Web Analytics Made Easy - Statcounter

کالشور روستایی محروم از توابع شهرستان مانه و سملقان، اینجا نه آب دارد نه برق و نه گاز ، سرت را به هر طرف بچرخانی محرومیت موج می‌زند، اینجا زندگی فرسنگ ها زیر خط فقراست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، روستای کالشور با حدود 25 خانوار جمعیت فاقد هرگونه امکانات رفاهی، بهداشتی، آب، برق، گاز و مخابرات است، سال گذشته گروه های جهادی بسیج کشور طی اردویی به منطقه، این روستا را به رسانه ها معرفی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی این روستا برای تامین آب خود، مسیری 4 کیلومتری در طبیعت اطراف را طی می کنند تا به چشمه ای که به اصطلاح خودشان به اندازه آب سماور جاری است را برداشت کنند.

مسئولان ارائه خدمات به این روستای محروم و کوچک را منوط به اختصاص کد آبادی و جابه جایی روستا برای دریافت خدمات دولتی می دانند که تاکنون محقق نشده است.

نبود امکانات خدماتی در این روستا بر سایر بخش های زندگی مردم این منطقه نیز سایه انداخته و سبب محرومیت تحصیلی کودکان و جوانان روستا، فقر فرهنگی و نزدیک به صفر بودن اطلاعات ساکنین از سبک زندگی و محرومیت از امکانات بهداشتی شده است .

 

در صورت جا به جایی روستا، مراتع ما بلا استفاده می ماند

یکی از اهالی روستا با بیان این که ما در شرایط فقر و سختی زندگی می کنیم، می گوید: خدمات و امکانات آب، برق و گاز از سوی دولت به روستا به بهانه ی کد آبادی صورت نگرفته و از سال گذشته تا کنون گفته اند که به زودی کد آبادی دریافت می کنید و خدمات به شما ارائه می شود.

وی ادامه می دهد: سبک زندگی ما همانند چند دهه گذشته است، برای تامین آب شرب مان باید مسیر 4 کیلومتری از روستا را طی کنیم تا از آب چشمه ای که به اندازه لوله سماور آب می آید، استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه مسئولان شهرستانی و استانی علاوه بر کد آبادی، بر گزینه جا به جایی روستا تاکید فراوان دارند، اظهار می کند: همه اهالی روستا دام سبک و شتر دارند، با جابه جایی روستا باید همه ی دام های مان را بفروشیم و بدلیل عدم دسترسی به مراتع، اراضی از بین می روند.

وی تصریح می کند: از طرفی در مکان جدید میان روستاهای حمزک و خرتوت، زمین کشاورزی وجود ندارد که بخواهیم دام هایمان را نگهداری کنیم، شتر ها هم به صورت یله ای در طبیعت چرا می کنند که با این وجود به زمین های کشاورزی اطراف آسیب وارد می کنند.

 

 

جا به جایی روستا یعنی تبدیل شدن از تولید کننده به مصرف کننده

یکی دیگر از روستائیان با اشاره به فروش مراتع و دام ها در ازای جابجایی روستا، می گوید: در صورت فروش تمام داشته هایمان، علاوه  براین که ما شغل مان را از دست خواهیم داد، از روستای تولید کننده گوشت و لبنیات به مصرف کننده تبدیل خواهیم شد.

وی اظهار می کند: جهت حمایت از روستا باید امکانات و خدمات برای روستا فراهم کنند نه آنکه ما را جا به جا کنند. روستاهایی که در مجتمع کالیمانی تجمیع شده اند اکنون شغل و دام هایشان را از دست داده اند.

 

با دریافت کد آبادی، بالغ بر 1 میلیارد تومان اعتبار تخصیص می یابد

مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در شهرستان مانه و سملقان در گفتگو با عصر اترک، با اشاره به محرومیت شدید روستای کالشور، عنوان کرد: این روستا به شدت محروم و فاقد خدمات آب، برق، گاز و تلفن است و به دلیل نداشتن نگرفتن کد آبادی، خدمات دولتی به این روستا تعلق نگرفته است.

جواد زیانلو افزود: با اینکه 1.5 سال از پیگیری دریافت کد آبادی برای این روستا می گذرد ولی هم چنان وعده ها عملی نشده است.

زیانلو با بیان این که به محض تعیین کد آبادی به روستای کالشور، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان اعتبارات ویژه ای برای این روستا تخصیص خواهد داد، خاطر نشان کرد: با دریافت کد آبادی، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در مانه و سملقان اعتباری بالغ بر 1.2 میلیارد تومان، ساخت 25 منزل مسکونی و راه اندازی خط انتقال آب شرب به این روستا را در دستور کار خود دارد و تامین اعتبار شده است.

مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در شهرستان، جا به جایی روستا به مکان دیگر را آسیب دانست و عنوان کرد: جا به جایی روستا برای ارائه خدمات از سوی دولت، ارزان تر است ولی به قیمت از دست دادن اشتغال اهالی روستا، ایجاد مشکلات اقتصادی، کاهش تولیدات گوشتی و لبنی و عدم دسترسی به مراتع خود این طرح توجیهی و مناسب شرایط مردم نیست.

جواد زیانلو با اشاره به دستور فرماندار اسبق مانه و سملقان مبنی بر تامین آب شرب روستای کال شور توسط اداره امور عشایری شهرستان، اظهار کرد: این در حالی است که اداره امور عشایر شهرستان اقداماتی برای این ماموریت انجام نداد.

وی تصریح کرد: اداره امور عشایر شهرستان ادعا می کند که این ماموریت به مدت یک ماه صادر شد، با همین وجود هم در مدت یک ماه آب برای اهالی روستا فراهم نشد.

 

پیگیر کد آبادی هستیم

اسماعیل کریمی بخشدار بخش مانه در گفتگو با عصر اترک با اشاره به کد آبادی روستای کالشور گفت: ما از سوی فرمانداری و استانداری پیگیر این موضوع هستیم.

بخشدار بخش مانه با بیان این که مردم در جا به جایی روستا مقاومت می کنند ، اظهار کرد: مکان جا به جایی روستا از سوی منابع طبیعی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان پیگیری و تعبیه شده است.

وی تصریح کرد: همه امکانات و خدمات برای دام هایشان هم در نظر گرفته شده و با تغییر مکان و دسترسی به راه اصلی، راحت تر و ارزان تر می توان به مردم خدمات رساند.

 

 

برای ارائه خدمات 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است

فرماندار شهرستان مانه و سملقان در گفتگو با عصر اترک، با اشاره به حضور 5 ماهه خود در شهرستان خاطر نشان کرد: برای خدمات رسانی به روستای کال شور برآوردی که از سوی دستگاه های اجرایی صورت گرفته حدود 5 میلیارد تومان اعتبار برای تامین خدمات به روستای کال شور نیاز است.

محمودرضا معموری افزود: این رقم اعتبار در شرایط کنونی دولت، هزینه بسیار بالایی است لیکن گزینه دیگر در دستور دستگاه های متولی از جمله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تجمیع روستاهای کم خانوار در شهرک مورد مطالعه است.

وی با بیان این که مردم این روستا پیشه و کار اقتصادی خاصی ندارند، عنوان کرد: جا به جایی و اسکان در شهرک جدید پیوست ها و مطالعات اجتماعی و اقتصادی کارشناسی شده نیاز دارد که تاکنون به جمع بندی خاصی نرسیده ایم.

معموری تصریح کرد: جا به جایی روستا با توجه به شغل و پیشه این مردم، مشکلی به وجود نمی آورد.

فرماندار مانه و سملقان با اشاره به دسترسی مردم به مراتع خود اظهار کرد: شهرک جدید به گونه ای مکان یابی می شود که به مراتع خود دسترسی و امکان بهره برداری داشته باشند.

وی تصریح کرد: این جابه جایی برای تامین خدمات با هزینه کم، دسترسی راحت به مراتع خود و رضایت حداکثری اهالی روستا را به همراه داشته باشد.

*گزارش از فیروزبخت

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۷۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه بندر ریگ سه‌شنبه شب در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا باید همواره صدای مردم باشند اظهار داشت: مردم از منتخبین خود در شوراها انتظار دارند که حقوق آنها را ار مسئولان پیگیری و مطالبه کنند.

حجت الاسلام علی مصلح افزود: رعایت زیست بوم منطقه ای در شهرسازی باید مدنظر و مورد توجه مسئولان در باشد و به معماری اسلامی ایرانی توجه شود.

وی گفت: در کارهایی که برای شهر و روستا انجام می شود پیوست فرهنگی نسبت به تمام ساخت و سازها باید رعایت شود و توجه به امور فرهنگی شهر نیز لازمه ساخت و ساز و آبادانی است.

وی بیان کرد:، زیباسازی و معماری یک وجه عمران و آبادانی است و وجه دیگر آن باید در مباحث و بخش های فرهنگی است که باید یاور ارگان های فرهنگی بود تا بتوان توسط این ارگان های فرهنگی مطالبات دیگر مردم را هم تحقق بخشید.

شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند

امام جمعه بندر ریگ با بیان اینکه شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند، گفت: در تمام جنبه های انقلاب اسلامی رکن مردم سالاری دیده می شود و یکی از ارکان آن شوراهای شهر و روستا هستند.

وی بیان کرد: منتخبین مردم در شوراهای شهر و روستا با نگاه مردم سالارانه و گفتمان مردمی و از دل مردم با مسئولان سخن گفته و مطالبه کنند و دعدغه حقوق را مردم داشته و بر این امر تداوم داشته باشند.

مسئولان نگاه ویژه ای به جایگاه شوراها داشته باشند

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه یکی از رویدادهای بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ۹ اردیبهشت، روز شورا ها است، اظهار داشت: شورای اسلامی که خلا آن در قبل از انقلاب احساس می شد با پیروزی انقلاب به فرمان امام راحل شکل گرفت تا مردم بتوانند در آینده و امورات و تصمیم های گرفته شده در شهر و روستاها خود دخیل باشند.

روح الله یگانه افزود: امام راحل (ره) نگاه ویژه ای به جایگاه شورا داشتند اما بعد از ایشان برخی از مسئولان این نگاه را به جایگاه شوراها نداشته اند.

وی گفت: شوراها حلقه اتصال میان مردم و دولت ها و بازوان توانمندی برای دستگاه‌های اجرایی در شهر و روستا هستند و اگر شوراها نبود به جرات می توان گفت که مسئولان در ارائه خدمات با مشکلاتنی زیادی روبرو می شدند.

وی بیان کرد: شوراها نقش مهمی در انتخابات و دعوت و حضور گسترده مردم پای صندوق های رای و نقش انکار ناپذیری در توسعه شهری و روستایی دارند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه گفت: انتظار می رود مسئولان احترام و جایگاه شورا های اسلامی را آنگونه که شایسته است حفظ کنند و به جایگاه شوراها نگاه ویژه ای داشته باشند.

در پایان این آئین از رؤسا و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گناوه و بندر ریگ تجلیل شد.

کد خبر 6093670

دیگر خبرها

  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • نصب شیر آلات تنظیم فشار در روستای توتک شهرستان مروست
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا