Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ وزیر جهاد کشاورزی اخیرا بر ضرورت ایجاد تشکل‌های گلخانه‌ای و پایانه‌های صادراتی تاکید کرده بود. اما پرسش اینجاست که اقلیم ایران ظرفیت کشت در گلخانه را دارد و اساسا وقتی که از کشت گلخانه‌ای صحبت می‌شود دقیقا از چه نوع کشتی صحبت می‌شود؟

غلامحسین هادی زاده رئیسی در اینباره گفت: هر متر مربع یک گلخانه فنی با نصب تجهیزات مدرن بین یک تا دو میلیون تومان هزینه دارد؛ یعنی احداث یک گلخانه مکانیزه هیدروپونیک دست‌کم نیاز به ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه دارد به شرط آنکه به دانش روز دنیا مجهز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در حال حاضر در کشور ما، مکان‌هایی را که صرفا پوشش یک فضا با چادری پلاستیکی است، گلخانه می‌نامند در حالی که فرایند ایجاد و تولید در گلخانه تعریف مشخصی دارد.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی با تاکید بر اینکه در هر جایی نمی‌توان اقدام به احداث گلخانه کرد، اظهار داشت: فناوری به کار رفته در گلخانه، نزدیک بودن به بازار‌های مصرف و ماشین‌های سردخانه دار و سیستم پشتیبانی، همه از مواردی هستند که تولید یک گلخانه با بهره وری و به صرفه را ممکن می‌کنند.

هادی زاده همچنین بیان کرد: انرژی مصرف شده باید به قیمت FOB محاسبه شود که اگر این انرژی به جای آنکه صرف گلخانه شود صرف صادرات شود چه ارزشی خواهد داشت و اگر صرف تولید محصولات استراتژیک، اما پرهزینه‌ای مثل بادمجان و کلم شود چه ارزشی خواهد داشت؟

وی ادامه داد: همچنین یکی از مسائلی که باید بررسی شود سنجش هزینه و فایده‌ای است که در گلخانه نسبت به فضای باز وجود دارد.

این کارشناس حوزه کشاورزی اظهار کرد: اقلیم گسترده در کشور ما به گونه‌ای است که در زمستان که دمای آذربایجان ۳۰ درجه زیر صفر است، دمای منطقه جنوبی کشور و استان هرمزگان ۲۵ درجه بالای صفر است و ما در این فصل به راحتی می‌توانیم در مناطق جنوبی کشور سبزی و صیفی و محصولات گلخانه‌ای را در فضای باز بکاریم و کافی است که روی آن‌ها پلاستیک بکشیم تا از تبخیر آب جلوگیری شود و همچنین باید کشت متراکم داشته باشیم.

هادی زاده ادامه داد: وقتی به این سادگی می‌توانیم در یک اقلیم گسترده با آموزش کشاورزی این کار را بکنیم چه نیازی به تهیه سازه‌های عظیم گلخانه‌ای است که بی هیچ آموزشی در اختیار کشاورزان بگذاریم؟

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با تاکید بر اینکه مسائل تولید محصولات گلخانه‌ای زنجیره‌ای به هم پیوسته است بیان کرد: شاید بتوانیم با تولید در گلخانه‌ها تا حدی در مصرف آب صرفه جویی کنیم، اما فرایند تولید در کشور ما ناقص است.

وی گفت: در محیط گلخانه آفت و بیماری بیش از محیط باز وجود دارد؛ چرا که در گلخانه‌های ما تهویه دچار مشکل است و به همین دلیل مصرف قارچ و حشره کش‌ها افزایش پیدا می‌کند به این خاطر که در محیط بسته گلخانه باید با تولید انبوه کار کرد.

هادی زاده ادامه داد: در حال حاضر ما به سیستم دفع آفات بیولوژیک مجهز نیستیم و باید با استفاده از کود زیاد به حداکثر ظرفیت تولید برسیم که این مسئله نیز خالی از خسارت نیست.

این کارشناس کشاورزی تصریح کرد: اگر در ایجاد گلخانه ها، الگوی ما کشور‌های اروپایی هستند باید بدانیم که بازار‌های مصرف این کشور‌ها به شدت ثروتمند هستند و می‌توانند محصولات گران را مصرف کنند، ولی در کشور ما با این درآمد‌های محدود چطور با هزینه‌های سنگین گلخانه‌ها می‌توان تولید کرد که مردم هم قدرت خرید داشته باشند؟

وی با اشاره به اینکه کشور ترکیه بیش از ۵۰ هزار گلخانه دارد گفت: این کشور در کنار سه دریا قرار گرفته و از آب و هوای مدیترانه‌ای برخوردار است و مصرف انرژی تولید در این کشور بسیار کمتر از نواحی خشک در کشور ماست و اقلیم مناسب کشت گلخانه‌ای در کشور ما فقط شمال کشور است که استطاعت زیادی برای ایجاد گلخانه ندارد و از پشتیبانی و حمل تولیدات در این بخش از کشور به سایر نقاط ایران بسیار پر هزینه است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خانه کشاورزی تولیدات گلخانه ای محصولات گلخانه ای گلخانه احداث گلخانه کشت گلخانه ای کشاورزی در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۵۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست

ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. - اخبار بازار -

رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت: شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته 8 میلیون و 800 هزار تن محصول به مشتریان تحویل داده که از این میزان یک میلیون و 400 هزار تن روانه بازارهای صادراتی شده و رضایتمندی مشتریان داخلی و خارجی را  در پی داشته است؛ اما نکته  این است که این اتفاق در زمینه صادرات می‌توانست برای سایر شرکت‌های فولادی نیز رقم بخورد، ولی  ازآنجاکه برخی شرکت‌های فولادی نتوانستند در مقابل سهام‌داران خود در بخش سود و زیان از صادرات محصولات خود دفاع کنند، انگیزه تولید بیشتر و صادرات را از دست دادند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین گفت: یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت این است که در سال 1402 حجم واردات ورق فولادی افزایش چشمگیری داشت. ما در بخش واردات ورق‌های سرد، گالوانیزه و رنگی در شرایطی شاهد افزایش واردات بودیم که محدودیت‌های ارزی نیز داشتیم. این اتفاق در شرایطی رقم خورد که ظرفیت‌های تولید و ضریب بهره‌برداری تولید برای ورق سرد در کشور ما 71 درصد، برای ورق گالوانیزه 42 درصد و برای ورق رنگی 28 درصد است. این امر نشان می‌دهد ما در داخل کشور امکان تولید این‌گونه محصولات را داریم؛ اما باید برای تولیدکنندگان شرایطی ایجاد کنیم که رغبت پیدا کنند تولیدات خود را روانه بازارهای داخلی و صادراتی کنند. قطعاً این حجم واردات مانعی جدی برای تسهیل امر تولید است.

وی عنوان کرد: ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد، اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. از سوی دیگر نیز باید محصولاتی را وارد کنیم که بدانیم نیاز بازار است. در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی در پروژه‌های انتقال آب شکل گرفته و تسریع شده که این پروژه‌ها نیازمند ورق گرم است.

حیدری در پایان یادآور شد: به نظر می‌رسد بهترین مسیر برای واردات این است که ما ارزی را که قرار است از بانک مرکزی صرف واردات محصولات فولادی کنیم، صرف واردات ورق گرمی بشود که قرار است در پروژه‌های انتقال آب مصرف شود. در این صورت قطعاً ظرفیت‌های فولاد مبارکه برای اینکه محصولات خود را به سایر مشتریان عرضه بکند بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • اینجا میوه های لاکچری تولید می کنند | از بلوبری تا پاپایا در فیلستان پیدا می شود
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات