Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:42:39 GMT

گذری بر چند منطقه طبیعی در اردبیل

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۹۶۳۴

گذری بر چند منطقه طبیعی در اردبیل

بهار و تابستان فصل سفر به اردبیل است. شهری که متوسط دمایش در تابستان به ۱۹ درجه سانتی گراد می‌رسد یعنی این استان می تواند پناهگاهی باشد برای گردشگرانی که از گرما به مناطق معتدل سفر می‌کنند.

‌به گزارش ایسنا، استان اردبیل جدا از هوای خنک و بهاری‌اش در دل روزهای گرم تابستان، سرزمین دشت‌های سرسبز، دریاچه‌ها و آبهای گرم و گردنه حیران هم هست و علاوه بر این عسل و آش دوغش چشمه‌های گرم و طبیعت بکری نیز دارد که با چند مورد آن آشنا می شویم‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردنه حیران

سفر به اردبیل با گردنه حیران گره خورده است. گردنه ای که مثل اسمش طبیعتی حیران کننده‌ای دارد. حیران مسیر ارتباطی آستارا به اردبیل است و در فاصله ۵۱ کیلومتری اردبیل واقع شده است‌.

  گردنه حیران از میان جنگل‌های سرسبز و دره‌ای قشنگ عبور می‌کند که پایینش، رودخانه  آستاراچای عبور می‌کند. سرسبزی، هوای خنک گردنه و مه‌ای که بیشتر اوقات گردنه را پوشانده یکی از بی نظیرترین تصاویر را پیش رویمان قرار می‌دهد. آن پایین نیز  خانه‌های روستایی حیران واقع شده و می‌توان از طبیعتش بهره برد. در منابع آمده که آش دوغ گردنه حیران را نباید از دست داد. گردنه حیران تله کابین هم دارد.

دریاچه نئور

در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی  اردبیل و به سمت خلخال یکی از قشنگترین دریاچه‌های طبیعی و آب شیرین اردبیل قرار گرفته. ریشه اسم نئور کلمه ای مغولی است. در زبان مغولی به دریاچه نوور می‌گویند و در ترکی آذربایجانی به دریاچه کوچکی که رودخانه‌ای به آن نمی ریزد نئور گفته می‌شود.

نئور که یکی از دریاچه‌های محبوب اطراف استان است از دو دریاچه کوچک و بزرگ تشکیل شده که در فصل بهار یکی می‌شوند و دریاچه واحدی را به وجود می ‌آورند. نئور منطقه ای حفاظت شده است که در بهار تعدادی ماهی قزل آلای رنگین کمان در آن رها می‌کنند.

با فرا رسیدن شهریور مسابقه ماهیگیری در این دریاچه برگزار می‌شود و پاییز که از راه برسد به دلیل سرمای هوا ماهی‌ها را جمع می‌کنند تا سال بعد. اطراف دریاچه برای چادر زدن بهترین جاست‌.

مسیر دسترسی‌

پس از طی ۳۵ کیلومتر از شهر اردبیل به سمت شهر خلخال به ده بودالالو می‌رسیم. سپس می‌بایست جاده‌ای به طول ۱۳ کیلومتر را به سمت بالای کوه طی کرده و پس از گذر از کنار روستای عباس‌آباد (در فاصله ۸ کیلومتری جاده و ۵ کیلومتری دریاچه) به دریاچه رسید. جاده کوهستانی برای رسیدن به این دریاچه آسفالت بوده، ولی جاده دور دریاچه خاکی است‌.

جنگل فندقلو

از حیران که بگذرید با یکی از خارق العاده‌ترین جنگل‌های ایران مواجه می‌شوید، یعنی فندقلو .

این منطقه به خاطر درختان فندق بیشمارش و گونه‌های مختلف گیاهی، جنگلی و حیواناتی که در آن زندگی می‌کنند و همچنین هوای بسیار خنکش در تابستان‌های داغ، به یکی از بهترین جاها برای سفر تبدیل شده. فندقلو علاوه بر درختان گوجه سبز، سیب وحشی، ازگیل، تمشک و توت فرنگی که دارد در بهار از گل‌های بابونه فرش می‌شود.

از اینها که بگذریم در جنگل فندقلو، استخر آبگرم "مشه سویی" با خاصیت درمانی‌اش و پیست اسکی روی چمن این منطقه هرساله گردشگران زیادی را راهی این منطقه می‌کند. فندقلو در ۳۰ کیلومتری اردبیل و ۱۰ کیلومتری جنوب نمین قرار گرفته است.

مسیر دسترسی این جنگل زیبا سه راهی جاده اردبیل به آستارا در نزدیکی شهر نمین. به این ترتیب که در مسیر راه اردبیل به آستارا و پیش از رسیدن به نمین مسیری سرسبز و زیبا با تابلوی راهنمای جنگل فندقلو می‌بینید. راه دیگر که برای رسیدن به این جنگل وجود دارد از جاده اردبیل به تهران در گردنه حیران از داخل روستای گیلده می‌گذرد.

دریاچه سوها

در روستای سوها، آبگیر کوچکی به همین نام قرار گرفته که به دلیل بکر بودن، زیبایی وصف ناشدنی و هوای مه گرفته و خنکش شهره است. به این دلیل به این منطقه سوها می گویند که اطرافش پر از روستا و چشمه‌های کوچک و بزرگ است. اینجا که نقطه شروع جنگل‌های گیلان است به آبشار لاتون نیز راه دارد .

آبگرم و آبشار سردابه

در ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل آبشار و آبگرم سردابه قرار گرفته، جایی که به دلیل خاصیت درمانی آبش چه بین خود اردبیلی‌ها و چه مسافران این شهر محبوب است. آبشار و آبگرم سردابه در روستایی به همین نام واقع شده است. این منطقه با حدود ۷ چشمه آب معدنی گرم و آبدرمانی و آبشار ۳۰ متری‌اش از جاذبه های اردبیل است که حتما باید دید.



انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طبیعت اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها

سرهنگ ستاد علی ملکی آهنگران در جمع تشکل‌ها و گروه‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی فارس با اشاره به کمبود منابع، تجهیزات و نیروی حفاظتی در صیانت از اراضی ملی گفت: حفاظت از عرصه‌های پهناور منابع طبیعی با این تعداد نیروی حفاظتی بسیار اندک امکان پذیر نیست و به همین دلیل ناگزیر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله پهپادها، ریزپرنده‌ها و دوربین‌های با برد طولانی هستیم.

او با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق از جمله خریداری ۵۸ دستگاه خودرو امدادی یگان حفاظت و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای پایش مناطق جنگلی و صیانت از اراضی ملی گفت: این تجهیزات برای نصب در مکان‌ها و نقاط بحرانی و به منظور حفظ و صیانت از این عرصه‌ها واگذار و در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر در سایر کشور‌ها برای صیانت از اراضی جنگلی توانسته‌اند از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و ریز پرنده‌ها در مناطق حساس بهره بگیرند، برای مثال در کشور روسیه برای حفاظت از جنگلهایشان با بیش از ۱۳۴ دستگاه هواپیمای پهن پیکر و ۵ هزار خلبان موفق عمل کرده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به عرصه ۱۲۰ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور گفت: حفاظت از این عرصه‌ها از تعهدات یگان حفاظت است و این امر وظیفه‌ای بزرگ و پرافتخار است و به منظور حفاظت از این عرصه‌ها علاوه بر ابزارها، تجهیزات و امکانات بویژه در زمان حریق، نیازمند همراهی و همدلی سمن‌ها و تشکل‌های مردمی هستیم.

در این نشست سرهنگ سید محمد صدرائی نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور ارتقا و سطح آمادگی در برابر آتش‌سوزی احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی استان گفت: اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در کنار برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی در مناطق بحرانی جنگلی، شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی، برقراری مستمر گشت کنترل، اخذ تعهد از مرتعداران عرصه‌های جنگلی و مرتعی از جمله این اقدامات است.

صدرائی نژاد با اشاره به اهمیت جنگل‌ها و مراتع بر ضرورت همکاری و تعامل نهاد‌های مختلف به ویژه تشکل‌ها و سمن‌های حوزه منابع طبیعی در پیشگیری و اطفای به موقع حریق تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر