Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از المیادین، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه تأکید کرد که اظهاراتش مبنی بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از سوریه بر نابودی تروریسم در دو منطقه ادلب و شرق فرات متمرکز است که در حال حاضر در کنترل نیروهای ترک و آمریکا قرار دارند. 

حال باید دید که چگونه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی آن را اظهاراتی ضد ایرانی تفسیر کرده است؟

نتانیاهو اصرار دارد که در سفرهایش به مسکو مواضع مشترک با روسیه علیه ایران و نفوذ این کشور در خاور میانه اتخاذ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سفر اخیر خود به مسکو که نمود دیگری از این اصرار است،‌ تلاش کرد که خود را بسیار نزدیک‌تر از این ایران به روس‌ها نشان دهد. 

این دیدار سریع از نیاز اضطراری نتانیاهو برای فرار از فشارهای داخلی مرتبط با اقدامات قضائی علیه وی در تل آویو حکایت دارد.  وی در این سفر تلاش کرد تا یک تصویر ساختگی از خود برای ایفای نقش در جلوگیری از حمله ایران به مرزهای سرزمین‌های اشغالی به نمایش گذارد.

نتانیاهو می‌خواهد از ورای این تصویر ساختگی چنین وانمود کند که موافقت مسکو را با مفاهیم مورد نظر خود دریافت کرده است. 

در مقابل، طرف روس حتی اشاره‌ای در راستای تأیید ادعاهای نتانیاهو نکرده است بلکه حتی تکرار عباراتی چون «ایران و متحدانش بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات منطقه هستند» توسط نتانیاهو مفهومی تهاجمی علیه روس‌ها دارد. 

مسکو و تهران با «بشار اسد» رئیس جمهوری روسیه و نیروهای او ائتلاف دارند و همین موضوع از نظر نتانیاهو ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

بنابراین قطعا چنین ادعایی با اصول و معیارهای مسکو سازگاری ندارد و روزنامه «کامرسانت» روسیه به نقل از منابع اختصاصی خود اعلام کرد که آنها از اظهار دوستی اسرائیل و ابراز نزدیکی با روسیه در راستای جنگ علیه ایران ناراضی هستند.    

اما نتانیاهو نتوانست مسکو را برای همکاری با تل آویو درباره ثبات منطقه بر اساس معیارهای وارونه خود قانع کند و حتی نتوانست موافقت پوتین را برای حمله به نیروهای ایرانی در سوریه جلب کند.  

با این وجود، مطبوعات اسرائیل طبق روال معمول خود به طور مفصل به اختلاف دیگاه روس‌ها با ایران درباره سوریه و تضاد منافع آنان در این کشور پرداختند و در همین راستا اظهارات پوتین پس از سفر اخیر نتانیاهو به مسکو مبنی بر لزوم خروج تمام نیروهای بیگانه از خاک سوریه و بازپس گیری تمام نهادهای دولتی این کشور همزمان با حفظ تمامیت ارضی آن را تفسیر به رأی کردند. 

پوتین سخنان خود را درباره طرح تشکیل کارگروه بین‌المللی برای برقراری ثبات نهائی در سوریه به نابودی تمام ریشه‌های تروریسم تعبیر کرد. 

وی هنگامی که گفت تمام کشورهای منطقه و نیز دولت سوریه و از جمله مخالفان در این کارگروه قرار می‌گیرند،‌ ایران و متحدانش را نیز از این گروه مستثنی ندانست. 

رئیس جمهوری روسیه این موضع را به نابودی تروریسم مرتبط دانست و این موضوع با اصل موضع روسیه در قبال بحران سوریه و نیز موضع دولت  سوریه در قبال این موضوع کاملا سازگار است و با همگرایی با ایران که به درخواست دولت سوریه و لزوم مبارزه با تروریسم در خاک این کشور حضور دارد، تعارض ندارد.

اظهارات رئیس جمهوری روسیه از چارچوب تفاهم‌های پیشین روسیه،‌ ایران و سوریه و نیز از سقف روابط مرسوم بین این کشورها خارج نیست بلکه با اصرار سوریه و ایران برای آزاد سازی ادلب و تسلط مجدد در مناطق شرق فرات هم سو است.

از سوی دیگر نیز پوتین تأکید می‌کند که مقصود او از «خروج نیروهای بیگانه از سوریه» به صورت کاملا اساسی بر نیروهای حاضر در دو منطقه ادلب و شرق فرات تمرکز دارد که نام این دو منطقه در اظهارات وی نیز مطرح شده است.

دو منطقه مذکور تحت کنترل نیروهای ترکیه و آمریکا هستند و نیروهای ایرانی در آنها حضور ندارند. 

بنابراین اظهارات پوتین درباره طرح تشکیل کارگروه بین المللی جدید با هدف بازگشت ثبات نهائی به سوریه و خروج نیروهای بیگانه پس از نابودی ریشه‌های تروریسم با ادعاهای نتانیاهو مبنی بر همگرائی با روس‌ها علیه ایران اختلاف ریشه‌ای و اساسی دارد. 

چه بسا اظهار نظر «کسینیا سویتلووا» نماینده کنست اسرائیل از فراکسیون مخالف «اردوگاه صهیونیستی» در این زمینه دقیق باشد که گفت:‌«اهداف دیدار نتانیاهو از مسکو کاملا تبلیغاتی بوده است. به نظر می‌رسد که پوتین بر نقطه دیگری یعنی چگونگی ترسیم آینده نظام سیاسی امن برای سوریه همگام با ترک‌ها و ایرانی‌ها تمرکز دارد نه با همکاری متحدان نزدیک آمریکا در منطقه». 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سفر نتانیاهو به مسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۶۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

 

 

 

دیگر خبرها

  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • پایان پوتین؟!
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • پایان پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سرنگونی پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سقوط پوتین؟ شاید آرزو بر جوانان عیب نیست / گورباچف مایه عبرت ولادیمیر پوتین شده است / چرا روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط متفاوت است
  • تاکید روسیه بر لزوم عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه