Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@01:50:20 GMT

واعظی:دولت از صادرات در مقابل واردات حمایت می کند

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۶۳۳۵

واعظی:دولت از صادرات در مقابل واردات حمایت می کند

بوشهر-ایرنا- رئیس دفتر رئیس جمهوری گفت:چنانچه بتوانیم صادرات و در مقابل آن واردات داشته باشیم هیچ فشاری بر بازار ارز کشور وارد نمی شود که دولت نیز از این رویه استقبال می کند.

به گزارش ایرنا، محمود واعظی شنبه شب در نشست فعالان اقتصادی استان بوشهر افزود:باید از صادرات در مقابل واردات با یک فهرست روشنی حمایت شود که شرط تحقق این مهم وارد نشدن فشار به ارز کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآورشد: آنهایی که قصد واردات دارند چنانچه در بازار آزاد ارز خود را تهیه کنند این مهم برای واردات مشکلات دیگری را پدید می آورد.
واعظی ادامه داد: باید ساز و کاری درست شود تا آنهایی که در مقابل صادرات قصد وارد کردن نیازمندهای اساسی کشور دارند تنها آن را در سامانه ای وارد تا دولت بداند آنچه که از ایران صادر می شود ارز آن در مقابل کالای وارداتی به کشور است.
وی گفت: ارز در همه کشورها در اختیار افراد است ولی سیاست گذاری آن برای اداره کشور در اختیار بانک مرکزی آن کشور است زیرا چنانچه بانک مرکزی حساب پول خود نداشته باشد قادر به اداره کردن کشور نخواهد بود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهارداشت: بر این اساس تنها باید اقلام مورد نیاز کشور که توسط بخش خصوصی در هر کدام از استان ها وارد می شود را بدانیم تا از این طریق ارز در اختیار دولت صرف واردات بخش دیگری شود.
واعظی تاکید کرد: هر کسی صادرات می کند ارز آن متعلق به خودش است و ما تنها می گوییم برای تامین نیازها در چرخه اقتصاد کشور قرار گیرد.
وی گفت: نرخ ارز با احتساب تورم و سایر مولفه ها حدود 60 تا 70 هزار ریال است و آنچه که اکنون ارز را به قیمت بالاتر رسانده التهابات، جنگ روانی و فضای تبلیغاتی دشمن است.
واعظی یادآورشد:باید بخش خصوصی وجود داشته و فعال باشند تا بتواند عوارض، بیمه و مالیات پرداخت کند.
وی بیان کرد: در شرایط کنونی کشور رویکرد بخش دولتی باید براین باشد که مشکل های این دوران با تعامل و فهم دوطرفه از سوی بخش های دولتی و خصوصی حل شود.
واعظی اظهارداشت: در این شرایط دولت با راهکارهای اندیشیده شده مراقب بخش خصوصی است و بخش خصوصی نیز تا آنجا که می تواند باید حل مشکل کند و تنها سیاست گذاری و تسهیلات را بر عهده دولت بگذازد.
وی تاکید کرد: امروز شرایط کشور عادی نیست و با شرایط ویژه ای مواجه است و این شرایط نیز از تحریم هایی بی سابقه است که آمریکا با بهره گیری از همه امکانات علیه نظام جمهوری اسلامی در پیش گرفته است.
وی یادآورشد: در سال 91 تحریم های سازمان ملل، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورها را در مقابل داشتیم ولی امروز تحریم هیچکدام از این ها را نداریم و برعکس اکنون همه کشورها با تحریم ایران مخالف هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: امروز در این کشورها هر آنچه که مربوط به دولت آنهاست با ایران همکاری می شود ولی شرکت های خصوصی و بانک های آنها به دلیل فشار و جریمه های آمریکا از همکاری با ایران ترس دارند.
وی گفت: عملا آنچه که مربوط به به دولت هاست منافذی که زمینه ساز معامله از لحاظ جابجایی پول و کالا و چه صادرات و واردات است آرام آرام در حال شناسایی شدن است.
واعظی ادامه داد: بخش خصوصی نیز نسبت به سه ماه گذشته تفاوت پیدا کرده و اکنون آنها راه مختلفی را پیدا کردند.
وی یادآور شد: قدرت مانور ما برای واردات کم شده و اکنون باید ارز خود را برای اداره کشور مدیریت کنیم.
واعظی افزود: با این حال بخش خصوصی باید بپذیرد که در شرایط ویژه غیر طولانی هستیم و چنانچه خوب عمل کنیم بطور قطع دشمن نیز از تحریم ها برای رسیدن به اهداف خود ناامید می شود.
7212/6045

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دولت بخش خصوصي اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۶۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • گام عملی برای جهش تولید
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟