Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ به مناسبت چهلمین روز درگذشت محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و یار صدیق امام و رهبری به ابعاد اخلاقی، علمی و مبارزاتی مرحوم حبیبی اشاره و تصریح کرد: نبی حبیبی، متولد ورامین و جامعه‌شناس بود. در زمینه مسائل اسلامی و دینی نیز مطالعات خوب و انس زیادی با قرآن داشت و مطالعات ویژه‌ای در حوزه اسلام انجام می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به لحاظ سیاسی نیز وی از دوران دانشجویی که قیام 15 خرداد 42 شروع شد؛ علاقه‌مند به مبارزه و همراهی با امام خمینی(ره) بود و این مبارزه را در دوران دانشجویی در مسجد آیت‌الله کاشانی تهران دنبال کرد و ارتباطات خوبی با مرحوم آیت‌الله مهدوی‌ کنی قبل از انقلاب داشت.

ترقی افزود: پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی بر حسب آشنایی‌هایی که با بعضی مسئولین داشت، فعالیت اجرایی خود را از معاونت سیاسی استانداری کرمان شروع کرد و بعدها با توجه به شناختی که آیت‌الله مهدوی‌کنی ـنخست‌وزیر وقت ـ از نبی حبیبی داشت؛ او را به استانداری فارس منصوب کرد. مجدداً به‌‌خاطر مسئولیت‌پذیری و مدیریت شایسته‌ای که داشت، به استانداری خراسان بزرگ منصوب شد.

عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامی گفت: مرحوم حبیبی پس از مأموریت در استانداری خراسان بزرگ با آیت‌الله طبسی، شهید هاشمی‌نژاد و مقام معظم رهبری آشنایی بیشتری پیدا کرد و از این رو مجدداً به استانداری تهران منتقل شد و با توجه به حسن مدیریت و لیاقتی که داشت به سِمت شهرداری تهران منصوب شد؛ مکانیزه کردن حمل زباله، مسئله مترو و شکل‌گیری کارِ مترو از زمان مدیریت او شروع شد و خدمات ارزشمندی در نظم و نسق دادن به شهرداری و تأمین منابع مالی داشت.

وی افزود: بعدها به وزارت بازرگانی رفت و همکاری خوبی با عسگر اولادی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین داشت. نهایتاً به معاونت بنیاد مستضعفان و قائم مقامی در امور جانبازان منتقل شد و در همین عرصه به فعالیت اجرایی خود پایان داد و وارد فعالیت سیاسی حزبی شد.

ترقی با بیان اینکه مرحوم حبیبی دبیری حزب مؤتلفه اسلامی را به عهده گرفتند و بعد از  مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی، مسئولیت  دبیر کلی حزب مؤتلفه اسلامی را به عهده گرفت و فعالیت سیاسی او در این دوران روی چند محور متمرکز می‌شد؛ تقویت تحزب در جامعه اسلامی، ایجاد وحدت و انسجام بین نیروهای انقلابی و حزبی، برنامه‌ای کردن فعالیت حزب و متکی کردن حزب به سیستم و خارج کردن آن از قائم‌به فرد و افراد بودن. حبیبی در مسیر تقویت تحزب سعی می‌کرد با تعاملات گسترده با احزاب رقیب  و حتی مخالف، فضای سیاسی و رقابتی کشور را به جوی سالم بکشاند و نگذارد که کشور به رقابت‌های حذفی کشیده و آلوده شود.

مسئول سياسی حزب مؤتلفه اسلامی افزود: حبیبی با برگزاری اجلاس حمایت از فلسطین با کارهای لجستیکی مؤتلفه و حضور همه احزاب حتی اصلاح‌طلب و دادن مدیریت برنامه به محشتمی از جناح مقابل اثبات کرد که در مسئولیت‌های کلان کشوری نیز باید وحدت احزاب چه موافق و چه مخالف حفظ و در مسائل اصولی که در انقلاب پیش می‌آید؛ یکپارچگی احزاب و مشارکت آن‌ها دیده شود. همچنین در اجلاس کمیته دائمی اتحادیه احزاب سیاسی آسیا که در تهران از سوی حزب مؤتلفه برگزار شد؛ مرحوم حبیبی از شخصیت‌هایی در احزاب رقیب برای سخنرانی دعوت کرد؛ این‌ها نشان‌دهنده این بود که نبی حبیبی، مصالح کل نظام را بر مصالح حزبی و گروهی کاملاً ترجیح می‌داد و سعی می‌کرد وحدت و انسجام در همه نیروها مقابل دشمن خودنمایی کند.

ترقی با تأکید بر اینکه نبی حبیبی، سیاستمداری ولایی و مدیری جهادی بود، توضیح داد: مرحوم حبیبی نسبت به جریان فتنه و کسانی که در مقابل نظام و انقلاب ‌می‌ایستادند، موضع مشخص داشت و در برابر این جریانات کوتاه نمی‌آمد. او فردی متواضع و از تقوای سیاسی برخوردار بود، دیانت او بر سیاست غالب بود و همین موجب شده بود که علما نسبت به وی اعتماد خوبی داشته باشند و احساس کنند که او شخصیتی سیاسی، متقی،‌ متدین و تابع روحانیت است و در مواضع و نوع حرکت‌ها سعی مرحوم حبیبی بر این بود که فاصله‌ای بین حرکات سیاسی حزب با روحانیت، روحانیت مبارز و جامعه مدرسین وجود نداشته باشد و کاملاً آن‌ها منطبق بر هم پیش روند.

گفتنی است، مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت مرحوم محمد نبی حبیبی، دبیرکل فقید حزب مؤتلفه اسلامی، شامگاه پنج‌شنبه، 23 اسفند در مسجد فخرآباد تهران با حضور شخصیت‌های سیاسی، حزبی و تعدادی از مقامات لشکری و کشوری برگزار شد.

علیرضا برومند

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ترقی علیرضا برومند ایکنا حزب الله لبنان نبأ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۸۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقلانیت انقلابی اهل دوقطبی‌های کاذب نیست

به گزارش خبرنگار مهر، علی خضریان در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۶ سال گذشته با هدایت امامین انقلاب اسلامی و بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی خود توانسته است از انواع تهدیدات پیچیده، متراکم، پرحجم و توطئه‌ها و بحران‌های امنیتی و دفاعی، به فضل الهی عبور کند و با تشکیل جبهه مقاومت، هیمنه پوشالی استکبار جهانی را شکسته و ضریب تأثیر آن‌ها را در همه مؤلفه‌های قدرت، کاهش داده و شعاع اثر خود را در منطقه و معادلات جهانی گسترش دهد.

وی بیان کرد: استمرار این حرکت متعالی، با هدایت مقام معظم رهبری - مدّظله‌العالی، با طراحی و تدوین و صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی، به سوی ایجاد تمدن نوین اسلامی و پایه‌گذاری حاکمیت اسلام بر جهان با امامت حضرت ولی‌عصر ارواحنا فدا، با توکل الهی و حرکت عمومی مستضعفان و آزادی‌خواهان جهان، پرشتاب ادامه خواهد داشت.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این راستا، جمهوری اسلامی ایران برای افزایش اقتدار خود و حرکت به سوی قله و تثبیت جایگاه ایران مقتدر می‌بایست از دو راهبرد توأمان ایجاد موازنه درونی خصوصاً استحکام و ثبات اقتصادی و توانایی و قوام فرهنگی را در کنار موازنه بیرونی به معنای راهبری و حمایت از محور مقاومت به پیش برد.

خضریان متذکر شد: انقلاب اسلامی در طول این سالهای پر نشیب و فراز، با الگوی بومی، تجربه پیمودن مسیر بین بایدها و واقعیت‌های انقلاب را در ابعاد مختلف، بارها داشته است و در شرایط کنونی نیز که وضعیت کشور همچون معادله‌ای چند مجهولی است، نیازمند هوشمندی و عقلانیت نیروهای وفادار به انقلاب برای فتح خرمشهرهای بعدی است.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز اقتصاد کشور به دلیل اینکه در طول یک دهه گذشته حتی آب خوردن مردم از سوی جریان غربگرا به مذاکره و توافق با کدخدا پیوند زده شده بود و با شرطی‌سازی اقتصاد و وابسته کردن تعاملات مالی به دلار و همچنین خام فروشی عملاً مانع پیشبرد اهداف راهبردی کشور در حوزه اقتصادی شد، با چالش‌های جدی مواجه است و کیک اقتصاد ایران کفاف ۹۰ میلیون ایرانی را نمی‌دهد و ضروری است در کنار تسریع در رفع کاستی‌ها و گسترش فرصت‌های اقتصادی برای مردم، با اصرار بر حکمرانی عادلانه برای رفع تبعیض‌ها و شکاف طبقاتی اقدامی عاجل شود.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر فرهنگ اسلامی ایرانی به دلیل تجمیع بی کارکردی‌ها، کج کارکردی‌ها، کم کارکردی‌ها و مهمتر از همه بد کارکردی‌هایی که میراث چند دهه‌ای مسؤولان دستگاه‌های مختلف فرهنگی است، در معرض محصولات فرهنگی متعارض و مهاجم قرار گرفته و در مواردی دچار واگرایی از ارزش‌های خودی و همگرایی با ارزش‌های رقیب شده است و متأسفانه باید گفت در چنین شرایطی جامعه ایران از سوی دشمنان، خائنان و نادانان با رانه‌های واگراییِ سیاسی، قومیتی و فرهنگی، مدام به سوی «قطبی شدن» رانده می‌شود.

خضریان اظهار کرد: در سیاست ایران نیز عموم جریان‌های سیاسی با چالش نمایندگی شهروندان مواجه هستند؛ موضوعی که تلاش جمعی نخبگان سیاسی در مسیر نفی سیاست‌ورزی رفاقتی و فامیلی و شفاف شدن مکانیزم گزینش و مرامنامه شایستگی بر اساس شاخص‌ها را جهت امکان حکمرانی عادلانه می‌طلبد.

وی ادامه داد: در سطح خارجی نیز ضمن اینکه ایران سال‌ها است تحریم اقتصادی غرب را برای کوتاه آمدن از مواضع اصولی خود تجربه می‌کند، طی یک سال اخیر به دلیل تنش آفرینی نظامی - امنیتی ایجاد شده از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه غرب آسیا مواجه شده است. راه حل مواجهه با این معادله و حل مسائل کشور «عقلانیت انقلابی» است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: عقلانیت انقلابی به جای ایجاد دعوا بر سر موضوعات فرعی و دمیدن در دوگانه‌های جعلی برای کسب مناصب، عدالت در سیاست را جست‌وجو می‌کند و فرصت اعتماد مردم به نیروهای انقلاب را صرف کارهای بنیادین به جای دعواهای بی‌نتیجه خواهد کرد. عقلانیت انقلابی به دنبال تهدیدزدایی است و تنش‌زدایی را ناکافی می‌داند و معتقد است شعارهایی نظیر تنش‌زدایی در سیاست‌خارجی و حجم گسترده ورود ادبیات علوم انسانی غربی در این سال‌ها، در راستای همین تلقی خاص از عقلانیت در جامعه است.

خضریان تاکید کرد: عقلانیت انقلابی واقع‌گرا است، اما آرمان‌خواه هم هست و این دو را متضاد هم نمی‌داند. عقلانیت انقلابی حل مسائل اقتصادی و ناهنجاری‌های فرهنگی را در کنار هم مهم می‌داند، با این تفاوت که مسائل اقتصادی را دارای فوریت و مسائل فرهنگی را دارای اولویت می‌بیند.

وی اظهار کرد: عقلانیت انقلابی راه حل مشکلات فرهنگی از جمله مسأله حجاب را فقط قضائی نمی‌بیند، بلکه به بازاندیشی در شیوه‌های تربیتی هم نظر دارد. اما سیاست رهاسازی اجتماعی به بهانه انجام کارهای زیربنایی را نیز بر خلاف عقلانیت می‌پندارد. عقلانیت انقلابی عدالتخواه است. عدم تناسب افزایش دستمزد کارگران با مواردی از قبیل افزایش تعرفه پزشکی را نمی‌پذیرد و آن را دمیدن در شکاف‌های اجتماعی می‌پندارد و معتقد است به جای سوار شدن بر موج احساسات مستضعفین، باید برای رفع تبعیض‌ها چاره اندیشی کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: عقلانیت انقلابی واداده نیست و با فساد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همزیستی نمی‌کند. عقلانیت انقلابی به وحدت و انسجام اجتماعی می‌اندیشد و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نیست. عقلانیت انقلابی امیدوار است و ظرفیت‌های ایران و توانمندی‌های مردم را بزرگ‌تر از مشکلات و مسائل می‌داند. عقلانیت انقلابی با کالایی شدن آموزش سر ستیز دارد و مهم‌ترین راه تحرک اجتماعی را عدالت آموزشی می‌داند.

خضریان بیان کرد: عقلانیت انقلابی اهل دو قطبی‌های کاذب نیست، بلکه جدال اسلام و کفر را مهم‌ترین جدال تاریخی می‌داند و در این مسیر ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن را در مقابل عقلانیت انقلابی تعریف می‌کند و در همین راستا عملیات «وعده صادق» را عینیت عقلانیت انقلابی در مواجهه‌ی با قلدرمآبی استکبار جهانی و صهیونیست‌ها می‌داند. عقلانیت انقلابی ساعی است تا آزادی‌های اجتماعی و سیاسی، در چهارچوب قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی محقق شود.

کد خبر 6086262 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • فرمانده کل ارتش: عملیات وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است
  • اجرای بیش از ۸۰ برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و بسیج توسط سپاه چالدران 
  • شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم
  • عقلانیت انقلابی اهل دوقطبی‌های کاذب نیست