Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد کسب نشان «پایتخت کتاب جهان» برای یزد را مهم‌ترین هدف‌گذاری سال آینده برای این اداره عنوان کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید جوادیان‌زاده در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، در خصوص بهترین اتفاق سال 97 گفت: پایتخت کتاب ایران قطعا یک اتفاق شیرینی بود که هویت بخش فرهنگی هنری مردم یزد با آن دوباره خودنمایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی کودکان کار و خیابانی از بهترین اتفاقات سال 97

وی راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی کودکان کار و خیابانی از جمله دیگر اتقافات ارزشمند سال 97 نام برد و ادامه داد: این اقدام لبخند دانایی را بر لب کودکان محروم می‌نشاند و البته وظیفه همه ما است که کودکی این کودکان را نجات دهیم و نگذاریم دستخوش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی شوند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در خصوص عملکرد خود در سال جاری عنوان کرد: براساس برنامه‌ و اهدافی که در روز معارفه در این مسئولیت به آن اشاره کردم سعی کردم در آن مسیر حرکت هدفمند و همگرایانه داشته باشم، کسب برند پایتخت کتاب ایران برای یزد از جمله اهداف بود که محقق شد.

جوادیان‌زاده افزود: هر چند که از وضعیت مطلوب فاصله داریم اما اگر شرایط و تنگناهای اقتصادی وجود نداشت می‌توانستیم بسیار سریع‌تر و کامل‌تر به اهدافی که تعریف شده بود برسیم با این حال در حد امکانات، شرایط و فرصت‌هایی که در اختیار داشتیم تمام تلاش خود را برای تحقق اهداف به کار بردیم.

راه‌اندازی شکل‌گیری مرکز حمایت از کسب وکارهای نوپا از اقدامات خوب سال جاری

وی با بیان اینکه به نظر دولت کارنامه مقبولی در حوزه فرهنگی اجتماعی و هنری دارد، ادامه داد: اکثر حوزه‌های فرهنگی هنری در استان یزد فعال هستند، در حوزه میراث فرهنگی یزد به ثبت جهانی رسیده است، یزد برند پایتخت کتاب ایران را کسب کرد و امسال اولین مرکز حمایت از کسب وکارهای نوپای فرهنگی اجتماعی در استان یزد شکل گرفت.

جوادیان زاده افزود: یکی از رویکردهای نظام و از هدف‌گذاری‌ها و سیاستگذاری‌های مورد تاکید رهبری در حوزه کسب و کارهای نوپا مانند شرکت دانش بنیان بود که در همین راستا امسال مرکز حمایت از کسب وکارهای نوپای فرهنگی اجتماعی با همکاری اداره کل ورزش و جوانان راه‌اندازی شد.

وی تصریح کرد: در حوزه عدالت فرهنگی و اجتماعی نیز تقریبا در چند سال اخیر همه شهرستان‌های استان صاحب سینما به صورت سیار یا ثابت شدند و فیلم‌های به روز در آنها به نمایش درآمد در حالی که زمانی سینماها محدود به مراکز شهرستان‌ها یا مراکز استان‌ها بود.

بحث منابع مالی مهم‌ترین چالش پیش رو در سال آینده

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با بیان اینکه البته قضاوت در خصوص عملکردها بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، فرهنگی سیاسی و بین‌المللی مقدور نیست، گفت: امیدواریم در ادامه بتوانیم اهداف فرهنگی هنری را بیش از پیش محقق کنیم.

جوادیان زاده در خصوص چالش‌های پیش رو در حوزه فرهنگ و هنر در سال آینده گفت: در استان یزد همگرایی خوبی بین نهادهای فرهنگی وهنرمندان در عرصه فرهنگی هنری وجود داشته و در عرصه‌هایی که همواره با چالش، تکثر و چندگرایی همراه بوده سعی کردیم تا جایی که امکان دارد این فاصله‌ها را کم کنیم و هویت مشترک جمعی بر فرهنگ و هنر یزد حاکم کنیم.

وی با بیان اینکه اعتبارات و منابع مالی تنها حوزه‌ای است که می‌تواند برای ما تهدید محسوب شود، تصریح کرد: بحث منابع مالی نمی‌توانیم شرایط را عوض کنیم و امیدواریم با تمهیداتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اندیشیده می‌شود حداقل شرایط اقتصادی برای حوزه فرهنگی هنری فراهم شود.

کسب نشان پایتختی کتاب جهان برای  یزد؛ مهم‌ترین هدفگذاری برای سال آینده

جوادیان زاده کسب نشان پایتختی کتاب جهان برای استان یزد را مهم‌ترین هدفگذاری فرهنگی برای سال آینده اعلام کرد و ادامه داد: تداوم برنامه‌هایی که اجرا شده در سال آینده در پیش گرفته می‌شود، از جمله گسترش مرکز حمایت از کسب وکارهای نوپای فرهنگی اجتماعی و افزایش رشته‌هایی که پوشش می‌دهد و همچنین جلب اعتماد مردم به خصوص جوانان به این مرکز در دستور کار قرار می‌گیرد تا شاهد بازده و خروجی بیشتری در این حوزه که بسیار مهم است باشیم.

وی با بیان اینکه ترویج کتاب و کتابخوانی مقوله بسیار مهمی است باید مدنظر قرار گیرد، گفت: کتاب یک کالای پایدار فرهنگی است و برخلاف بسیاری از کالاهای فرهنگی هنری که اعتبار خود را از دست داده و دچا راستحاله شده‌اند، کتاب اعتبار خود را در همه زمان‌ها حفظ کرده است و باید امر ترویج کتاب و کتابخوانی همیشه مورد توجه باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد تصریح کرد: در سال آینده تلاش می‌کنیم که به عدالت فرهنگی اجتماعی توجه بیشتری توجه داشته باشیم و خدمات فرهنگی اجتماعی را تا عمق روستاها پیش ببریم.

جوادیان‌زاده با بیان اینکه یزد جز شهرهای پیشتاز کشور در زمینه روستاهای دوستدار کتاب بود، گفت: سعی بر این است که سال آینده روستاهای بیشتری در حلقه روستاهای دوستدار کتاب قرار بگیرند و خدمات فرهنگی هنری بیشتری به آنها اختصاص یابد و همچنین توجه بیشتر به فرهنگ بومی مناطق و تشکیل هدفمند و مستمر شورای فرهنگی عمومی از مرکز استان تا بخش‌ها از دیگر چشم‌اندازهای سال پیش رو است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۹۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟

نشست نقد و بررسی سریال حشاسین با حضور حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان استاد تمام دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام سید علی بطحایی مدیر کل پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب، فرقه‌شناس و پژوهشگر جریان‌های اسلامی و مهدی علمی دانشور استادیار ادیان شرق دانشکده ادیان و مذاهب برگزار شد.

بطحایی بحث خود را با موضوع جریان‌های فکری مصر آغاز کرد و گفت: سریال حشاشین نسل جدید را درگیر کرده است. نسل جدید بر خلاف ممانعت‌ها این سریال را دیدند. نظر کلی بنده از سریال همان ضرب المثل معروف است که گفت «بعضی‌ها کج گفتند، اما رج گفتند.» کج گفتنش با آقای دکتر فرمانیان و دانشور است و رج گفتنش با من. رج گفته یعنی برنامه و هدف دارد و کار او روی حساب است. روی جریان‌های فکری، این سریال را ارائه داده است. این سریال را در قد و قواره سریال تاریخی نبینیم بلکه این فیلم، یک نبرد جریانی است که صحنۀ آیندۀ جهان اسلام را تشکیل می‌دهد. نبرد جریان‌های فکری در این اتفاق رخ می‌دهد. به چه معنا؟ جریان شناسی جهان اسلام حوزه مغفولی است. آینده پژوهیِ آن، مغفول‌تر است و از همه مغفول تر، نبرد بین جریان‌هاست که صحنه آینده جهان اسلام را شکل می‌دهد. در مصر و تونس و مغرب و ترکیه همین گونه است. تلاقی جریان‌ها صحنه آینده جهان اسلام را می‌سنجد.

وی افزود: اسلام سنتی خیلی در تلاقی با جریانات وارد نمی‌شود و حاشیه امنی برای خود دارد. روشنفکری هم بدنه‌ی مردمی ندارد و حضور اجتماعی هم نمی‌تواند داشته باشد؛ منتها سه جریانِ اسلام سلفی با قرائت جامعی که دارد و نیز اسلام سیاسی و اسلام سکولار صحنه‌ی آینده جهان اسلام را می‌سازند که باید در حوزه آینده‌پژوهی به آن توجه کنیم تا به مشکلی برنخوریم. 

سریال حشاشین به نزاریان شام ارتباط دارد

بطحایی گفت: باید به نکته‌ای توجه شود؛ اگر توجه نکنیم، بقیه تحلیل‌ها فایده نخواهد داشت. چون بعضی می‌گفتند این سریال آمده تا ولایت فقیه یا مهدویت را بزند، اما سرحلقه این سریال این است که چرا مصر این دغدغه را داشت؟ چون نزاریان ارتباطی به مصر ندارد. نزار پس از اینکه از خلیفه نهم عزل می‌شود، مدت کوتاهی به اسکندریه مصر می‌رود و مدتی در آنجا می‌ماند. برای اینکه نشان دهد من حکومت دارم، سکه‌ای ضرب می‌کند که ظاهراً در موزه آقاخان تورنتو نگهداری می‌شود. مدت کوتاهی حکومت می‌کند و بعد لشکری می‌آید و او را می‌کشند؛ بنابراین این سریال به مصر مربوط نیست به لوئانته یا نزاریان شام ارتباط دارد و عمدۀ آن به ایران مرتبط است. مصر به خاطر مصرف داخلی و مخالفت با اسلام سیاسی و آمادگی جهان اسلام به این سریال پرداخت. بعید هم نیست در آینده به دیگر جریان‌ها و فرقه‌ها بپردازند و ما با اسلام سیاسی‌هراسی مواجه شویم. پنج قسمت اولش است که به اسلام سیاسی برخورده است.

مصر لیدر جریان فکری جهان اسلام است

وی با طرح این سؤال که در مصر چه اتفاقاتی افتاد، گفت: باید موج‌های تاریخی مصر را یک مرور کنیم و بعد ببینیم اسلام سنتی و سایر جریان‌های فکری چه واکنشی نسبت به این موج‌ها داشتند. از ۲۲۶ سال قبل در ۱۲۱۳ قمری یا ۱۷۹۸ میلادی که ناپلئون حمله می‌کند و می‌گویند توپ‌های ناپلئون مسلمانان را بیدار کرد، تقریباً ۶ موج مصر را فرا گرفت. مصر با بقیه کشور‌های عربی تفاوت دارد. کشور‌های عربی پول دارند، اما مصر پول ندارد. 

بحطایی ادامه داد: کتابی با نام «مصر از زاویه‌ای دیگر» از خانم جمیله کدیور منتشر شده است. سفرنامه ۳۰۰ صفحه‌ای جریانات فکری را در آن بازه زمانی خوب ریشه‌کاوی کرده است. مصر مهم است. شناخت مصر مهم است. این سرزمین، لیدر جریان فکری جهان اسلام است. از ۲۲۶ سال قبل تا الان جریان اول که تاکنون ادامه دارد، محمدعلی پاشا و طهطاوی بود. کتابی با عنوان «تخلیص الابریز فی تلخیص با‌ریز» نوشته شد. یعنی پاکسازیِ آب را بیاور تا چهره مشعشع پاریس را نشان دهیم. در این کتاب اولین واکنش‌هایی که اسلام نسبت به مدرنیته و حمله ناپلئون دارد و علت عقب ماندگی اسلام را خوب تحلیل کرده است. اینها نسل اول هستند که با سخت‌افزار‌های غرب مواجه می‌شوند که چرا غرب از جهت‌های مختلف جلوتر از ما است. این جریان شکست می‌خورد.

این پژوهشگر فرقه‌ها گفت: نسل دوم امثال سید جمال است که بیداری اسلامی را مشخص می‌کند و عبدُه که اسلام انقلابی و بیداری را مطرح می‌کنند. نسل سوم، با جنگ جهانی اول مواجه می‌شود که سعد زغلول است. در این دوران بریتانیا جدا می‌شود. 

روح فرهنگیِ حاکم بر مصر را تفکرات سکولار شکل می‌دهد

وی با اشاره به اینکه از کنار نسل چهارم و پنجم سه جریان شکل می‌گیرد، افزود: یکی پان عربیسم است به سردمداری جمال عبدالناصر. او ناسیولانیست دیکته‌ای و دیکتاتوری است. دوم، حسن البناء است که در همین دوران، شکل‌گیری اسرائیل را شاهدیم. پان‌عربیسم در مصر خودش را خوب نشان می‌دهد. در کنارش طه حسین است که نباید آن را متعلق به گذشته بدانیم. دقیق‌ترین بسته‌ای که درباره سکولاریزم و لیبرالیسم در مصر ارائه می‌شود، متعلق به اوست. در کتاب‌های «فی الأدب الجاهلی»، «فی التاریخ الجاهلی» و «مستقبل الثقافة فی مصر» اندیشه خود را می‌گوید. تکلیف خودش را مدرنیته مشخص می‌کند. به جهان اسلام نسخه می‌دهد که چه قسمت‌هایی از فرهنگ غرب را بگیریم. وزیر امروزین مصر می‌گوید روح فرهنگیِ حاکم بر مصر، طه حسین است.

بطحایی گفت: الان در مصر دوئلی بین اسلام سیاسی و اسلام سکولار است. تقریباً اسلام سنتی جمع شده است. تنها یکی از مشاوران احمد الطیب گفته بود سریال حشاشین به فرقه‌گرایی منتج می‌شود. اسلام سنتی در مصر اسلام کاملاً کنترل شده است. در هر صورت الأزهر واکنش مطلوبی ندارد. اما میدان‌دار در تمام این صحنه‌ها، خالد منتصر و عکاشه است. اینها افراد تأثیرگذاری هستند. پزشک خالد در خیلی از حوزه‌ها وارد شده و سکولاریزم است. او دو سفر به آلمان و هلند می‌رود. می‌گوید واکنش‌ها را نسبت به حشاشین می‌دانم. با مسلمانان هلند که صحبت کردم، از لحاظ لهجه انتقاد کردند،، اما از نظر جریانی می‌گویند، به نظر ما بهترین فیلمی است که توانسته اسلام سیاسی و تکفیری‌ها را منکوب کند.

وی با تصریح بر اینکه خوراک این فیلم کاملاً جریان‌شناسانه است و تاریخی نبینیم، در بیان راهکار گفت:، اما چکار کنیم؟ به ذهنم می‌آید اسلام سنتی و مراجع تقلید باید سکوت کنند، همچنان که خود اسماعیلی‌ها سکوت کردند. صحبت درباره نزاریان باید متولی داشته باشد. ایران جزو تاریخش است، اما درباره حشاشین که مقداری مسئله دارد، نمی‌تواند صحبت کند. باید امثال آقاخان صحبت کنند. ما انتظار داریم وارد صحنه شود. البته آقای داریوش محمدپور از مؤسسه اسماعیلیه واکنشی داشت.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • آینده بورس در چند پرده
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • کتاب عکس «نزدیک تر» حاصل سفر به ۵ قاره جهان است
  • سمنان چگونه پایتخت کتاب ایران شد؟
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟