Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:26:40 GMT

حیوان خانگی هم می‌تواند ناقل هاری باشد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۷۸۰۴

حیوان خانگی هم می‌تواند ناقل هاری باشد

‌هاری،‌ بیماری حاد بسیار خطرناک و از دسته بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است که هیچ فردی در مقابل آن مصون نبوده و امکان دارد براثر گزش یا خراش‌های کوچک هم ایجاد شود.

‌به گزارش ایسنا، همزیستی انسان با حیوانات، در کنار مزایای بی‌شماری که در پی دارد، مخاطراتی نیز برای انسان به همراه داشته است؛ یکی از جدی‌ترین این مخاطرات، ابتلا به هاری است؛ کارشناسان اعتقاد دارند که انتقال این بیماری خطرناک، توسط حیوانات مختلف حتی حیواناتی که خانگی محسوب می‌شوند هم ممکن خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فنی معاونت بهداشت علوم پزشکی شیراز در این خصوص و با بیان اینکه امکان انتقال بیماری از طریق تمام حیوانات حتی حیوانات خانگی نیز وجود دارد، تاکید کرد که هرگونه زخم و خراش ناشی از پنجه کشیدن یا دندان گرفتن حیوانات را باید جدی گرفت.

محمدرضا کریمی که در یک نشست خبری شرکت کرده بود، تاکید کرد که طی پنج سال گذشته و با توجه به ارائه خدمات واکسیناسیون مناسب توسط علوم پزشکی، تنها یک نفر در فارس جان خود را بر اثر ابتلا به هاری از دست داده است.

وی ضمن تائید اینکه خطر انتقال بیماری هاری از طریق تمام حیوانات وجود دارد، گفت: افراد در صورت مواجهه با هر نوع حیوان گزیدگی، حتی خراش‌های جزئی، باید برای تزریق واکسن هاری اقدام کنند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در تمام ایام حتی تعطیلات نوروزی، تمام مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی استان فارس، به شکل شبانه‌روزی آماده پذیرش افراد خصوصا کسانیکه دچار حیوان گزیدگی شده‌اند، خواهند بود.

کریمی تصریح کرد که تمام مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی فارس موظف به تزریق واکسن هاری به کسانیکه به دلیل حیوان گزیدگی مراجعه کرده‌اند هستند، حتی اگر این مراجعه نیمه شب باشد.

وی با بیان اینکه سعی شده در تمامی مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اتاقی به عنوان اتاق هاری تجهیز و راه اندازی شود، افزود: در صورت بروز گزش و یا تماس هر نوع حیوان حتی حیوانات خانگی مانند گربه و سگ که منجر به مجروح شدن و یا خراش پوستی شد، لازم است به سرعت به نزدیک ‌ترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه پنجه کشیدن گربه نیز به ‌مثابه گازگرفتگی حیوان، نیازمند درمان پیشگیری هاری عنوان و اضافه کرد: شست و شوی محل حیوان گزیدگی با آب و صابون، گام نخست پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری است، از طرفی باید دقت شود که در صورت نگهداری سگ و گربه، نسبت به واکسینه کردن سالانه آنها اقدام شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا