Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران صبح امروز با حضور در برنامه زنده «طلوع» که از شبکه چهار سیما پخش شد با تشریح مسیر هوشمندسازی تهران، وعده سرویس‌های نوین و هوشمندی مثل پارک حاشیه‌ای را به شهروندان تهرانی داد.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، محمد فرجود در آغاز برنامه ضمن ارائه تعاریفی از شهر هوشمند گفت: شهر‌های مختلف دنیا تعاریف متفاوتی با توجه به دیدگاه و شرایط خود از مفهوم هوشمندی شهر داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی به طور کلی، شهر هوشمند شهری است که با هدف افزایش کیفیت زندگی و مدیریت بهتر شهر از ابزار‌های فناورانه استفاده می‌کند. هوشمندی ضمن افزایش بهره‌وری، رقابت‌پذیری شهر‌ها را نیز افزایش می‌دهد. اما مهم‌ترین ویژگی که خط ارتباطی میان این شاخص‌ها محسوب می‌شود داده محوری است. شهر هوشمند در واقع شهری است که بر مبنای داده مدیریت می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه تهران در چه مرحله‌ای از هوشمندسازی است گفت: هوشمندسازی تهران کار جدیدی است و برنامه «تهران هوشمند» تازه آغاز شده است. باید کار‌های بسیاری انجام داد تا تهران در رنکینگ‌های جهانی این حوزه قرار گیرد. ما در حال حاضر باید از مفهوم شهر الکترونیک گذر کرده و وارد حوزه شهر هوشمند شویم. برای این منظور نیازمند زیرساخت‌های مختلفی هستیم. برای مثال در حوزه فنی نیازمند وجود سنسور‌ها برای جمع آوری داده‌ها هستیم. همچنین اهمیت شبکه‌ها مثل فیبر نوری و اینترنت اشیا (IOT) که داده‌ها را به هم متصل می‌کند از دیگر نیاز‌های زیرساختی ماست. در ادامه به پلتفرم‌های نرم افزاری برای پردازش داده‌ای و در نهایت به لایه اپلیکیشن‌ها و کاربرد‌ها می‌رسیم.

فرجود در ادامه افزود: البته برای توسعه شهر هوشمند به‌جز زیرساخت‌های فنی به زیرساخت‌های مالی مثل سرمایه‌گذاری‌های نوین و مشارکت جدی بخش خصوصی نیاز داریم. زیرساخت‌های قانونی و سیاسی در حوزه حکمروایی و وجود استاندارد‌ها و ابزار گوناگون در شکل گیری و توسعه شهر‌های هوشمند نیز از اهمیت بسیار برخوردار است. همچنین حوزه نوآوری به عنوانی یکی از ارکان مهم شهر هوشمند به حساب می‌آید. در کنار این‌ها در شهر‌های هوشمند می‌بایست بعد اجتماعی و فرهنگی و همچنین اقدامات آموزشی و مشارکت شهروندی تقویت شود.

وی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی استارتاپ‌ها در حوزه نوآوری شهری افزود: از سال پیش که برنامه تهران هوشمند آغاز شد تا کنون موضوع مشارکت با استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش بنیان، شتاب دهنده‌ها، دانشگاه‌ها، کسب و کار‌های نوین و نوآور شهر پررنگ بوده است. در واقع ارتباط میان شهرداری با تمامی بازیگران اکوسیستم نوآوری تقویت شده است. سعی کرده‌ایم حداقل در حوزه موضوعاتی که به نیاز‌ها و چالش‌های شهر مربوط می‌شود از این اکوسیستم خلاق حمایت کرده و کار‌های مشترکی تعریف کنیم. از آن جمله می‌توان به برگزاری اولین چالش نوآوری یا هکاتون شهر در حاشیه «همایش تهران هوشمند» اشاره کرد. یا احصاء نیازمندی‌های شهر و قرار دادن آن‌ها در اختیار کسب و کار‌های نوین از دیگر اقدامات ما بوده است.

مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در پاسخ به سؤالی در خصوص خدمات نوینی مثل سامانه «تهران من» و «باهم» که در حوزه هوشمندی تهران ارائه می‌شود گفت: سامانه «تهران من» در ابتدای راه اندازی به مسئله خدمات مربوط به طرح ترافیک پرداخت، اما کانسپت کلی این سامانه، فرای آن است. در واقع تهران من درگاه واحد خدمات شهری است. از موضوعی که مربوط به حمل و نقل و ترافیک است آغاز شد، اما کم‌کم موضوعات مربوط به شهرسازی، پرداخت عوارض، سامانه ارتباطی ۱۳۷ و قرار گرفتن پروانه‌های صادره شهرسازی در سال ۹۷، شارژ کارت مترو و... نیز به آن اضافه شده یا در آینده نزدیک افزوده خواهد شد. پلتفرم مشارکتی «باهم» نیز با محور مشارکت شهروندی و ارائه راهکار، طرح‌ها و ایده‌های نوین با موضوع رفع چالش‌های کلیدی شهر و با هدف جمع کردن نخبگان شهری گردهم شکل گرفته است.

فرجود سپس در معرفی «رصدخانه شهری تهران» گفت: رصدخانه شهری ماهیتی داده محور دارد. همانطور که می‌دانید سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران متولی داده‌ها و آمار شهری است؛ بنابراین داده‌های گوناگونی از شهر در مرکز آمار و رصد شهری تجمیع شده است. در این مرکز اطلاعات شهری در بستر جغرافیایی و تحت انواع داشبورد‌های تحلیلی ارائه می‌شود و مخاطبان مختلفی از مدیران ارشد شهری، پژوهشگران، دانشگاهیان و مخاطبان عام دارد. اطلاعات شهری رصدخانه در قالب سایت data.tehran.ir برای اولین بار به صورت آنلاین و باز در قالب انواع جداول و نمودار‌های آماری در اختیار مردم قرار گرفته است.

وی در ادامه ضمن اشاره به مشخص کردن اولویت‌های شهر تهران و تعریف پروژه‌های مختلف در هر بخش گفت: شهروندان به زودی می‌توانند شاهد راه‌اندازی پارک حاشیه‌ای هوشمند در تهران باشند. پارک حاشیه‌ای در بستر نرم‌افزاری که متصل به سامانه تهران من خواهد بود می‌تواند برای یافتن جای پارک به شهروندان کمک کند.

فرجود سپس در توضیح سایر پروژه‌های جدید شهرداری تهران در مسیر هوشمندسازی گفت: ما در حوزه پرداخت‌های خرد شهری در حال همکاری با استارتاپ‌ها هستیم. به ویژه برای خرید و شارژ کارت بلیت الکترونیک بدون نیاز به مراجعه حضوری و توسط بارکد دوبعدی و یا با اپلیکیشن‌های پرداخت، پروژه‌هایی تعریف شده است. در مورد برخی از پروژه‌ها نیز شهروندان به طور غیرمستقیم ذینفع هستند. برای مثال در حوزه پسماند شهری در حال انجام مشارکت‌هایی با استارتاپ‌ها در بستری هوشمند هستیم که از این دست محسوب می‌شود.

مدیرعامل سازمان فاوا در پاسخ به پرسشی درباره اینکه کدام یک از عوامل سیاسی، انسانی و فناوری در شکل گیری و توسعه یک شهر هوشمند مؤثرتر است گفت: در واقع باید تمامی این عوامل در کنار هم قرار گیرد. تأکید ما همیشه این است که شهر هوشمند تنها مبتنی بر فناوری تعریف نشود. فناوری لازم است، اما کافی نیست. وقتی به تجربه شهر‌های هوشمند موفق دنیا نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم این شهر‌ها حرکت مستمری در مسیر هوشمندسازی داشته‌اند و بر مبنای اولویت‌های تعریف شده و مختص آن شهر رشد کرده‌اند؛ بنابراین هیچ دو شهری را نمی‌بینیم که مسیر هوشمندسازی شبیه به هم داشته باشند. مثلاً در تهران اگر مسئله آلودگی هوا و ترافیک را جزو اولویت‌ها به حساب آوریم باید تمرکز خود را بر آن بگذاریم. خوشبختانه با کمک معاونت حمل و نقل و ترافیک برای کاهش آلودگی قدم‌هایی برداشتیم از جمله کنترل آلاینده‌های ورودی به شهر و تعریف طرح ترافیک جدید که پشت همه این طرح‌ها مطالعات و تحلیل‌های داده‌ای بسیاری موجود است.

محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در پایان از همه استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و نوآور دعوت کرد ایده‌ها و طرح‌های خلاقانه خود را برای رفع چالش‌های شهری به ایمیل smart@tehran.ir ارسال کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهرداری شهر هوشمند شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۳۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر یکشنبه در همایش شوراهای اسلامی استان مرکزی و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در روستاها توسط شوراهای روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است.

وی افزود: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد، همچنین ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای پروژه‌ها در سطح روستاها در کشور را به خود اختصاص داده و در تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌های راهبردی نیز رتبه نخست را دارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سطح شهرها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که تنها طرح‌های عمرانی نبوده و در حوزه‌های مختلف این طرح‌ها صورت گرفته است.

امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرهای مرکزی هزینه می‌شود

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده است، گفت: امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد که البته بخشی مرهون حرکت اقتصادی است که در استان شکل گرفته است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در بازه زمانی ۶ ساله، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل و سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن بوده است.

وی گفت: مدیران استان ملزم به تکریم شوراها هستند و پیشنهاد می‌شود برگزاری نشست‌ها به صورت موضوعی باشد و مدیران مربوطه در جلسه حاضر شوند تا در مورد موضوع خاص بحث و گفتگو و تبادل تجربه و حل مسائل شود.

شبانه روزی شدن شماری از پروژه‌های مرکزی

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان تعدادی از پروژه‌ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود و نگاه مساله محور و نتیجه گرا باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

مخلص الائمه در ادامه افزود: موفقیت شوراها همچنین دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هیچ تفاوتی نیست وجود ندارد و همه زیر مجموعه جمهوری اسلامی هستند و باید اذعان کرد که فرمانداران باید به شوراها به عنوان در دسترس ترین نمایندگان مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به هزینه کرد اعتبارات شهرداری و دهیاری‌ها تاکید کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و البته بخش کمتری این زمان برای کار مهیا است و زمان به سرعت می‌گذرد باید در این زمان با یک اولویت بندی در این هزینه کرد دقت داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می‌دهند نیز باید برنامه ریزی داشته باشند.

وی در خصوص نهضت ملی مسکن گفت: در برخی موارد در تأمین زمین؛ تأمین زیرساخت مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد شتاب بخشی برای رفع موانع جز اولویت‌ها قرار گیرد هر چند در مجموع استان مرکزی جز کم مشکل ترین استان‌ها در این حوزه است‌.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در شهرهای استان مرکزی به جز یک یا دو شهر همراهی خویی در زمینه نهضت ملی مسکن وجود داشته که جای تشکر دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت باید تلاش شود از حاشیه‌ها پرهیز شود و مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیه‌ای نکنند.

وی گفت: همه شوراها به ویژه در روستاها به شکایت و خسارات وارده از سوی معادن توجه داشته باشند تا معادنی که خسارت وارد می‌کنند و تاکنون شکایتی از آنها نشده را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

مناطق حاشیه شهرها مورد توجه ویژه باشد

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: توجه به مناطق حاشیه‌ای حاشیه نشین شهرها نیز باید مورد توجه باشدو این مهم جز سیاست‌های مهم نظام است. هیچ مدیری در استان نباید در این خصوص بی تفاوت باشد همچنین شهرداران و شوراها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

کد خبر 6091083

دیگر خبرها

  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • آغاز طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در شهرکرد + فیلم
  • آغاز طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در شهرکرد
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • آغاز طرح مدیریت مکانیزه پارک حاشیه ای خودرو در اردبیل
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم