Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال، ارزشیابی و سیاستگذاری تشکیل می‌شوند، غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد، «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا، باید از مردم در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال، ارزشیابی و سیاستگذاری تشکیل می‌شوند، غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد، «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا، باید از مردم در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید:

 

• هیات‌های ممتحنه در تمام مناطق آمایشی جهت همکاری در طرح سوال، ارزشیابی و سیاست گذاری تشکیل می‌شوند

معاون آموزشی وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ایجاد شبکه‌های همکاری در مناطق آمایشی، تشکیل هیات‌های ممتحنه منطقه‌ای را در این جهت دانست. باقر لاریجانی با بیان اینکه گزارش عملکرد حوزه آموزش علوم پزشکی در سال ۹۷ در حال آماده سازی است گفت: امیدواریم بازخورد‌های دانشگاه‌ها بتواند در تدوین برنامه‌های سال ۹۸ کمک کند. او به گزارش‌های منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: در این منطقه همکاری خوبی در ارزیابی‌ها صورت گرفته و گام‌های خوبی در توسعه آموزش مجازی و تکمیل سامانه education Iran برداشته شده است.

• غنی سازی آرد از تولد ۵۰ هزار نوزاد با نقص مادرزادی پیشگیری کرد
ربابه شیخ الاسلامی، عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ایرنا گفت: تحقیقات نشان می‌دهد غنی سازی آرد با فولات (اسیدفولیک) موجب جلوگیری از به دنیا آمدن سالانه ۵۰ هزار و ۲۷۰ نوزاد با نقص مادرزادی لوله عصبی ستون فقرات شده است.

• «دارو»، در انتظار سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ضمن گلایه از اختصاص مبالغ ناچیز به حوزه دارو از ۵۰۰ میلیون یورویی که قرار بود از صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت اختصاص یابد، گفت: اگر در حوزه نقل و انتقال و تامین ارز سیستم SPV راه بیفتد، طبعا مشکلات در حوزه دارو کمتر می‌شود. به گزارش ایسنا، محمد عبده‌زاده با اشاره به شرایط بازار دارویی کشور در سال ۱۳۹۸، اظهار کرد: امسال سال سختی را پشت سر گذاشتیم، اما سال آینده سال سخت‌تری را پیش رو خواهیم داشت. خوشبختانه در حوزه تولید داخلی دارو ثبات بیشتری داریم، اما در حوزه واردات دارو وابسته به نقل‌وانتقالات مالی و تامین ارز هستیم. اگر در حوزه نقل و انتقال و تامین ارز سیستم SPV (سازوکار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران) راه بیفتد، طبعا مشکلات در حوزه دارو کمتر خواهد بود، اما اگر این موضوع فقط در حد حرف باشد، قطعا با دشواری مواجه می‌شویم.

 

• باید از مردم در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت محافظت کنیم
معاون کل وزارت بهداشت گفت: هر ایرانی به طور متوسط ۱۰.۳ بار در سال به سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کند بنابراین سالانه ۸۴۵ میلیون بار و روزانه ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار مواجهه با سیستم بهداشتی و درمانی می‌شود. ایرج حریرچی اظهار داشت: روزانه ۶۵۰ هزار مراجعه در مراکز بهداشتی شهری و روستایی می‌شود و حدود ۸ درصد از GDP به حوزه بهداشت و درمان اختصاص می‌یابد به عبارت دیگر از هر ۱۲ تومانی که ایرانی‌ها هزینه می‌کنند یا برای آن‌ها هزینه می‌شود، یک تومان به حوزه بهداشت و درمان اختصاص پیدا می‌کند و در دنیا، مجموع هزینه‌های نظامی و انرژی کمتر از بخش سلامت است. او تصریح کرد: بر اساس قیمت سال ۹۵ حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در بخش دولتی و خصوصی سلامت هزینه می‌شود و هر ایرانی حداقل یکبار در ماه به نظام سلامت مراجعه می‌کند بنابراین وارد شدن خیرین و موسسات خیریه به حوزه سلامت، می‌تواند منشا خیر و برکات زیادی برای مردم باشد.

• صنعت داروسازی با ۷۰۰ میلیون دلار ارز نیاز کشور را تامین می‌کند
مهدی پیری، رئیس سازمان غذا و دارو به برنا گفت: دارو‌های تولید داخل با کمترین ارز ممکن (حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار)، عمده ‏نیاز کشور را تامین می‌کنند و اگر تولید داخل نبود، شاید با ۱۰ برابر این مبلغ نیز توان اداره بازار دارویی کشور وجود نداشت. ‏

• مشکلی برای تامین مواد اولیه دارو در سال آینده نخواهیم داشت
وزیر بهداشت تاکید کرد که مشکلی برای مواد اولیه دارو در سال آینده نخواهیم داشت. سعید نمکی گفت: در حال حاضر خیلی از همکاران از کارتخوان استفاده می‌کنند منتها اجبار پزشکان به استفاه از کارتخوان چقدر منطقی است بحثی است که باید به آن بپردازیم. او ادامه داد: توصیه می‌کنیم همکاران پزشک از کارتخوان‌ها استفاده کنند تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.


• مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت تولید دارو‌های گیاهی
دبیر انجمن مکمل‌های دارویی با بیان اینکه نوسانات ارزی مشکلاتی را برای صنعت داروی گیاهی ایجاد کرده خواستار حمایت دولت از این صنعت شد. جعفر میرفخرایی افزود: بیش از ۲۲۰ تولید کننده در صنعت دارو‌های گیاهی فعال هستند و این صنعت به چشم‌داشت مسوولان نیاز دارد.


• ثبت ۴۴۵ حادثه طی هفته گذشته ۱۵۷۷ نفر مصدوم بر جای گذاشت
پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: طی هفته گذشته (از ۴ الی ۱۰ اسفند ماه) در مجموع ۴۴۵ حادثه ویژه در سامانه مرکز مدیریت عملیات بحران (EOC) ثبت شد که در پی این حوادث ۱۵۷۷ نفر مصدوم شدند.

 

 

• هجمه‌ها علیه جامعه پزشکی به سلامت مردم آسیب می‌زند
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با گلایه از هجمه‌ها علیه جامعه پزشکی کشور، گفت: این هجمه‌ها می‌تواند به اعتماد میان پزشک و بیمار آسیب بزند. محمدرضا ظفرقندی افزود: فکر می‌کنم، جامعه پزشکی برای کشور یک سرمایه اجتماعی است. در ارزیابی‌ها جامعه پزشکی همیشه جزو رده‌های بالای جامعه بوده اند، اما آنچه ما را نگران می‌کند این است که می‌بینیم هجمه‌هایی از سوی برخی مسئولان و مجلس علیه این جامعه مطرح می‌شود.


• پرداخت بخشی ازمطالبات پزشکان درنیمه دوم اسفند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت بخشی از مطالبات جامعه پزشکی در نیمه دوم اسفند خبر داد. محمد شریعتمداری با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده از سوی حاضرین که در این جلسه مطرح شد، گفت: این گفته‌ها نشان می‌دهد که تلنباری از مشکلات بین دولت به طور عام و جامعه پزشکی کشور به طور خاص وجود دارد، اما وجود این حجم قابل ملاحظه از مطالبات یا اشکالات در عرصه مسائل پزشکی بین دولت و جامعه پزشکی به نظر من قابل قبول نیست.

 

 ۸۰ درصد مکمل‌های غذایی تولید داخل است
رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های غذایی و رژیمی گفت: بیش از ۸۰ درصد مکمل‌های غذایی و رژیمی که قبلا کمر صنعت را می‌شکست در داخل تولید شده و قفسه داروخانه‌های کشور پر از ‏مکمل‌های تولید داخل است. ‏ عباس کبریایی زاده افزود: نیازمند مدیران با اختیارات کم و پراکنده نیستیم ‏و به مدیریت واحد احتیاج داریم. اگر موفقیتی در تامین و توسعه صنعت دارویی کشور دیده می‌شود با شیوه‌های مدیریت جهادی حاصل ‏شده است. ‏

 

طرح طبقه بندی مشاغل اختصاصی در بیمه سلامت

معاون دفتر نوسازی بیمه سلامت گفت: ۲ عنوان شغلی «کارشناس خدمات بیمه سلامت» و «کارشناس توسعه بیمه سلامت» به تصویب شورای توسعه مدیریت وسرمایه انسانی سازمان اداری واستخدامی کشور رسید. یوسف فرهنگ دوست  درخصوص طرح طبقه بندی مشاغل اختصاصی درسازمان بیمه سلامت گفت: در اجرای تبصره ۲ ماده ۷۰ قانون مدیریت خدمات کشوری برای نخستین بار طرح طبقه‌بندی مشاغل اختصاصی سازمان با ۲ عنوان شغلی «کارشناس خدمات بیمه سلامت» و «کارشناس توسعه بیمه سلامت» به تصویب شورای توسعه مدیریت وسرمایه انسانی سازمان اداری واستخدامی کشور رسید.

 

تاثیر فقر فرهنگی در افزایش سوختگی ها

یک  فوق‌تخصص جراحی پلاستیک به  تببین دلایل وقوع سوختگی در ایران و روز‌های منتهی به چهارشنبه آخر سال پرداخت و گفت: عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این قضیه دخیل هستند. بطوری که شیوع آن در میان اقشار و جوامع کم‌درآمد بیشتر است. فاطمی با پرداختن به مساله پیشگیری و کارآمدی آن، افزود: پیشگیری به دو صورت فعال و غیرفعال است که پیشگیری غیرفعال کم‌تر مبتنی بر دخالت انسانی است، بسیار کارآمدتر است. روش‌هایی مانند نصب و پیش‌بینی امکانات پیشگیری از سوختگی و اطفای حریق و سامانه‌های اعلام و پاششی کنترل آتش‌سوزی در ساختمان‌ها که در ایران به دلیل مسائل اقتصادی (به رغم کارآمدی پسینی و کاهش هزینه‌های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و...، مترتب بر سوختگی‌ها) کم‌تر به پیشگیری غیرفعال پرداخته شده است. پس باید باید به آموزش و فرهنگ‌سازی، یعنی پیشگیری فعال در این زمینه توجه کنیم. چرا که متاسفانه فقر فرهنگی به افزایش این مسئله دامن زده است.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بسته سلامت آمایش سرزمین دارو مکمل غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم

امیرحسین اسیوند کارگردان مستند «کر کوهستان» از مجموعه مستند «پا به ماه» درباره این اثر به خبرنگار مهر گفت: «کر کوهستان» اولین سوژه و اولین قسمت از فصل دوم مجموعه «پا به ماه» است. این مستند روایتگر قصه زوجی از عشایر است که در انتظار تولد فرزند خود، با مسایل و مشکلاتی مواجه هستند.

این کارگردان مطرح کرد: از آنجایی که من پیش از این چند مستند در منطقه بازُفت استان چهار محال بختیاری ساخته بودم، از طریق ارتباطاتی که داشتم و آدم‌های محلی که می‌شناختم، با زوج سوژه «کر کوهستان» آشنا شدم. در آن مقطع مادری که سوژه این مستند بود، قرار بود ۱۰ روز دیگر زایمان کند، به همین دلیل ما زودتر راهی محل زندگی آن‌ها شدیم تا با این خانواده آشنا شویم. روزی که به آنجا رسیدم، حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر بود که متوجه شدیم درد زایمان این خانم آغاز شده است. در همین شرایط کار ساخت مستند را آغاز کردیم و توانستیم مقداری تصویر بگیریم. البته از این دست موارد پیش‌بینی نشده در همه قسمت‌های این مجموعه مستند داشته‌ایم.

اسیوند ادامه داد: در «کر کوهستان» مسیر رسیدن به محل زندگی این زوج بسیار سخت بود؛ مسیری که در طی آن ما باید از رودخانه عبور و در ادامه یازده کیلومتر در دامنه کوه حرکت می‌کردیم تا به محل زندگی آن‌ها برسیم چون سوژه ما جزو عشایر بودند. ضمن اینکه محل استقرار آن‌ها حتی برق نداشت و ما امکاناتی برای کپی کردن راش‌ها نداشتیم‌. همین موضوع فرایند ساخت اثر را سخت می‌کرد اما خداراشکر زن و شوهری که سوژه «کر کوهستان» بودند همکاری خوبی با ما داشتند.

این کارگردان با اشاره به اتفاقات پیش‌بینی‌نشده در طول ساخت این مستند بیان کرد: ما یک شب مشغول فیلمبرداری بودیم که یکی از آشنایان این زوج وارد محل فیلمبرداری شد و به ما گفت اجازه کار ندارید. با توجه به اینکه این زن و شوهر آدم‌های ساده‌ای بودند این شخص مدام به آن‌ها می‌گفت چرا اجازه می‌دهید از زندگی شما تصویر بگیرند. آن شب بسیار سخت بود. ما کار را رها کردیم. فردای آن روز اما توانستیم از طریق بهیار و افرادی که می‌شناختیم مسأله را به صورت رفاقتی حل کنیم. این خانواده با آنکه راضی بودند اما گویا نمی‌توانستند جلوی آن شخص چیزی بگویند. مسایل این چنینی زیاد داشتیم و «پا به ماه» جزو مجموعه مستندهایی است که تولید سختی داشت.

این کارگردان عنوان کرد: هرچند محل زندگی این زوج یک راه سخت و صعب‌العبور داشت اما این موضوع برای این خانواده مسأله خیلی غریب و پیچیده‌ای نبود یعنی برای این زن عشایر، اینکه بخواهد یک مسیر خیلی طولانی را برای زایمان طی کند، سخت نبود. چون به طور کلی ماهیت زندگی عشایری همین است و بر اساس همین سختی‌ها پیش می‌رود. با این حال حضور گروه فیلمسازی هم باعث می‌شد آن‌ها احساس تنهایی نکنند و به آن‌ها قوت قلب می‌داد. البته بر اساس آنچه شنیدیم، متوجه شدیم به دلیل همین راه سخت و برای انتقال یک زن دیگر به بیمارستان به منظور زایمان، یک‌بار بالگرد آمده بود اما این خانواده نخواستند این اتفاق بیفتد و سوژه ما خودش خواست تا این مسیر سخت را طی کند و به بیمارستان برسد.

اسیوند با اشاره به مسأله فرزندآوری اظهار کرد: در این مستند ما نمی‌خواستیم درباره فرزندآوری سفیدنمایی کنیم و بگوییم همه چیز خیلی عالی است، پس به زودی صاحب فرزند شوید! ما همه می‌دانیم شرایط اقتصادی خوب نیست اما به هر حال فرزندآوری وجه مهمی از امید به زندگی است. یعنی اینکه انسان به نسل خود ادامه دهد و فرزندی به دنیا بیاورد بارقه‌ای از امید و روشنی را در زندگی ایجاد می‌کند.

وی افزود: ما در طول ساخت این مجموعه مستند تولد بیست بچه را از نزدیک دیدیم؛ لحظه‌ای که پدر و مادر برای اولین بار بچه را می‌دیدند یا آن لحظه‌ای که پدر برای اولین بار با بچه روبه‌رو می‌شد، ما با دیدن ذوق و احوال خوب والدین متوجه می‌شدیم چقدر حس جذابی دارند. باید بگویم وقتی مستند «همیشه با هم» به‌عنوان یکی از قسمت‌های این مستند پخش شد علی‌رغم اینکه فکرش را هم نمی‌کردم، اما پیام‌ها و کامنت‌های بسیاری مبنی‌بر این داشتم که می‌گفتند چقدر این لحظات جذاب و شیرین است. آن‌هایی که نمی‌توانستند صاحب فرزندی شوند، می‌گفتند کاش ما هم می‌توانستیم این لحظات را تجربه کنیم.

این مستدساز در ادامه تأکید کرد: ما نمی‌خواستیم نسخه‌ای بپیچیم و به مردم بگوییم بروید و صاحب فرزند شوید بلکه ما با یک درام و بر اساس واقعیتی که در زندگی وجود دارد، خواستیم لحظاتی را که خیلی‌ها در زندگی از نزدیک ندیده‌اند، به تصویر بکشیم تا شاید برایشان ملموس شود.

اسیوند در پایان درباره فرم ساده این مستند اظهار کرد: قصه و سوژه «کر کوهستان» آنقدر جذاب و شیرین بود که نخواستیم چیز پیچیده‌ای به ماجرا اضافه کنیم، ما فقط سعی کردیم گروه، داستان و سوژه را هدایت کنیم، کناری بایستیم و اتفاقات را مشاهده کنیم. مثلاً آن سکانسی که این مادر با بچه خود با کلک (نوعی قایق) به روستا و آن زندگی عشایری برمی‌گردد برای من بی‌نظیر بود، چون خانواده‌ای را می‌دیدم که به اصالت خود و جایی که به آن تعلق داشتند به همراه یک کودک برمی‌گشت؛ کودکی که قرار بود یک زندگی دیگر را در آنجا آغاز کند.

این مستند که به تازگی روی آنتن شبکه دو سیما رفته در جشنواره فیلم مستند «سینماحقیقت» نیز حضور داشته است.

کد خبر 6090646 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست