Web Analytics Made Easy - Statcounter

خوانندگان "عصرایران" به یکدیگر کتاب معرفی می کنند. اگر شما هم کتابی خوانده اید و از آن خوش تان آمده، خواندنش را به دیگران هم پیشنهاد کنید.

خوانندگان عصر ایران به یکدیگر کتاب معرفی می کنند. اگر شما هم کتابی خوانده اید و دوست دارید خواندنش را به دیگران هم پیشنهاد کنید، از طریق فرمی که در این لینک است، اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*** لطفا اگر درباره کتاب های معرفی شده، نظری دارید، زیر همین پست برایمان بفرستید. (ولی معرفی کتاب را فقط از طریق این لینک باشد).

______________________________________________

نام کتاب: منحنی دوم

نام نویسنده/ مترجم: چارلز هَندی/ دکتر محمد صائبی

پیشنهاد دهنده: غزل بهتام ( تهران – دانشجو- لیسانس)

ناشر: نشر کتاب معنا

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

پروفسور چارلز هندی در پیشگفتار این کتاب می‌گوید:«گاهی حتی پرسش‌ها، بیش‌از پاسخ‌ها، مهم‌تر از آن هستند که به متخصصان واگذار شوند، به خصوص برای کسانی که معمولا به جای جنگل به درخت‌ها نگاه می‌کنند و درنتیجه دگرگونی‌های بزرگی را که برجسته و آشکارند نمی‌بینند.»

حقیقت این است که این دگرگونی‌ها، از تغییر نقش والدین، سرمایه‌داران و باقی افراد گرفته تا نقش‌های سازمانی، مدارس و دولت‌ها، آثاری قدرتمند بر جوامع خواهد گذاشت.

آگاهی از پیشنهاد‌های متواضعانه‌ٔ پروفسور چارلز هَندی برای آینده، هدیه‌ای است که می‌توانیم برای وفق دادن و همراه شدنمان با منحنی‌های دوم به خود و اطرافیانمان تقدیم کنیم.

ترجمه‌ی روان، ویراستاری عالی و چاپ باکیفیت نشر «کتاب معنا» سبب شده است در زمان مطالعه، فراموش کنیم نگارش کتاب در اصل به زبان فارسی نبوده است.

به امید آن که با مطالعه و تفکر، زمانه ما را جای نگذارد.

____________________________________________

نام کتاب: تاريخ تمدن و فرهنگ جهان

نام نویسنده/ مترجم: راس ئي . دان/ عبدالحسين آذرنگ

پیشنهاد دهنده: عباس پرتوي مقدم ( تهران- دکتری- پژوهشگر)

ناشر: طرح نو

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

كتابي است كه نگاهي جامع و نو به گذشتة بشر به ويژه تمدن ها و فرهنگ هاي جوامع مختلف در طول تاريخ دارد. اين كتاب به خوبي تعاملات فرهنگ ها و جوامع مختلف را در فراز و فرودهاي تاريخي مورد توجه قرار داده است. مؤلفان اين كتاب گذشته را فقط از زاويه ديد حاكمان بررسي نكرده اند بلكه به طور حقيقي به تاريج اجتماعي و زندگي روزمره زنان و مرداني كه در متن تاريخ حضور داشته اند، توجه خاصي دارند. يكي ديگر از نكات قوت اين كتاب توجه به مباحث و موضوع هاي جغرافيايي و زيست محيطي در گذشته است كه امروز كه بسيار اهميت دارد.

______________________________________________

نام کتاب: زندگی، جنگ و دیگر هیچ

نام نویسنده/ مترجم: اوریانا فالاچی/ لیلی گلستان

پیشنهاد دهنده: میثم شیخ الاسلام

ناشر:

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

زندگی، جنگ و دیگر هیچ”گزارشی از سفر اوریانا فالاچی به ویتنام و مکزیک است.

چاپ این کتاب بعد از جنگ ویتنام نه تنها برای فالاچی شهرتی جهانی به بار آورد که حتی باعث شد بسیاری از آنها که از جنگ ویتنام دفاع می‌کردند نیز از کرده خود پشیمان شوند.

این اثر را شاید بتوان یکی از مؤثرترین کتابهای ضد جنگ تاریخ دانست. کتابی که از دید بعضی شاید بهترین کتاب ضد جنگ تاریخ هم لقب بگیرد.

عکسی که بر روی جلد این کتاب است تصویری است واقعی از رییس پلیس ویتنام، “تصویر اعدام مردی شورشی” ، تصویری که توانست دنیا را تکان دهد و بسیاری معتقدند انتشار این عکس، شکست آمریکا در جنگ ویتنام را قطعی کرد، عکسی که بعدها موضوع کتاب فالاچی شد.

 _______________________________________

نام کتاب: سرخ سفید

نام نویسنده/ مترجم: مهدی یزدانی خرم

پیشنهاد دهنده: محسن دشتی ( قم- کارشناسی ارشد)

ناشر: چشمه

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

«سرخِ سفید» سومین رمانِ «مهدی یزدانی خُرّم» (1358) است. رمانی که از یک باشگاهِ ورزشی کوچک در خیابانِ شانزده آذرِ تهران سالِ 1391 آغاز می شود و می رود به دی ماه سالِ 1358. ده ها داستان و روایت در این تکه ی زمانی اتفاق می افتند که به نحوی باهم ارتباط پیدا می کنند. می گوید که چطور یک کشیش یونانیِ آزادی خواه در برفِ تهرانِ آن سال در هوای شهری نفس می کشد که مهاجمِ تیمِ بلاتکلیف شده ی تاجِ تهران مبهوت روزگار است و این که چرا جنازه ی نخست وزیرِ اعدام شده هنوز دفن نشده و در پزشکی قانونی باقی مانده و فروشنده ی کتاب های جلدسفیدْ عاشقِ یک متخصص زنانِ ممنوع الکار شده است… رمان استخوان های رضاخان را در جایی از تاریخ کشف می کند که مخاطب شگفت زده می شود، همان طور که یکی از بازماند گان دودمان صفوی در دفترِ مهدی بازرگان شاهد رقم خوردنِ تاریخ است. این میان مبارزه های پانزده گانه ی یک رزمی کارِ جوان است که دو زمان را به هم می دوزد. اویی که برای گرفتنِ کمربند مشکی ناچار می شود موضوعِ یک روز سرد و برفی شود در دی ماه سال 1358… و این تازه شروعِ احضارِ ارواحِ رهاشده بر آسمان است… روزی که با بخارِ یک خشک شویی شروع می شود و تند و بی وقفه پیش می رود…

__________________________________________

نام کتاب: ایران،جامعه کوتاه مدت و3مقاله دیگر

نام نویسنده/ مترجم: محمد علی همایون کاتوزیان/ عبداللاه کوثری

پیشنهاد دهنده: سمیرا پیلتن

ناشر:  نشر نی

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

چهار مقاله‏اى که در این کتاب مى‏خوانید هریک به‏نوعى مشکلات تاریخى توسعهٔ اقتصادى و سیاسى ایران را بررسى مى‏کند. فقدان امنیت براى مالکیت خصوصى و در نتیجه عدم انباشت سرمایه در دست بخش خصوصى، انحصار ثروت و قدرت اقتصادى در دست حکومت‏ها که خود به انحصار قدرت سیاسى مى‏انجامید و سرعت و شدت تحولات سیاسى و اجتماعى که جامعه را از چهارچوب قانونى باثبات که لازمهٔ رشد و توسعهٔ اقتصادى است محروم مى‏کرد، در دو مقاله اول بررسى مى‏شود. تلاش براى استقرار قانون و نظم قانونى که به انقلاب مشروطه انجامید و علل ناکامى‏ها و کمبودهاى این جنبش مضمون مقالهٔ سوم است و در مقالهٔ چهارم که به معنایى دنبالهٔ مقاله سوم است شرحى از زندگى و آثار ملک‏الشعراى بهار مى‏خوانیم که از کوشندگان راه مشروطه بود و انسانى فرهیخته و آزادى‏خواه و متجدد که مى‏کوشید در فضاى بسته و خطرخیز دیکتاتورى در عین وفادارماندن به آرمان‏هاى خود از تندروى‏هاى ویرانگر بپرهیزد و در محیطى که کمتر کسى هوادار اعتدال و خرد بود به اعتدالى خردمندانه برسد.

_______________________________________________

نام کتاب: بیوه کشی

نام نویسنده/ مترجم: یوسف علیخانی

پیشنهاد دهنده:

ناشر:  آموت

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

بیوه کشی نخستین رمان علیخانی است که با فاصله زمانی پنج سال پس از انتشار آخرین مجموعه داستان وی منتشر شده است. داستان این رمان به سنتی قدیمی در جامعه روستایی باز می گردد که مطابق با آن در صورت فوت همسر زن، او باید صبر کند تا برادر کوچکتر همسرش با وی ازدواج کند و امکان زندگی با کسی جز او را ندارد. «بیوه کشی» در چنین بستری با مرگ همسر زنی به نام «خوابیده خانم» در روستای میلک شروع می شود؛ همسری که شش برادر کوچکتر از خود دارد و گفته می شود که اژدر مار ساکن کوههای اطراف میلک باعث مرگ او شده است.

فضای داستانی این رمان همانند سه مجموعه داستان قبلی علیخانی در روستایی به نام میلک می گذرد که همنام زادگاه علیخانی است امانویسنده معتقد است میلک داستان های او با میلک واقعی تفاوت های زیادی دارد و شبیه همدیگر نیستند.

علیخانی نگارش بیوه کشی را از زمستان ۹۱ شروع و نوشتن آن را در زمستان سال گذشته به پایان رساند.

_________________________________________________

نام کتاب: جین ایر

نام نویسنده/ مترجم:  شارلوت برونته/ نوشین ابراهیمی

پیشنهاد دهنده:  مبینا ( تهران – دانشجو)

ناشر:  افق

چرا این کتاب را پیشنهاد می‌کنم:

شارلوت برونته رمان جین ایر را که ریشه در زندگی خودش داشت، در سی وسه سالگی منتشر کرد. این رمان از همان زمان یکی از معروف ترین و محبوب ترین آثار انگلیسی زبان شد.

از جین ایر نمایشنامه، اپرا و هفت فیلم سینمایی ساخته شده است.

شارلوت در سال 1855 در حالی که فقط 38سال داشت و تولد اولین فرزندش را انتظار می کشید، درگذشت.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: معرفی کتاب عصر کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف معمای هولدن کالفیلد: هویت‌جویی، انزواطلبی و صداقت‌گرایی

گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سلینجر در سال 1941 در ارتش ثبت نام کرد، اما پذیرفته نشد. با این همه با ورود ایالات متحده به جنگ جهانی دوم، سلینجر بیست و سه ساله به خدمت سربازی خوانده شد و در آوریل 1942 به ارتش پیوست. بیشتر داستان‌هایی که سلینجر در این دوران نوشته درباره جنگ و زندگی نظامی‌‍هاست.

مشت نمونه خروار این آثار، داستان کوتاه «مرگ یک آشخور»(1944) است که در آن دروغ‌های فیلم‌های جنگی هالیوود در آن زمان را به سخره می‌گیرد. سربازی به نام فیلی برنز به همسرش می‌گوید عیب فیلم‌های هالیوود این است که: «خوش تیپ‌هایی را می‌بینی که خیلی تروتمیز گلوله می‌خورند، بی‌آنکه یک خش روی صورت‌شان بیفتد. همیشه هم قبل از مردن به اندزه کافی وقت دارند تا برای معشوقه‌شان در وطن پیام عاشقانه‌ای چیزی بفرستند.»

بیلی ادامه می‌دهد که مرگ واقعی در جنگ چیزی است که برای یکی از سربازانش (همان «آشخوری» که داستان درباره اوست) اتفاق افتاد، مرگ دردناک و وحشتناک «مرگ در تنهایی مطلق، بی‌آنکه فرصتی باشد تا برای زنی یا هر کس دیگری پیامی فرستاده شود.» هرچند در «ناطور دشت» به این صراحت از مرگ و جنگ صحبت نمی‌شود اما مضامینی در همین ردیف در رمان مشهود است. درست مثل هولدن رویکرد هالیوود در تحریف تجربه‌های واقعی را به سخره می‌گیرد.

وقتی موریس (آسانسورچی) او را با مشت می‌زند، راهکار هولدن برای مقابله با این وضع درآوردن ادای بازیگران سینماست و وانمود می‌کند که انگار گلوله خورده است؛ «شروع کردم وانمود کردن به این که گلوله خوره به شکمم...».

برخی از منتقدان تجربیات سلینجر در جنگ جهانی دوم را به اندوه غیرقابل بیان هولدن در از دست دادن برادرش، الی، نسبت می‌دهند. در نتیجه در نظر گرفتن این رمان بسان یک «داستان ترما» فهم و درک جدیدی از بحران هولدن به دست می‌دهد. رامونا محمدی (کارشناس ادبی) در یادداشتی اختصاصی تلاش کرده است با تمرکز بر شخصیت‌های اصلی رمان «ناطور درشت» به واکاوی این زخم‌ها بپردازد و ساختار و معانی پنهان و دلالت‌های اثر را بررسی کند. 

«ناطور دشت» اضطراب و جستجوگری و پویایی نوجوانی را در دنیایی بیگانه و مملو از ریا و دروغ به نمایش می‌گذارد و خوانندگان را مجذوب خود می‌کند

محمدی با اشاره به اینکه «ناطوردشت» اثر جی دی سالینجر شاهکاری ادبی است می‌نویسد: این رمان اضطراب و جستجوگری و پویایی نوجوانی را در دنیایی بیگانه و مملو از ریا و دروغ به نمایش می‌گذارد و خوانندگان را مجذوب خود می‌کند. این اثر جاودانه، سفر هولدن کالفیلد نوجوانی سرخورده را دنبال می‌کند که در تلاش است پیچیدگی‌های دوران نوجوانی و انتظارات اجتماعی را پشت سر بگذارد.

در قلب رمان هولدن کالفیلد یک ضدقهرمان با شخصیتی پیچیده و عمیقاً آشفته قرار دارد که خوانندگان در سطح عمیقی با او همذات پنداری می‌کنند. سلینجر از طریق روایت اول شخص هولدن، آشفتگی درونی و احساسات متضاد دوران نوجوانی را به طرز ماهرانه‌ای به تصویر می‌کشد و پرتره‌ای زنده از نوجوانی را ترسیم می‌کند که با احساس انزوا، سرخوردگی و احساس عمیق بیگانگی از دنیای بزرگسالان دست و پنجه نرم می‌کند.

شخصیت هولدن هم ملموس و هم معمایی است و خواننده را در حالی که به سفری برای خودیابی و درون نگری می‌کشاند در دنیای او غرق می‌کند. دیدگاه‌ها و مشاهدات صریح او بینشی تکان دهنده از چالش‌های است که نوجوانان با آن مواجه هستند.

یکی از برجسته‌ترین جنبه‌های «ناطوردشت»، به تصویر کشیدن ماهرانه سلینجر از تضاد درونی هولدن و سرخوردگی‌اش از سطحی‌نگری و ساختگی بودن دنیای بزرگسالان است. سلینجر از طریق برخورد‌های هولدن با شخصیت‌ها و موقعیت‌های مختلف، مضامین هویت، بیگانگی و جستجوی معنا را در دنیایی که اغلب مصنوعی و غیرصادقانه به نظر می‌رسد، بررسی می‌کند.

ناطوردشت اشتیاق انسان را برای ارتباط گرفتن، درک شدن و مورد پذیرش قرار گرفتن در جهانی که اغلب افراد بی تفاوت و بی توجه به نظر می‌رسند بررسی می‌کند

سبک روایی رمان یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته آن است، زیرا سلینجر به طرز قابل تأملی صدای متمایز هولدن و بازتاب‌های جریان آگاهی ذهنی‌اش را به تصویر می‌کشد. این تکنیک روایی به خوانندگان اجازه می‌دهد تا خود را در ذهن هولدن بیابد و افکار، احساسات و مبارزات او را به شیوه‌ای عمیقا شخصی و صمیمانه تجربه کند.

سفر هولدن او را به یک سری دیدار‌ها و تجربیاتی می‌کشاند که درک او از زندگی و طبیعت انسانی را به چالش می‌کشد. از تعامل او با همسالانش گرفته تا فرار او در نیویورک، هر بخشی لایه‌های جدیدی از شخصیت هولدن را آشکار می‌کند و پیچیدگی‌های دوران نوجوانی و جستجوی وی را برای اصالت روشن می‌کند.

سلینجر در طول رمان، تصویری غنی از مضامین طراحی می‌کند که برای خوانندگان در همه سنین خواندنی است. ناطوردشت اشتیاق انسان را برای ارتباط گرفتن، درک شدن و مورد پذیرش قرار گرفتن در جهانی که اغلب افراد بی تفاوت و بی توجه به نظر می‌رسند بررسی می‌کند. یکی از ماندگارترین مضامین این اثر میل پروتاگونیست برای محافظت از معصومیت و حفظ خلوص دوران کودکی در دنیایی است که به فساد و ریاکاری آلوده شده است. افق دید ناطوردشت و اشتیاق هولدن برای محافظت از دنیای کودکی در برابر واقعیت‌های خشن بزرگسالی، به عنوان نماد قدرتمندی از اشتیاق او برای اصالت و صداقت در دنیایی پر از فریب است.

در حالی که هولدن با شیاطین ذهنی خود دست و پنجه نرم می‌کند و تلاش می‌کند تا دنیای اطراف خود را درک کند، خوانندگان به کاوشی عمیقاً پویا و تفکر برانگیز در مورد ماهیت انسان، هویت خود و جستجوی معنا در دنیایی که اغلب احساس می‌شود مملو از هرج و مرج است کشیده می‌شوند.

امروزه ندای ناطوردشت دهه‌ها پس از انتشار خود، همچنان در میان خوانندگان طنین انداز می‌شود و احساس مراقبه‌ای بی انتها در مورد پیچیدگی‌های دوران نوجوانی و جستجوی پایدار برای اصالت در دنیایی است که اغلب به نظر می‌رسد خالی از صداقت و حقیقت است. داستان‌سرایی استادانه سلینجر و کاوش عمیق در طبیعت انسان، خواندن این کتاب را برای هر کسی که به دنبال یک تجربه ادبی عمیق و درون‌نگر است، سودمند می‌سازد.

در پایان، «ناطوردشت» یک کلاسیک ادبی است که آزمون زمان را با موفقیت سپری کرده و خوانندگان را به کاوشی تأمل‌برانگیز درباره اضطراب نوجوانی، خود-بیگانگی و تلاش برای یافتن جایگاه در دنیایی مملو از دروغگویی هدایت می‌کند. نثر خاطره‌انگیز، شخصیت‌های جذاب و مضامین همیشگی سلینجر در ترکیب با هم در جاودانگی این اثر نقش کلیدی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/ «بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • دیدن «مست عشق» را به دیگران پیشنهاد کنید / از کار با «حسن فتحی» لذت بردم
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • هشدار چین به آمریکا: بدنام‌کردن دیگران، راه‌حل بحران اوکراین نیست
  • سروده‌ای که رهبر انقلاب در آستانه عملیات وعده صادق خواندند
  • آب‌های کردستان، به کام دیگران
  • چاپ یک‌رمان پلیسی دیگر از فردریک دار/«آموزش آدمکشی» در بازار نشر
  • کشف معمای هولدن کالفیلد: هویت‌جویی، انزواطلبی و صداقت‌گرایی