Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-02@02:13:44 GMT

بررسی آمار مصرفی کشور، اولین قدم برای تنظیم بازار

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۹۲۸۱

بررسی آمار مصرفی کشور، اولین قدم برای تنظیم بازار

رکنا: مشاور کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران گفت: نیاز مصرفی جامعه باید مورد بررسی قرار گیرد و با استفاده از اطلاعات آن، بازار را تنظیم کرد.

به گزارش رکنا، شاهرخ ظهیری مشاور کمیسیون کشاورزی و صنایع غذائی اتاق بازرگانی تهران در برنامه اقتصادی رادیو گفتگو تصریح کرد: ساختار اقتصادی کشور با مشکل مواجه است؛ چرا که با مشاهدات در سطح بازار می‌بینیم هر روز از کمبود یک کالا گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین کاری که دولت در راستای تنظیم بازار باید انجام دهد بررسی آمار مصرفی کشور است.

ظهیری افزود: نیاز مصرفی جامعه باید مورد بررسی قرار گیرد و آمار دقیق آن استخراج شود. این موضوع می‌تواند کمک قابل توجهی برای رفع نیاز‌های بازار باشد و با استفاده از این اطلاعات بازار را تنظیم کرد.

مشاور کمیسیون کشاورزی و صنایع غذائی اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: حدود ۱۱ ماه و ۱۵ روز تنظیم بازار در اختیار کسبه و مردم است. در ۱۵ روز پایانی سال تشکلات و دولت تصمیم به تنظیم بازار می‌گیرند و در آخر هم با کمبود کالا و افزایش قیمت‌ها مواجه می‌شویم. بازار باید آزاد باشد و صنف‌ها و بخش خصوصی و مردم در کنار هم نیاز‌های خودشان را رفع کنند.

نبود تفکر سیستمی در مدیریت، بهره وری را کاهش داده است

علی توسطی نماینده اتاق اصناف ایران در ادامه برنامه در خصوص مباحث تنظیم بازار گفت: در دنیا تفکری به نام تفکر سیستمی وجود دارد و الزامی است برای کارهای مدیریتی، که نبود این موضوع در کشور قابل مشاهده است. بهره وری علی رغم تمام پتانسیل های موجود در کشور وجود ندارد.

توسطی افزود: اتاق اصناف با یک هدایت درست می تواند با حاشیه کم، منافع خوبی را برای اقتصاد کشور و دولت به ارمغان آورد.

نماینده اتاق اصناف ایران اظهار کرد: حدود ۲۸۵ هزار واحد صنفی در پوشش ۱۳۴ اتحادیه در تهران و حدود ۳ میلیون واحد صنفی زیر نظر اتاق بازرگانی در کل کشور در حال فعالیت هستند اما ارتباط بین دولت و اصناف ضعیف است و حتی قیمت گذاری ها و نظارت بر آن به دست دولت صورت می گیرد و خود این موضوع باعث‌بی نظمی در بازار است.

قیمت گذاری و کنترل قیمت باید زیر نظر نهاد تنظیم بازار باشد

فهیمه بهرامی عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی وزارت صمت گفت: نظام تصمیم گیری بر تنظیم بازار ماهیت شاخه محور دارد و در آخر زنجیره تامین قرار گرفته است. با توجه به موقعیت این نهاد در اقتصاد، در حال حاضر نباید توقع زیادی از آن داشت؛ چرا که موقعیت اجرایی آن قدرت سر و سامان دادن به بازار های مالی و ... را ندارد.

بهرامی افزود: تنظیم بازار و تحقق اهداف آن، نیازمند شاخص مهمی به اسم کنترل قیمت است که در این موضوع موفق نبوده است و در بستری پر از چالش و بدون ابزار جلو ‌می رود.

عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی وزارت صمت تصریح کرد: یکی از فاکتور های اصلی در سیاست گذاری های اقتصاد، جمع آوری آمار کشاورزی، تولید، اصناف و... است. ارتباط بین آمار ها بسیار مهم و حیاتی است و با به دست آوردن این اطلاعات خیلی راحت می توان بازار را مدیریت و تنظیم کرد.

وی ادامه داد: نکته ای که برای اجرایی کردن یک تصمیم در بازار مهم است، قیمت تمام شده کالاهاست که در حیطه کاری نهاد تنظیم بازار نیست و باید این ابزار به دست این نهاد باشد؛ چرا که کنترل قیمت مهمترین فاکتور در بهبود بخشیدن بازار کالاهای مختلف است.

منبع: رکنا

کلیدواژه: تنظیم بازار جامعه کشاورزی اطلاعات تهران عکس فیلم سقوط دختر من زنان حادثه مسلح مرد دستگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۹۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری زنجان با سوریه

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان گفت: تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین اتاق بازرگانی زنجان و شرکت smart investments سوریه که در زمینه تولید و صادرات و واردات زیتون فعال هستند، نیز منعقد شد.

صمد یوسفی‌اصل در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان که با برپایی غرفه در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی، ایران اکسپو (Iran Expo 2024) و با در نظر گرفتن محوریت نمایشگاه و زنجیره‌های ارزش راهبردی صادرات‌محور در حال برگزاری است، استان زنجان توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشته است.

وی افزود: آنچه که امروز در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ به‌چشم می‌خورد، این حقیقت روشن و انکارناپذیر است که بخش‌خصوصی کشور با تجربه و دانشی که از آن برخوردار و در حال ارتقای آن نیز است، به‌شرط وجود زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری‌های مطلوب موجب گسترش همکاری‌های تجاری خارجی و توسعه فضای اقتصادی کشور می‌شود.‌

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان، حضور اتاق بازرگانی زنجان به‌عنوان نماینده بخش‌خصوصی استان در نمایشگاه‌ها بویژه اکسپو را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در گام اول نیاز داریم، زبان و اهداف برگزاری نمایشگاه‌ها را درک و به‌درستی تفسیر کنیم و در گام بعد با ایجاد یک ارتباط و ساختار منطقی و اصولی، پتانسیل‌های واقعی استان را در کنار چالش‌ها به عرضه بگذاریم.

وی همچنین رویکرد این دوره از نمایشگاه را هوشمندانه دانست و افزود: ما در این نمایشگاه می‌آموزیم چگونه به‌طور موازی از توانایی‌ها و ضعف‌هایمان صحبت کنیم و نتیجه و دستاورد نیز، آموختن راه‌های تبدیل تهدیدها به فرصت و تقویت ضعف‌ها است.

یوسفی‌اصل با اشاره به اینکه یکی از دو زنجیره ارزش استان، متعلق به زیتون است و بر اساس محوریت این نمایشگاه نیز، این محصول کشاورزی به خوبی در غرفه استان زنجان در حال معرفی شدن است، افزود: خوشبختانه غرفه استان زنجان با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و تاجران بسیاری از کشورها از جمله چین، الجزایر، سوریه، ترکیه، عراق، روسیه و افغانستان در غرفه استان حضور پیدا کردند و بر اساس مذاکرات صورت‌گرفته، تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین اتاق بازرگانی زنجان و شرکت smart investments سوریه که در زمینه تولید و صادرات و واردات زیتون فعال هستند، نیز منعقد شد.

به گزارش ایمنا، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صادراتی کشور تا دوازدهم اردیبهشت در نمایشگاه بین‌المللی تهران ارائه خواهد شد.

کد خبر 749239

دیگر خبرها

  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری زنجان با سوریه
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود