Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جنبش جليقه زردها که از شنبه 17 نوامبر 2018 در شهرهاي مختلف فرانسه به ويژه پاريس در اعتراض به سياست ها و اقدامات دولت فرانسه و رئيس جمهور اين کشور آغاز شده، به رغم افت و خيزها همچنان به حيات خود ادامه مي دهد و به چالشي اساسي براي مکرون تبديل شده است.
با گذشت بيش از سه ماه از اعتراضات در فرانسه، 10 نفر کشته و بيش از سه هزار 300 نفر زخمي يا بازداشت شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود 20 نفر نيز بر اثر اصابت گلوله سلاح بسيار خطرناک «فلش بال» کور يا قطع عضو شده اند.
اين مساله واکنش سازمان ملل را برانگيخته است. «ميشل باشله» کميسر حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در گزارش سالانه خود به چهلمين دوره نشست شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو از دولت فرانسه خواست گفتگو با معترضان را پيگيري کند.
باشله همچنين از پاريس خواست تحقيقات دقيق‌تري را درباره استفاده بيش از حد پليس از زور مقابل معترضان موسوم به جليقه زردها انجام دهد.
ديگر نهاد‌هاي حقوق بشري نيز در زمينه افزايش خشونت پليس ضد شورش فرانسه و به کارگيري سلاح‌هاي نامتعارف در سرکوب تظاهرات‌ معترضان و طي نشدن روند قضايي بازداشت شدگان ابراز نگراني کرده‌ اند.
مکرون؛ موضع گيري عليه جليقه زردها
با اين حال «امانوئل مکرون» رئيس جمهور فرانسه روز پنج شنبه واکنشي منفي به اين درخواست نشان داد.
مکرون در سخناني با درخواست سازمان ملل متحد براي تحقيق درباره اعمال خشونت بيش از حد عليه فعالان ضد نظام سرمايه داري در فرانسه مخالفت و از نيروهاي امنيتي اين کشور دفاع کرد.
رئيس جمهور فرانسه قبلا نيز در موضع گيري عليه جنبش جليقه زردها، معترضان را در توطئه آشوبگران شريک خوانده بود؛ اظهاراتي که خشم مردم معترض را برانگيخت و موجب شد تا اعضاي اين جنبش بر عزم خود براي حضور قوي تر در خيابان ها تاکيد کنند.
ناموفق بودن دولت فرانسه در مديريت بحران
اعتراض ها در فرانسه ابتدا در واکنش به سياست هاي اقتصادي مکرون به ويژه در حوزه سوخت و ماليات آغاز شد، اما به سرعت جنبه سياسي ، اجتماعي و اقتصادي به خود گرفت.
دولت فرانسه در هفته هاي گذشته با عقب نشيني از برخي سياست هاي خود و اختصاص بودجه بيشتر به کارگران و بازنشسته ها سعي در مديريت بحران ايجاد شده داشته اما در اين مسير موفق نبوده است.
«ژان لوک ملانشون» رئيس حزب فرانسه نافرمان اعلام کرد: "ديگر براي شنيدن صداي معترضان دير شده است چرا که مردم زير فشار اقتصادي له شده اند."
تداوم جنبش جليقه زردها نشان مي دهد که اين تحرک اجتماعي نه اعتراضي مقطعي و زودگذر بلکه يک تحول سياسي و اجتماعي پايدار و تاثيرگذار در فرانسه و حتي در سطح اروپا است.
جنبش جليقه زردها؛ يکي از بزرگترين تحرکات ضد سرمايه داري در فرانسه
در عين حال طولاني شدن اين جنبش که بيش از سه ماه از آغاز آن مي گذرد، تاثيرات دامنه داري را بر محيط داخلي و اوضاع اقتصادي فرانسه گذاشته و به دغدغه اصلي مکرون تبديل شده است.
اين جنبش اعتراضي هرچند رهبر مشخصي ندارد، اما برخي تحليلگران از آن به عنوان يکي از بزرگترين تحرکات ضد سرمايه داري در فرانسه نام برده اند.
«دومينيک موئيزي» کارشناس سياسي با اشاره به جنبش ضد سرمايه داري در اين کشور گفت:
"اين جنبش نماد شرايط فوق العاده و وحدت مردم فرانسه است."
نويسنده:سيد رضا ميرطاهر
133/118
کليدواژه امانوئل مکرون

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۱۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد شدن توافق آتش‌بس از سوی نتانیاهو

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به هر بهانه‌ای و در راستای منافع شخصی خود مخالف پایان دادن به جنگ در نوار غزه است امروز (سه‌شنبه) مدعی شد که طرح پیشنهادی جنبش حماس با خواسته‌های ضروری این رژیم فاصله دارد.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه الجزیره، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این باره مدعی شد: هدف از پیشنهاد دیروز جلوگیری از ورود نیروهای ما به رفح بود، اما این اتفاق نیفتاد.

نتانیاهو با رجزخوانی دوباره و تکرار تهدیدهای توخالی خود، گفت: اجازه نمی‌دهیم حماس توانایی‌های نظامی خود را بازسازی کند. اسرائیل اجازه نخواهد داد که حماس در نوار غزه حکومت کند.

وی در تکاپو برای آرام کردن جبهه داخلی و اعتراضات علیه خود به دلیل تلاش برای ادامه جنگ در راستای منافع شخصی‌اش نیز افزود: ورود ما به رفح گام بسیار مهمی است و ارتش ما برای از بین بردن چهار تیپ حماس در آنجا است.

نتانیاهو همچنین با تکرار توهم نابودی حماس، اضافه کرد: ورود به رفح، ۲ هدف اصلی جنگ را برآورده می‌کند و این اهداف آزادی افراد ربوده شده (اسرای صهیونیست در نوار غزه) و از بین بردن حماس است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که دیروز (دوشنبه) جنبش حماس اعلام کرد «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش در گفتگوی تلفنی با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر و «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر از موافقت حماس با پیشنهاد قطر و مصر درباره آتش‌بس در نوار غزه خبر داده است.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از یکی از رهبران مقاومت فلسطین گزارش داد که میانجی‌گران و جنبش حماس به یک فرمول جدید و محکمی درباره برقراری آتش‌بس دست یافتند و این مشکل نیز حل شد.

وی گفت که حماس نرمش بیشتری برای دستیابی به توافق از خود نشان داد و اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است.

«طاهر النونو» از رهبران حماس نیز گفت که با پیشنهادی که شامل برقراری آتش‌بس، بازسازی ویرانه‌ها، بازگشت آوارگان فلسطینی و آزادسازی اسراست، موافقت کردیم.

وی افزود: منتظریم ببینیم میانجی‌گران در پاسخ به جوابیه رهبران حماس چه کار خواهند کرد، هیات حماس نیز به زودی برای بررسی توافق آتش‌بس به قاهره می‌رود.

دیگر خبرها

  • رد شدن توافق آتش‌بس از سوی نتانیاهو
  • مداخله دوباره مکرون در انتقال امباپه به مادرید
  • درخواست رئیس جمهور فرانسه از رئال برای امباپه
  • بالاگرفتن جنگ لفظی بین مقامات فرانسه و روسیه
  • مقام سابق آمریکایی: فرانسه اولین نظامیان خود را به اوکراین فرستاده است
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • جنبش حامی فلسطین به دبیرستان‌های فرانسه کشیده شد