Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمنان- ایرنا- 15 اسفند ماه روزدرختکاری بهانه ای برای یادآوری توجه به عرصه های منابع طبیعی و آشتی با طبیعت است و کاشت یک نهال کوچک حداقل کاریست که می توان به عنوان پاسداشت این روز و داشتن کشوری زیبا و آباد انجام دهیم.

به دست خود درختی می نشانم،به پایش جوی آبی می کشانم ؛ به تابستان که گرما رو نماید، درختم چتر خود را می گشاید ؛ به پایش خسته ای بی حال و بی تاب، میان روز گرمی می رود خواب ؛ شود بیدار و گوید ای که اینجا ، درختی کاشتی،روح تو شاداب
آری درست است این شعر خاطره انگیز یادآور کتاب فارسی دوره ابتدایی است که همه ما با کمک معلم خود چندین و چندبار خواندیم و حفظ کردیم بی آنکه توجه به پیام این شعر خاطره انگیز مبنی بر ترغیب و ترویج فرهنگ کاشت درخت و توجه به طبیعت داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درخت نماد آبادانی و شاخص سبزی و خرمی و مظهر زندگی و یکی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم است که نگاه به این سرسبزی نشاط آور است و روز درختکاری فرصتی برای کاشت درخت و هدیه دادن به طبیعت در استقبال از بهار نو است.
روز درختکاری مختص کشور ایران نیست و با توجه به اهمیتی که درخت در زندگی بشر ایفا می کند، امروزه در تقویم بیشتر کشورهای دنیا روزی به نام روز درختکاری نامگذاری شده و در این روز کشورهای مختلف به کاشتن درخت ها و نهال های متفاوت اقدام می کنند.
البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است چرا که کاشت درخت باید در موقعی از سال انجام شود که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد.
برای مثال می توان به کشور هایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای پنجم اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.
البته این راه هم باید گفت فقط کاشت درخت هنر نیست نگهداری و مراقبت از آن به اندازه کاشت دارای اهمیت است چرا که بدون مراقبت و نگهداری رشد هیچ جانداری امکانپذیر نخواهد بود و درختان نیز به عنوان موجود زنده برای ادامه بقا نیازمند توجه هستند.
درست است آب کم است اما با مصرف بهینه و مدیریت مصرف، کم آبی معنا ندارد و هر فردی می تواند با آب هایی که در خانه صرف شست و شو می شود درخت را آبیاری کند به طور مثال جمع آوری آب شربی که برای شستن سبزی استفاده می شود برای آبیاری درخت یکی از راهکارهای مدیریت مصرف و راهبردی برای افزودن گستره فضای سبز پیرامون محسوب می شود.
دیگران کاشتند ما خوردیم ما بکاریم دیگران بخورند این جمله ای است که تقریبا گوش همه ما به آن آشنا است به عنوان مثال در منطقه شهمیرزاد واقع در استان سمنان درختانی با قدمت بیش از 500 سال وجود دارد که این نشان از این گفته دارد که گذشتگان به فکر آیندگان بودند و اکنون بر ما یک وظیفه است که به فکر فضای سبز برای فرزندانمان باشیم و با کاشت درخت و مراقبت از آن راه پیشنیان را ادامه دهیم.
تصور کنید دنیایی که در آن هیچ درختی نیست که حتی تصور آن نیز مرگبار است چرا که وقتی درخت نباشد هیچ سایه ای نیست، هیچ اکسیژنی برای تنفس و هیچ تصفیه کننده هوایی نیست، شادی و نشاط نیست زندگی نیست، دیگر مدادی برای نوشتن نیست و این مهم اهمیت درخت را به خوبی نشان می دهد.
در وصف فواید درختان همین بس که درختان نبض زمین، مایه حیات انسان، حیوان و حتی بعضی از گیاهان است چرا که درختان با جذب گازهای سمی از جمله دی اکسید کربن و تولید اکسیژن، یکی از اساسی ترین نیازهای حیات جاندار را تامین می کند.
ضرورت دارد برای دوام حیات انسان و سلامت چرخه طبیعت در این عصر دود و زندگی ماشینی، کاشت درختان، حفاظت و حراست از جنگل ها در مقابل تخریب و نابودی، بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد و همه باید به این باور برسند نابودی طبیعت نابودی بشر را به دنبال دارد.
در جمله پایانی درباره اهمیت درخت و درختکاری همین بس که در روایتی پیامبر اکرم(ص) فرموده است: حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، ازاین عمل نیک خود دست برندارید و این روایت بیانگر تاکید و توصیه اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.
در کشور از روز 15 تا 22 اسفند ماه به عنوان «هفته منابع طبیعی» نامگذاری شده که نخستین روز این هفته یعنی 15 اسفند «روز ‌درختکاری‌» نامگذاری شده است.
یادداشت از الناز ملکی خبرنگار ایرنا سمنان
7342/7408

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روز درختكاري كاشت درخت سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۴۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی