Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نوع رویکرد ما به تحولات غرب گاهی رویکرد ترجمه ای بوده که نمی‌تواند در رشد یک مطلب حیات لازم را داشته باشد.

به گزارش تابناک، محمدمهدی طهرانچی در دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در نوآوری و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی گفت: مثلا گاهی گل مصنوعی می‌خریم که در ابتدا زیباست؛ اما هیچ رشدی نمی‌کند ولی یک بذر که به گل تبدیل می شود حیات دارد، وقتی ما نسبت به تحولات غرب به صورت ترجمه ای نگاه کنیم به شکل آوردن یک گل مصنوعی است و زایشی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وقتی می‌خواهیم به رشد یک مفهوم در کشور برسیم باید دقت داشته باشیم که این رشد مربوط به درک آن مفهوم است.

طهرانچی افزود: ما با مفهومی مواجهیم که لازم است به پایه‌های آن توجه شود و نمی‌توانیم آن را از کشورهای دیگر وارد کنیم، چرا که هر زیست بوم شرایط خاص خود را دارد.

به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه به عنوان یک صنعت و آموزشگاه وارد شد و تا سال ۵۷ مفهوم دانشگاه به عنوان یک مولد علم بود، ‌در حالی که رویکرد ما به مفهوم دانشگاه و مفهوم علم نباید یک مفهوم آموزش پایه باشد. ولی این باور غلط ذهنی وجود دارد و به همین دلیل برخی تصور می‌کنند که پژوهشگاه‌ها نباید آموزش دهند.

رئیس دانشگاه آزاد افزود:‌ ما پژوهش را پس از آموزش وارد کردیم؛ اما نه به عنوان کار محوری سازمانی بلکه به عنوان یک فعالیت؛ در متن علم، فراگیری، فرهنگ و پژوهش هم قرار دارد. ما پژوهش در علم داریم؛ اما صنعت هم پژوهش لازم دارد، در دانشگاه یک کار علمی داریم و یک مفهوم تکنولوژی که خود تکنولوژی هم آموزش می‌خواهد.

طهرانچی افزود: ما فناوری را به پژوهش اضافه کردیم به همین دلیل به آن لطمه زدیم، به صراحت می‌توان گفت ما در کشور، فناوری خودرو نداریم؛ اما به جرئت می‌توان گفت فناوری موشک داریم زیرا این فناوری در کشورمان زایش و رشد داشته است اما صنعت خودروی ما کارخانه ای است. با توجه به این مفاهیم، مفهوم فناوری باید مورد بازخوانی قرار گیرد.

وی با بیان این که آموزش در فناوری و پژوهش در فناوری لازم است همانطور که آموزش در علم و پژوهش در علم ضرورت دارد گفت: نسبت به علم و فناوری سه عمل وجود دارد، علم و فناوری را می‌توان تولید و ترویج کرد و فرا گرفت، برخی تصور می‌کنند فناوری علم کاربردی است؛ اما این گونه نیست، فناوری همان صنعت است و نوآوری قصه پرغصه دیگری دارد.

رئیس دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: ملتی می‌تواند رشد کند که زبانش در هر زمینه ظرفیت داشته باشد. زبان مادری منشأ تفکر و زبان دوم منشأ انتقال است که این دو با هم تفاوت دارد. اگر لغت را در بستر خودش نیاوریم تفکر لازم حاکم نمی‌شود. ملتی که دوره تمدنی دارد و ۵۰۰ سال رهبری علم جهانی را داشته است و تاریخ چند هزار ساله دارد با تمام وجود تحولات را درک می‌کند؛ اما پاسخ آن اقتباسی و وارداتی نیست.

طهرانچی اضافه کرد: باید نگاه لغوی بشر را دریابیم؛ اما نباید آن را وارد کنیم بلکه باید آن را ببینیم و داشته‌های خودمان را بر مبنای نگاه روز تصحیح کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی طهرانچی پژوهشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، در ابتدای نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» که ۸ اردیبهشت در سالن سینمای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، امیر دستمردی دبیر جلسه ضمن خوشامدگویی به استادان، هنرمندان و سخنرانان، توضیحاتی درباره موضوع جلسه، رابطه اقلیم، طبیعت و بیان هنری ارایه داد و بر اهمیت این موضوع در خلق آثار هنری تاکید کرد.

در ادامه این نشست، شهریار زرشناس عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره به‌عنوان اولین سخنران به موضوع تطور مفهوم فلسفی طبیعت و نسبت آن با تغییر مفهوم زیبایی در عوالم تاریخی غرب پرداخت.

همچنین زرشناس به مقایسه و بررسی معنا و مفهوم طبیعت و زیبایی در عوالم باستان، قرون وسطی و دوران مدرن پرداخت و تلاش کرد مقایسه‌ای فلسفی بین عوالم مختلف در نسبت با مفهوم طبیعت داشته باشد.

مسیحا ربیعی عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران، دومین سخنران این نشست، صحبت‌های خود را با موضوع نقد جغرافیایی هنر آغاز و به اهمیت جغرافیا و فضا در قرن حاضر تاکید کرد و با مرور نقاشی‌هایی از بروگل، مانه، ترنر، سهراب سپهری و ابوالقاسم سعیدی به بسط نظریات خود در این حوزه پرداخت.

کیوریتور نمایشگاه «بر فراز دشت» در مورد موقعیت جغرافیایی به‌عنوان یک حالت ذهنی نه صرفا یک مکان فیزیکی در این آثار صحبت کرد و بر اهمیت نقشه جغرافیایی ذهن هنرمند مقدم بر نقشه اصلی و واقعی تاکید کرد.

سومین سخنران این نشست سمیه رمضان‌ماهی عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره درباره انطباق‌پذیری فرهنگی با طبیعت‌گرایی شاعرانه و خیال‌انگیز در هنر مدرن ایران صحبت‌های خود را آغاز کرد و در ادامه مروری بر آثار به‌نمایش‌درآمده در نمایشگاه «بر فراز دشت» داشت و به‌صورت موردی چند اثر را شرح دادند.

در پایان نشست، جلسه پرسش و پاسخ با حضور هنرمندان و استادان برگزار شد.

کد خبر 6091231

دیگر خبرها

  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود