Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «محسن رضایی»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ظهر امروز با تشریح روند بررسی لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز، اعضای مجمع، نمایندگان دولت و نمایندگان مجلس قریب به اتفاق آراء تایید کردند که کار کارشناسی بیشتری بر روی لوایح ارجاع شده به مجمع صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همانطور که مردم عزیز ما می دانند لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو که از سوی مجلس شورای اسلامی اصراری شد و برای تشخیص مصلحت به مجمع تشخیص مصلحت آمده تا کنون چندین جلسه روی این مصوبه مجلس ما در مجمع تشخیص، جلسه گذاشته ایم و بحث کرده ایم. از تمامی جوانب این مصوبه مورد بررسی قرار گرفته، از بعد اقتصادی و آثار اقتصادی آن روی جامعه، از بعد بین المللی و تعهداتی که ایران در این کنوانسیون می دهد. از بعد سیاسی و امنیتی، مورد بحث قرار گرفته.مخالفین و موافقین فرصت کافی پیدا کردند و نظراتشان را آمده اند و مطرح کرده اند. نمایندگان دولت و مجلس با فرصت کافی نظراتشان را داده اند. وزرای مربوطه و نمایندگان مربوطه دولت نظراتشان را دادند.

وی افزود: پس از اینکه مصوبه جدیدی از مجلس به نام cft مجددا به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد، که آن را هم باید بر اساس تشخیص مصلحت نظام، مجمع نظر بدهد، برخی از اعضا بین این دو مصوبه ارتباطاتی را ملاحظه کردند که تصمیم گیری در هر کدام بدون توجه بعد دیگری مورد ایراد قرار گرفت و پیشنهاد شد که چون احتمالا همپوشانی هایی وجود دارد و بحث روی هر کدام از این دو مصوبه بدون توجه به دیگری ممکن است اشکالاتی را به وجود بیاورد. در جلسه امروز پیشنهاد شد که فرصتی دیگری را برای بررسی هر دو مصوبه لحاظ کنیم. لذا برخی از اعضا پیشنهاد پیشنهاد تاخیر دادند که ازهر سه کمیسیون اقتصادی، سیاسی، حقوقی و قضایی مجمع تشکیل جلسه بدهند و این دو لایحه و مصوبه مجلس شورای اسلامی را بحث کنند. بر اساس آئین نامه، کمیسیون مربوطه ای که پیشنهاد تاخیر بدهد خود ریاست مجمع می تواند این تاخیر را لحاظ کند ولی از آنجایی که مصلحت ایجاب می کرد که نظر همه اعضا خواسته شود، به رای گذاشته شد که بررسی لایحه پالرمو با تاخیر صورت بگیرد و همه کارشناسان دیگری که مربوط به cft هستند آنها هم حاضر شوند و نظراتشان بدهند. این موضوع به رای گذاشته شد و قریب به اتفاق آرا نظر دادند که بررسی بیشتری را مجمع تشخیص انجام دهد. نمایندگان دولت و مجلس هم رای به تاخیر در بررسی دادند، بنا بر این مجمع تصمیم گرفت که بررسی های روی مصوبه های پالرمو و cft را ادامه بدهند و احتمالا آن طرف سال در جلسات مجمع این مباحث ادامه خواهد یافت.

محسن رضایی گفت: چند نکته بسیار مهم است یکی رفتار FATF می تواند اگر سازنده باشد و مورد توجه مجمع قرار بگیرد. بین دوجلسه ای که ما داشتیم FATF در بیانیه ای عمومی در مورد ایران صحبت کرد. از یک طرف اقدامات ایران تحسین کرده است و از طرف دیگر با ابهام برخورد کرده است، به هر حال هرچه رفتار FATF سازنده باشد می تواند روی تصمیم ما تاثیر بگذارد. مساله ای دیگر رفتار اروپایی ها است، اروپایی ها بالاخره میتواند روی اعضای مجع موثر باشد، فعلا که راضی نیستیم از اروپایی ها چرا که به تعهداتی که در برجام دادند عمل نکردند. اینکه یک شرکتی با سه هزار یورو تصویب کردند و چیزی نزدیک به یک میلیارد دلار در سال تهاتری با ایران مبادله کند این کفایت نمی کند. در برجام تعهدات بسیار مهمی برای اروپایی ها است از جمله خرید و فروش نفت ماست، تاسیس شعبات بانکی ما هست. رفتار اروپایی ها می تواند روی نظرا ت اعضای مجمع موثر باشد. ما البته به رصد خودمان ادامه می دهیم به خود کمیسیون حقوقی دبیرخانه بیانیه عمومیFATF را از نظر حقوقی یک تحلیل دقیقی کنند و رسیدگی کنند.

رضایی افزود: اینکه برخی ها در کشور از تاخیرات در مجمع انتقاد می کنند از نظر ما درست نیست، هر گونه تصمیم گیری عجولانه ممکن است خسارات زیادی را به کشور وارد کند در حالیکه هر قدر تصمیمات پخته تر کارشناسانه تر باشد و ضمن اینکه به دیپلماسی کشور فرصت داده شود اینکه کسانی که انتظار دارند ایران این تعهدات را عمل بکند در حالیکه طرف مقابل هم باید ضمانت هایی بدهد و این نمی‌شود که ایران یکطرفه گام هایی را بردارد ولی آنها هیچ ضمانتی را به ایران ندهند بنابراین این تاخیرها می تواند بسیار سازنده باشد و مفید باشد در حالیکه می گفتند اگر شما تا بهمن ماه پالرمو را تایید نکنید چه میشود، الان به بیانیه عمومی FATF نگاه کنند از اعضای روی آن می توانند قضاوت کنند تاخیرها اگر منطقی باشد کارشناسانه باشد اگر روی حساب و کتاب باشد منافع زیادی برای جامعه دارد.

وی گفت: به هر حال اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام جزو مسائل مردم و معیشت مردم نمی اندیشند، برای امروز معیشت مردم در اولویت اول است و به این کنوانسیون ها از این بعد نگاه می کنیم که آیا راه اقتصادی ما را باز می کند یا می بندد؟ هر تصمیمی که موجب بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور بشود بدون شک آن مورد نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود. این جلسه نمایندگان دولت، نمایندگان مجلس قریب به اتفاق آراء تایید کردند که کار کارشناسی بیشتری صورت گیرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص تاریخ جلسه بعدی مجمع گفت: بعد از تعطیلات اولین جلسه را خواهیم داشت که بحث ها را ادامه دهیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص سواستفاده رسانه های بیگانه از تاخیر بررسی های مجمع در موضوع لوایح گفت: در هر تصمیمی باید نظرات همه کارشناسان کشور را بشنویم و راهکار پیدا کنیم. راهکاری برای ما مهم است که به نفع منافع ملی باشد وضعیت کشور ما، مانند وضعیت هیچ یک از کشورهای دیگر نیست. هیچ یک از اعضای FATF شرایط ما را ندارد. در تحریم های سخت و سنگینی مثل ما قرار ندارند. شاید اگر ما در تحریم نبودیم، می توانستیم به سرعت تصمیم بگیریم.

رضایی درباره پیشنهاد به همه پرسی گذاشتن موضوع لوایح گفت:وقتی که نظام سیاسی کشور همه پیش بینی ها را برای برون رفت از بن بست انجام داده، این نوع پیشنهادات، یک نوع مغایرت با قانون اساسی است. وقتی که در قانون اساسی آمده است که اگر مجلس مصلحتی را تشخیص بدهد، باید به مجمع تشخیص بگوید، اگر ما به مجمع اجازه ندهیم که وظیفه قانونی خودش را ادامه دهد، این عملا زیر پا گذاشتن قانون اساسی است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در مورد سخنان اخیر دکتر روحانی پیرامون جایگاه مجمع گفت: حضرت آیت الله آملی پاسخ صحبت های ایشان را داده اند، من دیگر تکرار نمی کنم. به هر حال این سخنان، حرف دوستانه و حرف قانونی هم نیست. موضع قانونی به یک نفر یا بیست نفر یا سی نفر ارتباط ندارد. اگر یک جمعی، را قانون اساسی اختیار داده باشد که در یک زمینه ای تصمیم بگیرند، دیگر تعداد اعضا چه معنایی دارد. خود آقای رئیس جمهور یک نفر است و طبق قانون اساسی اختیاراتی دارد. حالا باید گفت چون ایشان یک نفر است نمی تواند تصمیم بگیرد؟ اعضای هیات دولت کمتر از تعداد اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند. ما این نوع صحبت ها را سازنده نمی دانیم.

رضایی در مورد حضور نیافتن رئیس جمهور در جلسات مجمع گفت: باید از خود ایشان سوال کنید. رئیس جمهور هم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، می تواند در جلسات شرکت کند و بسیاری از نظراتش را بحث کند و نظرات مخالف را بشنوند.

وی در مورد تخریب های اخیر در مورد جایگاه مجمع گفت: در یک سال اخیر، ما یک سری اقدامات را می بینیم و صحبت هایی را علیه مجمع می شنویم که کاملا مشکوک است. در بحث هیات نظارت گفتند که شورای نگهبان دوم درست شده است. در مباحث پارلمو و لوایح که به مجمع آمده و بحث هیات عالی نظارت هم نیست، یک فشار برای عجله در تصمیم گیری می بینیم که می خواهند بدون کار کارشناسی عمیق مجمع تصمیم گیری کند. از همین دیروز و امروز فضاهایی درست کرده اند که رئیس مجمع تشخیص در مورد من چیزی گفته و امروز از از قول من، جواب او را داده اند! درحالیکه هردو تکذیب می شود نه ایشان ونه من چنین صحبت هایی نکرده ایم.

وی در پایان گفت: دلیل این هجمه ها این است که عده ای نگران نظارت مجمع هستند. مطمئنا اگر نظارت مجمع قوی تر از گذشته ادامه پیدا کند، بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد. میلیاردها دلاری که بدون حساب و کتاب از بانک مرکزی بیرون آمد جلویش گرفته خواهد شد. از خیلی از تخلفات از اقتصاد مقاومتی جلوگیری خواهد شد. ما فکر می کنیم که هجمه های یکسال اخیر مربوط به فعال شدن هیات عالی نظارت است. تقاضا می کنیم از رسانه ها که هیچ خبری را بدون یک منبع موثق در مورد مجمع انتشار ندهند و صحبت ها مستقیما از سوی رئیس یا دبیر مجمع نقل شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دولت عضو مجمع تشخیص مصلحت مجمع تشخیص مصلحت نظام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۱۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف کار انتخاب نماینده مجلس به دور دوم رسید که در این راستا مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه دوباره پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

یکی از نامزدهایی که در انتخاب ۲۱ اردیبهشت ماه در گردونه انتخاب مردم بیرجند، درمیان و خوسف قرار دارد، علی مولوی حقیقی است که برای آشنایی با دیدگاه‌های این نامزد خبرگزاری مهر مصاحبه‌ای با وی در قالب چند سوال انجام داده است.

*در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

طبق گفته مقام معظم رهبری مجلس جدید آرایش متفاوتی از مجلس گذشته خواهد داشت. به اعتقاد من برخی مستقل خواهند بود و برخی با وابستگی به یک جریان خاص وارد مجلس می‌شوند ولی در مجموع جناح بندی و طیف بندی بین جریان‌های انقلابی خواهد بود.

*مهمترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد چیست؟

به نظر من تلاش برای حفظ امنیت و آرامش داخلی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم و اشتغال و … یک اولویت است که مجلس در این زمینه باید اقدام انقلابی انجام دهد. وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی را حضور مردم در این عرصه می‌دانند مجلس نیز باید راهکارهایی در این زمینه تدوین کند. و در هر حال معیشت مردمی بی شک یک اولویت است.

باتوجه به اقدامات دفاعی ایرانی در مواجهه با رژیم صهیونیستی حمایت تمام و کمال از نیروهای نظامی کشور برای مجلس یک اولویت است.


*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

با توجه به کارنامه مدیریتی و اجرایی در حوزه امنیتی و اشرافیت به شرایط کشورهای همسایه و برخی دیگر از کشورها اولویتم عضویت در کمیسیون امنیت ملی است هر چند در کنار آن توجه ویژه به مسائل معیشتی مردم خواهم داشت.


*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و چه راهکاری برای رفع آن دارید؟

به نظرم ناپایداری در ثبات مدیریتی یکی از مشکلات خراسان جنوبی است و کوتاه بودن طول مدیریت در رده‌های میانی از یک طرف و در برخی موارد ناپختگی و ناکارآمدی مسئولین موجب شده که مشکلات به سرعت مرتفع مشوند.

کد خبر 6079687

دیگر خبرها

  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند