Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@22:53:27 GMT

ورود گونه های وحشی به قم ناشی از حذف بی رویه سگ هاست

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۲۰۶۱

ورود گونه های وحشی به قم ناشی از حذف بی رویه سگ هاست

به گزارش ایرنا، محمد رضا عابدی مقدم روز دوشنبه درجلسه کارگروه کنترل حیوانات ناقل بیماری در سالن جلسات فرمانداری اظهار داشت: در 24 دی ماه سال جاری نامه ای از طرف مدیریت شهرک مهدیه قم مبنی بر مشاهده چندین قلاده گرگ به حفاظت محیط زیست استان ارسال شد که این سازمان به بررسی علل و عوامل حضور گرگ دراین منطقه را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ساختار حفاظت فیزیکی شهرک یاد شده و عدم فنس کشی و حفاظ مناسب را از عمده ترین علل ورود گرگ دانست و گفت: جمع آوری نکردن زباله و انباشت آن در سطل های فاقد درب و پوشش مناسب نیز شرایط را برای ورود گونه های وحشی فراهم کرده و برغم تذکرهای صورت گرفته هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده و این عاملی برای تغذیه گونه های مذکور می باشد.
وی با اشاره به حذف سگ ها از شهرک مهدیه بنا به درخواست هیات مدیره آن تصریح کرد: در نقطه ای از این شهرک که گرگ ها مشاهده شدند، هیچ سگی وجود نداشت.
رئیس اداره نظارت محیط زیست قم تصریح کرد: برای جلوگیری از ورود گرگ ها به شهرک مهدیه موضوع قرار دادن سگ های واکسینه شده و سالم برای نگهبانی دادن از سوی شهرداری و اداره کل دامپزشکی مطرح شد، ولی هیات مدیره شهرک در این مورد نیز اقدامی را صورت ندادند.
وی با بیان اینکه پس از دریافت چند نامه مردمی و همچنین درخواست دادستانی، حذف فیزیکی گرگ ها در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: گونه های وحشی موجود در شهرک مهدیه و اطراف آن فقط گرگ نیست، بلکه روباه، شغال، کفتار نیز رویت شده است.
وی اضافه کرد: کفتار حیوان مفیدی است، و به علت لاشه خوار بودن رفته گر طبیعت نامیده می شود، و اگر لاشه کافی فراهم باشد، هیچ گونه حالت تهاجمی و پرخاشگرانه را از خود بروز نمی دهد.
رئیس اداره نظارت محیط زیست قم تصریح کرد: فضای باز موجود بین بلوار مرجعیت و شهرک مهدیه اکوسیستم خوبی را برای جانوران وحشی مهیا کرده است، و در گذشته نیز این وضعیت را داشته به نحوی که شب ها هیج کس از آن تردد نمی کرده است.
عابدی خاطر نشان کرد: پس از بی نتیجه ماندن اقدام ها برای معدوم کردن گرگ ها، با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست کشور یک تیم مجرب از استان خراسان رضوی به قم آمدند، که با تلاش آنها در 13 بهمن دو قلاده گرگ با سلاح شکاری هدف قرار گرفت که یک مورد آن در جا تلف، و دیگری نیز که زخمی بود دو روز بعد در محدوده پردیسان از پا درآمد و لاشه آن نیز به دلیل فساد شدن برای مسائل علمی و پژوهشی قابل استفاده نبود.
وی با بیان اینکه از این دو قلاده گرگ معدوم شده یک لاشه برای انجام تاکسیدرمی به مشهد منتقل شد، افزود: در 24 بهمن نیز بار دیگر از این اکیپ دعوت به عمل آمد، و یک قلاده گرگ دیگر نیز با اسلحه شکاری هدف قرار گرفت و تلف شد.
عابدی بیان داشت: پس از معدوم سازی این چند قلاده گرگ، نامه دیگری مبنی بر مشاهده تعدادی گرگ در بوستان های الغدیر و جوان دریافت کردیم، و مشخص شد، گرگ ها به دنبال تیراندازی صورت گرفته در شهرک مهدیه و ناامن شدن آن به سمت این بوستان ها آمده اند.
وی با اشاره به مشاهده پنج قلاده گرگ در این مکان ها، افزود: به علت شرایط خاص و همچنین حضور مردم در این دو بوستان حتی در ساعت های شب، تاکنون هیچ گونه امکان تیراندازی وجود نداشته است.
رئیس اداره نظارت محیط زیست قم با اشاره به پخش لاشه گوسفند در ورودی بوستان الغدیر گفت: عوامل یگان حفاظت محیط زیست قم فردی را شناسایی کردند، که هر شب ساعت 21 اقدام به توزیع لاشه در مکان مذکور می کند.
وی افزود: این کار شرایط ورود بیش از حد سگ ها و همچنین سایر گونه های وحشی را فراهم نموده، و به نوعی ایجاد همزیستی مسالمت آمیز بین گرگ، شغال و سگ منجر شده است.
این مقام حفاطت محیط زیست قم با تاکید بر اینکه زنگ‌ خطر برای نزدیک شدن گونه های وحشی به شهر قم به صدا درآمده است، گفت: سگ‌ ها حیوان هایی قلمرو طلبی هستند و اگر سگی به درستی مدیریت و تربیت شده باشد، گرگ و دیگر گونه های وحشی به راحتی امکان ورود پیدا نمی کنند، به همین علت علاوه بر مدیریت پسماند، باید از حذف و معدوم نمودن سگ ها نیز خودداری کنیم، و به شکل حساب شده زمینه حضور این حیوان ها را برای ممانعت از جایگزینی سایر گونه های وحشی فراهم کنیم.
7403/ 6133/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استان خراسان رضوی حیوان زباله سازمان حفاظت محیط زیست قم 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۲۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون

  تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریای خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است مدت‌ها این دریاچه محل زندگی انواع موجودات و پرندگان مهاجر بوده؛ ولی چند سالی است که آب به دلیل بدعهدی افغانستان به دریاچه نمی‌رسد و دیگر خبری از آن آب و آبادانی سابق نبود.

 وسعت دریاچهٔ هامون در زمان پرآبی ۵ هزار و ۶۶۰ کیلومترمربع است که از این مقدار ۳ هزار و ۸۲۰ کیلومترمربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است. با این اوصاف، دریاچهٔ هامون وابسته به رودخانهٔ هیرمند است و این وابستگی باعث شده تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم به وجود آورد.
 
 مهدی امیری، رئیس اداره محیط‌زیست زابل  بیان کرد: تالاب بین‌المللی هامون یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر آبزی، کنار آبزی و خشکی زی محسوب می‌شود؛ بنابراین بسیاری از گونه‌های پرندگان با خاستگاه‌های متفاوت و گونه‌های زیادی از پرندگان در معرض خطر در این منطقه جهت زمستان‌گذرانی و جوجه‌آوری می‌کردند.

 وی افزود: بعد از چندین سال خشکسالی‌های در حوزه سیستان این موضوع باعث گردید، تالاب بین‌المللی هامون دچار بحران بی‌آبی و تغییر مسیر پرندگان به مکان‌های دیگر شود.

 امیری با اشاره به ورود سیلاب به منطقه سیستان و تالاب بین‌المللی هامون تأکید کرد: امسال با ورود آب به تالاب هامون شاهد بازگشت پرندگان به ذخیره‌گاه زیست‌کره هامون هستیم و امیدوارم با تداوم آب ورودی به حوزه سیستان شاهد ماندگاری هر چه بیشتر پرندگان و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر در بستر تالاب باشیم.

 رئیس محیط‌زیست زابل تصریح کرد: این اداره در سال‌های اخیر اقدام به گودبرداری مکان‌های در بستر تالاب نموده تا با ورود آب به تالاب و پر شدن این گودال‌ها شرایط برای ماندگاری پرندگان مهاجر و حیات‌وحش موجود در پناهگاه حیات‌وحش بیشتر شود.

 امیری افزود: اکنون شاهد حضور پرندگان آبزی مهاجری همچون فلامینگو، اگرت، چوب‌پا پرستو دریایی و انواع پرندگان کنار آبزی از خانواده آبچلیک و سلیم‌ها در بستر تالاب هستیم.

 این مقام مسئول خاطرنشان کرد: و یکی از کانون‌های بحرانی گردوغبار در بستر تالاب هامون جنگل بش دلبر است که این اداره جهت تثبیت گردوغبار در این نقطه برنامه مرطوب‌سازی آن را به‌وسیله ایجاد کانال آبرسانی و پمپاژ آب به نقاط بحرانی آن را دارد.

 رئیس اداره محیط‌زیست زابل ادامه داد: با ورود سیلاب به تالاب هامون بهترین فرصت است که اقدام به مرطوب‌سازی بستر تالاب و رساندن آب به مناطق مستعد گردوغبار و کانون‌های بحرانی شناسایی شده نمایم.

 وی افزود: باتوجه‌به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده‌اند. برخی از این‌گونه‌ها به‌صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولیدمثل به تالاب هامون رسیده‌اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم‌اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان