Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:08:40 GMT

قم میزبان جشنواره کشوری هنرهای تجسمی روستا و عشایر شد

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۷۴۶۲۴

قم میزبان جشنواره کشوری هنرهای تجسمی روستا و عشایر شد

قم - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به میزبانی این استان از نخستین جشنواره کشوری هنرهای تجسمی روستا و عشایر گفت: یک هزار و 744 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

به گزارش ایرنا، سید موسی حسینی کاشانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: برگزاری جشنوراه های مختلف فرهنگی، هنری و ادبی در روستاها و شهرهای مختلف کشور به عنوان یک اولویت جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تاکید جدی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: استان قم متولی برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی روستایی و عشایری در سه رشته نقاشی، عکاسی و خوشنویسی در کشور شده که این جشنواره بستر لازم برای استعدادیابی هنرمندان روستایی را فراهم می کند.
حسینی کاشانی گفت: استعدادیابی و بسترسازی برای بروز استعدادهای هنری روستاییان از جمله اهداف ارزشمند این جشنواره است که استمرار چنین جشنواره هایی به طور قطع موجب تحول در این حوزه در روستاها خواهد شد.
وی با بیان اینکه قم در سه رشته نقاشی، عکاسی و خوشنویسی حرف های زیادی برای گفتن در سطح کشور دارد گفت: دلیل انتخاب قم برای میزبانی از این جشنواره، توانمندی ها و ظرفیت های استان در این رشته های هنری است.
حسینی کاشانی با بیان اینکه «ایران تهران نیست» شعار وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است افزود: بر این اساس نگاه ویژه ای در برنامه های فرهنگی و هنری در استان ها مورد توجه قرار گرفته است.
وی از «شهر خلاق» به عنوان یکی از برنامه های آینده این وزارتخانه یاد کرد و افزود: این طرح به منظور شناسایی ظرفیت های فرهنگی و هنری شهرهای مختلف به زودی در کشور و استان اجرایی می شود.

** مساجد همچنان باید به عنوان محوریت برنامه های فرهنگی نقش آفرینی کند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در ادامه با تاکید بر اینکه مساجد به عنوان مرکزیت و محوریت برنامه های فرهنگی باید همچنان نقش آفرینی کند گفت: بسترسازی برای حضور پررنگ نوجوانان و جوانان به عنوان یک ضرورت، موجب شکل گیری کانون های فرهنگی هنری در مساجد شد.
حسینی کاشانی با اشاره به وجود فعالیت نهادهای مختلف فرهنگی تصریح کرد: باید این نهادها با پرهیز از موازی کاری تحت نظر امام جماعت مسجد به فعالیت بپردازد.
وی با بیان اینکه قم در حوزه فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد از جمله استان های سرآمد کشور است گفت: فعالیت های متنوع فرهنگی در سطح مساجد استان در حال برگزاری است که با توجه به تعامل کانون های فرهنگی هنری با نهادهای فرهنگی، دستاوردهای قابل قبولی بدست آورده است.

**مسئول دبیرخانه کانون ‌های فرهنگی هنری مساجد قم نیز گفت: جشنواره کشوری هنرهای تجسمی روستا و عشایر که از روز چهارشنبه 15 اسفندماه امسال آغاز می شود در ساعت 17 روز پنجشنبه 16 اسفندماه با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی گفت: تشرف به زیارت حرم حضرت معصومه(س)، برگزاری کلاس های آموزشی تخصصی، آزمون حضوری و برپایی نمایشگاهی از آثار برگزیده، از جمله برنامه های این جشنواره است.
وی گفت: تدوین آیین نامه جشنواره و طراحی پوستری بر اساس این آیین نامه از جمله اقدام های صورت گرفته در این زمینه بوده است.
وی اضافه کرد: در حوزه خوشنویسی 89 اثر، نقاشی 540 اثر و در حوزه عکاسی یک هزار و 115 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
روحانی با اشاره به اینکه 21 تن در رشته نقاشی، 20 تن در رشته عکاسی و 13 تن در رشته خوشنویسی به مرحله نهایی این جشنواره راه یافته اند، افزود: آثاری از 25 استان در حوزه عکاسی، 10 استان در حوزه خوشنویسی و 15 استان در حوزه نقاشی به این جشنواره ارسال شده است.

**رئیس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این نشست، با بیان اینکه بیش از 10 کاتب قرآن در این استان وجود دارد گفت: طراحی نگارگری در قم با ایجاد کارگاه ساخت ضریح حرم امام حسین(ع) رونق بیشتری یافت.
حسن دلیر افزود: قم در برگزاری جشنواره های کشور دارای کارنامه قابل قبولی است به همین دلیل با توجه به ظرفیت های استان، برگزاری این جشنواره به قم واگذار شده است.
7404/ 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي جشنواره قم روستا و عشاير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۴۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره اینکه در بخشی از فراخوان جشنواره بین‌المللی فیلم رضوان تنها متولدین دهه هفتاد به بعد امکان ارسال آثار خود را به جشنواره دارند با خط فکری همراه بوده است یا خیر گفت: واقعیت این است که این بخش یکی از اهداف ماست وگرنه ما آن نسل قبلی یا مقطع سنی قبل هفتاد را نادیده نگرفته‌ایم و سعی کرده‌ایم که این مقطع سنی را پرورش دهیم و با فرهنگ رضوی بیشتر آشنا کنیم تا به همین دلیل در فیلم‌های کوتاهشان بتوانند آموزش هم ببینند.

وی ادامه داد: قبل از هر چیزی تاکید می‌کنم آموزش، آموزش و آموزش. برای همین کارگاه‌هایی را که مد نظرمان است، گفته شده و در فراخوان هم اعلام شده است. از این طریق ما باید بتوانیم روال و مسیری را فراهم کنیم که با آن اشاعه فرهنگی در میان نسل جوان که شاید یکم احتمالا دور شده اند انجام شود و همچنین بتوانیم برای فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند با فیلم‌های کوتاه، نیمه بلند این عزیزان را به سوی فیلم‌های سینمایی بلند پرتاب شوند.

قائمیان مدیربیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره  وضعیت کارگاه‌های برنامه ریزی شده جشنواره فیلم دینی رضوان در استان‌های کشور گفت: در تمامی استان‌ها این اتفاق خواهد افتاد شاید ما بتوانیم کارگاه هایی را که در استان ‌های مختلف انجام شده است با افرادشان گزینش کنیم تا این عزیزان هم برای زیارت آقا امام رضا(ع) تشریف بیاورند و هم در یک کارگاه مقدماتی کارها را انجام دهیم و در نهایت این عزیزان بتوانند برای جشنواره حاضر شوند.

وی درباره وضعیت اکران فیلم‌های نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان پاسخ داد: با سازمان سینمایی، حوزه هنری و سینماهایی که در حیطه این بخش‌ها هستند صحبت شده است تا ما بتوانیم قبل از اکران فیلم‌های سینمایی این آثار را به صورت کلیپ کوتاه اکران کنیم. به نوعی این اتفاق در تلویزیون اتفاق افتاده است تا بتوانیم به عبارتی فرهنگ سازی کنیم که ما فیلم کوتاه و کار نسل جوان هم تماشا کنیم. تاثیر گذاری فیلم‌های کوتاه خیلی بیشتر خواهد بود، صرف موضوع اینکه ما یک فیلم بلند ببینیم نیست بلکه می‌خواهیم ببینیم جوانان‌هایی که در خانه های خودشان هستند چه تفکری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود