Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@01:34:26 GMT

پایین نگه داشتن نرخ ارز با حراج کردن آن درست نیست

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۹۱۶۱۱

استاد دانشگاه اوهایو و علوم و تحقیقات تهران با بیان اینکه برای کنترل نرخ ارز در سال آینده باید به دنبال راه حل های منطقی بود، گفت: ظرف سال های گذشته نرخ ارز با فروش ارز و در واقع حراج آن پایین، نگه داشته شد. 

حمید شهرستانی در گفت‌وگو  با رسالت اظهار کرد: ما در ایران یک فروشنده ارز داریم و آن بانک مرکزی است و این بانک در مقاطعی باتوجه به نیاز بودجه ای و سیاسی و اجتماعی، مقداری ارز می فروشد و قیمت را با ملاحظاتی که دارد، تعیین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ما در اینجا یک بازار ارز مبتنی بر عرضه و تقاضا به آن صورت که در جهان متعارف است، نداریم. اینجا یک فروشنده داریم و فروشنده هم در مقاطعی براساس نیاز خود این ارز را می فروشد.

وی افزود: به نظر می رسد باتوجه به میزان ذخایر ارزی، صندوق توسعه ملی، بودجه و امکان عدم تحقق مالیات های پیش بینی شده و البته مسئله تحریم ها و مشکلات خارجی و تورم که ریشه در تولید و ساختار اقتصادی ایران دارد، نرخ ارز بالا باشد، اما پیش بینی دقیق اینکه چه رقمی باشد کار بسیار سختی است. به هر روی سال آینده به علت مسائلی که اشاره کردم با نرخ بالایی در حوزه ارز روبه رو خواهیم بود. استاد دانشگاه اوهایو با بیان اینکه سیاست های بانک مرکزی روشن و مشخص نیست، گفت: در دوره فعلی هم شاهد سیاست خاصی از سوی مدیریت بانک مرکزی نیستیم. ماه پیش دلار مقداری  روند نزولی خود را طی کرد و علت آن، فروش بانک مرکزی بود. از سوی دیگر بازار نیما آن طور که باید و شاید کارایی ندارد و بیشتر پتروشیمی ها باید ارز خود را به نیما بیاورند، اما به دلایل مختلف از این کار امتناع می کنند. این مسئله هم، مشکل ارزی ما را حل نمی‌کند. مشکل ارزی ما، عمدتا کمبود ارز و انحصاری بودن فروشنده است و عدم پذیرش اینکه نرخ ارز باید با تورمی که در این 35 سال داشته ایم، همگام باشد. بنابراین اصرار به اینکه نرخ ارز را تصنعی پایین نگه دارند، درست نیست. 

شهرستانی عنوان کرد: ظرف سالهای گذشته نرخ ارز را با فروش ارز و در واقع حراج آن پایین نگه داشتند. یعنی ارز را با فروش منابع طبیعی یعنی نفت و گاز و غیره حراج کرده اندو وقتی چیزی را حراج کنید، طبیعتا ارزان می شود. حراج کردن ارث یا ثروت ملی که کنترل نیست. باید از خودشان پرسید چرا به دنبال اتخاذ سیاست خاصی در این حوزه نیستند. اما بنده تصورمی کنم آن‌ها همانند هر فردی که صاحب ثروت شده، تا موقعی که امکان استفاده از این ثروت یا ارث برای آن‌ها وجود داشته باشد، دنبال راه حل هایمنطقی نمی رود، لذا اتخاذ‌ راه حل های منطقی ضرورت دارد.   پیش از این عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی از راه‌اندازی بازار متشکل ارزی به منظور آرامش بازار ارز خبر داده و اظهار کرده بود: آنچه اعلام شده، نتیجه بحث‌های انجام‌شده با کارشناسان ارزی و بازار سرمایه است. در شرایط کنونی، بازار اسکناس و ارز، بازاری غیرمتشکل است و نرخ‌ها در خیابان و کوچه پس‌کوچه‌ها شکل می‌گیرد، در حالی که ما نیاز به بازار متشکل داریم تا به‌ تدریج فاصله بین نرخ‌های مختلف را کم کنیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ارز پتروشیمی رئیس کل بانک مرکزی مالیات نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه‌های حراج مرکز مبادله کاملا استاندارد بانک مرکزی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، «اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با بیان اینکه سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌داده‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند، گفت: همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.

او ادامه داد: سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا (ع) است.

این مقام مسؤول مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به اینکه طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا (ع) است، گفت: عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است.

بالسینی در پایان با تاکید بر اینکه عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است، افزود: دارندگان این سکه‌ها مراقب افرادی باشند که با طرح مسائل واهی درباره عیار و کیفیت سکه تحویلی مرکز مبادله به دنبال سوءاستفاده هستند.

کد خبر 6090978 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی/ شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • سکه‌های حراج شده از استاندارد‌های بانک مرکزی برخوردارند
  • سکه‌های حراج مرکز مبادله کاملا استاندارد بانک مرکزی است