Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@13:29:00 GMT

مسئولیت دوچندان طلاب در جامعه/ اهمیت نماز خواندن درست

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۰۸۶۵

مسئولیت دوچندان طلاب در جامعه/ اهمیت نماز خواندن درست

به گزارش ایکنا؛ درس اخلاق آیت‌الله جاودان روز گذشته، 21 اسفندماه در مسجد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) برگزار شد. جاودان در ابتدا به بیان اهمیت اقامه نماز پرداخت و گفت: ما ابتدائا مسلمانیم بنابراین در حساب مسلمانی خودمان وظایفی بر عهده داریم. مسلمان نماز می‌خواند، ما هم نماز می‌خوانیم. آیا من چون طلبه هستم نماز می‌خوانم؟ نه، من چون مسلمان هستم نماز می‌خوانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مقدار بالاتر برویم. پیامبر(ص) که اعظم خلایق خداوند است چون مسلمان و مومن بود نماز می‌خواند، نه انکه چون پیامبر است نماز بخواند. ما بر اساس مسلمانی‌مان نماز می‌خوانیم. اگر مسلمان هستیم باید نمازمان را درست بخوانیم والا مسلمانی‌مان نقص دارد. اینکه باید نمازمان را درست بخوانیم یعنی چه؟ یعنی باید تقلید درست داشته باشیم، رساله مرجع‌مان را بلد باشیم و به آن عمل کنیم. درست نماز خواندن اولین قدم همه چیز است. علاوه بر نماز باید روزه صحیح بگیریم و نیت‌مان درست باشد. باید نماز و روزه‌مان صحیح باشد تا مسلمان باشیم. افرادی که بدون بند و بار نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند در مسلمانی‌شان اشکال وجود دارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: در معامله با مردم چطور؟ من به عنوان فروشنده نمی‌توانم کم‌فروشی کنم، چرا؟ چون مسلمانم. مسلمان کم‌فروشی نمی‌کند. مسلمان مثل آدم حسابی جنس درست می‌خرد و به مردم می‌فروشد. این ناشی از مسلمانی ماست که جنس درست به مردم می‌دهیم. اگر از کسی خرید کنم هم درست خرید می‌کنم و از ارزش کالا نمی‌کاهم تا آن را با قیمت کمتر بخرم. اگر من خرید و فروش درست می‌کنم ناشی از مسلمانی من است. غیبت کردن و تهمت زدن با مسلمانی نمی‌سازد. مسلمان نمی‌تواند پشت سر دیگران حرف بزند. ایمان آدم نمی‌گذارد تا فرد پشت سر دیگران حرف بزند و آبروی مسلمان دیگری را بریزد. اینها با مسلمانی نمی‌سازد. اگر من در شرایطی لازم بود امر به معروف و نهی از منکر کنم اما نکردم، این با مسلمانی نمی‌سازد. مگر امر به معروف و نهی از منکر واجب نیست؟ امر به معروف و نهی از منکر واجب است. اگر من این واجب را انجام ندهم در ایمانم مشکل وجود دارد. اینها بدیهیاتی است که عرض می‌کنم. اگر درآمدم از خرج سالم بیشتر شد باید خمس بپردازم. اگر خمس ندهم در مسلمانی‌ام مشکل وجود دارد. اگر من به موقع حج نمی‌رفتم ریشه در وجود اشکال در مسلمانی من دارد.
جاودان تصریح کرد: ما علاوه بر مسلمانی طلبه هم هستیم. ما یک وظایفی بر اساس طلبگی بر عهده داریم که مردم مسلمان این وظایف را ندارند.وظایف مردم عادی کمتر از ماست. مثلا یک مسلمان باید مسائل مورد ابتلای خود را بلد باشد. اما طلاب نباید به همین اکتفا کنند. آیت‌الله مجتهدی برای طلاب اخلاقیات بیان می‌کرد و راه و رسم زندگی طلبگی را به آنها می‌آموخت. مثلا یک حاج‌آقایی بود که مدتی مریض شده بود و پسرش را به جای خودش برای نماز می‌فرستاد. وقتی پدر از دنیا رفت، حاج‌آقای مجتهدی این پسر را خواستند و گفتند دیگر نرو مسجد تا خود اهل مسجد شما را دعوت کنند و ببرند. حاج‌آقای مجتهدی اخلاقیات لباس پوشیدن به طلاب می‌آموخت. مثلا مطلقا اجازه نمی‌داد طلاب در هنگام سینه‌زنی برهنه بشوند. مثلا اگر یک بزرگتری با یک کوچکتری راه می‌رفت ایشان اجازه نمی‌داد و می‌گفت هر کس با هم‌سن خودش رفاقت کند. این مطالب را کسی دیگر یاد نمی‌داد. ما چون طلبه هستیم یک وظایف بیشتری داریم. یک فرد مسلمان اگر نمازش را درست بخواند وظیفه‌اش را انجام داده است؛ اما نماز اول وقت و نماز جماعت برای طلبه از حیث طلبگی واجب است، البته نه واجب شرعی بلکه واجب طلبگی. من طلبه باید حتما نمازم را اول وقت بخوانم. من چون طلبه‌ام باید نمازم را به طور جدی اول وقت بخوانم، نه اینکه هر وقت فرصت کردم نماز بخوانم.
وی در ادامه تأکید کرد: استاد ما حاج‌آقای حق‌شناس می‌فرمودند وقتی ما داشتیم مباحثه می‌کردیم، وقتی اذان می‌گفتند دیگر حرف‌های هم‌مباحثه را نمی‌فهمیدم. این یک چیز بیشتری لازم دارد. اگر آدم یک دلسوز داشته باشد عمرش حرام نمی‌شود و به یک جایی می‌رسد. بر اساسش مقداری دلسوزی آن دلسوز آدم به یک جایی می‌رسد. نتیجه سخن اینکه من به عنوان طلبه وظایف بیشتر از وظایف مسلمانی دارم. برخی اهل این حرف‌ها نیستند و طلبگی را ادامه نمی‌دهند. البته کسی که طلبه می‌شود انسان برگزیده و خوب است و قبل از طلبگی اهل نماز اول وقت بوده است. برخی از بیابان به مدرسه آمدند. شیخ مرتضی طالقانی چوپان بود. یکبار از کنار آبادی عبور کرد و صدای قرآن خواندن شنید. پیش خودش گفت چقدر بد است که من که از مخاطبین این کتاب هستم از آن چیزی نمی‌فهمم. لذا رفت به حوزه علمیه اصفهان و درس خواند. چند سال در درس آخوند شرکت کرد و مستغنی شد. یک تخت حصیری بود، ایشان روی آن دراز کشیده بود. یک نفر می‌آمد می‌گفت من درس صرف میر می‌خواهم، ایشان می‌گفت فردا ساعت هفت صبح بیا. یک نفر دیگر می‌آمد می‌گفت من درس اسفار می‌خواهم، ایشان می‌گفت هفت و نیم بیا و همینطور ادامه داشت. نمی‌گفت به من چه ربطی دارد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا درس اخلاق طلاب اسلام جاودان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند

به گزارش صدای ایران ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • گزیده ای از خطبه های نماز جمعه شهرهای آذربایجان غربی
  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه
  • نماز خواندن یک دانشجوی مسلمان بعد از دستگیری در حضور پلیس آمریکا
  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • برگزاری نماز جمعه شهرستان‌های استان مرکزی
  • حجاب و عفاف؛ مهمترین محور سخنان خطیبان نماز جمعه شهر‌های گلستان
  • گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد