Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید براینکه نگاه همه جانبه به موضوع سلامت ضرورت انکارناپذیر و اولویت مبین است، افزود: با توجه به شرایط امروز جامعه، بعد اجتماعی سلامت از مهمترین ابعاد است که می بایست در جای جای نظام سلامت و در تمامی فرآیندها، برنامه ها و خدمات، جاری و ساری باشد.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از وزارت بهداشت، سعید نمکی در پیامی با تبریک به مناسبت خجسته سالروز میلاد مولای متقیان حضرت علی (ع) که در ایران روز مددکاری اجتماعی نامگذاری شده است، نوشت: امروزه مفهوم سلامت تنها مباحث درمانی را در بر نمی گیرد بلکه تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، روانی، معنوی را در می نوردد و در تمام ابعاد زندگی انسان مصداق و معنی پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نگاه همه جانبه به موضوع سلامت ضرورت انکارناپذیر و اولویت مبین است. با توجه به شرایط امروز جامعه، بعد اجتماعی سلامت از مهمترین این ابعاد می باشد، این در حالی است که موضوع اجتماعی شدن سلامت یک امر فرعی و جانبی بر ابعاد دیگر نیست بلکه می بایست در جای جای نظام سلامت و در تمامی فرآیندها، برنامه ها و خدمات، جاری و ساری باشد و به عنوان یک پارادایم، نظام بهداشت عمومی، نظام درمان و در مجموع خدمات آموزشی بهداشتی و درمانی کشور را در برگیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در این میان مددکاران اجتماعی، به عنوان نیروهای متخصص و آموزش دیده، مسبوق ترین گروه در سیستم بهداشت و درمان کشور هستند که بر روی مولفه های اجتماعی سلامت متمرکز بوده و هستند و در کشورهای توسعه یافته سالهاست، سیاستگذاران حوزه سلامت ضمن اشراف به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت به این مهم پی برده اند که مددکاران اجتماعی بهترین انتخاب برای ایجاد ارتباط بین ارکان گوناگون نظام بهداشت درمان در سطوح مختلف هستند و در این راستا گام های موثری در ظرفیت سازی و توسعه خدمات مددکاری اجتماعی در حوزه سلامت برداشته و توانسته اند در بستری یکپارچه به افزایش بهره وری و کاهش اتلاف هزینه، انرژی و زمان در ارائه خدمات نظام سلامت کمک کنند.
نمکی تصریح کرد: مددکاری اجتماعی با تمرکز بر مشارکت اجتماعی، توانمندسازی، تقویت مسئولیت اجتماعی و عدالت اجتماعی و توجه به تفاوت ها، نگاهی همه جانبه به مقوله اجتماعی شدن نظام سلامت دارد و می توان با ظرفیت سازی، تقویت مهارت ها و توانمندی ها و نیز اتخاذ رویکردهای نوین در حوزه مددکاری اجتماعی به توسعه سبک زندگی سالم و ارتقای رضایتمندی گیرندگان خدمت کمک کرد.
وی خاطر نشان کرد: مددکاران اجتماعی با اجرای برنامه های حمایت یابی و مشارکت خیرین و شبکه سازی در حوزه سلامت نقش تاثیرگذاری در اجتماعی شدن سلامت در کشور دارند، از این رو توسعه خدمات مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی و نظام شبکه بهداشت (PHC) می تواند زمینه ساز توسعه سلامت اجتماعی در کشور باشد، لذا توسعه خدمات مددکاری اجتماعی با بهره گیری از روش های نوین و بومی کردن آنها می تواند زمینه ساز افزایش مشارکت اجتماعی و بهبود شاخص های عدالت در سلامت در ایران عزیز باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در این راستا پیشاپیش ضمن تبریک به مناسبت خجسته سالروز میلاد مولای متقیان حضرت علی (ع) به اطلاع عزیزان می رسانم وزارت بهداشت براین باور است که با توسعه مددکاری اجتماعی حرفه‌ای، می توان بار هزینه‎ای نظام سلامت و مشکلات اجتماعی کشور را کاهش داد و با افزایش انسجام و مشارکت اجتماعی، به ویژه در سطوح محلی زمینه بهبود شاخص های عدالت در سلامت را در ایران عزیز فراهم آورد.
نمکی تصریح کرد: از این رو ضرورت دارد که ضمن نهادینه سازی جایگاه مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی و ظرفیت سازی در حوزه بهداشت گام موثری در راستای سلامت جامعه برداریم.
شبد**1953**1379

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سعيد نمكي مددكاري اجتماعي سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۸۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی عصر امروز در بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و ششمین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یکی از توفیقات بزرگ ما در ساختار نظام سلامت و آموزش علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر تعامل برای دستیابی به یکپارچگی، ادغام نظام ارائه خدمات سلامت و نظام آموزش علوم پزشکی بود، نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاورد های عظیم انقلاب اسلامی است که با ادغام با نظام آموزش و پژوهش در علوم پزشکی یک الگوی منحصر به فردی را در راستای پاسخگویی به نیاز های جامعه و مردم میهن عزیز اسلامی مان ارائه کرده است.

وی افزود: اهداف اصلی نظام آموزش علوم پزشکی ادغام یافته در نظام سلامت افزایش ظرفیت تربیت دانشجو، افزایش تعداد دانشکده ها، افزایش تعداد اعضای هیات علمی، افزایش تعداد تخت های آموزشی، افزایش تماس دانشجو با جامعه، افزایش حضور دانشجو در محیط ارائه خدمات و طرح مسائل سلامت در آموزش است.

عین اللهی افزود: راهبردهای اصلی نظام آموزش علوم پزشکی مبتنی بر نیازهای جامعه و مسائل جامعه و صلاحیت جامعه است.

وزیر بهداشت افزود:هماهنگی های وزارت بهداشت با بنیاد نخبگان در خصوص جذب نخبگان بدون فراخوان در دانشگاه علوم پزشکی کشور با هدف ایجاد انگیزش و ماندگاری نخبگان برای آموزش علوم پزشکی کشور حرکتی با خروجی مفید بود.

وی افزود: افزایش ۸۰۰درصدی حق الزحمه دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در دولت مردمی یکی از کارهایی بود که وزارت بهداشت برای افزایش انگیزه و امید آفرینی انجام داد.

عین اللهی تدوین آیین نامه تسهیل و افزایش مدت زمان مرخصی زایمان و ایجاد تسهیلات جهت مادران باردار در دوران دستیاری را نیز برخی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در راستای افزایش امید و انگیزه به دستیاران عنوان کرد.

در پایان این مراسم گروه های برتر جشنواره شهید مطهری و اساتید برتر دانشگاه های علوم پزشکی تقدیر شد.

کد خبر 6094628

دیگر خبرها

  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • وزیر بهداشت عنوان کرد؛ پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان نظام سلامت در سال جاری
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی