Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل آمریکا گفت: همان طور که جنگ ایران را در قبال تجاوزات خارجی بیمه کرد، تحریم هم می‌تواند کشور را در قبال فشار‌های اقتصادی بیمه کند.

مرتضی غرقی کارشناس مسائل آمریکا و امور رسانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست وزیرخارجه امریکا از مدیران نفتی این کشور برای صادرات نفت امریکا به آسیا به منظور بی نیازی بازار آسیا از نفت ایران گفت: اینکه امریکا همه تلاش خود را به این معطوف کرده که صادرات نفت ایران را به صفر برساند ممکن است تا حدی موفقیت به دنبال داشته باشد، اما امریکایی‌ها باید این را بدانند که کشور ما مثل عربستان سعودی یا امارات نیست که اگر صادرات نفت به صفر برسد اتفاق جدی یا مهمی در کشور بیفتد یا دچار رکود‌های فلج کننده شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی راه‌های مختلفی برای مقابله با این موضوع خواهد داشت گفت: اول از همه ما متحدانی در بازار‌های جهانی داریم که از طریق آن‌ها بتوانیم معضلات فروش نفت را حل کنیم، گذشته از آن شرایط بازار در دنیای امروز اینقدر متنوع است که ما بتوانیم بدون نیاز به امریکا نفت خود را به فروش برسانیم.
غرقی تصریح کرد: علاوه بر همه این‌ها اقتصاد جمهوری اسلامی تنها متکی به نفت نیست و به غیر از نفت هم معادن دیگری داریم و هم از نیروی انسانی منحصر به فردی برخورداریم.
این کارشناس مسائل امریکا با بیان اینکه جمهوری اسلامی در شرایط فعلی از اوضاع خوبی به لحاظ وجود متخصصین خبره در کشور برخوردار است تصریح کرد: اگر قبل از انقلاب کشور پزشک متخصص و کارشناس نظامی وارد می‌کرد، امروز به جایگاهی رسیده که می‌تواند آن‌ها را صادر کند یعنی ایران قادر به صدور تکنولوژی فنی و مهندسی است. این‌ها منابع غیرنفتی در کنار منابع نفتی ما محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه دنیای امروز دنیای محدودیت نیست یادآور شد: زمانی امریکایی‌ها فکر می‌کردند با تحریم کوبا و عراق بتوانند کشور‌ها را به زانو در بیاورند این در حالی است که جمهوری اسلامی تجربه تحریم را دارد و از ابتدای پیروزی انقلاب با تحریم دست و پنجه نرم کرده است و البته همین تحریم‌ها باعث برخی پیشرفت‌ها در زمینه‌های مختلف برای کشور شده است.   تحریم ها می تواند توسعه عمقی برای کشور ایجاد کند
غرقی با اشاره به اینکه نمی‌توان منکر کُند شدن روند توسعه به واسطه تحریم‌ها شد افزود:اما این نکته را باید در نظر گرفت که تحریم‌ها می‌تواند موجب توسعه عمقی برای کشور باشد. به عنوان مثال اگر ما تا دیروز یک قطعه را وارد می‌کردیم امروز و پس از تحریم‌های همه جانبه باید به فکر تولید داخلی آن باشیم این به معنا و مفهوم عمق پیدا کردن صنعت یک کشور است و هر کشوری که تحریم می‌شود اگر عقل سلیم در مدیریت آن کشور وجود داشته باشد، آن کشور بیدار خواهد شد.
این کارشناس مسائل امریکا خاطر نشان کرد: توسعه یک کشور مثل آن است که به یک بچه بخواهند غذا ندهند در این صورت او با تمام قوا راههای به دست اوردن غذا را پیدا خواهد کرد، براین اساس این تحریم‌ها ریشه‌های اقتصادی ما را قوی خواهد کرد و هر چه جلوتر برویم شکاندن این ریشه‌های قوی سخت‌تر خواهد شد.
جنگ ایران را از تجاوز و تحریم  دربرابر فشار اقتصادی بیمه خواهد کرد
وی در مقایسه‌ای شرایط تحریم را مانند شرایط جنگ دانست و افزود: تحریم مثل جنگ است همان طور که جنگ ایران رادر قبال تجاوزات خارجی بیمه کرد، تحریم هم می‌تواند کشور را در قبال فشار‌های اقتصادی بیمه کند. مشکل اساسی ما در شرایط فعلی این است که وقتی می‌خواهند فروش نفت ما را به صفر برسانند به دنبال این هستند درآمد ارزی کشور را صفر کنند که قطعا این امکان پذیر نخواهد بود.   ۶۰ درصد اقتصاد ایالات متحده برمبنای تولید داخلی است غرقی گریزی به اقتصاد ایالات متحده زد و گفت: وقتی اقتصاد کشوری برمبنای تولید و مصرف داخلی باشد اقتصاد آن کشور روبه رشد است و یکی از نقاط قوت ایالات متحده این است که ۶۰ درصد اقتصاد این کشور مبنای تولید و مصرف داخلی دارد و براین اساس جمهوری اسلامی هم باید به همین سمت پیش رود.
این کارشناس مسائل امریکا دامه داد: حتی با به صفر رساندن فروش نفت هرگز جمهوری اسلامی به التماس نخواهد افتاد و شرایط اقتصادی این روز‌ها نشان می‌دهد که تا چه اندازه پس از دوران تحریم شرکت‌های استارت آپی با الگوبرداری از اقتصاد کشور‌های پیشرفته بروز و ظهور پیدا کردند این‌ها بیداری اقتصاد ایران را به دنبال خواهد داشت واساسا تحریم ها  بیداری اقتصاد و اقتصاددانان در هر کشور را به دنبال خواهد داشت.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران آمریکا تحریم پمپئو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۷۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار می شود

تین نیوز

 کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در حالی تا دقایقی دیگر برگزار می شود که ۱۰ سال از آخرین جلسه طرفین می گذرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور و بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور تا دقایقی دیگر در ابوظبی برگزار می شود.

آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳ برگزار شده است. این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به منظور توسعه همکاری های دو کشور در همه زمینه های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و حمل و نقلی (هوایی، دریایی، جاده ای و ترکیبی) برگزار می شود.

توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین المللی بویژه کریدور شمال جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار می شود
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با 5 پیشنهاد ایران
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟