Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی در نشست با معاون و کارکنان معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه با تاکید بر اینکه باید به گونه‌ای عمل کرد تا معاونت قرآن و عترت جایگاه ستادی و حاکمیتی در فعالیت‌های قرآنی کشور داشته باشد، گفت: این نشست همزمان با ماه رجب ماه قرآن و عترت و در آستانه میلاد حضرت امیرالمومنین(ع) برگزار شده و آن را به فال نیک می‌گیریم تا از طریق این معاونت بتوانیم در راستای دو میراث پیامبر (ص) قدم‌های موثری برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جریان فرهنگ‌سازی قرآنی کشور باید از طریق این معاونت صورت بگیرد و به عنوان مرجعیت و ستاد راهبردی در این زمینه باشد.

وزیر ارشاد همچنین گفت: کشور در زمینه قرآن و عترت مجموعه‌های حاکمیتی، عمومی و حقوقی بسیاری دارد، ولی این معاونت به‌عنوان یکی از نقش‌های کارکردی خود باید در بخش ترویجی و قرآنی به‌صورت ستاد راهبردی فعالیت کند. برای اینکه این معاونت نقش مرجعیت پیدا کند باید به عنوان یکی دیگر از نقش‌های کارکردی آن در اسنادی که در آن این جایگاه را تثبیت می‌کند جایی برای خود پیدا کند و این نکته را به عنوان یکی از نقش‌های اساسی جدی تر بگیریم.

صالحی افزود: در اسنادی که می‌توان برای این معاونت جایگاهی پیدا کرد باید به ارائه پیشنهادات پرداخت و در پیش‌نویس‌ها و سندهای قانونی و... نظرات سازنده داد تا جایگاه حاکمیتی آن محکم‌تر شود و برای رسیدن به این امر باید از اسناد بالا دستی بهره برد.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از ترسیم نقش‌های این معاونت بر افزایش هم افزایی تاکید کرد و گفت: نمی‌توان با تصدی‌گری همه‌جانبه کارها را پیش برد، بنابراین باید سرنخ‌های هم افزایی با دیگر نهادها را افزایش داد. بنابراین معاونت قرآن و عترت از طریق همکاری و هم افزایی با معاونت ها و بخش های مختلف وزارتخانه باید فعالیت های خود را پیش ببرد و در این زمینه باید اهتمام دو جانبه پدید آید.

وی با تاکید بر نقش مشارکت‌های مردمی در ایجاد مرجعیت این معاونت گفت: رسیدن به مرجعیت فرهنگ‌ساز قرآنی فقط با نگاه دولتی به وجود نمی‌آید بلکه باید نقش مشارکت های مردمی به عنوان راهبرد اصلی در این زمینه را جدی گرفت. اتاق مشارکت‌های مردمی به‌عنوان یک اتفاق خوب در این زمینه می‌تواند نقش موثری در پیشبرد اهداف این معاونت داشته باشد. بنابراین توجه به موسسات قرآنی و شناسایی و توانمند سازی آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.

وزیر ارشاد بر اهمیت توجه بر مشارکت‌های استانی نیز تاکید کرد و گفت: اگر بنا بر ایجاد مرجعیت قرآنی در این معاونت است باید به‌صورت فرا اقلیمی باشد و به استان‌ها توجه شود تا بتواند عدالت آمایشی را تامین کند. فعالیت قرآنی باید در زندگی فردی و اجتماعی افراد ملموس شود زیرا می‌تواند در رشد توسعه ملی و اجتماعی تاثیرگذار باشد.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی افزود: معاونت قرآن و عترت در فعالیت‌های خود باید به هم گرایی و هم‌افزایی نهادی و برون‌سازمانی نیز توجه داشته باشد تا از این طریق نیز بتواند برای این معاونت مرجعیت قرارگاهی ایجاد کند.

وی با اشاره به گزارش‌های ارائه شده از سوی برخی مدیران این معاونت در ابتدای نشست گفت: در حوزه مشارکت‌های مردمی این معاونت اقدامات خوبی صورت گرفته ولی نیاز به تقویت بیشتری دارد. در بخش فضای مجازی نیز قدم‌های مناسبی برداشته شده که نیاز به سرعت‌دهی دارد زیرا امروز فضای مجازی در زندگی ما از نقش مهمی برخوردار شده است.

صالحی با اشاره به برخی آثار ارائه شده در جشنواره‌های فجر امسال افزود: در جشنواره فیلم و تئاتر فجر آثار ارزشی خوبی به نمایش درآمد که برخی از آنها توانستند بسیاری از جوایز را به خود اختصاص دهند. حوزه قرآن و هنر باید تعامل بیشتری نسبت به گذشته با یکدیگر داشته باشند.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بر توجه به بیانیه گام دوم انقلاب رهبر انقلاب خطاب به ملت ایران تاکید کرد و گفت: باید در گام دوم انقلاب با شتاب بیشتری حرکت کنیم.

ابتدای این نشست معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت ها و اقدامات بخش‌های مختلف این معاونت گفت: با همفکری و هم‌افزایی همکاران و موسسات فرهنگی و قرآنی کشور اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. باید فکر راهبردی و برنامه ریزی شده داشته باشیم و در همه سطوح از تصدی گری پرهیز کنیم.

عبدالهادی فقهی‌زاده با اشاره به اینکه در آستانه دهه پنجم انقلاب اسلامی هستیم ادامه داد: در بسیاری از روش‌های به بازنگری و نوسازی نیاز داریم و باید از فعالیت‌های کمی به سوی فعالیت‌های کیفی حرکت کنیم.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در این معاونت صورت گرفته، اصلاح ساختار آن و کارآمدتر کردن آن است.

فقهی‌زاده بر حرکت به سوی گسترش هم افزایی و توسعه مشارکت های مردمی را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد. توجه به کلان برنامه‌های وزیر ارشاد نقشه راه ما محسوب می‌شود.

در این نشست برخی مدیران و کارکنان گزارشی از مجموعه فعالیت‌های خود ارائه داده و به ارائه نظرات، پیشنهادها و دغدغه‌های خود پرداختند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۷۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی اعظم السادات برغمدی اظهار کرد: همه دختران ۱۴ تا ۲۴ سال استان می‌توانند در این طرح شرکت کنند و از آموزش‌های ویژه بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: ثبت نام از دختران تا پایان اردیبهشت ماه جاری ادامه دارد و علاقه مندان می‌توانند برای ثبت نام به تارنمای طرح ملی قرآنی حفظ نور https://beitnarjes.ir/Article/Single/۴۸ مراجعه کنند.

مدیر طرح ملی حفظ قرآن کریم کشور ادامه داد: تربیت نسل جوان، تربیت نسل قرآنی مهدوی، تحقق خواسته رهبری در خصوص تربیت حافظ قرآنی و انتقال فرهنگ قرآنی با خانواده‌ها از جمله اهداف این طرح است.

برغمدی افزود: این طرح فرصت بی نظیری پیش روی دختران علاقه‌مند در استان آذربایجان شرقی قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در دوره‌های گذشته بانوان علاقمند تبریزی به صورت مجازی از برنامه‌های آموزشی حفظ قرآن کریم بهره‌مند شدند.

چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" ویژه بانوان سراسر کشور در سال ۱۴۰۳ با شعار «حافظ قرآنی، مکتب سلیمانی» با هدف زنده نگه داشتن یاد و نام این شهید بزرگوار برگزار می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت و نماز به میزبانی شهر کهک