Web Analytics Made Easy - Statcounter

دختر بجستانی که از بیماری نادر پوستی رنج می‌برد، به شرح دشواری‌های زندگی‌اش پرداخت.

به گزارش شریان نیوز،خیلی سخت است که بیماری‌ای داشته باشی که هرروز مجبور باشی ۴ ساعت پوست بدنت را مرطوب کنی وبا دارو‌های خاصی پوستت را چرب کنی تا از زخم شدن آن‌ها جلوگیری کنی. این مشکلات زمانی حاد می‌شود که بیماری ات نادر وداروهایت نیز خاص باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری ایکتیوز یا ماهیاک یکی از این بیماری‌های خاص است که درمان آن نیز نیاز به تمهیدات ویژه و منحصربه فردی دارد. ایکتیوز (Ichthyosis) یا ماهیاک نوعی بیماری پوستی محسوب می‌شود که با خشکی پوست و خارش همراه است. واژه "ichthy" ریشه یونانی دارد که به معنی ماهی است و مقصود از آن همان فلس ماهی است که با پوسته‌های ایجاد شده روی بدن بیمار شباهت دارد. ایکتیوز نوع خاص و شدید خشکی پوست است که با خشکی شدید و پوسته پوسته شدن پوست به‌ویژه در دست‌ها مشخص می‌شود و اغلب ارثی است.

زهره، نام مستعار دختر ۱۷ساله بجستانی است که به بیماری نادر ایکتیوز مبتلاست. او درگفت وگو با ما از دشواری‌های درمان این بیماری وهزینه‌های بالای درمان می‌گوید. مشکلات درمان زهره حالا با توجه به بیماری قلبی پدرش مضاعف شده است. اوحسابداری می‌خواند و از بیماری اش می‌گوید واین که از بدو تولد این بیماری را داشته است.

خیلی زجر کشیدم نه از بیماری ام بلکه از دوستانم

زهره می‌گوید: دایم پوستم خشک می‌شود و ترک می‌خورد و راه رفتنم خیلی سخت است و همیشه باید پوستم مرطوب باشد و گرنه زخم می‌شود. برای درمان به همه جای کشور رفتم، ولی متاسفانه کسی درد مرا دوا نکرد و فقط دارو‌هایی به من دادند که پوستم را چرب می‌کنم تا ترک نخورد. بیماری کل بدنم را فرا گرفته و در زمان کودکی ام صورتم ترک خورده بود، ولی به مرور زمان خوب شده و تنها جای سالم بدنم فقط صورتم است و بقیه اعضای بدنم درگیر این بیماری است، خیلی زجر کشیدم نه از بیماری ام بلکه از دوستانم که در مدرسه مرا انگشت نما کرده اند و بعضی مواقع به خاطر مصرف دارو‌هایی که روی پوستم می‌کشم بوی خاصی به مشام می‌رسد که دوستانم مرا از خود دور می‌کنند. اعتماد به نفسم را از دست نداده ام و مطمئنم در این کشور و دنیا کسی پیدا می‌شود که مرا درمان کند فقط از مردم و مسئولان می‌خواهم که مرا کمک کنند و اگر جایی برای درمان می‌شناسند به من بگویند.

بعد از ۱۵ روز به ما گفتند که زهره خوب نمی‌شود و ما را ناامید کردند

مادر زهره می‌گوید: از بدو تولد زهره این بیماری را داشته و ما در این زمینه کوتاهی نکرده ایم و تا جایی که توانسته ایم و بودجه‌ای داشته ایم برای زهره خرج کرده ایم. ۱۵ روز در بیمارستان رازی بودیم و انواع نمونه گیری‌ها و آزمایش‌ها را انجام دادند و آسیب شناسی‌هایی روی زهره انجام شد، اما متاسفانه بعد از ۱۵ روز به ما گفتند که زهره خوب نمی‌شود و ما را ناامید کردند. در بیمارستان امام رضا (ع) که هر سه ماه مراجعه می‌کردیم، دارو‌های ترکیبی به ما می‌دادند و کپسول‌های خارجی که هزینه آن سر سام آور بود خریدیم، ولی فایده‌ای نداشت. از مسئولان و تمامی دکتر‌های کشور می‌خواهم که اگر کسی را سراغ دارند حتما معرفی کنند، چون زهره خیلی از این بیماری رنج می‌کشد.

در خراسان رضوی فقط دختر من این بیماری را دارد. دارو‌های ترکیبی را همیشه از مشهد و کاشمر تهیه می‌کردیم، اما الان دو سال است که دکتری را در شهر خودمان پیدا کرده ایم که دارو‌ها را درست می‌کند. هر سه هفته یک کیلو مصرف می‌شود و در ۲۴ ساعت شبانه روز زهره باید ۴ ساعت در حمام و در داخل یک وان بنشیند تا پوستش نرم شود و بعد از حمام خودش را با دارو‌های ترکیبی چرب کند وگرنه پوستش زخم می‌شود. خدا نکند که بی آبی و کمبود آب باشد. شامپو‌های مخصوص و صابون آلوئه ورا مصرف می‌کند که با این وضع گرانی در کشور هزینه‌ها سر سام آور شده است. ژل ضد تعرق دارد که وقتی ازدارو‌ها استفاده می‌کند باید مصرف کند تا بوی خاصش به مشام نرسد.

مادر زهره می‌افزاید:زهره خودش اعتماد به نفس بالایی دارد و به کار‌های هنری علاقه‌مند و درس هایش خوب است و امیدوارم با این روحیه بالاوضعیت بیماری دخترم بهبود یابد. به سراغ کمیته امداد رفتیم و حمایت‌های ویژه‌ای کردند که ما ممنون هستیم. سال ۹۴ که پدر زهره برای کار بیمه با سربازی به مشکل برخورد مجبور شدیم به کمیته امداد مراجعه کنیم تا زیر پوشش کمیته امداد قرار بگیریم که مسئولان کمیته امداد با سرزدن به خانه ما از نزدیک دخترم را دیدند و به ما گفتند که بیماری دختر شما هزینه سنگینی دارد و حاضریم مبلغی از دارو‌ها را تقبل کنیم. شبکه بهداشت و درمان و فرماندار و بخشدار و شورای شهر پیگیر بودند که ما ممنون این عزیزان هستیم، ولی باز هم می‌گویم بیشتر انتظار من از مسئولان است و دوست داریم حمایت‌های بیشتری در قبال زهره داشته باشند و فقط به هزینه دارو اکتفا نکنند و دنبال دکتری برای درمانش باشند و اگر می‌شود شغلی برای کسب درآمد پیش رویم بگذارند تا بتوانم هزینه‌های دخترم را تامین کنم. چون پدر زهره بیماری قلبی دارد و کارکردن برایش سخت است و این کار مشکل ساز شده که با دو بیماری دست و پنجه نرم می‌کنیم.

اظهارات رئیس کمیته امداد بجستان درخصوص کمک به زهره

در این خصوص محمد مرتضوی رئیس کمیته امداد بجستان گفت:با بازدید از وضعیت مالی و بیماری خانواده زهره بر آن شدیم که با چند نماینده مجلس و خیران و نیکوکاران ارتباطی داشته باشیم و با همت چند نماینده در تهران دکتری را پیدا کردیم که ادعا کرده با طب سوزنی زهره را درمان خواهد کرد. درصددیم هویت این دکتر که ادعا کرده بیماری را برطرف می‌کند معلوم کنیم و هزینه‌ای حدود ۴۰ میلیون تومان بر اساس گفته‌های دکتر، نیاز است.

برچسب هافلس ماهی

منبع: شریان

کلیدواژه: فلس ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بشر قرن بیست و یکم بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به دنبال ارتقاء سطح کیفیت زیست فردی و اجتماعی‌ست. سطح رفاه ارتقاء یافته و همین امر علی‌رغم تمامی مواهبش دارای مشکلاتی جدی نیز هست. امروزه دخالت بیمار در نوع انتخاب روش درمان و مصرف دارو به معضلی تبدیل شده که خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. از عمل‌های زیبایی گرفته تا درمان‌های متنوع و مختلف سنتی و طب گیاهی آنقدر در این روزها شایع شده که لزوم شناخت و آگاهی از شرایط درمانی یا برعکس، آسیب‌رسان بسیاری از این روش‌ها بیش از پیش نمود یافته است. از اینرو در شماره‌هایی سریالی به اطلاع‌رسانی در خصوص پرکاربردترین روش‌های درمانی از این دست خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: عرضه زالوی تاییدشده در داروخانه‌ها

تقریبا همه با «زالو درمانی» آشنا هستیم و بسیار در این مورد شنیده‌ایم یا خود نیز این روش درمانی را امتحان کرده‌ایم. اصولا آیا زالو درمانی، درمان است؟ آیا مورد تایید علم روز پزشکی است؟ عوارض دارد یا خیر؟

این روزها خبرهایی مبنی بر انتقال بیماری‌هایی نظیر هپاتیت و ایدز از طریق زالو درمانی شایع شده است. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این خصوص با دکتر مریم مقیمی متخصص طب سنتی گفت‌وگو کنیم که در ادامه می‌خوانید:

در آغاز گفت‌وگو درباره مبنای علمی زالودرمانی و این که در علم پزشکی چه قدر مورد تایید است، بفرمایید؟

اکثر کشورهای دنیا از زالودرمانی استفاده می‌کنند. اگر کسی بخواهد مطمئن شود، کلمه leech therapy را سایت‌های معتبر پزشکی مثل google scholar و pubmed جستجو کند، می‌بیند که چه قدر مقالات در طب رایج در زمینه زالو درمانی در بسیاری از کشورهای دنیا نوشته شده است.

تاثیرات زالو درمانی در مکانیسم بدن چگونه است؟

زالو مواد زائد در خون را می‌مکد. همچنین در بزاق‌ زالو موادی وجود دارد که تا مدتی در بدن می‌ماند و مانع از لخته شدن خون می‌شود. در کشورهای دیگر بیشتر در پیوندهای پوستی و جراحی‌ها از زالودرمانی استفاده می‌شود تا مانع لخته شدن خون شود و عمل پیوند به درستی صورت بگیرد. در طب سنتی ایرانی علاوه بر موارد بالا، در موارد دیگری هم از زالودرمانی استفاده می‌شود. یکی از این موارد خارج کردن مواد زائد از یک موضع است. برای مثال کسی که جوش صورت دارد بعد از پاکسازی کلی بدن و استفاده از داروهای خوراکی ممکن است در موضع‌هایی از صورت هنوز جوش باقی مانده باشد، روی آن مواضع زالو می‌گذاریم، تا زالو آن موضع را از مواد زائد پاک کند. البته مریض باید شرایط لازم مانند نداشتن کم‌خونی و توانایی انجام آن را داشته باشد.

در بسیاری از موارد مریض با علامت سردرد به ما مراجعه می‌کند در اینجا درمان ما فقط زالو درمانی نیست. یعنی اول پاکسازی کلی بدن انجام می‌دهیم تا مواد زائد به طور کامل از بدن پاک شود. سپس برای فردی که سردرد دارد پشت گوش‌اش زالو می‌گذاریم تا زالو مواد زائدی که در پاکسازی کلی از بدن خارج نشده است از موضع سر خارج کند. زالو معمولا تا شعاع ۲۰ سانتی خود را پاکسازی می‌کند. بنابراین برای پاکسازی موضع‌ای از زالو استفاده می‌کنیم. خیلی‌ها فکر می‌کنند بسیاری از بیماری‌ها فقط با زالو درمانی، درمان می‌شود. اما این گونه نیست قبل از زالو درمانی یک پاکسازی قوی به طور معمول لازم است بعد زالو را روی آن موضع قرار می‌دهیم تا اگر ماده‌ای باقی مانده باشد آن موضع پاکسازی شود.

درباره بیماری‌های دیگری که می‌توان از زالو درمانی برای آن‌ها استفاده کرد توضیح دهید؟

برای انواع مختلف بیماری‌های پوستی، سردردها، مشکلات چشمی، دیابت یا کسانی که مشکل عروقی دارند معمولا بعد از پاکسازی کلی، از زالو درمانی استفاده می‌کنیم. برای مثال فردی که در اثر دیابت چشم‌اش دچار مشکل شده بعد از پاکسازی کلی و کنترل دیابت، زالودرمانی هم می‌توانیم در ناحیه چشم‌اش انجام دهیم.

زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است.

کسانی که در قسمت‌های مختلف بدن‌شان مشکل عروقی دارند. برای مثال کسانی که زخم پای دیابتی دارند. برای این افراد در ابتدا قند را کنترل می‌کنیم، پاکسازی کامل را انجام می‌دهیم زخم را اگر بافت مرده داشته باشد حتما بافت مرده باید خارج شود. یک زخم تمیز را علاو بر این که درمان‌های موضعی انجام می‌دهیم برای خون رسانی بهتر زالو درمانی هم انجام می‌دهیم. چرا که یکی از مشکلاتی که در دیابت داریم عدم خون رسانی خوب است. همان‌طور که قبلا هم گفتم زالودرمانی قدم اول و تنها قدم ما برای درمان نیست. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که یکی از آن‌ها زالو درمانی است. خیلی وقت‌ها در گرفتگی‌های عروق قلبی و بیمارهای قلبی مریض اول باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کند تا موارد اورژانسی رد شود. اگر دکتر قلب داروهاش را داد بیمار داروهای پزشک قلب‌اش را مصرف می‌کند. افرادی که گرفتگی عروق دارند می‌توانیم در کنار طب رایج، زالو درمانی هم روی قفسه سینه برای آن‌ها انجام دهیم تا کمک کند خون رسانی عروق بیشتر شود و مشکل گرفتگی عروق حل شود.

چه کسانی نمی‌توانند از زالو درمانی استفاده کنند؟

بستگی به شرایط بیمار دارد. برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد. ما قوَت را با توجه به شرایط مزاج و نبض مریض می‌سنجیم کسی که نیرو و توانایی خوبی داشته باشد و کم‌خونی نداشته باشد معمولا می‌تواند از زالو درمانی استفاده کند.

اهمیت سن افراد در زالودرمانی چیست؟

سن افراد مهم است. برای مثال برای نوزادان معمولا زالو درمانی انجام نمی‌دهیم یا در افرادی که خیلی پیر هستند و در اثر کهولت سن بسیار کم توان باشند ممکن است نتوانیم از زالو درمانی استفاده کنیم. بنابراین در این افراد، معمولا از راه‌های درمانی دیگر استفاده می‌کنیم بنابراین اگر لازم باشد و فرد توانایی انجام آن را داشته باشد زالو درمانی را انجام می‌دهیم .در بچه‌های ۲سال به بالا اگر ضرورت داشته باشد انجام می‌دهیم.

برای کسانی که به شدت از زالو می‌ترسند زالو درمانی را توصیه نمی‌کنیم، حتی اگر برای او مفید باشد. به خاطر وحشتی که دارد ممکن است زالو برایش مضر هم باشد.

افراد مسنی که مشکلات واریس دارند زالو درمانی مفید است؟

زالو درمانی یکی از راههای درمان‌ واریس است. منتها در قدم اول پاکسازی کلی انجام می‌دهیم. بعد مریض ۱۰ یا ۲۰ روز داروهاش را که استفاده کرد زالو درمانی را شروع می‌کنیم. در سنین بالا بستگی به قوت مریض و تشخیص پزشک دارد. اگر مریض کم خونی دارد یا قوت لازم را ندارد. معمولا برای این افراد زالو درمانی انجام نمی‌دهیم سعی می‌کنیم ازدرمان‌های دیگری استفاده کنیم.

شایعاتی وجود دارد که بیماری‌های ایدز و هپاتیت از طریق زالودرمانی انتقال می‌یابد؟

زالو درمانی اگر در مراکز پزشکی معتبر انجام شود، هر زالو برای یک نفر استفاده می‌شود. بعد از این‌که زالو خون را مکید و کارش تمام شد جلوی چشم بیمار از بین می رود. این گونه نیست که زالو نگهداری شود و برای کس دیگری استفاده شود. در صورتی باعث انتقال بیماری‌های خونی می‌شود که یک زالو برای چند نفر استفاده شود. این موضوع ممکن است در مراکزی که معتبر نیستند و افرادی که تحصیلات لازم را ندارند یا اطلاعات نداشته باشند یا صرف مسائل مالی بیایند یک زالو را برای چند نفر استفاده کنند، باعث انتقال بیماری شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229007 برچسب‌ها طب سنتی

دیگر خبرها

  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • دخترم عکس‌های شرم‌آوری از خود در فضای مجازی گذاشت و آبرویم را بُرد / دیگر نمی‌‌توانم او را تحمل کنم!
  • پیدا شدن دختر فراری در کلانتری | عکس‌های زننده دختر جوان در فضای مجازی | دخترم آبرویم را برده است 
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • زالو درمان می‌کند؟