواند وجه دیگر گونه ایی به خود گیرد.
وی در تشریح آنچه موجب ارزش یک بنای تاریخی در نگاه کالبدی می شود، گفت: در تعیین این شاخصه نباید تزیینات یک بنا افراد را مغفول کند بلکه این ساختار بنا است که دارای ارزش است.
این پیشکسوت حوزه احیاء و مرمت، ادامه داد: در حوزه احیاء اینکه بنا به چه کسی سپرده شود شرط مهمی است.

** انتشار فراخوان

معاون فنی سازمان زیباسازی شهرداری تهران به عنوان دیگر سخنران این نشست، گفت: تعیین کاربری سایه سنگینی بر مداخلات مرمتی بنا دارد و برخی کاربری هایی که هم اکنون برای بناهای تاریخی تعیین می شود تابع یک جریان موقتی است که پایدار نخواهد بود.
یاسر جعفری، ادامه داد:راه اندازی آکادمی صندوق احیاء و پرداختن و ارج نهادن به مباحث تخصصی گام، بسیار مهم و امیدوار کننده ایی است که راه را برای تعیین کاربری ارزشمند برای بناهای تاریخی باز می کند.
وی تصریح کرد: تعیین کاربری قطعا یک دانش است و باید به آن به عنوان یک علم نگاه شود، مقوله ایی حساس که باید برای آن برنامه ریزی دقیقی صورت پذیرد چرا که ما در این حوزه با داده های ارزشمندی چون بافت و بنای تاریخی سر و کار داریم.
این مسئول، افزود: اقدامات خلاقانه باید مبتنی بر ایده هایی نوگرایانه ایی باشد که به اصالت بنا آسیب وارد نکند و در اینباره انتشار فراخوان هایی برای بهره مندی از نظرات جامعه دانشگاهی و متخصصان این حوزه می تواند راهگشا باشد.

**اسناد فرادستی در حوزه تعیین کاربری تهیه شود

در پایان رضا فیضی دبیر این نشست با جمع بندی نظرات ارائه شده، گفت: تعیین کاربری بناهای تاریخی فرآیند پیچیده مطالعاتی را می طلبد و امیدواریم با اقدامات صندوق احیاء، اسناد فرادستی جامعی در حوزه تعیین کاربری تهیه شود که وجوه مختلف اثربخشی ابنیه یاد شده را مدنظر قرار دهد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: قدم نهادن در این عرصه تنها وظیفه دولت نیست و دانشگاهیان، حرفه مندان، علاقه مندان و بخش خصوصی می توانند منشأ اثر باشند.
وی با بیان اینکه در واکاوی مسایل پیش روی این نشست باید یادآور شد که جای کتاب ها، مقالات و پایان نامه های علمی در این حوزه خالی است، افزود: هم اکنون اسناد و متون مهمی در دنیا در اینباره وجود دارد که آکادمی صندوق احیاء در مرحله اول با ترجمه این متون و در دسترس قرار دادن آن در نزد کارشناسان این حوزه می تواند مسیر رسیدن به تألیفات کاربردی متنساب با ویژگی های اقلیمی کشورمان را هموار سازد.
فراهنگ ** 3377 **1355 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي نشست تخصصي صندوق احياء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: برای بیش از ۶۵ هزار و ۷۰۰ دستگاه وسیله نقلیه اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده‌های قضایی مربوط به این وسایل نقلیه، به دادگاه انقلاب ارجاع شده‌اند.

به گزارش تسنیم، علی القاصی‌مهر؛ رئیس کل دادگستری استان تهران در جلسه امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه به ارائه گزارشی از روند تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی در توقفگاه‌های زیر نظر فراجا در استان تهران پرداخت و گفت: در راستای تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی در توقفگاه‌های زیر نظر فراجا در استان تهران تاکنون 11 جلسه به میزبانی دادگستری استان و با حضور مقامات ذیربط برگزار شده و در رابطه برای بیش از 65 هزار و 700 دستگاه وسیله نقلیه اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده‌های قضایی مربوط به این وسایل نقلیه، به دادگاه انقلاب ارجاع شده‌اند. 

وی افزود: تاکنون در رابطه با بیش از 27 هزار و 900 دستگاه وسیله نقلیه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران رأی صادر شده و روند رسیدگی به پرونده‌های 37 هزار و 800 دستگاه دیگر نیز در حال انجام است.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: تا امروز تعداد دو هزار و 485 دستگاه خودرو و موتورسیکلت بر اساس احکام قضایی صادره از سطح پارکینگ‌های استان تهران خارج شده‌اند و طبق برنامه‌ریزی به عمل آمده، مقرر است که تا 27 خرداد 1403، تمام وسایل نقلیه از سطح این پارکینگ‌ها خارج شوند.

در ادامه این جلسه علی صالحی؛ دادستان تهران هم به ارائه گزاشی از اقدامات صورت گرفته دادستانی تهران در حوزه گمرکات و سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در سال 1402 پرداخت و گفت: مسئولان دادستانی تهران در سال گذشته و در راستای ساماندهی وضعیت گمرکات و اموال تملیکی، 10 جلسه را برگزار کرده و 45 بازدید میدانی انجام دادند.

وی با اشاره به تصویب 219 مصوبه از سوی دادستانی تهران در راستای ساماندهی وضعیت گمرکات و اموال تملیکی طی سال گذشته، از تعیین تکلیف 145 دستگاه وسیله نقلیه در سال 1402 خبر داد.

صالحی همچنین از تعیین تکلیف 18 هزار و 835 ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی تهران به ارزش تقریبی 92 هزار میلیارد ریال در سال 1402 خبر داد و گفت: این میزان ردیف کالا از حیث تعداد اقلام 23 درصد و از حیث ارزش ریالی 116 درصد نسبت به سال 1401 افزایش داشته است.

دادستان تهران در ادامه، از تعیین تکلیف 245 دستگاه وسیله نقلیه که در پارکینگ‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تهران قرار داشتند، خبر داد و گفت: همچنین طی سال گذشته، در نتیجه اقدامات صورت گرفته در راستای تعیین تکلیف اموال بلاصاحب موجود در فرودگاه‌ها، ادارات پست و یگان‌های انتظامی، بیش از 10 هزار و 600 فقره از این اموال در فرودگاه‌ها، بیش از هزار و 100 فقره در ادارات پست و بیش از 42 هزار و 900 فقره در یگان‌های انتظامی، تعیین تکلیف شدند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • کشف اشیاء عتیقه‌ چند هزار ساله در چالوس
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • تعیین تکلیف ۶۵۷۰۰ وسیله نقلیه توقیفی در تهران
  • کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس
  • گالئونه: الگری در حال رسیدن به تمام اهداف تعیین‌شده است؛ چرا باید یوونتوس را ترک کند؟!