Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@22:05:03 GMT

همه آنچه درباره سنگ کهربا نمی‌دانید!

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۳۷۳۵

همه آنچه درباره سنگ کهربا نمی‌دانید!

کهربا، نام سنگی بنظر شیک و سنگین است که درواقع از شیره درختان بدست می‌آید و بدلیل رنگ، ظاهری زیبا و شفافی که دارد در جواهرسازی استفاده شده و طرفداران مخصوص خودش را دارد، البته بد نیست بدانید که برخی افراد به خاصیت‌های درمانی و ماورائی بسیاری را برای این سنگ در نظر گرفته و معرفی کرده اند.


سنگ کهربا

کهربا شیره فسیل‌شده درخت است که به دلیل رنگ زیبایش برای ساخت اشیاء تزئینی و جواهر به کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کهربا در واقع صمغ درختان سوزنی از گونۀ کاج در جنگل‌هایی است که بعد‌ها به زیر آب دریا‌ها رفتند و پس ازحداقل ۵۰ میلیون سال آنچنان سخت گردید که اکنون به عنوان سنگ کهربا شناخته می‌شود و به ما تصویری از جهان پیش از تاریخ را نشان می‌دهد، چرا که درآن‌ها قطعاتی از زمین، حشرات، گیاهان و حتی پستانداران کوچک به دام افتاده روزگاران پیش از تاریخ نیز یافت می‌شود.

عمده کهربای جهان عمری بین ۳۰ تا ۹۰ میلیون سال دارد.


تقریباً از دوران پارینه سنگی این سنگ‌ها در مناطق مختلف شمال اروپا و عمدتاً به‌طور شناور در سواحل شنی یافته می‌شوند.

ساحل‌های شنی مسطح و آب شور دریا جایگاه مناسبی برای شناورشدن سنگ کهربا هستند.

نیرو‌های عظیم نهفته در موج‌های ساحلی تنها مقاوم‌ترین سنگ‌ها که از کیفیتی عالی برخوردارند، را باقی می‌گذارند.

در برخی افسانه‌ها آن را اشک وال‌ها نامیده‌اند و بعضی به آن لقب "طلای دریاها" داده‌اند.

امروزه این سنگ (در مناطقی که لایه‌های رسوبی تشکیل شده‌اند) درعمق ۵۰ متری به اصطلاح زمین‌های آبی رنگ یافت‌می‌شود.

از یک متر مکعب خاک حداکثر ۷۵۰ گرم سنگ کهربای خام به دست می‌آید و از این مقدار فقط ۲۵ درصد در تولید سنگ‌های تزیینی بکار برده می‌شود.

بزرگ‌ترین و زیباترین اثر هنری که تاکنون با سنگ کهربا خلق شده، "اتاق کهربا" در سنت‌پترزبورگ روسیه است که پادشاه پروس فریدریش ویلهلم اول معروف به سربازشاه به پطر کبیر تزار روسیه هدیه کرد.

یونانیان این سنگ را "سنگ برق" می‌نامیدند، چرا که با سایش در آن الکتریسیتۀ ثابت ایجاد شده و خاصیت مغناطیسی می‌یابد.

ازاین روست که در زبان فارسی بدان کهربا (کاه ربا) می‌گویند.


به این سنگ نام‌های دیگری هم داده‌اند که از آن جمله می‌توان از اَمبر، سنگ چشم، طلای بالتیک، کوپال، الکترون، گلساریا، گلسوم، ساکریوم، سنگ مایع، سنگ خورشید و سنگ شمال یا سوکینوم یاد کرد.
ریشه نام کهربا

کهربا در لغت از دو واژه کاه و ربا ساخته شده است و به معنای رباینده کاه است.

این معنا به این دلیل برای این ماده به کار می‌رود که به هنگام مالیده شدن آن به یک پارچه یا امثال آن، در سطح کهربا الکتریسیته ساکن القاء می‌شود و این الکتریسیته ساکن باعث ربایش کاه می‌گردد.
کهربا در نگاه کانی‌شناسی

کهربا در گروه سنگ‌های اورگانیک (منشا گیاهی، حیوانی) قرار دارد. در دوران قدیم زمین‌شناسی به صورت صمغ از درختان کاج مخروطی شکل به نام (پیتوس-سوکسینیفرا) خارج شده و پس از خشک و سخت شدن به صورت فسیل و سنگ درآمده است.


اصالت کهربا

سنگ کهربا بسیار سبک و از وزن خالصی حدود ۱/۰۸ گرم در هر سانتی‌متر مکعب برخوردار است.

به همین دلیل در آب‌های شور شناور می‌ماند. این سنگ اشتعال‌زا می‌باشد.

در اثر سایش ذرات غبار و تکه‌های پارچه و خرده کاغذ را به خود جذب می‌کند و با مالش پس از اندک زمانی بوی خاص صمغ از آن استشمام می‌شود.


بنابر قانون مصوب ۱۹۳۴ دو نوع سنگ کهربا به رسمیت شناخته شد‌ه‌اند:

کهربای طبیعی و کهربای فشرده (پرسی).

گونۀ فشردۀ آن درواقع ذرّات وریزه‌های کهربای طبیعی هستند که ابتدا گرم و ذوب شده و بدون مواد پیوند دهندۀ دیگر سخت می‌گردند. برخی کهربا‌های پرسی حتی رنگ‌آمیزی هم می‌شوند. کوپال نیز صمغی سخت شده است، اما نه با قدمتی بیش از یک میلیون سال.

دیگر سنگ‌های همرنگ با کهربا غالباً مواد پلاستیکی هستند، نه کهربای طبیعی. معروف¬ترین سنگ کهربا که طبیعی‌ترین آن‌ها نیز شمرده می‌شود، کهربای معروف به بالتیکی است.


ترکیب شیمیایی کهربا

کهربا از انواع ناهمگونی از مواد رزینی (صمغی) تشکیل شده که کمابیش در الکل، اتر و کلوروفرم محلولند و همچنین مواد نامحلول. فرمول کلی کهربا C. ۱۰ H. ۱۶ O. است.
سختی کهربا

سختی کهربا در مناطق مختلف تفاوت‌هایی دارد، کهربا‌های جوان‌تر، نرم‌تر از آن‌هایی هستند که مدت‌های طولانی زیر خاک مدفون بوده‌اند.


معادن بزرگ کهربا در جهان

کشور‌های ایتالیا، جمهوری دومینیکن، رومانی، برمه، چین، کانادا، مکزیک، ژاپن، روسیه و آمریکا دارای معدن کهربا هستند. بزرگ‌ترین معدن کهربا در غرب کالیمینگراد در روسیه در عمق ۳۰ متری زمین در زیر شن و ماسه است.


سنگ کهربا را در بیش از ۴۰۰ رنگ مختلف می‌توان مشاهده کرد؛ از سفید تا زرد، کرم، قهوه‌ای و قرمز و از خاکستری تا سیاه.

عمدتاً کهربا به رنگ کـُنیاکی است که از آن به رنگ کهربایی نیز یاد می‌شود و طیفی از آن در ۹۰ درصد کل سنگ‌های کهربا دیده می‌شود. در کنار این سنگ ها، کهربا‌هایی با ترکیب سفید و زرد وجود دارند که جزو با ارزشترین گروه‌ها می‌باشند، چرا که فقط ۱۰ درصد کل سنگ‌ها از آن جمله‌اند.


به ندرت سنگ‌های کهربای سبز یا آبی نیز یافت می‌شوند.

در واقع خزه، نور و هوا و نیز تعداد حباب‌های هوا در هر سانتی‌متر مکعب، رنگ آن سنگ را تعیین می‌کنند. کهربا‌های چند رنگ بسیار نادر و از این رو باارزش‌ترند، چرا که این چند رنگی بر تنوع صمغ در آن‌ها دلالت می‌کند.
رنگ کهربایی

این رنگ که در زبان انگلیسی Amber تلفظ می‌گردد، به رنگی بین نارنجی و زرد گفته می‌شود. در صنایع روشنایی این رنگ کاربرد گسترده‌ای دارد، به‌طوری که گاهی اوقات در کنار نور‌های اصلی (آبی، سبز، قرمز) به عنوان کمکی برای ساخت طیف رنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
خواص ماورائی:
تاثیر کهربا بر بدن:

کهربا از جمله سنگ‌های شفابخش و بسیار متنوع و نیرومند است و عملی شگفت انگیز بر علیه آلرژی ها، اگزوما و بثورات پوستی دارد.

همچنین آلرژی‌هایی که از حیوانات و گرده‌های گل ایجاد می‌شوند و تب یونجه و ...... را شفا می‌بخشد.

این سنگ درد دندان را در بچه ها، ناراحتی‌های ریشه دندان در افراد بالغ و سایر ناراحتی‌های دهان و ... را درمان می‌کند. التهابات مفاصل، بیماری‌های مزمن، رماتیسم و درد‌های کمر و پشت را کاهش می‌دهد. بعلاوه این سنگ کمک بزرگی به درد‌های ناحیه گلو، زکام، تب، درد‌های چشم، گوش و عفونت‌های مجرای تنفسی مانند برونشیت، سرفه و آسم می‌کند.


کهربا سوخت و ساز را در بدن افزایش می‌دهد؛ و عملکرد کبد و تیروئید را حمایت می‌کند. زخم‌ها و التهاب‌هایی که در قسمت زانو، ساق پا، تهیگاه و ماهیچه‌های بدن صورت می‌گیرند، توسط کهربا نیز درمان پذیرند.
تاثیر کهربا بر روح و روان:

این سنگ باعث تمایل ما به درمان بیماری‌ها و حفظ تعادل در بدن می‌شود. کهربا نیروی اراده را افزایش می‌دهد و ما را در درمان پیش از موقع حمایت می‌کند تا آن را بی اهمیت فرض نکنیم.

•کهربا یا «سنگ آرامش دهنده» نوعی کریستال است که به اعصاب شخص آرامش می‌بخشد.

•انرژی‌های منفی را از فرد دور می‌کند و او را تشویق می‌کند که زندگی را زیاد سخت نگیرد.

•این سنگ همچنین در طی مراقبت‌های بعد از عمل جراحی می‌تواند آرامش دهنده هیجانات و عواطف باشد.
اثرات شفابخش کهربا شامل:

•مهار نمودن انرژی‌های اضافی و خارج کردن انرژی‌های منفی

•کسب انرژی‌های مثبت و ایجاد آرامش

خواص درمانی:

۱. درمان آرتروز

۲. درمان التهاب مفاصل

۳. درمان آسم

۴. درمان آفت

۵. درمان آلرژی

۶. درمان اگزما

۷. درمان برونشیت

۸. درمان تورم پا‌ها

۹. درمان اختلالات ستون فقرات

۱۰. درمان تبخال

۱۱. دفع چشم بد

۱۲. درمان خارش پوست

۱۳. درمان درد صورت

۱۴. درمان دمل و کورک

۱۵. تحریک رشد

۱۶. درمان زخم‌ها

۱۷. درمان زونا

۱۸. درمان انحراف ستون مهره‌ها

۱۹. درمان سرفه

۲۰. جزو سنگ‌های پیشانی وحامی

۲۱. درمان سیاتیک

۲۲. درمان سیا سرفه

۲۳. درمان تصلب شرایین

۲۴. درمان شوره سر

۲۵. درمان صفرا

۲۶. درمان عفونت

۲۷. تقویت عضلات

۲۸. تقویت رباط‌ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مد و پوشاک اکسسوری سنگ کهربا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۳۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم، که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور ه اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک، رقابت‌ها دراین حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده دراین دور رقابت از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند. براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد. براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه از جمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد دراین حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد. براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

۱

فهرست وفاق

نام فهرست: جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی

شعار: انقلاب، کارآمدی و مردمی

رویکرد ویژه: عدم وحدت با هیچ جریان سیاسی / اخذ تعهدنامه انتخاباتی از افراد حاضر در فهرست

کاندیداها: احمد نادری، ابراهیم یزدی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، زهره سادات لاجوردی، زینب قیصری، علیرضا سلیمی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی عسگری، مجتبی زارعی، علی‌اصغر پورمحمدی، سید نظام‌الدین موسوی، مجتبی رحماندوست.

۲

شورای ‌وحدت

نام فهرست: شورای وحدت اصولگرایان

شعار: تحول برای زندگی بهتر

رویکرد ویژه: در اولویت قرار گرفتن بانوان

کاندیداها: سمیه گلپور چمرکوهی، ریحانه اخلاقی، سمیه رفیعی، زینب قیصری، زهره سادات لاجوردی، علی‌اصغر پورمحمدی، ابوالقاسم جراره، محمد سراج، مجتبی رحماندوست، علیرضا سلیمی، حسین صمصامی مزرعه آخوند، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سیدنظام الدین موسوی، سیدمرتضی محمودی، احمد نادری.

۳

فهرست جبهه انقلاب

نام فهرست: فهرست مشترک شورای‌ائتلاف و جبهه پایداری

شعار: ایران سربلند

رویکرد ویژه: عدم توجه صرف به وابستگی حزبی کاندیداها

کاندیداها: علیرضا سلیمی، غلامحسین رضوانی، محمد سراج، زهره سادات لاجوردی، زهره طبیب‌زاده، فاطمه قاسم‌پور، مجتبی زارعی، حسین صمصامی، حسین نجابت، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، علی‌اصغر پورمحمدی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی شریفیان، مهدی عسگری، عبدالحسین روح الامینی، سعید آجرلو.

۴

جامعه اسلامی مهندسین

نام فهرست: فهرست جامعه اسلامی مهندسین

شعار: -

رویکرد ویژه: حضور فعال در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم

کاندیداها: احمد نادری، سمیه رفیعی، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، ابوالقاسم جراره، زهره‌سادات لاجوردی، علیرضا سلیمی، صالح اسکندری، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سمیه گلپور چمرکوهی، علی‌اصغر پورمحمدی، علی طهرانی‌مقدم، سیدنظام‌الدین موسوی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان، غلامحسین رضوانی.

۵

امنا

نام فهرست: فهرست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی

شعار: کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد

رویکرد ویژه: انتخاب اغلب کاندیداهای دور دوم از باقی‌مانده‌های فهرست دور نخست

کاندیداها: سیدنظام‌الدین موسوی، احمد نادری، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، محمد سراج، ابوالقاسم جراره، زینب قیصری، ریحانه اخلاقی، صالح اسکندری، سیدمرتضی محمودی، بیژن نوباوه وطن، حسین صمصامی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان.

۶

مستقلین واعتدالگرایان

نام فهرست: فهرست جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران

شعار: -

رویکرد ویژه: معرفی کاندیداهای مشترک با بسیاری از فهرست‌های دیگر

کاندیداها: ابراهیم عزیزی، عبدالحسین روح‌الامینی نجف‌آبادی، علی‌اصغر پورمحمدی، مهدی عسکری، حسن خجسته باقرزاده، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهروند، مجتبی زارعی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سیدنظام‌الدین موسوی، زینب قیصری، مجتبی رحماندوست، زهره‌سادات لاجوردی، احمد نادری، حسین نجابت، عیلرضا سلیمی.

آنچه باید درباره دور دوم انتخابات بدانید

روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود؛ انتخاباتی که در نهایت فهرست ۲۹۰ نفری خانه ملت در دور جدید را تکمیل خواهد کرد.

۴۵ کرسی

دراین دور تکلیف ۴۵ کرسی باقی‌مانده مجلس دوازدهم مشخص می‌شود.

۲۲ حوزه انتخابیه

در دور دوم کاندیداها در ۲۲ حوزه انتخابیه برای حضور در مجلس دوازدهم رقابت می‌کنند.

۹۰ کاندیدا

دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم با حضور ۹۰ کاندیدا برگزار می‌شود.

۱۵ استان

۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۵ استان کشور شاهد برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم خواهند بود.

آذربایجان‌شرقی: تبریز، آذرشهر و اسکو/ شبستر/ میانه

اردبیل: پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز

اصفهان: سمیرم / لنجان

البرز: کرج، اشتهارد و فردیس

تهران: تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس / ورامین، پیشوا و قرچک

خراسان‌جنوبی: بیرجند، درمیان و خوسف

خراسان رضوی: مشهد و کلات

خوزستان: آبادان / رامهرمز و رامشیر

زنجان: زنجان و طارم / خدابنده

فارس: شیراز و زرقان / مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد

لرستان: خرم‌آباد و چگنی

مازندران: قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی

همدان: ملایر

کرمانشاه: کرمانشاه

گلستان: گنبدکاووس

انتخابات الکترونیک در ۸ شهر

شورای‌نگهبان با برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیک در حوزه‌های تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر موافقت کرده‌است.

کد خبر 849186 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت کشور مجلس - انتخابات نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • آنچه در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شیراز گذشت
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • نادال: همه چیز از نو شروع می‌شود
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت