Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@11:21:32 GMT

چه سوسیس و کالباسی بخریم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۳۲۳۴

چه سوسیس و کالباسی بخریم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مسائلی که معمولا مصرف‌کنندگان با آن مواجه هستند، بحث انتخاب محصولات غذایی است. هر محصول غذایی بسته به شرایط تولید، ویژگی‌های کیفی مشخصی دارد که آگاهی از این ویژگی‌ها کمک بزرگی به خریدی مناسب و مطمئن می‌کند.

بیشتربخوانید: این مواد غذایی باعث ریزش موهایتان می‌شوند!

درج پروانه ساخت از وزارت بهداشت، داشتن علامت استاندارد، قید تاریخ تولید و انقضا روی محصول و کلیه مشخصات شرکت تولیدکننده از قبیل: آدرس، تلفن و…، طعم و عطر مناسب و بوی تازگی، ظاهر براق و خوشبو، مطابقت بین ترکیبات قید شده در لیبل با محتویات محصول از مشخصاتی است که در کیفیت فرآورده‌های گوشتی نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنگونه که تولیدکنندگان این محصولات می‌گویند مواد اولیه مورد نیاز از قبیل: گوشت، روغن مایع، سویا، گلوتن، سیر و ادویه‌جات پس از کنترل کیفی، توزین و آماده‌سازی در دستگاهی به نام «کاتر» که شبیه یک مخلوط‌کن با سرعت و ظرفیت بالاست، ریخته می‌شود، تا پس از حدود ۱۰دقیقه همه مواد اولیه را به‌صورت یک امولسیون خمیری روان در حد روانی ماست همزده دربیاورد.

سپس این خمیر روان به دستگاه دیگری به نام «پرکن» منتقل شده و بسته به نوع و فرمول محصول، در داخل پوشش‌های طبیعی روده تمیز و ضدعفونی‌شده گوسفند یا پوشش‌های مصنوعی از قبیل: پلاستیک‌های چندلایه، سلفون و … با قطر‌های مختلف پر و قطعه‌بندی می‌شود.

در مرحله بعدی زنجیره به‌هم پیوسته کالباس یا سوسیس از قلاب‌های یک چهارپایه چرخدار و چندطبقه (واگن) آویخته شده و بسته به کالیبر یا قطر محصول از ۶-۱ ساعت در دمای حدود ٨٠ درجه سانتیگراد قرار می‌گیرد.

پس از اتمام زمان پخت، واگن‌ها از اتاق پخت خارج شده و توسط دوش آب سرد تا دمای محیط خنک می‌شوند و بعد از درج تاریخ تولید و انقضا به سردخانه بالای صفر منتقل می‌شوند. در این مرحله آزمایشات مختلف فیزیکی، شیمیایی و میکروبی روی محصول انجام می‌شود، تا سلامت محصول مورد تایید قرار گیرد.

فارغ از تمامی این گفته‌ها، مصرف‌کننده در درجه اول باید به قیمت فرآورده و مقایسه درصد گوشت درج شده روی محصول با قیمت روز گوشت دقت کند و اگر به‌طور مثال روی محصول میزان گوشت آن ۴۰‌درصد و قیمت هرکیلوگرم گوشت گوساله ۶۰هزارتومان باشد، چنانچه قیمت فروش محصول از قیمت گوشت به‌کار رفته (۴۰درصد*۶۰/۰۰۰=۲۴۰۰۰) کمتر باشد باید به سلامت و کیفیت آن محصول شک کرد.

به‌هرحال صرف‌نظر از سایر مواد اولیه‌ای که در محصول به‌کار رفته، حداقل ۴۰۰ گرم گوشت در هر کیلو مصرف شده که اگر واقعی باشد، فقط بهای گوشت مصرف شده ۲۴هزار تومان است. در مراحل بعدی باید به داشتن پروانه ساخت، علامت استاندارد، تاریخ تولید و انقضا و سایر مواردی که به آن اشاره شد، دقت کرد.

چه عواملی این محصولات را مضر می‌کند؟

کمتر کسی است که وقتی نام سوسیس و کالباس به میان می‌آید، نسبت به عوارض و مشکلاتی که مصرف مداوم این محصولات در بدن ایجاد می‌کند، بی‌اطلاع باشد. این موضوع مدام از طریق جراید، رادیو و تلویزیون مطرح می‌شود، اما با این وجود کمتر کسی از مصرف این محصولات چشم‌پوشی می‌کند. آنگونه که آمار‌ها نشان می‌دهد سالانه چیزی حدود ۵۰۰‌هزار تن انواع محصولات و فرآورده‌های گوشتی تولید و مصرف می‌شود. اما آیا تمامی سوسیس و کالباس‌ها برای بدن مضر هستند؟ به‌طور قطع پاسخ به این سوال منفی است. نباید فراموش کرد که پایه سوسیس و کالباس می‌تواند با غذا‌های روتین ما فرقی نداشته باشد، انتظار ما این است که سوسیس و کالباس از گوشتی تهیه شده باشد که تنها مقداری فرآوری و به‌وسیله طعم‌دهنده‌ها، مقداری طعم آن تغییر کرده باشد؛ این محصولات به صورت نیمه‌پخت و تمام‌پخت عرضه می‌شود، تا فرد مصرف‌کننده بتواند در شرایط زمانی محدود که فرصت طبخ غذا نیست، از این فرآورده‌ها استفاده کند.

مشکل از آن‌جا آغاز می‌شود که در تولید محصولات از مواد اولیه نامرغوب استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال در صورت در نظر گرفتن ١٢٠‌هزار تومان برای هر کیلو گوشت، فرآورده‌های گوشتی (بسته‌های نیم‌کیلویی) که روی بسته‌بندی نوشته ٨٠‌درصد گوشت، حداقل باید به قیمت ٤٠‌هزار تومان عرضه شود، اما قیمت این محصولات در بازار معمولا حدود ٢٠‌هزار تومان است و این موضوع نشان می‌دهد استاندارد‌های لازم در این‌باره رعایت نشده است. دلیل دومی که می‌تواند سلامت این فرآورده‌ها را تهدید کند، نیم‌پزبودن این محصولات است. این محصولات، محیط کشتی برای رشد انواع باکتری‌ها هستند و اگر بخواهیم از رشد این باکتری‌ها جلوگیری کنیم، ناگزیر هستیم از مواد نگهدارنده در ترکیبات استفاده کنیم، این مواد نگهدارنده عمدتا از مواد شیمیایی نظیر «بنزوات‌ها» یا «نیترات‌ها» هستند که هر‌کدام از این مواد می‌تواند تهدیدی برای سلامت به‌شمار رود.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغذیه دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۳۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات ایرانخودرو پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین محصول ایرانخودرو؛ ۶۵۰ میلیون

فرارو- رانا پلاس ارتقایافته جزو ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی ایرانخودرو است که در بازار آزاد به طور متوسط ۶۵۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته ۷۱۰ میلیون تومان قیمت دارد و خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما که از خط تولید کنار رفته، ۶۶۵ میلیون تومان آب می‌خورد.

تارا اتوماتیک تیپ V۴، اما گرانقیمت‌ترین سواری داخلی به حساب می‌آید و این یکی یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت دنا پلاس اتوماتیک آپشنال در بازار آزاد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است و فروشنده‌های ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای رقمی نزدیک یک میلیارد و ۴۰ میلیون طلب می‌کنند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. 

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

پنجم اردیبهشت 1403

ششم اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

835 میلیون تومان

835 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

635 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ ارتقایافته مدل 1403

980 میلیون تومان

980 میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل 1403

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

675 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

685 میلیون تومان

685 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

810 میلیون تومان

810 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 40 میلیون

یک میلیارد و 40 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

650 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

710 میلیون تومان

710 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

990 میلیون تومان

990 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 230 میلیون تومان

یک میلیارد و 230 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

665 میلیون تومان

665 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • قیمت محصولات ایرانخودرو پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین محصول ایرانخودرو؛ ۶۵۰ میلیون
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳