Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف همچون افزایش مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، تولید علم و افزایش توان فناورانه در برخی حوزه‌ها در کشور انجام شده است، اما با این وجود چالش‌های مهمی در بهره‌برداری و تجاری‌سازی بسیاری از ایده‌ها و دستاوردهای پژوهشی در کشور وجود دارد. شاید مهمترین علت این مساله کمرنگ بودن کریدور ارتباطی بین ساختار دانشگاه‌های کارآفرین و پژوهش در کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مؤسسه آموزش عالی کوشیار، طبق قانون، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف هستند تا ۱۰ درصد اعتبارات عمرانی خود را صرف پژوهش کنند. اما چون این اتفاق نمی‌افتد فاصله پژوهش با اجرا روز به روز زیادتر می‌شود و این مساله فقط مختص گیلان نیست. به عبارتی می‌توان گفت، اختصاص نیافتن بودجه مناسب برای پژوهش باعث می‌شود که شکاف بین پژوهش و اجرا افزایش پیدا کند.

از سوی دیگر متأسفانه ساختارهای پژوهشی دانشگاه‌های ما ساختار چابکی نیست، چون آنها برای پژوهش خلق نشده‌اند. در حالی که یکی از اهداف اساسی مندرج در اسناد و برنامه‌های بالادستی به ویژه سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران، تبدیل جامعه ایرانی به جامعه‌ای نوآور و کارآفرین در افق ۱۴۰۴ و در نتیجه، بهره‌مندی دانشگاه‌های کشور از ویژگی‌های دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین است.

در این راستا برخی دانشگاه‌های نسل سوم می‌کوشند تا با تحقیق محوری خود این معضلات را به حداقل برسانند. اکنون پایان نامه‌های مؤسسه آموزش عالی کوشیار در رشت با ایده هیأت علمی این دانشگاه و همت دانشجویان کارشناسی ارشد، کاربردی شد.

مهندس "غلامرضا شجاع طلب" معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه آموزش عالی کوشیار رشت با اعلام این خبر گفت: مؤسسه آموزش عالی کوشیار گیلان تلاش دارد تا با کاربردی کردن پایان‌نامه‌های دانشجویان کارشناسی ارشد، حلقه واسط بین دانشگاه و دستگاه‌های مختلف استان گیلان و کشور باشد.

وی افزود: یکی از مشکلات جامعه امروز در بخش‌های اقتصادی، فنی، تولیدی، برنامه‌ریزی، مدیریتی و… نداشتن ارتباطات فی ما بین جامعه دانشگاهی و دستگاه‌های ذیربط است که در این راستا تلاش داریم با کمک اساتید این دانشگاه، اقدام به کاربردی کردن پایان نامه‌های مؤسسه آموزش عالی کوشیار و ارسال آن برای دستگاه‌های اجرایی مختلف کنیم تا در بخش تحقیقات غنی شویم.

مهندس شجاع طلب بیان کرد: روش کار به این شکل است که پایان نامه‌های دانشجویان کارشناسی ارشد پس از انجام اصلاحات لازم و به تشخیص مدیر گروه در قالب فرم کاربست که خلاصه‌ای از پایان‌نامه است برای دستگاه‌های ذیربط به منظور بهره‌برداری از تحقیقات ارسال می‌شود. با این اقدام ضمن معرفی رشته‌های تخصصی کارشناسی ارشد مؤسسه و پژوهش‌های انجام شده در بخش‌های مختلف علمی، صنعتی، اجتماعی و… پیوند بین جامعه علمی و تجربی جامعه برقرار می‌شود.

رشته‌های کارشناسی ارشد مؤسسه آموزش عالی کوشیار شامل، مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، حسابداری، روانشناسی عمومی، پژوهش علوم اجتماعی، مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)، مهندسی صنایع (لجستیک و زنجیره تأمین)، مهندسی صنایع (سیستم‌های مالی) و مهندسی صنایع (بهینه سازی سیستم‌ها) است.

علاقمندان برای تحصیل در این مؤسسه آموزش عالی می‌توانند به آدرس رشت - گلسار- خیابان ۸۶- مؤسسه آموزش عالی کوشیار مراجعه کرده یا از طریق سایت مؤسسه به آدرس www.kooshyar.ac.ir اقدام کنند.

انتهای رپرتاژ خبری

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پايان نامه كارشناسي ارشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۸۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به عسلویه، ضمن دیدار با علمای اهل سنت و امامان جمعه عسلویه و نخل تقی از چند مجتمع پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران شرکت پتروشیمی دماوند و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی دیدار و بستر‌های همکاری دانشگاه با صنایع را تشریح کرد.

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ای در حاشیه این دیدار‌ها با تأکید بر اینکه در سه سال گذشته، گسترش حوزه فناوری در دانشگاه از تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده، اظهار کرد: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحد‌های فناور بازدید کنند.

وی با بیان اینکه شرایط مناسب رفاه و آرامش در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شده، عنوان کرد: هر سال شاهد رشد جمعیتی مناسب از لحاظ تعداد دانشجو در دانشگاه هستیم. ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در ۸۰۰ مدرسه در سراسر کشور در حال تحصیل بوده و ۳۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که با افزایش واحد‌های بین‌الملل، هدف‌گذاری برای ۱۰۰ هزار دانشجو صورت گرفته است. ضمن اینکه در شرایط تحصیل دانشجویان غیرایرانی با تأکید بر پاسداشت زبان فارسی، تدریس به زبان رسمی کشور صورت می‌گیرد.

سروری‌مجد با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیاز‌ها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.

دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.

سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.

وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.

دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند

مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.

غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.

وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟