Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-26@13:55:56 GMT

خواب کافی و داشتن کودک سالم

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۲۶۰۶۷

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خواب به موقع و زودهنگام باعث ترشح کافی هورمون رشد در کودکان می شود و کمتر در معرض بیماریها قرار می گیرند.به گزارش بلاغ،رضا کرمانی افزود: کم خوابی ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و بدن را بیشتر مستعد قرارگیری در معرض عفونت‌ها و بیماری‌ها قرار دهد و تعادل هورمون‌های بدن به خصوص هورمون‌های حیاتی برای رشد را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: امروزه بسیاری از کودکان همراه والدین تا پاسی از شب بیدار هستند، در حالی که بیشترین میزان هورمون رشد پس از به خواب رفتن و در دو ساعت اول خواب شب ترشح می شود، بنابراین بهتر است کودکان شب‌ ها تا دیر وقت بیدار نمانند و اگر می‌ توانند هنگام بعد از ظهر، خوابی هر چند کوتاه مدت داشته باشند.

کرمانی ادامه داد: وقتی کودکان دیر می خوابند، خواب خوبی نخواهند داشت چون نور و سر و صدا تاثیر زیادی در مختل کردن کیفیت خواب آنها دارد و باعث بی نظمی در ریتم بیولوژیک خواب می شود.

این روانپزشک اضافه کرد: بالاترین میزان ترشح هورمون های رشد در بدن کودک در ساعت ۱۰ شب، ۱۲ شب و ۲ بامداد است و فقط دراز کشیدن در رختخواب و بیدار بودن در ساعت ۱۰ کافی نیست، بلکه باید کودک کاملا خواب باشد تا ترشح هورمون رشد در این ساعات به خوبی انجام شود.

 

کرمانی توصیه کرد: ساعت خواب کودکان باید در ساعت ۹ شب باشد تا کمتر دچار مشکل یادگیری شوند. هیچ چیزی به اندازه خواب صحیح و به موقع برای رشد کودکان مهم نیست.

وی اضافه کرد: شب بیداری، رشد و نمو کودکان را مختل می کند و کج خلقی، گریه‌های مداوم، اوقات تلخی کردن، بی صبری، از نشانه‌های خواب نامناسب شبانه کودکان است و افرادی که کسری خواب دارند، کمتر قادر به کنترل احساسات خود خواهند بود.

کرمانی تاکید کرد: بدخلقی ممکن است، جایگاه اجتماعی کودک در گروه همسن و سال‌هایش را نیز دچار تزلزل کند، چنین کودکی ممکن است به کودکی پرخاشگر و لجباز تبدیل شود و ارتباطات اجتماعی او نیز تحت فشار قرار می‌گیرد.

به گفته این روانپزشک هورمون رشد، هورمونی است که با اثر بر استخوان‌ ها، سبب رشد طولی استخوان ‌ها و بلندتر شدن قد می ‌شود. ترشح هورمون رشد یک جریان دائمی و همیشگی نیست، بلکه این هورمون به صورت دوره ای ترشح شده و مقدار آن در خون، در طول شبانه ‌روز و تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر می کند.

وی تاکید کرد: خواب به موقع و زود هنگام در شب در ترشح هورمون رشد بسیار موثر است و در دوران کودکی، ترشح کافی هورمون رشد اهمیت فراوانی دارد، زیرا مقادیر متناسب آن باعث رشد طبیعی کودک می ‌شود و کاهش آن به کوتاه قدی و کاهش رشد کودک منجر می ‌شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • میان وعده هایی سالم برای کودکان
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید
  • کلید کاهش وزن؛ فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • افتتاح اولین کتابخانه تخصصی مستقل کودک در خراسان جنوبی