Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:16:17 GMT

سفر روحانی

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۸۳۹۳

سفر روحانی

تهران - ایرنا - سفر سه روزه رییس جمهوری اسلامی ایران به عراق جدا از دستاوردهای اقتصادی و سیاسی، سفری «معنوی و روحانی» بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مردم ایران و عراق از لحاظ تمدنی، فرهنگی و تاریخی دو ملتی هستند که در طول قرن‌ها در کنار هم بوده و همیشه روابط بسیار خوب و برادرانه با هم داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از آرزوهای همیشگی مردم ایران و عراق، تشرف و زیارت بارگاه مقدس امامان شیعه (ع) است؛ هر دو ملت با عشق به خاندان پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) هر سال در میان آرزوها - چه برای خود و چه برای دیگران - ، سفر به مشهد، قم و شیراز در ایران و کربلا، نجف، سامراء و کاظمین در عراق برای یکدیگر طلب و آرزو می کنند.
نیت و مقاصدی که منجر می شود سالانه بین هفت تا هشت میلیون زائر و مسافر بین دو کشور همسایه در قلب منطقه خلیج فارس و غرب آسیا بین مرزهای دو کشور تردد کنند و همچنین در اوج یک رویداد کم نظیر در پیاده روی اربعین هر سال جمعیتی بیش از 20 میلیون نفر از عاشقان امام سوم شیعیان در کربلا راهی این سرزمین کند که سهم ایرانیان بیش از 2 میلیون زائر در هر سال است.
اهمیت عراق جدا از همسایگی و قرابت فرهنگی و تمدنی و جایگاه «اولین مرکز صادراتی ایران در دنیا»، به دلیل شرایط کنونی به عنوانی کشوری که از دوران بحران جنگ و تروریسم عبور کرده است و نزدیکی و اخوت هر دو ملت در تمام دوران سختی، منجر شد حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری دوشنبه گذشته برای نخستین بار در طول 6 سال ریاست جمهوری خود، عازم عراق شود.
این سفر اگر چه بر اساس دعوت رسمی از سوی مقامات عالیرتبه عراق و در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی از ایران انجام شد، اما تمهیدات، مقدمات و تدارکات برای انجام آن و دستیابی به نتایج توافقات و مذاکرات و رفت و آمد رسمی میان مسئولان هر دوکشور از یک سال پیش آغاز شده بود.
به هر صورت تقدیر این شد که سفر رییس جمهوری با ماه مبارک رجب مصادف شود و تشرف وی به حرم های مقدس و زیارت مضجع شریف امامان(ع) در شهرهای کاظمین، کربلا و نجف، این سفر سه روزه تاریخی را معنوی و روحانی کرد.
دکتر روحانی پیش از ترک تهران در جمع خبرنگاران گفت: بسیاری از کشورهای غربی روابط و علاقه معنوی میان دو ملت ایران و عراق را درک نمی کنند، روابطی که ریشه تمدنی، فرهنگی و تاریخی داشته، همیشه بسیار خوب و برادرانه بوده و باعث شده است ایرانی ها و عراقی ها در طول قرن‌ها و حتی هزاران سال در کنار هم زندگی کنند.
رییس جمهوری تصریح کرد: یکی از آرزوهای مردم عراق همیشه، تشرف به مشهد الرضا و زیارت امام هشتم(ع) است و مردم ایران نیز همیشه آرزوی رفتن به عتبات عالیات در شهرهای کربلای معلی، نجف و کاظمین و سامراست؛ بخاطر همین عشق و علاقه است که دو ملت به هم نزدیک‌ هستند و می‌بینیم روابط دو ملت یک روابط نمونه است و مردم منطقه هم وفا و برادری ایران ها را هرگز از یاد نمی برند و فراموش نمی کنند.
روحانی در آغاز سفر و پس از ورود به بغداد با حضور در کاظمین، به زیارت حرم مطهر و نورانی حضرت امام موسی کاظم(ع) و حضرت امام محمدتقی(ع) مشرف شد و پس از زیارت مضجع شریف باب الحوائج، موسی ابن جعفر و جوادالائمه (ع) و اقامه نماز در این بارگاه نورانی در فضایی معنوی زیارتنامه ائمه معصومین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد.
وقتی مرحله اول استقبال رسمی از رییس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه وی توسط برهم صالح رییس جمهوری عراق در کاخ قصر السلام بغداد انجام شد، بلافاصله حضور روحانی در بغداد در صدر اخبار ایران و جهان قرار گرفت.
عصر همان روز دومین مراسم استقبال رسمی در کاخ نخست وزیری عراق انجام شد و مذاکرات رسمی با عادل عبدالمهدی نخست وزیر این کشور و ملاقات هیات های عالیرتبه دو کشور آغاز و در چهارچوب مذاکرات و دیدارها و در حضور روحانی و عبدالمهدی، پنج سند همکاری بین مقامات امضا و تبادل شد.
دیدارهای کاری و سخنرانی های رییس جمهوری تا غروب سه شنبه در بغداد به طور کلی با محوریت مسائل سیاسی و اقتصادی و دستاوردهای آن نیز نتیجه مذاکرات فنی و توافقاتی بود که طی چند ماهه گذشته دولتمردان و مدیران ارشد هر دو کشور در رفت و آمدهای خود بررسی و رایزنی می کردند و دکتر روحانی پس از توافقات و صدور بیانیه در بغداد، راهی کربلای معلی شد.
نام کربلا که در میان باشد، حتی اگر سفر سیاسی و در سطح عالی هم برگزار شود، فضای سفر تغییر می کند؛ کربلا سرزمینی است که ایرانیان با دل به استجابت می روند و طلبیده می شوند؛ رییس جمهوری پیش از غروب عصر سه شنبه به منظور زیارت عتبات مقدسه و حرمین شریفین امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) وارد کربلای معلی شد.
وی در بدو ورود به کربلا به زیارت حرم‌های مطهر و نورانی سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) و باب الحوائج اباالفضل العباس(ع) مشرف شد و پس از زیارت و اقامه نماز در این دو بارگاه نورانی در فضایی معنوی زیارتنامه ائمه معصومین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد.
روحانی در کربلا با نخبگان، عشایر و رهبران مذهبی عراق دیدار کرد؛ در آن دیدار فضای معنوی و اخوت حاکم بود.
رییس جمهوری پیوند دو ملت ایران و عراق را بسیار مستحکم خواند و تاکید کرد: اینکه میلیون ها ایرانی در طول سال به عراق و بویژه کربلا و نجف سفر می کنند و میلیون ها عراقی نیز برای زیارت، عازم ایران می شوند، نشان می دهد که دو ملت از لحاظ فرهنگی و اعتقادی کاملا با هم متحدند و هیچ قدرتی نمی تواند این امت واحده را از هم جدا کند.
«زیارت مزار امام حسین (ع) و اصحابش بویژه ابوالفضل العباس(ع) ، به عنوان یک آرزوی دیرین برای همه شیعیان و بویژه ایرانیان است؛ برای ما صوت آزادی و استشمام بوی آزادی بیش از هر کجای دنیا در سرزمین کربلا است، ما این سرزمین را سرزمین جهاد ، شهادت ، ایثار و وفا می دانیم که قمر بنی هاشم مظهر وفا و ایثار و فداکاری بود.»
حسی که رییس جمهوری در بیان این جملات داشت همان احساس همیشگی مردم ایران زمین در طول سال ها ارادت به خاندان امامت(ع) است؛ حسی که اگر تجربه کرده باشیم موید همین جملات دکتر روحانی است «جاذبه بزرگی که در حرم امام حسین(ع) و قمر بنی هاشم(ع) وجود دارد میلیون ها عاشق را از سراسر جهان به کربلا جذب می کند و در طول تاریخ کربلا پرچم به اهتزاز در آمده برای آزادی انسان ها و مبارزه با ظلم است»
احساسی که تجلی آن در روزهای منتهی به اربعین حسینی هر سال، میان دریای مردم موج می زند باعث می شود که « مردم عراق و بویژه کربلا، میزبانی بسیار صمیمانه ای در ایام اربعین حسینی از زائران دارند» و رییس جمهوری به نمایندگی از ملت ایران از این میزبانی قدردانی کرد.
روز آخر سفر رییس جمهوری در نجف گذشت؛ وی چهارشنبه پیش از ظهر سومین روز سفر خود به عراق، وارد نجف اشرف شد و در بدو ورود به این شهر مقدس با حضور در حرم امیرالمومنین (ع)، مرقد مطهر و نورانی آن امام معصوم را زیارت و پس از اقامه نماز در این بارگاه نورانی، در فضایی معنوی زیارتنامه امیرالمومنین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی همچنین با حضور در صحن و شبستان حضرت زهرا(س) و بازدید از آن در جریان روند اقدامات انجام شده توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در مسیر اجرای طرح‌های توسعه حرم های مطهر ائمه معصومین(ع) در عراق قرار گرفت.
روحانی همچنین در نجف اشرف با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی سیدعلی سیستانی در نجف اشرف، با این مرجع عالیقدر شیعیان دیدار و گفت وگو کرد.
دیدار و گفت و گو با آیات عظام و مراجع تقلید «محمد اسحاق فیاض» ، «بشیر نجفی» و «محمدسعید حکیم» از دیگر ابعاد معنوی و روحانی سفر رییس جمهوری به عراق بود.
آیت الله العظمی بشیر نجفی در دیدار دکتر روحانی با بیان این که تشکیل حکومت اسلامی واقعی در ایران توفیقی بزرگ در دنیا است، اظهارداشت: واقعا حرکت جمهوری اسلامی ایران برای مسلمین حقیقی بویژه شیعیان جهان باعث افتخار است.
وی در دیدار با رییس جمهوری، ایران را صدای شیعه و مسلمانان واقعی عنوان کرد و توفیق مسوولان جمهوری اسلامی ایران برای افزایش عزت اسلام را در دنیا را از خداوند درخواست کرد.
آیت الله فیاض نیز اساس دولت ایران دولت امیرالمومنین (ع) دانست و تصریح کرد: «همه شیعیان بقای این دولت را می خواهند و آماده اند که خود را برای آن فدا کنند و جمهوری اسلامی ایران پرچمدار حکومت شیعه است و چشم همه شیعیان جهان به ایران است.»
آیت الله محمدسعید حکیم هم با آرزوی توفیق برای رییس جمهوری و همه مقامات ایرانی تاکید کرد که « مسوولان ایران و عراق باید بواسطه دیدگاه‌های مشترک در زمینه‌های گوناگون، در راستای مصلحت دو ملت تصمیم گیری و برنامه ریزی کنند.»
رییس جمهوری همچنین در نجف اشرف از مجموعه تاریخی- فرهنگی بیت تاریخی امام خمینی(ره) در نجف که یادآور خاطرات روزهای زندگی پر مشقت امام راحل در دوران تبعید ایشان به این شهر است، بازدید و سید علی خمینی دیدار و گفت و گو کرد.
روحانی با حضور در اتاق مطالعه امام خمینی(ره) دفتر یادبود مجموعه فرهنگی-تاریخی بیت ایشان در نجف اشرف را امضا کرد و از روزهای حضور خدر در نجف که به اواسط دهه 40 می رسید، سخن گفت.
روحانی در یادداشت خود در دفتر یادبود بیت امام (ره)در نجف نوشت: «تشرف به بیت امام راحل برایم یادآور خاطرات سال 1346 است که در نجف مشرف بودم؛ مهاجرت، ساده زیستی، علم و عرفان امام در کنار مردم شناسی و جهان بینی دقیق، توانست بزرگ ترین انقلاب قرن را به ثمر برساند.»
آخرین مکانی که رییس جمهوری پیش از بازگشت به ایران بازدید کرد، مسجد کوفه و زیارت حرم های مطهر واقع در این مسجد بود؛ وی شامگاه چهارشنبه در مسجد کوفه به محل ضربت خوردن امیرالمومنین علی(ع)، حرم مطهر حضرت مسلم ابن عقیل(ع) و هانی ابن عروه(ع) مشرف شد و پس از آن عازم تهران شد.
سفر به عراق ابعاد و دستاوردهای سیاسی و اقتصادی داشت؛ از رایگان شدن روادید مسافران و تجار و بازرگانان و گردشگران دو کشور، تا «تعهد به اجرای پیمان 1975 و لایروبی سریع رودخانه مرزی» از برجسته ترین رهاوردهای سفر روحانی بود که به قول محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که همراه رییس جمهوری به عراق رفته بود و در حساب توییتری خود نوشت: «امروز رهبران دو کشور اعلامیه تاریخی مشترکی صادر کردند که یکی دیگر از بقایای جنگ صدام (بر ضد مردم ایران) را از میان برداشت.»
حل مسائل مرزی ایران و عراق، تاکید و احیای معاهده 1975 (الجزایر) و لایروبی اروند رود (شط العرب) برای دو کشور و به ویژه منطقه جنوب ایران و از طرفی با وجود سفر سالیانه بیش از 3 میلیون عراقی به ایران و بیش از دو میلیون نفر گردشگر و زائر به عراق، توسعه گردشگری از نظر اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است، که رایگان شدن روادید سفر به دو کشور، می تواند در توسعه گردشگری و افزایش تعداد مسافران و زائران و کاهش اتکای اقتصاد به نفت موثر باشد .
توافق در زمینه همکاری در حوزه انرژی، برق و نفت و گاز ،کاهش تعرفه های تجاری و حتی حذف تعرفه برخی اقلام و همچنین احداث شهرک های صنعتی در مرزهای دو کشور ، تسهیل صدور روادید تجاری فعالان اقتصادی در چهارچوب امضای 5 سند و توافقنامه همکاری، در ششمین سال کاری دولت تدبیر و امید و نخستین سفر رییس جمهوری در این دوران، خیر و برکاتی است که حاصل این «سفر روحانی» است که خداوند نصیب دو ملت کرد.
سیام**3070**1336

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ريس جمهوري گزارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۸۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در دیدار با معاون پژوهش و تحول علمی وزیر علوم عراق که در محل دفتر رییس دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مشترکات فرهنگی، اجتماعی و عقیدتی بین مردم ایران و عراق موجب شده است که ما فارغ از مرزهای جغرافیایی ایران و عراق، این دو کشور را به عنوان یک امت مشترک و ملت واحد تلقی کنیم و پیشرفت‌های عراق را پیشرفت‌های خود می‌دانیم. سیاست جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاری علمی با کشورهای همسایه بویژه کشور عراق است و کشور دوست و برادر عراق را اولویت اول دانشگاه تهران در توسعه تعاملات علمی و دانشگاهی می‌دانیم.

مقیمی از ترسیم نقشه راه تعاملات علمی بین‌المللی در دوره جاری مدیریتی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در این نقشه راه، اولویت اصلی ما به کشورهای منطقه اختصاص پیدا کرده است. همچنین ساختاری را برای ایجاد شعبه‌های دانشگاه تهران در خارج از مرزهای جغرافیایی ترسیم کرده و سه خوشه اصلی شعب شامل شعبه‌های مربوط به حوزه کشورهای خاورمیانه و آفریقا، خوشه کشورهای حوزه اوراسیا و خوشه شبه قاره هند را به تصویب هیأت امنای دانشگاه تهران رسانده‌ایم.

وی از افتتاح شعبه دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در آفریقای جنوبی همزمان با سفر آتی رییس‌جمهور کشورمان به این کشور خبر داد و گفت: شعبه دانشگاه تهران در کشور گرجستان راه‌اندازی شده و پذیرش دانشجو در این شعبه آغاز شده است و شروع به کار این شعبه دانشگاه تهران را به زودی شاهد خواهیم بود. در دوبی نیز شعبه دانشگاه تهران در حال شکل‌گیری است و بر اساس مذاکرات با مقامات هندوستان، به زودی شعبه دانشگاه تهران در دهلی نو تأسیس خواهد شد.

رییس دانشگاه تهران با اعلام اینکه اولین اقدام دانشگاه تهران در ۲.۵ سال اخیر تلاش برای ایجاد شعبه دانشگاه در کشور دوست و برادر عراق بوده است، به همکاری‌ها و مراودات گسترده دانشگاه تهران با دانشگاه‌های عراق و امضا و مبادله تفاهم‌نامه‌هایی با این دانشگاه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: با وجود همه این تعاملات، هدفگذاری اصلی دانشگاه تهران در عراق ناظر بر راه‌اندازی شعبه دانشگاه در شهر نجف اشرف و گسترش شعب در دیگر شهرهای عراق است. رویکردمان در خصوص شعبه عراق با شعب سایر کشورها کاملاً متفاوت است و هدفمان این است که رشته‌های مورد نیاز دولت و مردم عزیز عراق در این شعبه راه‌اندازی شوند.

رییس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران، با اشاره به اینکه دانشگاه‌های برتر ایران منتظر هستند تا بر اساس نتیجه راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف نسبت به گسترش فعالیت‌های خود در عراق جدی‌تر عمل کنند، سرعت‌بخشی برای صدور مجوزهای لازم در خصوص راه‌اندازی این شعبه دانشگاهی را مورد تاکید قرار داد و گفت: راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در عراق فصل جدیدی در روابط علمی و دانشگاهی دو کشور ایجاد می‌کند. تفاهم‌نامه‌ای حقوقی به منظور تأمین فضای فیزیکی و برخی دیگر از خدمات مورد نیاز برای شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف، با یک سرمایه‌گذار عراقی منعقد کرده‌ایم که بر این اساس ساختمان مناسبی نیز برای شعبه عراق اختصاص پیدا کرده و استانداردهای مدنظر وزارت علوم عراق در آن اعمال می‌شود.

مؤسس و رییس کرسی کارآفرینی یونسکو در آسیا و اقیانوسیه، از آمادگی این کرسی و دانشگاه تهران به منظور توسعه فعالیت‌ها در حوزه‌های کارآفرینی، مهارت‌ورزی دانشجویان، اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های دانشگاه تهران با دانشگاه‌های کشور عراق و استقرار شعبه شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در عراق با محوریت شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف خبر داد و از معاون وزیر علوم عراق خواست تا تعدادی از اساتید برجسته و تراز اول دانشگاه‌های عراق را برای عضویت هیأت علمی وابسته دانشگاه تهران در شعبه نجف اشرف معرفی نماید تا پس از بررسی پرونده علمی آنها، در دستور کار هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشگاه تهران قرار گیرد.

الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ دانشجو از کشور عراق در حال تحصیل در دانشگاه تهران هستند که بیش از ۸۰ درصد آنها در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، تمرکز دانشگاه تهران در توسعه روابط با عراق را ناظر بر راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف دانست و افزود: بر اساس رشته‌هایی که در شعبه عراق راه‌اندازی می‌شوند و با توجه به اینکه اساتید در این شعبه به دو زبان عربی و انگلیسی تدریس خواهند کرد، در حال شناسایی و انتخاب اساتید دانشگاه تهران برای تدریس در شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف هستیم.

یحیی بوذری‌نژاد، مسئول راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در عراق نیز از رشته‌های گروه‌های مدیریت، حقوق نفت و گاز، زیست‌شناسی، بیوتکنولوژی، مهندسی کامپیوتر، علوم سیاسی و غیره به عنوان رشته‌های اولویت‌دار برای راه‌اندازی در شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف نام برد و با ابراز امیدواری نسبت به انجام اولین دوره پذیرش دانشجو در این شعبه برای سال تحصیلی آینده، بیان داشت: در این شعبه علاوه بر بهره‌گیری از ظرفیت استادان دانشگاه تهران، از همکاری استادان تراز اول دانشگاه‌های عراق نیز استفاده خواهیم کرد.

لبنا خمیس مهدی، معاون پژوهش و تحول علمی وزارت علوم عراق نیز با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه تهران، از معاونت پژوهش و تحول علمی وزارت علوم عراق به عنوان یک نهاد راهبردی و به مثابه ستون فقرات این وزارتخانه با ماموریت‌هایی نظیر مسئولیت تمام امور مربوط به دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های عراق، رتبه‌بندی مجلات علمی عراقی، رصد وضعیت دانشگاه‌های عراق در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی، رصد مقالات و آثار علمی دانشگاه‌های عراق، بررسی توافق‌نامه‌های بین دانشگاه‌های عراق با دانشگاه‌های دیگر کشورها، بازنگری و بروز رسانی سرفصل‌های دروس دانشگاهی و غیره نام برد.

معاون وزیر علوم عراق همچنین با استقبال از تأسیس شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف، بیان داشت: پرونده ایجاد این شعبه را پس از مطالعه دقیق، به بخش مربوطه در وزارت علوم عراق ارجاع داده‌ایم. تأسیس شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف یک اولویت برای ما محسوب می‌شود و شخص وزیر علوم عراق کاملاً در جریان تأسیس این شعبه قرار دارد. بنابراین با تسریع در بررسی پرونده، امیدواریم به زودی شاهد نهایی شدن تأسیس این شعبه دانشگاهی در عراق باشیم.

دکتر سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در بخش دیگر این نشست، با اشاره به حضور دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها دانشگاه‌های ایرانی حاضر در میان ۱۰ دانشگاه برتر خاورمیانه بر اساس آخرین رتبه‌بندی بین‌المللی سایمگو، خاطرنشان کرد: دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تفاهمی دارند که فعالیت‌های بین‌المللی مشترکی را رقم زنند.

وی از برگزاری جشن یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه‌گذاری سنت آموزش عالی در جهان در خرداد ماه از سوی دانشگاه تهران خبر داد و بیان داشت: هر چند ۹۰ سال از قدمت ساختمان‌ها و مکان فعلی دانشگاه تهران وجود دارد می‌گذرد، اما سیر تکامل دانشگاه تهران بیانگر این است که قدمت دانشگاه تهران بسیار فراتر از ۹۰ سال است. یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور را با قدمت ۱۷۵۰ سال به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در ایران معرفی کرده است و شورای عالی انقلاب فرهنگی در فروردین ماه ۱۴۰۳ مصوب کرد که دانشگاه تهران میراث‌دار این قدمت آموزش عالی در ایران است.

رییس ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران با دعوت از هیأت عراقی و رؤسای دانشگاه‌های برتر عراق برای حضور در آئین افتتاح این بزرگداشت که خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رییس‌جمهور کشورمان، مأموریت ویژه‌ای را برای فعالیت‌های ارتقای نقش دانشگاه در تمدن‌سازی برعهده دانشگاه تهران قرار داده است، افزود: دانشگاه تهران در طول سال‌های فعالیت خود ۷۰۰ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های معتبر دنیا منعقد کرده است و ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳ مراسم باشکوهی با حضور رؤسای دانشگاه‌های مهم دنیا و شخصیت‌های بین‌المللی در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران دارای نزدیک به ۵۰ هزار دانشجو، ۲۲۰۰ عضو هیأت علمی دائم و ۴ هزار عضو هیأت علمی پاره وقت است، گفت: اکثر اساتید دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل بهترین دانشگاه‌های دنیا هستند و بیش از ۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در دانشگاه‌های کشورهای اروپایی در حال گذراندن فرصت مطالعاتی یا تدریس فصلی در دانشگاه‌های معتبرآمریکا و کانادا هستند. بنابراین دانشگاه تهران بخاطر قدمت و پایداری خود و با اتکا به اعضای هیأت علمی توانمند توانسته است در دنیا بدرخشد و دانشگاه‌های غربی نیازمند ظرفیت‌های علمی و توان اساتید ما هستند.

در پایان این دیدار، هدایایی به رسم یادبود از سوی رییس دانشگاه تهران به دکتر لبنا خمیس مهدی معاون پژوهش و تحول علمی عراق و هیأت همراه ایشان متشکل از مدیران کل و رؤسای ادارات این معاونت تقدیم شد.

کد خبر 6096971

دیگر خبرها

  • دیدار رییس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب
  • «بارزانی» با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی
  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • سفر مهم بارزانی به تهران پس از ۳سال | جزئیات دیدارهای رییس اقلیم کردستان
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران