Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت: مردم امروز از دستگاه قضایی راضی نیستند چرا که مشکلاتی در این دستگاه وجود دارد که باید حل شود.به گزارش بلاغ،آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر چهارشنبه در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم ضمن تبریک انتصاب آیت الله رئیسی به ریاست قوه قضائیه، بیان کرد: امیدواریم با آمدن ایشان به قوه قضائیه تحولی در دادگستری‌ها ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد سطوح عالی حوزه تصریح کرد: مردم امروز از دستگاه قضائی راضی نیستند چراکه مشکلاتی در این دستگاه وجود دارد که باید حل شود.

وی به کثرت پرونده‌ها و طولانی شدن وقت رسیدگی به پرونده‌های قضائی اشاره کرد و افزود: امروز مردم برای هر مشکلی سریع برای شکایت به محاکم قضائی مراجعه می‌کنند در حالی که باید همچون گذشته و با کمک بزرگ‌ترها و ریش سفیدها مشکلات را بین خود حل نمایند، لذا این مسئله یک مشکل فرهنگی است که نیاز به آموزش دارد.

آیت الله مکارم شیرازی تشریفات دست و پاگیر را از دیگر مشکلات دستگاه قضا دانست و افزود: این تشریفات زمان بر است و زمان رسیدگی به پرونده‌ها را به تأخیر می‌اندازد که باید کم شوند و از بین بروند.

وی یک عامل دیگر طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌های قضائی را وکلا دانست و گفت: برخی از این وکلا که وجدان‌های ضعیفی دارند عمداً با استفاده از پیچ و خم‌های قانونی موجب طولانی شدن وقت رسیدگی به پرونده‌ها می‌شوند تا طرفشان را خسته و حاضر به مصالحه کنند.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه شرعا دفاع از باطل جایز نیست از وکلا خواست تا قبل از اینکه پرونده‌ای را قبول نمایند به حق و باطل بودن آن توجه داشته باشند.

ارتباط دستگاه قضا با حوزه علمیه بیشتر شود

وی مطرح کرد: دستگاه قضائی ما ارتباطش با حوزه علمیه کم است و باید ارتباط این دو بیش از این‌ها باشد چرا که راه حل بسیاری مسائل در همین ارتباط مشخص می‌شود؛ ما در دوران ریاست سابق قوه قضائیه گفتیم هزاران نفر از جوانان به خاطر مهریه در زندان هستند؛ بیایید بنشینم و حل کنیم اما نیامدند؛ الان هم عرض می‌کنیم این‌هایی که به خاطر مهریه در زندان هستند بی‌گناه هستند و رفع مشکل آنها راه حل دارد.

آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: ارتباط دستگاه قضائی ما با حوزه علمیه باید قوی باشد چراکه راه حل بسیاری از مشکلات در حوزه و درس‌های خارج و مستحدثه است.

وی ادامه داد: در عین حال که تشکر می‌کنیم از زحمات کسانی که مخلصانه در این دستگاه زحمت می‌کشند و کار می‌کنند، اما معتقدیم باید تحولی در تشکیلات قضائی ایجاد شود؛ آقای رئیسی سوابق زیادی در دستگاه قضائی دارد و ابتدای کارش در این دستگاه نیست لذا باید بررسی کند و تک تک مشکلات را شناسایی و فهرست نماید.

مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: یکی از مشکلات عظیم این است که گاهی اوقات جرم‌های بزرگ و کلان واقع می‌شود و بعد دستگاه‌ها خبردار می‌شوند؛ در رسانه‌ها دیدم در یکی از همین پرونده‌هایی که اخیراً در جریان است، ۲۴۲ حساب بانکی برای پسر هشت ساله باز کرده بودند که بعدها متوجه آن شدند.

وی افزود: چرا باید مشکل و جرم به این درجه از بزرگی برسد و تازه فهمید و آن مبارزه کرد که زیبنده و سزاوار جمهوری اسلامی نیست.

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: برای پیشگیری از جرم تنها دستگاه قضائی مسئول نیست بلکه همه دستگاه‌ها باید با یکدیگر همکاری کنند.

تأکید بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی

وی در ادامه به حدیث ۲۲۴ از نهج الفصاحه «الاقتصاد نصف العیش و حسن الخلق نصف الدّین» اشاره کرد و گفت: اقتصاد و میانه روی در زندگی ۵۰ درصد را تشکیل می‌دهد و حسن خلق نیز ۵۰ درصد دین انسان را تشکیل می‌دهد.

استاد برجسته حوزه بیان کرد: اگر مردم صرفه جویی را در مصرف انرژی، تغذیه و در کل در اقتصاد خود رعایت کنند در مجموع همین صرفه جویی‌های اندک، می‌تواند مشکلات بزرگی را برطرف کند.

وی به اهمیت حسن خلق در زندگی اشاره کرد و افزود: اسلام طرفدار حسن خلق است و روایات بسیاری در این زمینه وجود دارد؛ اسلام می‌گوید اگر نیازمندی به سراغ شما آمد با حسن خلق آن را رد کنید بهتر است از اینکه با بد خلقی انفاق کنید.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۵۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های محکومین به قصاص در کردستان

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی پیش از ظهر شنبه در جلسه با شورای معاونین، رؤسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های تابعه قضائی استان اظهار کرد: مدیران قضائی استان در سال جاری باید حضور پررنگ‌تری در میان مردم داشته باشند و درخواست‌های حقوقی و قضائی آنها را رسیدگی کنند.

وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به جهش تولید با مشارکت مردم افزود: مسؤولان قضائی استان باید در جهت تحقق شعار سال ضمن شناسایی کارخانجات و واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل و اعلام این واحدها به ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان، اهتمام جدی داشته باشند.

وی تاکید کرد: سند تحول قضائی و اجرای برنامه‌های عملیاتی قوه قضائیه در سال ۱۴۰۳ باید محور حرکت فعالیت‌های دستگاه قضائی استان در سال جدید باشد و با اتخاذ تدابیر و برنامه‌ریزی مدون، این برنامه در دادگستری استان اجرایی شود.

رئیس کل دادگستری استان بر تکریم مراجعین به دستگاه قضائی تاکید و تصریح کرد: یکی از مصادیق بارز این موضوع، پاسخگویی صحیح به سوالات و درخواست‌های ارباب رجوع است و همچنین ارزش قائل شدن قضات و کارکنان اداری برای وقت مردم است.

حجت‌الاسلام حسینی خطاب به رؤسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های قضائی استان بر تعیین تکلیف پرونده‌های محکومین به قصاص تاکید کرد و افزود: قضات باید در صدور قرار تأمین منجر به بازداشت با دقت بیشتری عمل کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ضروری است تا در سال جاری قضات در جهت مختومه کردن پرونده‌های قضائی توأم با اتقان آرا تلاش و جدیت بیشتری داشته باشند تا زمینه رضایتمندی بیشتر مردم استان فراهم شود.

رئیس کل دادگستری کردستان بر استفاده بیشتر از ظرفیت صلح یاران در جهت ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های قضائی تاکید کرد و افزود: مدیران قضائی استان در سال جاری باید حضور پررنگ‌تری در میان مردم داشته باشند و بصورت مستمر ضمن حضور در مساجد و اماکن مذهبی، درخواستهای حقوقی و قضائی آنها را رسیدگی کنند.

در این جلسه، اعضای شورای معاونین دادگستری استان و رؤسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های قضائی تابعه استان به بیان برنامه‌های حوزه‌های تحت تصدی خود پرداختند و مصوباتی به تصویب رئیس کل دادگستری استان کردستان رسید.

کد خبر 6089790

دیگر خبرها

  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • هشدار نسبت به برخورد قضایی با تخلفات شهری
  • لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های محکومین به قصاص در کردستان
  • برخورد بدون اغماض دستگاه قضایی با تخلفات شهری
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه
  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا
  • شناسایی قضات فاضل و انقلابی رویکرد قوه قضاییه است